annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Himmelfart...
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 606 gæster og 266 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 85 af 117 < 1 2 ... 83 84 85 86 87 ... 116 117 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28324 - 15/10/2019 12:59 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5372
Sted: Vanløse
Hej HansKrist

Nu er det ikke henvendt til mig, men jeg hæfter mig ved dette:

Citat:
Creativeness is the final revelation of the Holy Trinity

Hvordan skal det forstås?

Mit spørgsmål skal ses i lyset af denne artikel:

http://vandrermotlyset.net/Treenighetsdogmets%20utvikling.html

Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#28325 - 15/10/2019 13:19 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Arne:

Citat:
Og i stedet for at optræde på en overordnet skolemesterfacon ville jeg foretrække, at du - på lige fod med os andre - gengav de to nævnte med dine egne ord på et enkelt og ligetil dansk.


Din negative reaktion var forventet Arne. Du er som et fodboldhold der kun vil spille på hjemmebanen, med en hjemmedommer. Men sådan fungerer virkeligheden ikke, for at det skal blive fair og interessant, skal man også møde sin modstander på deres bane. Håber du forstår denne lignelse.

Iøvrigt har jeg gengivet de to, Berdyaev og Albert Schweitzer, på et enkelt og ligetil dansk i mere end femten år.

Og derfor må det da være interessant for dig der gerne vil forstå mig, at du sætter dig til et veldækket bord, når jeg serverer det hele på et sølvfad for dig, hvilket kerne tekster jeg taler ud fra.

-0-0-0-0-0-

Tikka:

Citat:
Helligånden
Du kan ikke lære noget af Helligånden, når du ikke tror på gud.

Den hellige ånd er en gave og en virkende kraft fra gud, til de som tror han er virkelig og at hans udsendte søn ofrede sit liv til frelse for menneskene


Nej, helligånden er "Gud helligånden"

Så man skal netop ikke tro på Gud uafhængig helligånden, dette er en kæmpe misforståelse. Gud er i helligånden, her kommer Gud til os. Så vi skal ikke have en tro på Gud ved siden af, da dette er at fjerne al spiritualitet, og begynde at tænke om Gud som ateisten Simon og bibelfundamentalisterne, det er en uåndelig eller en ikke spirituel forståelse, det er som at forstå som et barn forstår, noget der irriterede Jesus og Paulus så meget når folk forstod tingene barnligt, når folk var uden spirituel intelligens.

SPIRITUALITET - den religiøse spirituelle dimension er den kategori vi skal befinde os indenfor når vi vil forstå vi menneskers liv med Gud eller ÅNDEN. Bibelen er en fortælling om mennesker der har Gud med inde over deres liv, det er et kærlighedsdrama mellem Gud og mennesket hele vejen igennem.


-0-0-0-0-0-

ABC Jan Serotonin:


Citat:
Creativeness is the final revelation of the Holy Trinity


Hvordan skal det forstås


Vi mennesker kan møde Gud, livet og virkeligheden med Gud på flere forskellige måder.

Og Gud Helligånd der er vores periode er sidste skud på stammen indtil videre, det ypperste ultimative der er os givet. Her udfolder mennesket sit fulde potentiale i en kreativ ekstase, hvor det sætter sig selv på spil moralsk, kulturelt og teknisk. Det vi meget oplever i vor tid, hvor der er en ekstatisk kreativ udfoldelse uden lige aldrig set før indenfor de tre nævnte områder, hvor mennesket kan udmærke sig.

Gud Helligåndens epoke er en Maslowsk selvaktualiserende periode, hvor:

Creative experience is a special kind of experience and a special kind of way: the creative ecstasy shatters the whole of man's being - it is an out-breaking into another world. ..

Og Gud er ikke nogen eller noget udenfor vores "creative ecstacy" - nej det er her vi møder Gud helt og fuldt, og Gud er ikke nogen udenfor dette LIV - livet når det omfatter vores ultimative anliggender
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28326 - 15/10/2019 15:07 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej HansKrist.

Du skriver:
Citat:
Iøvrigt har jeg gengivet de to, Berdyaev og Albert Schweitzer, på et enkelt og ligetil dansk i mere end femten år.
Mit svar:
Hvis dét var sandt, havde jeg forlængst forstået dig.
Men sagen er - som jeg oplever det - at du bruger flotte og uforståelige ord, som du forklarer med nogle andre flotte og uforståelige ord.

Misforstå mig nu ikke!
Jeg er ikke ude på at nedgøre dig - jeg ønsker at forstå dig!
Men der er grænser for, hvor mange timer, jeg vil bruge på det - og mon ikke du selv har det ligeså overfor mig? blinker

M.v.h. Arne smiler Kærlighed til kloden heart
Top Svar Citer
#28327 - 15/10/2019 15:24 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Visdom er rettet imod at forstå vores liv, menneskelivet, ikke at forstå sig på at flyve til månen eller mars, dette er noget andet, klogskab, intelligens og dygtighed.

