annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4892191
Et andet syn 1213342
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 989677
Jesu ord 843609
Spirituel omsorg 792231
Galleri
Lidt billeder fra min sidste tur til Israel
Hvem er online?
0 registrerede 61 gæster og 20 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 25 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 24 25 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28236 - 02/10/2019 13:29 Re: En pind til bålet ... [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1971
Sted: Nørresundby
Den kristne tros genstand og indhold er ikke centreret om Bibelen.

Hvilket jo også ville betyde at de der har læst mest i Bibelen og kan den forfra og bagfra er de mest troende, hvilket er en grotesk absurd tanke.

Den kristne tros genstand og indhold kan kun forstås ud fra at mennesket er et spirituelt væsen, et religiøst spirituelt væsen.

Ånden kan være over os, og Ånden kan have forladt os. Ånden kan gribe os og vi kan være drevet af Ånden, Guds Ånd.

Ergo kommer al religiøsitet og spiritualitet af det forhold at mennesket erkender gennem livserfaringen at vores humør og begejstring, optimisme og entusiasme (i Gud væren) kan svinge meget og at når vi er grebet af Ånden og drevet af Ånden = Gud, når vi er i stor entusiasme (i Gud væren) at så har vi bemærket helt ekstraordinære sjælskræfter gøre sig gældende, som giver sig udslag i at vi er prosociale kreative og produktive, såvel som vi magter at yde en stor entreprenant kreativ indsats indenfor de interesser felter der er blevet vores lod her i livet, arbejde. Men måske vigtigst af alt, vi bliver nye skabninger (nye mennesker) og erfarer en HEALING (helbredelse vores sygdomme) som en sand forløsning fra vores handlingslammelse og tvivl.

Dette og alene dette har alle dage været hvad den religiøse spirituelle dimension drejer sig om.

Sådan er det også i kristendommen.

Det er alene disse forhold der er på tale som vi tror på.

Vi tror på vores entusiasme, i Gud væren, og at vi kan være drevet af Ånden/Gud og grebet af Ånden/Gud, og at Ånden/Gud kan være over os. Vi lærer gennem livet vores ekstatiske begejstringsstruktur, vores entusiasme, i Gud væren, at kende, disse spirituelle humør træk der gælder vores liv. Psykiatrien og neurobiologien kan sige rigtig meget om disse forhold idag, hvorfor menneskets SPIRITUALITET og religiøsitet, idag kan forstås på et psykiatrisk og neurobiologisk grundlag, som vi har kunnet forstå det på psykologisk og psykoanalytisk (Jung fx) grundlag i mange år.

I og med begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus, der har vi direkte adgang til Gud, der lever vi uformidlet, i et ubetinget anliggende, i en levende dynamisk kreativ kommunion og kommunikation Gud (som Guds børn se Rom 8 (en henvisning der ikke er nødvendig)). Altså vores Gudsliv er et suverænt helligt ubetinget anliggende som ingen har ret til at blokere, stille sig i vejen for, forhindrende i vejen for. En forhindring kunne være at man skyder bibelen ind eller særlige højt begavede præster ind til at forstyrre vores direkte adgang til Gud, at vi i KRISTUS, i og med og ved begivenheden KRISTUS ind i verden, har fået FRIHEDEN og ÅNDEN direkte fra Gud, såvel som vores retfærdighed, rette færd og adfærd i livet.

At forstå dette er længe nok, og man behøver ikke overhovedet være beskæftiget med bibelstudier, som ikke kan lægge en alen til vores kristne trosliv = SPIRITUALITET.En professor i evolutionsbiologi og en simpel ordblind murermester der aldrig åbner en bog kan være nøjagtig lige så stærke i den kristne tro, altså spiritualitet, som en bibellærd professor.

Kristne har ikke et særligt bibelsk tankesæt. Deres bevidsthed, deres verdensbillede er nøjagtig lige så moderne videnskablig som alle andre. Det eneste der adskiller dem fra en ateist der også har et videnskabelig moderne verdensbillede, er at de kristne har en livlig spiritualitet eller beskæftiger sig med spiritualitet også og selv sagt almindeligvis som den kristne spiritualitet er.


