annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6747710
Et andet syn 1404871
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1351078
Jesu ord 1011576
Spirituel omsorg 877921
Galleri
Anholdelsen i haven
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 56 gæster og 30 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 27 af 28 < 1 2 ... 25 26 27 28 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29860 - 05/05/2020 17:24 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Hanskrist]
Thomas
Uregistreret

Hej HansKrist

Citat:
Jeg fortryder lidt min afvisning af at blogge, af at få en af de første blog profiler der i sin tid, hvor de startede dette op. Jeg skrev en længere begrundelse som jeg ved en senere lejlighed læste igen, og der skammede jeg mig lidt over mig selv, og fandt mig selv lidt umoden og lidt for kantet,

Men hvad jeg ikke igennem livet har afvist af døre der bliver åbnet for mig er ikke småting. Og det kræver vist en psykoanalyse at finde ud af hvorfor jeg spænder ben for mig selv, eller ikke tar imod de tilbud, opfordringer og invitationer jeg har fået gennem livet.


Det er en skam! Jeg finder helt bestemt større og større interesse i det, du skriver. Du formår virkelig at se nogle sammenhænge, HansKrist!! Og jeg glæder mig usigeligt meget til at følge dine skriverier!

Citat:
Nej min fornemste opgave her i livet, som jeg ser det, er at give KRISTUS SPIRITUALITET en renæssance overfor den 100% altdominerende NEW AGE BUDDHA MINDFULNESS RELIGIØSITET

Ingen, eller næsten ingen tror, kristendommen kan være et alternativ til New Age Mindfulness Buddhismen, vor tids udbredte altdominerende globale folkereligiøsitet.

Og kristendommen anses at være noget andet, ikke at være spirituelt men mere noget med at tro noget der står i en vis bog og tro noget der tilhører kirkens liturgi og oldgamle trosbekendelser.

Dette er en skræmmende misforståelse tingene, men det er så udbredt at den kristne spiritualitet ikke har en Kina mands chance overfor New Age Mindfulness Buddhismen.

Bibelfundamentalisterne især er lykkedes med at omgøre og ødelægge den urkristne Paulinske SPIRITUALITET og det hele er endt i ævl og bavl om at vi kristne render rundt og tror (1)* på bibelen fra A - Z og kirkens trosbekendelser - jamen dog, hvis dette er sandt så er det 100% korrekt at kristne ingen SPIRITUALITET har, men heldigvis er det ikke sandt at TRO og TROEN (1)* betyder at tro hvad der står i bibelen.

Så min mission er at få rettet op på disse forhold, for før dette sker bliver kristendommens SPIRITUALITET ikke et reelt alternativ til New Age Mindfulness Buddhisme folkereligiøsiteten der er globalt altdominerende.


Ja, det var også det, jeg indså, da jeg forsøgte at karakterisere det, du gjorde. Disse poler du stiller op mellem New Age og Kristendommen. Og jeg kan sagtens følge dig. Jeg er også enig. I hvert fald meget, meget langt hen ad vejen.

New Age er noget underligt dovent og plat selvisk noget. Ædelsten for at bilde sig ind at være rask, bekræftelser for at føle sig stærk - ja, en masse ragelse der alle peger med pilen ind mod den, der rager det til sig. Det er meget MIG, MIG, MIG. Men for at give det indtryk af uselviskhed, så pakker de sig ind i overbevisningen, at "alt er lige godt". De kradser lidt i overfladen af det hele og rager det til sig, som de lige føler kan styrke dem i et hurtigt fix. En lille ædelsten der, en lille mandala her.

De kommer slet ikke under overfladen på noget og ser fx ikke hvor solid Kristendommen er i dens mange udtryk; filosofi og kunst - og psykologi vil du vel tilføje.

New Age er i mine øjne et dovent, hurtigt fix. Man åbner skuffen, og så er der en række forskellige "feel good"-fixes, man kan rage op af den. Alt sammen med det formål, at man kan læne sig tilbage og føle, at alt er fint.