I al objektiv videnskab er subjektet og det subjektive noget der skal holdes ude, på afstand, så vidt muligt.

Men skal vi forstå menneskelivet, så kan det subjektive og objektive ikke adskilles. Her kommer Heidegger (vores (førteoretiske) i verden værens tilstedeværelse) og før ham Hegel og Marx. Kierkegaard er ikke eksistentialist fordi han ikke tager højde for de objektive forhold, han tænker ikke det subjektive og objektive sammen (Kierkegaard er som Russell siger alt for overvurderet i filosofiens historie når vi påtænker hvor subjektive hans skriverier er). De undersøger menneskets eksistens og liv som det er, ud fra hvilke eksistentielle vilkår vi frister fra vugge til grav. Freud kommer og hjælper til med sin dynamiske psykologi om det ubevidste og de første års vedblivende, eller skæbnefulde betydning for resten af vores liv, hvilket neurovidenskab har bekræftet er korrekt. Men både Freud og moderne neurovidenskab, siger ikke at vi ikke kan udvikle os, blive helbredt, raske igen, efter at vi er blevet skadet på liv og sjæl, personlighed, de første år af vores liv eller i ungdommen, og på vej ind i voksen livet.

Hjerneskadet er vi nok alle blevet af at vokse op lige efter anden verdenskrig. Paulus og Jesus nok noget mindre end vi er idag. Derfor kan de to være værd at lytte til, fordi de nok var mindre psykisk syge og fremmedgjorte end vi er idag i vores højt højt specialiserede og ordnede samfund, hvor de fleste af os lever uden det engagement og den entusiasme, vitalitet og intentionalitet, der kendertegner et ikke neurotisk menneskeliv.

-0-0-0-0-0-

Man skal ikke forstå bibelen for at være kristen, og troen har intet at gøre med at tro noget der står i bibelen.

Bibelen er en alt for vigtig bog til at vi må tro og forstå og læse den bogstaveligt. Så går vi rigtig for alvor galt i byen.

Bibelfundamentalisme er noget nyt, et nyt kristent kætteri der ser dagens lys efter reformationen. Ateisterne og bibelfundamentalisterne kommer ud på et, fordi ateisterne relaterer til bibelfundamentalisterne, i deres religionskritik, kristendomskritik, men begge parter har de intet at gøre med kristendom, begge parter skyder forbi målet, menneskets liv med Gud der findes i forbindelse vores spontane suveræne livsytringer, og derfor aldrig kan være en afledt størrelse af fx bibelstudier.

Mennesket kan blive glad og pjattet med bibelen som RM og Simon er glade og pjattede med poesi, men stadig kommer et menneske der bliver helt pjattet med bibelen som Tikka og Jehovas Vidner og andre bibelfundamentalistiske kætterier, ikke tættere på et kristent liv med Gud, såvel som de ej heller kommer tættere på hvad kristen tro drejer sig om.

Her burde folk læse Paul Tillich, Troens Dynamik, der er verdens bedste bog om hvad tro dækker over. Og ja Paul Tillich bygger på Paulus.

TRO er en begivenhed, i menneskehedens historiske liv og i hvert enkelt menneskes liv, et menneske kan møde Trosbegivenheden Kristus i deres liv, altså at Gud er immanent (og enhver form for transcendens foregår immanent). Trosbegivenheden Kristus er at vi ikke har Gud som en størrelse udenfor vores liv, Gud er livets Gud og her befinder vi os også (mennesket har menneskeånd og Guds Ånd (fornuft og ekstatisk fornuft noget neurovidenskab og psykiatri især i forbindelse depression har opdaget rigtigheden i)), så vi har ikke noget over os eller udenfor os. Der er ikke noget over os at tro på, der er ikke de der guder og den der Gud grækerne og simon og bibelfundamentalisterne konstant har fået øje på og ikke kan få ud af deres fantasi og forestillingsevne. Også derfor grækerne kaldte de kristne ateister, fordi de ikke gav en skid for alt det gudeævle bævle snak og tilbedelse som der fandtes i det græsk hedenske samfundsliv.



PS:

Arne skriver om mig:

Citat:
Men sagen er - som jeg oplever det - at du bruger flotte og uforståelige ord, som du forklarer med nogle andre flotte og uforståelige ord.


Hvad du skriver her, er det stik modsatte af hvad Kræn-p, Anne, og et utal af mennesker har sagt til mig.