Det kræver spiritualitet eller spirituel intelligens at forstå hvad der står i bibelen, noget man ikke kan læse sig til gennem bibelstudier, der aldrig vil kunne øge ens spirituelle intelligens. Ofte er det i hverdagens arbejdende gøremål at vores spirituelle intelligens øges. Især når vi har succes med noget hvor vi har anstrengt os og dermed trukket på vores spiritualitet, vores entusiasme, i Gud væren. Især hvis nederlag og modgang overvindes eller vi lærer at holde ud i svære tider takket være vores spiritualitet, så er det at vores spirituelle intelligens øges, fordi den har bestået sin prøve.


Det er i hverdagslivet fra vugge til grav at vi møder Gud og øger vores spirituelle intelligens. Ikke i bibelen, dette er en umulighed. I takt med at vores spirituelle intelligens øges, kan visse passager af Bibelen pludselig forstås i dets rette åndelige eller spirituelle betydning. Men vi kan ikke øge vores spirituelle intelligens ved at læse i bibelen. Hvilket ville betyde at de bibellærde professorerne distancerede sig fra os andre i den kristne spiritualitet, hvilket er en grotesk absurditet vi straks kan afvise.

-0-0-0-0-0-


Det vil altså sige at kristne ikke render rundt med det tankesæt og bibelske trosforestillingsliv som fx Simon og Tikka påstår?

Præcist godt forstået kære læser og iøvrigt har jeg som den eneste år for år kæmpet for at denne sandhed blev fremmet.

Både Simon og Tikka lyver om et så væsentligt forhold at jeg konstant gennem årene har markeret overfor deres idiotiske påstande, der er latterlige og under niveau, og skaber forvirring og disrespekt og gør at vi ikke kan have forstandige videnskabelige spændende debatter om den kristne spiritualitet og trosliv.

At to ateister, Tikka og Simon, mener at den kristne tro er bibelfundamentalistisk funderet kan jeg næppe ændre på, men jeg kan forhindre at andre af de to tudes ørerne fulde af her på stedet hver eneste dag at sådan er det.

Det er en løgn, det er falske forestillinger om den kristne tro og trosliv, spiritualitet, som fx slet slet ikke findes nogle steder hvor man arbejder professionelt videnskabeligt med at forstå kristendommen.

Selvfølgelig findes der bibelfundamentalisme, som der findes hårdnakket ateisme (der vil at kristendommen er infantil bibelfundamentalisme), men det har ikke noget at gøre med det kristne trosliv og dens spiritualitet.

Vi kommer til at slås med debatter under niveau, vi kommer til at debattere religion og spiritualitet på en infantil og uværdigt niveau hvis de to lykkes med deres agenda, kommer til at dominere siden trosfrihed.

Selvfølgelig skal de have lov til at komme til orde med deres vildfarelse, dette kan vi ikke forhindre, men samvittighedsfuldt er vi andre der har en dybere og mere grundig videnskabelig forståelse de her forhold omkring det kristne trosliv og dens spiritualitet, nødt til at korrigere dem i at sprede deres fordummme og løgnehistorier. Som kun har et formål at fremstille kristne og kristendommen som barnlige tåbeligheder, altså et udslag af uvidenhed og svag begavelse.

Hvis mennesker ikke forstår den religiøse spirituelle dimension, der er medfødt indbygget i det menneskelige nervesystem som en mulighed, potentiale, vi har der kan realiseres gennem vores liv (altså at fylogenetiske forhold, potentialer vi har, skal epigenetisk realiseres i ontogenesen) så burde disse mennesker ikke begive sig af med en religionskritik. Og mange ateister forstår ikke de mest simple fundamentale forhold omkring menneskets religiøse spiritualitet.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28242 - 03/10/2019 12:40 Re: En pind til bålet ... [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1971
Sted: Nørresundby
Jeg er den eneste her på siden der ikke fører mennesket bag lyset, jeg er den eneste der vil mennesket det bedste.