Der er også den mystiske ikke-stræben. En ædelsten frem for hård og god træning. En plat visualisering i stedet for en seriøs meditationspraksis (jeg går jo op i meditation, HansKrist, og det er måske et punkt, hvor du vil være uenig). Der er bare så meget gøgl. Hvis man går ind i en New Age butik, så finder man også en skare bøger, der er skrabet sammen - totalt ukritisk. Det er som om, at indholdet er fuldstændigt ligegyldigt, bare læseren kan føle, at han eller hun får et hurtigt feel good fix.

Uha, er jeg for kritisk?

Citat:
Bibel videnskab, dette at være bibellærd sætter jeg stor pris på, som jeg vil sige som Karl Barth at Bibelen er en alt alt for vigtig bog til at vi må læse den bogstaveligt fra a til z (Barth frit citeret efter hukommelsen min).

Ihvertfald har Paulus i to af sine helt store erkendelsesteori kapitler, 1 Kor 2 og 2 Kor 3 engang for alle tider, i al fremtid, sikret at kristendommen ikke er/var overhovedet en bogreligion, at det kristne trosliv eller kristendom ikke er bibelfunderet, bibelen peger ikke på sig selv, og det af mange grunde, den eksisterede ikke da kristendommen blev grundlagt.

Kristendommen er grundlagt på BEGIVENHEDEN KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus.

DEN TROENS OPSTANDELSES -BEGIVENHEDEN KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus død og skæbne, liv og mission.

BEGIVENHEDEN KRISTUS, den Gud Åndens Ny Væren og Virkelighed, ind i verden ved mennesket Jesus. Der grundlægger (på Gud Helligåndens værk ind i verden ved mennesket Jesus) de første Jesus efterfølger samfund og senere urkristne menigheder, der igen er forløber for KIRKERNE i verden.

Alt det her ved du Thomas mindst lige så meget om som jeg gør, selv om du måske ville formulere det lidt anderledes og måske være uenig med mig en lille smule, men ikke principielt afgørende uenig med mig håber jeg.


Jeg bliver mere og mere enig med dig i dette Bibel-syn, tror jeg. Jeg mindes også et citat af Karl Barth (det fik jeg at vide, at det er) - frit efter hukommelsen: "Det er ikke så vigtigt, om slangen talte - det vigtige er, hvad den sagde."

Ja, jeg ser også Bibelen som et vidnesbyrd om Kristus og det nye liv, ny skabelse. Meget af den tager jeg ikke bogstaveligt; det vil måske afsløre sig i tråden om det Nye Testamente. Det kan jeg godt få kristne på nakken af, altså den gruppe kristne som tager den meget bogstaveligt.

Kh Thomas
Top Svar Citer
#29982 - 11/05/2020 22:35 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 731
Sted: Odense, Danmark
Fred være med os, men jeg har dog et simpelt spørgsmål til Hans K, hvor jeg håber på et enkelt svar fra dig.

Biblen, NT - Paulus´ 1 Brev til Korintherne: "Ved I ikke, at uretfærdige ikke skal arve Guds rige? Far ikke vild! Hverken utugtige eller afgudsdyrkere eller ægteskabsbrydere eller mænd, der ligger i med mænd, tyve eller griske mennesker - ingen drukkenbolte, ingen spottere, ingen røvere skal arve Guds rige.

Biblen, NT - Paulus´ 1 Brev til Timotheus: "Og når man ved, at en lov ikke er bestemt for retskafne, men for lovbrydere og genstridige, for gudløse og syndige, for spottere og ugudelige, for dem, der slår deres far eller mor ihjel, for drabsmænd, mænd der ligger i med mænd, bortførere, løgnere, menedere, og hvad der ellers strider mod den sunde lære."