Lægfolk har sagt til mig utallige gange at jeg taler til dem om kristendom så de pludslig begynder at forstå det hele, så tydeligt på hverdags forståelig sprog er min tale. Kræn-p sagde det til mig ved flere lejligheder og i begyndelsen af min tid på KD debatten, fik jeg konstant henvendelse fra skoleklasser og deres lærer rundt omkring i Danmark, indtil det lykkes nogen at sætte en stopper herfor, fordi mine tanker om kristendommen ikke flugtede bibelfundamentalisternes (eller at ihvertfald i skolen HF og gymnasiet, og 9 og 10 klasse, måtte der ikke undervises om kristendom som HansKrist skrev om det). Ihvertfald hørte det pludselig op, efter at have stået på i længere tid, ugentlig med disse henvendelser, og at noget der havde stået på i et års tid, pludselig stopper, kan ikke bero på noget tilfældigt. Hvorfor fik jeg pludselig ikke alle disse henvendelser mere?????? fra velmenende elever og lærer, der syntes jeg talte så levende og forståeligt om den kristne tro. Jeg tror vi alle kender svaret. Som jeg er en trussel imod Tikka og Simon, så har jeg jo været en trussel imod den gængse opfattelse af kristendommen her i Danmark. Husk hvad Paul Tillich og Karl Barth er blevet kaldt rundt omkring i verden, de er blevet kaldt de værst tænkelige ateister der kunne gå her på jorden og sådan synes bibelfundamentalisterne og den traditionelle åndelige sløve kristendomsopfattelse her i Danmark også.

Engang jeg deltog i et utal af kurser i det førende New Age miljø her i Danmark, blev jeg personligt kaldt ind af lederen af dette progressive miljø, og spurgt om jeg ikke havde lyst til at tilslutte mig dem og de havde et godt tilbud til mig, og det altsammen fordi de ikke kendte nogen der på et jævnt hverdags sprog kunne forklare tingene så folk forstod det og indimellem lå og skreg på gulvet af grin, når jeg twistede det hele med humor.

Nå Arne, jeg må sige som Paulus, at du tvinger mig ud i disse afsindige pralerier.

Det eneste du tænker på nu Arne, er at hvornår du kan komme til at snakke om dig selv = verdens væren som du har så megen kærlighed til og så din ikon oplevelse.

At du skulle læse en mindre tekst af Berdyaev som jeg har fortalt dig er principielt for at forstå mig, har slået dig fuldstændig ud, det magter du ikke, så snart kommer du med et indlæg, hvor du alene skal fylde,

hvor vi skal høre om verdens væren og din ufattelige kærlighed til denne mirakuløse verdens væren og så din ikon oplevelse, hvor du i efterrationalisering har tilføjet at ikonen fortalte dig at dogmerne skulle man ikke tage for højtideligt

jamen mand dog, dogmer har man aldrig skullet ta højtideligt, fx finder du ikke en eneste hos Paulus og dermed de første kristne.

_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28328 - 15/10/2019 15:50 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1875
Citat:
Citat:
Helligånden
Du kan ikke lære noget af Helligånden, når du ikke tror på gud.

Den hellige ånd er en gave og en virkende kraft fra gud, til de som tror han er virkelig og at hans udsendte søn ofrede sit liv til frelse for menneskene

HK: Nej, helligånden er "Gud helligånden"

Så man skal netop ikke tro på Gud uafhængig helligånden, dette er en kæmpe misforståelse. Gud er i helligånden, her kommer Gud til os. Så vi skal ikke have en tro på Gud ved siden af, da dette er at fjerne al spiritualitet, og begynde at tænke om Gud som ateisten Simon og bibelfundamentalisterne, det er en uåndelig eller en ikke spirituel forståelse, det er som at forstå som et barn forstår, noget der irriterede Jesus og Paulus så meget når folk forstod tingene barnligt, når folk var uden spirituel intelligens.

SPIRITUALITET - den religiøse spirituelle dimension er den kategori vi skal befinde os indenfor når vi vil forstå vi menneskers liv med Gud eller ÅNDEN. Bibelen er en fortælling om mennesker der har Gud med inde over deres liv, det er et kærlighedsdrama mellem Gud og mennesket hele vejen igennem.


Er jo, hvad jeg skrev. Det kan ikke skilles ad.

Hvis man ikke tror på gud – at gud eksisterer - kan man bibelsk heller ikke tro/forvente åndens ledelse, for selv om den hellige ånd – Talsmanden Jesus i kraft af sit offer kan sende fra Faderen til sine disciple - er det en gave der gives kun til de som tror og handler til guds ære …

Bibelsk lever vi i forkyndelsestiden –

Ånden skaber og styrker troen gennem kristi ord og hjælper til at forkynde om guds rige som Jesus. Et påbud den opstandne Jesus overdrog til disciplene at videreføre indtil verdens ende

»Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.« Mathæus 28:18-20
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Matt/28



Men uden tro er det umuligt at behage ham; for den, som kommer til Gud, må tro, at han er til og lønner dem, som søger ham Hebræerne 11:6

***


Top Svar Citer
annonce
Side 85 af 117 < 1 2 ... 83 84 85 86 87 ... 116 117 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Israel: Hizbollah-leder dræbt i Libanon
29/03/2024 13:22
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Storebæltsbroen er genåbnet
29/03/2024 12:13
Rumænien efterforsker dronelignende fra..
29/03/2024 10:53
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Nyheder fra Religion.dk