Derfor velkommen til livet og sandheden med HansKrist og Paulus, vi forlanger ikke uselviskhed og apati af mennesket, men vi beriger menneskets liv. Og at berige folks liv har aldrig medført egocentrisk selvisk adfærd, tværtimod. Ja det er kravet om uselvisk, selvudslettende, opførsel, adfærd, der medfører de værste former for egocentrisk optræden. Vi skal ikke moralisere over mennesker men skænke dem livet, åbne livet op for dem. Hverken med os selv eller andre skal vi konstant gå i rette med.

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.At være humørforladt er at være ide og Åndsforladt - at være Gudsforladt.

(at være ideforladt (gudsforladt åndsforladt) er også at være MOTIV -forladt, motivationsforladt, det er at være svækket i vores dopaminske ekstatiske begejstringsstruktur, forhjernestruktur. Det er tegn på manglende arketype intelligens (Dopaminsk Motivations Intelligens), man ser ikke sin egen rolle (MOTIV ARKETYPE) i livet, og så formår man jo ej heller at spille nogen rolle, når man ingen rolle eller arketype (ubetinget anliggende af ultimativ betydning) har fået øje på).

Den indre død og nød, tomhed og fattigdom, fylder os med religiøs længsel.

Mangler vi humør, mangler vi Gud, mangler vi Ånden der gør levende.

At være humørforladt er også at være ideforladt og fantasiløs og ja Åndsforladt. Ånden eller Gud har forladt os.

Så simpel er det, her finder vi menneskets religiøse længsler og spiritualitet.

At være uden Gud er at være humørforladt. Og ja fantasiløs og ideforladt. Vi mennesker flest giver ikke op, vi bier på Herren vor Gud og vores entusiasme - vores i Gud væren - vores gode humør igen.

Et menneske uden glæde er et menneske der er forladt af Gud og det lever i mørket - et forfærdeligt mørke og en tomhed fyldt med livløshed og dødhed, ja glædesløshed.

Fornuften der har nok i sig selv er en dræber. Fornuften tømmes for indhold hvis det er uden begejstring (uden Gejst og Spirit - uden Gud), uden ekstatisk fornuft, uden følelser og emotioner og motivationer, ideer og motiver. Neurovidenskab har fundet ud af at det er sådan det forholder sig.

Mennesker kan være uden indre liv, uden sjæl, hjerte og kærlighedsløse, humørforladte og glædesløse, uden Ånden der gør levende - altså uden Gud - uden Spirit og Gejst. Men heldigvis tror og ønsker de fleste mennesker det anderledes, hvorfor vi søger Gud eller Ånden, den vores levendegørende Skønne Vidunderlige Humør Spirit Gejst.

Dette alene er hvad det religiøse spirituelle drejer sig om. Ikke andet, overhovedet ikke andet. Og sådan skal talen om Gud begynde i skolen i gymnasiet og de højere forberedelses klasser og ja på Universitetet.

Når vi mennesker ikke forstår hvor simpel og enkel, såvel som hvor altafgørende vigtigt, det er, for vores ve og vel, sundhed og lykke, hvordan det religiøse spirituelle skal forstås, så er det vi roder os ud i tonsvis af ligegyldigt ævl om Guds eksistens og ateisme og alt muligt bibelovertroisk alenlange snak uden den åndelige forståelse det vi snakker om og menneskers snak om det religiøse spirituelle vil så ingen ende tage. Men det skyldes at vi/folk ikke forstår tingene som jeg har forklaret det ovenfor.

