annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4496400
Et andet syn 1173560
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 937486
Jesu ord 818504
Spirituel omsorg 773678
Galleri
Folkemødet 2013
Hvem er online?
0 registrerede 7 gæster og 79 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 70 af 112 < 1 2 ... 68 69 70 71 72 ... 111 112 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#27960 - 19/08/2019 16:00 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5247
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.

Du vil ikke tilbede en "tordengud". Det vil jeg heller ikke, men jeg hæfter mig bl.a. ved i mit link om asatro, at der står om guderne:
Citat:
De omtales som "Magterne".
Så er vi vel ikke så langt væk fra nutidens dagligdag, hvor man taler om at "vejrguderne var med os" - eller det modsatte blinker

Jeg har ikke til hensigt at missionere for asatroen, men fornemmer, at man nok ikke dér i så høj grad gjorde myterne til dogmer, som man i andre religioner jo skal underkaste sig.

Og når du skriver:
Citat:
Hvis nogen blot tror på mere mellem himlen og jord, så har de nok ikke taget stilling endnu til emnet spirituel tro.
så tror jeg, at det er flertallet af os danskere, du her omtaler.

Og dét ikke at anerkende - underkaste sig - præsteskabers religiøse dogmer er - for mig at se - da en stillingtagen!

Faktisk tror jeg, at det er dén, der er den overvejende folkelige religiøsitet i Danmark - også selvom den ikke passer ind i hvad vi kalder den danske folkekirke.

Måske folkekirken skulle lytte lidt mere til den folkelige religiøsitet - i stedet for autoritært at føre enetale fra en prædikestol højt hævet over "folket" - som jo i øvrigt udebliver fra kirkernes såkaldte gudstjenester blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#27968 - 20/08/2019 15:58 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
godt igang
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 355
Sted: Odense, Danmark
Arne: " Og dét ikke at anerkende - underkaste sig - præsteskabers religiøse dogmer er - for mig at se - da en stillingtagen! Måske folkekirken skulle lytte lidt mere til den folkelige religiøsitet - i stedet for autoritært at føre enetale fra en prædikestol højt hævet over "folket" - som jo i øvrigt udebliver fra kirkernes såkaldte gudstjenester."

Hej Arne
Jeg snakker med flere borgere i samfundet, som ikke kan tro på den mandlige gud i Kristendommen men, de er stadig medlem af den danske folkekirke, fordi de endnu ikke har taget stilling til om, de vil meldes ud af den eller ej. Det er for mig en grund til, at jeg skal møde folket i gaden, hvor jeg blandt andet vil opfordrende inspirere dem til et stop af dette medlemskab i den, andre trosretninger og alle religioner.
Du har tidligere skrevet ligesom jeg, at religionernes gudebilleder er forældede og for begrænsede. Hvorfor lyder det her som om, at du ønsker en udviklende modernisering af Kristendommens kirke som en forbedring og dermed bevarelse af den? Eller er det bare ment som din kritik af dens nuværende virke? Det virker jo ikke som, at du tror på det kun maskuline begreb, ord og navn Gud? Flere forskellige slags kristne kirker har ikke kun fra præsten en enetale (monolog), fordi de har temamøder i især de mindre frikirker og sekteriske kirker tilmed måske vistnok også i Kristendommens religion om forskellige emner i Biblen. Der er de præster, som tilbyder personlige samtaler og nogle kristne laver sammen læsegrupper. Ja, folk kan ikke der diskutere skeptisk imod Biblens indhold og dens gamle gudebillede. Lige nu her på trosfrihed er der en nyhed på siden - Religion.dk - med overskriften ´Mystikeren er både hyldet og hadet af verdens religioner´. Den artikel fortæller blandt andet: " Mystikken og religionernes patriarkalske kontekst - Præmoderne kulturer er patriarkalske, hvilket betyder, at mændene har den politiske og økonomiske magt. Kvinder kan selvfølgelig påvirke mænds beslutninger, men i sidste ende er det en kvindes far og mand, der bestemmer over rammerne for hendes liv i en patriarkalsk kultur. De store verdensreligioner blev til i disse præmoderne patriarkalske kulturer og religionsgrundlæggerne i buddhismen, kristendommen og islam (+ øh vel også Jødedommen med mandeprofeten Moses?) er alle mænd. De store verdensreligioner blev til i disse præmoderne patriarkalske kulturer og religionsgrundlæggerne i buddhismen, kristendommen og islam er alle mænd. Imidlertid er der i de tre religioner en interessant konflikt mellem det patriarkalske samfunds underordningsdiskurs og den mystiske lighedsdiskurs, der stiller mennesker lige i forhold til at kunne forene sig med Gud eller Allah eller blive oplyst i buddhismen. Det betyder, at en præmoderne diskurs, der favoriserer mændenes frihed og magt, kan resultere i seksuel udnyttelse af kvinder, der søger ind i åndelige fællesskaber, hvor mænd ofte er ledere. Buddhistiske nonner blev imidlertid underlagt strenge regler. Ydermere optræder kvinder i Buddhalegenden som fristere, der udfordrer Siddharta. Her er der en parallel til Evas rolle i Første Mosebog. (+ og her lidt ekstra godt fra denne artikel til Hans K) Det er hos Paulus og ikke hos Jesus, at man finder et syn på kvinden som underordnet manden. Eftertiden har i høj grad lagt billet ind på underordningsdiskursen og synet på kvinden som frister." Hahah, bemærk i min tråd om OPLYSTHED på side 4 både Simons og ABC´s faktisk relevante internet trolde SPAM.