Reformatoren Martin Luther var især i sin gennemgang af de tre første kapitler med Biblens GT ved Første Mosebog overbevist om, at homofili var Djævelens værk, som syndigt forvrænger den naturlige tiltrækning mellem mand og kvinde.

Ligesom profeten Jesus levede Paulus i en tid på et sted, der var præget af Jødedommen (GT), der ikke er som idag i Danmarks kultur. Jeg har i min tråd ´Gerth Drost´ læst dine ord som, at noget af det smukkeste er den kærligt seksuelle forening af mand og kvinde. Du nævnte ikke transvestitter, transkønnede, biseksuelle og bøsser. Jeg forstår det godt, hvis folk ikke vil helbredes for deres seksualitet ved en sekterisk præsts bøn om Helligåndens kraft eller hos en for økonomisk dyr privatiseret psykologs eller psykoterapeut behandlinger og det samme med medicinsk i psykiatrien uden medmenneskeligt kognitive samtaler. Der er måske en logisk forklaring på hvorfor, at nogen har en seksuel afvigelse fra normerne ligesom med en voldtægt, pædofili, satyroman/nymfoman og menneskets sex med dyr, der omhandler vedkommendes fortid. En New Age spirituel person har også fordømt dette, hvor han sagde: "Der er sikkert i nutiden gået noget galt i hans eller hendes reinkarnation på grund af noget fra denne persons tidligere liv." Jeg respekterer alle folks lovlige seksualitet, fordi de er ligeværdige medmennesker, som endda muligvis ofte ikke opfatter dem selv som psykisk syge vedrørende dette. I vores demokratiske samfund har vi blandt andet på grund af Den franske revolution, FN´s menneskerettighedserklæring og det socialistiske Ungdomsoprør cirka i årene 1968-1978 her mulighed for fri sex, hvor man kan eksperimentere sådan, der måske derfor også sker på den kontroversielle måde i verden.

Er homoseksualitet forkert? Ja/Nej
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#29983 - 11/05/2020 23:42 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Gerth]
Anonym
Uregistreret


Citat:
Er homoseksualitet forkert? Ja/Nej

"Hvad vi lærer hos Paulus."... hvor han taler, til de der har ånden

"Ved I ikke, at uretfærdige ikke skal arve Guds rige? Far ikke vild! Hverken utugtige eller afgudsdyrkere eller ægteskabsbrydere eller mænd, der ligger i med mænd, eller tyve eller griske mennesker, ingen drukkenbolte, ingen spottere, ingen røvere skal arve Guds rige. Sådan var nogle af jer engang, men I blev vasket rene, I blev helliget, I blev gjort retfærdige ved Herren Jesu Kristi navn og ved vor Guds ånd."


Advarsel mod utugt

"Alt er tilladt mig, men ikke alt gavner. Alt er tilladt mig, men jeg skal ikke lade noget få magt over mig. Maden er til maven, og maven til maden, og begge dele vil Gud lade forgå. Legemet er ikke til utugt, men er til for Herren, og Herren for legemet, og Gud oprejste Herren og vil oprejse os ved sin kraft.

Ved I ikke, at jeres legemer er Kristi lemmer? Skal jeg da gøre Kristi lemmer til en skøges lemmer? Aldeles ikke! Eller ved I ikke, at den, der binder sig til en skøge, er ét legeme med hende? – det hedder jo: »De to skal blive ét kød.« Men den, der binder sig til Herren, er én ånd med ham.

Hold jer fra utugt! Al anden synd, som et menneske begår, er uden for legemet, men den, der lever utugtigt, synder mod sit eget legeme. Eller ved I ikke, at jeres legeme er et tempel for Helligånden, som er i jer, og som I har fra Gud? I tilhører ikke jer selv, for I blev købt dyrt. Ær derfor Gud med jeres legeme!"
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Kor/6
Top Svar Citer
#29984 - 12/05/2020 00:14 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2174
Sted: Nørresundby
NEJ

i sådanne spørgsmål udgør Bibelen ikke nogen autoritet

Bibelen, hvor Nye Testamente har så absolut hovedrollen for kristne er forskellige vidnesbyrd om begivenheden KRISTUS, den Gud Helligåndens Ny Virkelighed og Væren, der er/bliver KIRKE, ind i verden ved mennesket Jesus.