Venlig hilsen HansKrist

PS:

Hvis fornuften gribes af det ubetingede drives den ud over sig selv, men ophører ikke derfor at være fornuft, endelig fornuft. Den ekstatiske erfaring af et ubetinget anliggende tilintetgør ikke fornuftens struktur. Ekstasen fortrænger ikke, men fuldbyrder, hvad fornuften begynder. Fornuften kan kun fuldbyrdes, når den drives ud over sin endeligheds grænser og erfarer det absouttes, det helliges nærværelse. Uden denne erfaring tømmes fornuften for indhold. Paul Tillich.

Fornuften er forhåndsbetingelsen for tro, men i troen rækker fornuften ekstatisk ud over sig selv, deri ligger begges enhed og forskel. Den menneskelige fornuft er endelig. Al kulturvirksomhed, teoretisk så vel som praktisk, bærer dette endelighedspræg, derfor er den aldrig ubetinget anliggende. Men fornuften er ikke bundet til sin endelighed. Den erkender den og hæver sig derved over den. Mennesket erfarer et tilhør til det uendelige, som dog hverken er noget af ham selv eller står i hans magt. Det må gribe ham, og hvis det gør det, bliver det ham et anliggende af uendelig vigtighed. Hvis fornuften gribes af det ubetingede drives den ud over sig selv, men ophører ikke derfor at være fornuft, endelig fornuft. Den ekstatiske erfaring af et ubetinget anliggende tilintetgør ikke fornuftens struktur. Ekstasen fortrænger ikke, men fuldbyrder, hvad fornuften begynder. Fornuften kan kun fuldbyrdes, når den drives ud over sin endeligheds grænser og erfarer det absouttes, det helliges nærværelse. Uden denne erfaring tømmes fornuften for indhold, og ender med at fyldes af irrationelt - dæmonisk - indhold, som sprænger den. Paul Tillich

Vi kender ekstasen, glæden, straks barnet er født, at se forældrene lege "titte bøh" og fangeleg med det lille barn viser os at de affektive, neuroaffektive ekstatiske arousal forhold har en hel central stilling i vi menneskers forhold indbyrdes. Vi ser det om noget i latteren og grinet, morskab. Menneskets høje bevidsthedsniveau og intelligens ville være ganske uforståelige udenom vores begejstring, ekstatiske begejstrings struktur, og neurovidenskab er begyndt at forstå forholdet og psykofarmaka bygger på denne viden.

Paulus er om nogen Åndens teolog, entusiasme, affekter og ekstase og glæde der griber os og gør os til kreative mennesker er den Paulinske KristusMystik og Spiritualitet fyldt med.

Paulus: Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud.

Paulus: lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren

Tidens fylde, begivenheden Kristus ind i verden ved Jesus, som det er forgrebet, forventes i GT:

Det skal ske derefter:
Jeg vil udgyde min ånd
over alle mennesker.
Jeres sønner og døtre skal profetere,
jeres gamle skal have drømme,
jeres unge skal se syner.
Selv over jeres trælle og trælkvinder
vil jeg udgyde min ånd i de dage. Joel 3, 1 - 2.

I den Paulinske KristusMystik og Spiritualitet har menneskets humør forhold en hel central stilling. Vi kan idag gennem neurovidenskab og psykiatri trænge dybt ind i den Paulinske Spiritualitet, dens hvidglødende entusiasme, begejstring, ekstase og glæde, jubel.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28246 - 04/10/2019 03:21 Re: En pind til bålet ... [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 515
Sted: Odense, Danmark
Hans K: " Jeg er den eneste her på siden der ikke fører mennesket bag lyset, jeg er den eneste der vil mennesket det bedste. Tidens fylde, begivenheden Kristus ind i verden ved Jesus, som det er forgrebet, forventes i GT

Det skal ske derefter:
Jeg vil udgyde min ånd
over alle mennesker.
Jeres sønner og døtre skal profetere,
jeres gamle skal have drømme,
jeres unge skal se syner.
Selv over jeres trælle og trælkvinder
vil jeg udgyde min ånd i de dage. Joel 3, 1 - 2."

Hej Hans K og alle andre.