Hans K: " Men jeg tror du fejler og kløjs i det, med den umodne barnlige krig du fører imod kristendommen."

Jeg er ikke en tilhænger af ´hellig´ krig. Som med Helligånden tilhører jeg bare forevigt kun det guddommelige, som er skaberen af alt, hvorimod religioner blev kun lavet af mennesker ved tidens ting. Jeg har personligt ingen aggressiv krig imod religion, fordi ikke-troende, religiøse eller anderledes åndeligt troende folk end mig selv er alle mine medmennesker og derfor respekterer jeg fredeligt uden vold og bevidst hån det. Kald det for en blanding af noget demokratisk og næstekærlighed på en ateistisk spirituel måde. Min kamp imod alt religiøst sker kun diskuterende med ord. Jeg fortæller gerne mit budskab ved oplysende debat.

Hans K: " Bibelfundamentalister beskæftiger sig sjovt nok ikke med Tro hos Paulus som alle de største Paulus autoriteter og lærde gør, som fx Luther."
Arne: " Reformationens Luther var jo heller ikke af de blide:
Citat - Luther støttede fyrsterne mod de oprørske bønder, som han anbefalede, at man slog ned som gale hunde."

Hej alle
Den kristne Martin Luther´s værk blev senere brugt af nazister imod jøderne. Ifølge Wikipedia: " Om Jøderne og deres Løgne (originaltitel: Von den Jüden und iren Lügen, moderne tysk: Von den Juden und ihren Lügen) er et stærkt antisemitisk værk skrevet og udgivet i Wittenberg 1543 af Martin Luther. Bogen er en af de største kilder til antijødiske citater og tager som udgangspunkt at Gud definerer jøderne (Israels Børn) som en ond hore. Martin Luther havde oprindelig håbet at omvende jøderne i Tyskland til kristendommen, men blev med tiden stadig mere hadsk mod dem. Allerede da han i 1528 fik et maveonde af at spise kosher-mad, mente han, at det var et jødisk komplot for at tage livet af ham. Han foreslog også flere gange at kosher-fødevarer skulle forbydes i alle kristne lande."

Jeg synes ikke, at nogen skal være en ny syndebuk og jeg skal heller ikke blive ´korsfæstet´ i nutiden på grund af en aggressivt ondskabsfuld provokation mod en bestemt målgruppe af folk eller personer som diskrimination.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#27969 - 21/08/2019 12:18 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5247
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Du skriver bl.a.:
Citat:
Du har tidligere skrevet ligesom jeg, at religionernes gudebilleder er forældede og for begrænsede. Hvorfor lyder det her som om, at du ønsker en udviklende modernisering af Kristendommens kirke som en forbedring og dermed bevarelse af den? Eller er det bare ment som din kritik af dens nuværende virke?
Mit svar:
Jo, det er min opfattelse at den grundlovssikrede danske folkekirke er håbløst ude af trit med den almindelige folkelige religiøsitet i Danmark, der nok ikke går meget længere end til "der er mere mellem himmel og jord" end vi mennesker aner, hvilket vel umiddelbart kan lyde lidt fattigt, men som vel ikke er så ringe endda, idet det jo faktisk erkendes, at der er noget, som er blinker
Men når op mod tre ud af fire danskere stadig er medlem af folkekirken og betaler kirkeskat, er det nok foreløbig ikke muligt at ophæve folkekirkens grundlovs-sikring - og statsstyring.
Det - efter min mening - mest skadelige er folkekirkens autoritære dogmer, som jo altså ikke må betvivles - og som Asatroen nok ikke havde.
Og det gælder jo nok desværre i de fleste - om ikke alle - religioner, at myter gøres til dogmer, hvorved den frihed i religionen - trosfrihed - som Asatroen jo havde, går tabt - med alt hvad dette medfører af tvang og krige.

Fremtidsmuligheden for folkekirken, tror jeg, kunne være at opfatte Bibelen m.m mytologisk i stedet for dogmatisk - lidt som i Asatroen:
Citat:
Gudernes ansigt
ingen kender
vi laver et billede
som ligner os selv,
vi ser det samme,
men ser forskelligt,
ingen kan sige
hvis syn der er sandest.
samt tillige at være åben også for alt andet end det evangelisk-lutherske - f.eks. også for dig smiler
Alternativet er vel, at den bliver en minoritets-kirke, der lidt efter lidt mister status.
M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#27970 - 21/08/2019 13:42 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1836
Sted: Nørresundby
hold da op I to ukritiske sludrehoveder, Arne og Gerth,,, hvor I dog scorer mange billige point,,,

også da fordi I ikke møder et modspil,,

Her til Gerth et par link der i den grad vil forvirre dig med hvor meget du tager fejl af Paulus såvidt den gode apostels syn på kvinderne der er/var revolutionerende moderne

Paulus om kvinder, ifølge ateisternes bibelinfo

læs afsnittet:

Det Nye Testamente, spor af noget positivt

og afsnittet: Fejlretning

i link'et ovenfor.