Homoseksuelle har Gud Helligånden i mere udtalt grad end heteroseksuelle, så vi må sige at Gud har godkendt homoseksualitet og så er det fuldstændig ligegyldigt hvad der står i gamle skrifter, Bibelen eller Koranen, for det er Gud der viser os mennesker vejen. Gud døde ikke i Nye Testamente, så vi kan ikke som babyer blive ellevilde med hvad der står i den bog og så overtro og overtænke dette og ophøje dette til lov, for afslører vi os selv som at være Gudløse, uden Gud, uden Gud Helligånd.

Gud har åbenbart et godt øje til de homoseksuelle, ihvertfald lever de ikke mere utugtige end de heteroseksuelle og deres kreativitet viser os andre at Gud Helligånden vil disse mennesker.

det kristne trosliv og dets spiritualitet er ikke bibelfunderet, men bygger på Gud der ikke er gået død i Bibelen og som ej heller døde med Jesus, netop det opstandelsen betyder, at begivenheden KRISTUS, den Gud Åndens Ny Virkelighed og Væren, ind i verden ved mennesket Jesus, er lige stærkt virkende til alle tider, ja Gud, Gud Helligånden, virker idag lige stærkt som dengang.

Kristne bliver aldrig hængt op på Bibelen, men på Gud.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29985 - 12/05/2020 05:02 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Anonym]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 731
Sted: Odense, Danmark
Jeg synes, at vores samtaler nu og her virker sagligt bedre, hvor man ikke bliver for personlig imod hinanden.

Jeg læser netop nu på internettet et eller andet fra vistnok en anonymt ´kristen´ person vedrørende Martin Luther´s holdning til sex: "Tiltrækningskraften mellem kønnene er skabt af Gud som noget godt. På latin udtrykkes det med et ord, der er gået over i almindelig sprogbrug. Det er ordet ”appetit”. Denne appetit på det modsatte køn er ifølge Luther medskabt og var inden syndefaldet fuldstændig ren. Seksualiteten er ikke noget, der først kommer ind efter syndefaldet, men har sin rette plads allerede i uskyldighedstilstanden i Paradis. Luther kan netop sammenligne den med madappetit. Hvis syndefaldet ikke var sket, ville den seksuelle akt have været lige så smuk og naturlig som at spise. Og man ville skamme sig lige så lidt over det som over at spise. Efter syndefaldet er den seksuelle appetit blevet besmittet af synden og den onde lyst, så den ikke længere er helt ren. Men selve appetitten kønnene imellem er stadig gudvillet." Han kritiserede også advarslen imod det onde udfra flere af GT´s fortællinger, hvor de i myterne om Sodoma og Gomorra officielt syndede som daværende almindeligt, der lyder noget ligesom ved ungdomsoprøret, hvor nogen bag store ruder lavede pornografisk strip til alle, men til sidst der fik flertallet af borgere i samfundet nok af denne ekstremt overdrivelse med fri sex i bygadebilledet. Jeg har set i Youtube flere historier om nogle katolsk unge piger og drenge, som blev alvorligt sindslidende, hvor de opførte sig ligesom en dæmonbesættelse, fordi de blev udsat for fortrængning af deres menneskelige lyster på grund af strenge religiøse regler. Indenfor de senere par år vandt en transvestit i det internationale melodi grand prix 2014. Jeg skrev faktisk i en tråd, at sex er en privatsag.