Biblen NT: " Jesus sagde til (disciplene) - »Se til, at ingen fører jer vild! For der skal komme mange i mit navn og sige: Jeg er Kristus! og de skal føre mange vild."

Biblen NT: " Men se, en kvinde, der i tolv år havde lidt af blødninger, nærmede sig Jesus bagfra og rørte ved kvasten på hans kappe. For hun sagde ved sig selv: »Bare jeg rører ved hans kappe, bliver jeg frelst.« Jesus vendte sig om, så hende og sagde: »Vær frimodig, datter, din tro har frelst dig.« Og fra det øjeblik var kvinden frelst."

Biblen NT: " En samaritansk kvinde kom for at hente vand. Jesus sagde til hende: »Giv mig noget at drikke.« Hans disciple var nemlig gået ind til byen for at købe mad. Den samaritanske kvinde sagde til ham: »Hvordan kan du, en jøde, bede mig, en samaritansk kvinde, om noget at drikke?« – jøder vil nemlig ikke have med samaritanere at gøre. Jesus svarede hende: »Hvis du kendte Guds gave og vidste, hvem det er, der siger til dig: Giv mig noget at drikke, så ville du have bedt ham, og han ville have givet dig levende vand. Enhver, som drikker af dette vand, skal tørste igen. Men Den, der drikker af det vand, jeg vil give ham, skal aldrig i evighed tørste. Det vand, jeg vil give ham, skal i ham blive en kilde, som vælder med vand til evigt liv.« Kvinden sagde til ham: »Herre, jeg ser, at du er en profet. Vore fædre har tilbedt Gud på dette bjerg, men I siger, at stedet, hvor man skal tilbede ham, er i Jerusalem.« Jesus sagde til hende: »Tro mig, kvinde, der kommer en time, da det hverken er på dette bjerg eller i Jerusalem, I skal tilbede Faderen. I tilbeder det, I ikke kender; vi tilbeder det, vi kender, for frelsen kommer fra jøderne. Men der kommer en time, ja, den er nu, da de sande tilbedere skal tilbede Faderen i ånd og sandhed. For det er sådanne tilbedere, Faderen vil have. Gud er ånd, og de, som tilbeder ham, skal tilbede i ånd og sandhed."

Biblen NT: " Når I beder, må I ikke være som hyklerne, der ynder at stå og bede i synagoger og på gadehjørner for at vise sig for mennesker. Sandelig siger jeg jer: De har fået deres løn. Men når du vil bede, så gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din fader, som er i det skjulte. Og din fader, som ser i det skjulte, skal lønne dig. Når I beder, så lad ikke munden løbe, som hedningerne gør, fordi de tror, at de bønhøres for deres mange ord. Dem må I ikke ligne. Jeres fader ved, hvad I trænger til, endnu før I beder ham om det."

Mange religiøse folk fortolker det i Biblen om ´Åndsudgydelsen´ som værende i den en fremtidsprofeti for os idag men, dette kan ske uden religion og her taler jeg faktisk udfra min ved åbenbaring personlige erfaring om frelsen og dens betydning angående Det guddommelige med Helligånden i form af mennesket. Bemærk, at ordet ´religion´ og religiøse bygninger ikke er med i denne trehed, hvor der tilmed således er enhed med alt.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#28248 - 04/10/2019 08:31 Re: En pind til bålet ... [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1971
Sted: Nørresundby
Gerth skriver:

Mange religiøse folk fortolker det i Biblen om ´Åndsudgydelsen´ som værende i den en fremtidsprofeti for os idag men, dette kan ske uden religion og her taler jeg faktisk udfra min ved åbenbaring personlige erfaring om frelsen og dens betydning angående Det guddommelige med Helligånden i form af mennesket. Citat slut


Teologiens Einstein Karl Barth og ja rigtig mange andre teologer siger at kristendommen ikke er religion, netop ikke er religion.