Du citerer Paulus´ advarsel mod utugt: "Alt er tilladt mig, men ikke alt gavner. Alt er tilladt mig, men jeg skal ikke lade noget få magt over mig. Maden er til maven, og maven til maden, og begge dele vil Gud lade forgå. Legemet er ikke til utugt, men er til for Herren, og Herren for legemet, og Gud oprejste Herren og vil oprejse os ved sin kraft. Ved I ikke, at jeres legemer er Kristi lemmer? Skal jeg da gøre Kristi lemmer til en skøges lemmer? Aldeles ikke!"

Jeg ved ikke hvordan, at den idag danske lovning opfatter prostitution? Personligt vil jeg ikke en luder (skøge - hore). Utugt betyder ´sex uden for ægteskabet´, hvilket sådan kun er om utroskab, der ikke er det samme som - Sex uden ægteskab. DSL ordbogen sjovt nok om ordet utugt, der oversat til nutidens sprog lyder: "nydelsessyge - Trang til at opleve nydelse og leve over evne. Eksempel: Du er meget sanselig og glad for mad, hvilket let kan udvikle sig til nydelsessyge." Ifølge Marslows behovspyramide er sex et basalt behov.

Martin Luther sagde blandt andet om ægteskabet: "Den ikke blot er en hæderlig, men også en nødvendig ordning. Og det er alvorligt påbudt af Gud, at mænd og kvinder, af hvilken samfundsklasse, de end er, skal være i den. Det er de nemlig skabte til, med undtagelse af nogle få, som Gud særlig har undtaget. Det er enten fordi de ikke egner sig til ægteskab, eller fordi de ved en særlig overnaturlig nådegave er fritaget, så de kan bevare seksuel renhed uden for ægteskabet. For hvor naturen går sin gang, som Gud har skabt den, er det ikke muligt at bevare en ren moral uden for ægteskabet."

Jeg kender flere psykisk syge mænd, som knepper ludere og andre mænd, fordi ingen normalt velfungerende kvinder vil have dem. En af dem har sagt til mig om cølibat: "Det gør en person mere aggressivt irritabel, som dermed har for meget frustrationer." Jeg glemte på listen om folks seksuelle afvigelser fra normerne at nævne ´Fetish´. Det er vel for den slags mennesker derfor også lettere med en anal dildo og onani end altid igennem hele livet fiaskoen med det idag for kræsne modsatte køn om Charles Darwins evolutions teori angående kvinders instinktive beskyttelse imod graviditet og tendenser til hjemmearbejde for især børnene, udseendet, alder, mandens maskulint dominerende kønsrolle (som har mere testosteron og/eller rest af en gammeldages kulturel værdi?), personlighed, status i samfundet, meget charmerende small talk, godt ry, selvsikker seksuel erfarenhed, forførende smart lange og mange ord (dyriske imponer´lege ligesom en sælger), popularitet, penge og ting. Jeg har heller ikke endnu mødt en intellektuelt ligesindet dame og jeg dur ikke som skurken med luskede scoretricks.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 27 af 28 < 1 2 ... 25 26 27 28 >


Seneste indlæg
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
14/04/2021 16:32
Måneden Ramadan,
af ABC
14/04/2021 14:14
Panteisme
af ABC
14/04/2021 13:49
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
09/04/2021 01:05
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
Danske fiskere er bekymrede for fremtide..
15/04/2021 05:45
Netflix knuser anmelders store filmforel..
15/04/2021 05:43
Lone og Emil vil tage AstraZeneca-stikke..
15/04/2021 05:43
Partier kræver opgør med stramt forsam..
15/04/2021 05:35
Danmark - og resten af Nato - vil følge..
14/04/2021 20:54
Nyheder fra Religion.dk
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00
Quiz: Hvor meget ved du om religion i Di..
02/04/2021 06:00
Fantasy kan også fortælle om opstandel..
01/04/2021 06:00
Se billederne: jøder fejrer pesach
01/04/2021 06:00