Mange "religiøse folk" skriver du Gerth. Hvad mener du med "religiøse folk"? Jeg kender mange kristne der er mindre religiøse end dig. Du har så mange religiøse træk såvidt det du skriver og såvidt hvad du gerne vil. Bare lidt mærkelig at høre du afviser at være religiøs, for jeg tror aldrig vi har haft en så i udpræget grad såkaldt religiøs menneske her på stedet som dig.

Så vildt meget som du har skrevet om "mig Gerth og Helligånden", dit liv med Helligånden, så vil de fleste betragte dig som religiøs.

Fx Paulus kan præcist beskrive helligåndens frugter, hvor skabende helligånden virker i vores liv. Fra dig Gerth har jeg ikke hørt en eneste analyse af helligåndens værk, hvordan den virker skabende i vores liv, såvel som den healing power vi her finder.

-0-0-0-0-0-

Iøvrigt er Helligånden et begreb du har hentet fra kristendommen.

"Det guddommelige med Helligånden i form af mennesket" har du ikke nogensinde fortalt os hvad dækker over, hvordan skal forstås.

Du skal jo kunne forklare andre hvad du mener med noget du gentager så tit.

Hvordan kan du skrive "guddommelige" og samtidigt afvise begrebet Gud, der altid betyder mennesket med Gud, og/eller Gud med mennesket. Gud og mennesket kan ikke adskilles.

"i form af mennesket" kan du forklare hvad du her tænker på.

-0-0-0-0-0-

Du gør rigtig rigtig meget ud af dig selv Gerth, men du gengiver ikke folk korrekt, hverken de kopier du tar, eller når du åbner munden og påstår hvad vi andre har sagt/skrevet til dig.

Din religionskritik, specifikt kritik af kristendommen, har jeg sagt at du ikke magter, det er simpelthen på for lavt et niveau og vi har haft nok af barnligheder når folk skulle ha fyret deres religionskritik af, men vi skulle gerne op på en forstandig voksen måde at tale om tingene. Vigtigt at vi bevarer vores intellektuelle integritet og selvrespekt.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28257 - 06/10/2019 12:38 Re: En pind til bålet ... [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 515
Sted: Odense, Danmark
Hans K: " Teologiens Einstein Karl Barth og ja rigtig mange andre teologer siger at kristendommen ikke er religion, netop ikke er religion."

Hej Hans
Ifølge Wikipedia: " Nogle religioner er organiseret i et centralt styret hierarki i ordets oprindelige betydning. Det bedst kendte eksempel på et sådant religiøst hierarki er den katolske kirke, men såmænd også den danske folkekirke er organiseret i et hierarki med kirkeministeren, Folketinget og landets regent som øverste myndighed."

Denne beskrivelse handler om, at Kristendommen i Danmark er en statslig religion, hvor der derfor ved den ikke er lighed mellem alle borgere, fordi den har politisk nogle religiøse ledere i samfundet.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 25 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 24 25 >


Seneste indlæg
Samtaler omkring bålet...
af Arne Thomsen
09/07/2020 16:11
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
09/07/2020 08:56
Vi læser det Nye Testamente
af ABC
01/07/2020 22:40
Lyser på vej
af somo
01/07/2020 22:29
Mellemrummet
af RoseMarie
30/06/2020 22:28
Nyheder fra DR
Tag en selvlysende svømmetur i Limfjord..
09/07/2020 17:38
For ravjægeren Flemming er stranden en ..
09/07/2020 17:18
Casper Christensen overrasker: Hans 'gle..
09/07/2020 16:34
Højesteret: Donald Trump skal udlevere ..
09/07/2020 16:25
Eksplosionen mod Skattestyrelsen: To sve..
09/07/2020 15:35
Nyheder fra Religion.dk
Eddike, kamelspyt og rodudtræk: Jødedo..
09/07/2020 06:17
Sex, skyld og skam i kristendom: ”Når..
08/07/2020 06:08
Religion i kufferten: Det betyder dine s..
06/07/2020 06:15
3 film: Sådan skildres Himmeriget
02/07/2020 05:50
Satanismens indtog i Danmark
30/06/2020 06:00