Dernæst læs dette her link:

Den kvindelige Apostel hos Paulus


-0-0-0-0-0-

nu er I begge to ret useriøse og mest interesserede i jeres egen paranoia og vildfarelser, fordomme og fordumme, nøjagtig som ateisterne,,, så jeg er bange for at ingen af jer, Arne og Gerth, gider beskæftige jer med den smule saglig læsning jeg her link'ede til.

Husk kvinderne havde det forfærdeligt dengang, både i det græske græsk/romerske samfund og det jødiske samfund, hvor de slet ikke måtte være med på lige fod med mændene og de blev betragtet som ingenting,,,

dette er på ingen måder tilfældet hos Paulus, i urkristendommens tid,, hvor en kvinde ifølge Paulus kunne være den ypperste, ikke bare af apostler, men endda af rækken af overapostler (det der svarer nærmest til vore dages biskopper (altså en kvinde kunne være den ypperste af alle Biskopper)) har man så fået mundkurv på hos Paulus??? ha ha lol, nej det er simpelthen en umulighed sgu da, så vågn lige op folkens, og find ud af hvad det betyder at man skal lære at tie i forsamlinger, det betyder det samme som idag, at vore børn der selvfølgelig skal snakke og tale i skolen, at de også skal lære at tie stille til det bliver deres tur,, nøjagtig sådan var betydningen dengang som idag, her hos Paulus, ellers giver hans tekster ingen mening med hvad manden ellers skriver

der var lige så mange kvinder, hvis ikke flere kvinder end mænd der sluttede sig til de urkristne menigheder, fællesskaber, og det må der jo have været en grund til, for på det tidspunkt fandtes ingen tvang, eller nogen former for anerkendelse eller prestige forbundet med at tilhøre menighederne af kristne

og selvfølgelig når den kreative progressive øverste klasse, borgerskab, af kvinder tilhørende det romerske samfund, frivilligt sluttede sig til de urkristne menigheder, der må have været tale om et ligeværdigt syn på mænd og kvinder, her i de paulinske urkristne menigheder,,, hvilket enhver også opdager ved at læse Paulus brevene, men det gider Arne jo ikke og ej heller nok Gerth,,,

-0-0-0-0-

Begge to virker I som om I stadig levede i en mørk middelalder, som om I ikke har fulgt med tiden,,,, alt hvad I siger om folkekirken holder ikke en meter,,,

Gerth taler om mandeguder,, ha ha lol, det er sgu for barnligt, ikke engang Dawkins ville falde idag så dybt,,, fordi alt maritimt er i hunkøn, betyder det jo ikke at skibene fx er mere kvinder end mænd,,, og på samme måde med begrebet Gud Fader som vi kun kender fra Jesus Søn, Sønnen, det er nemlig Sønnen der åbenbarer at Gud elsker os som en kærlig barmhjertig fader, ellers ville vi intet vide om dette,,, ihvertfald ikke som det findes i kristendommen,, men det betyder sgu da ikke at Gud er en mandegud,,, gå hjem og vug, gå hjem og læs på lektien Gerth

I taler om hvad der gælder visse sekter, bibelfundamentalisterne, indre og luthersk mission og lignende, som blot udgør en mindre og ubetydelig del, og i teologisk sammenhæng, har de overhovedet kun en grinagtig sekterisk betydning,, ingen tager dem alvorlig


-0-0-0-0-

Og til Arne,, iøvrigt er den Jesus vi erklærer værende Kristus, lig med

Gudmanden, Gudmennesket inkarneret, det Gudmenneskelige legemliggjort og indlejret i menneskehedens historiske liv på jorden


men også er den Jesus vi erklærer ved Helligåndens hjælp at være Kristus,

lig med "det-der-ER-mennesket-når-Gud er blevet alt i alle"

også derfor GudsRiget begyndte og kommer og fuldendes i og med og ved begivenheden Kristus ind i verden ved mennesket Jesus,,,

og de klare tegn herpå er Gud Helligåndens kreative ekstatiske prosociale indflydelse i verden,, altså KIRKEN, dette at være KIRKE i verden er vi kun i kraft af Gud Helligåndes virke og virkekraft,,,, ellers er vi ikke de stene kirken er bygget på,,,

hvis man som jeg har,, har haft næsen nede i et par teologiske værker, så er Gerth og hvad han siger, ikke den store åbenbaring, og slet ikke når han begynder som jmp/michael i sin tid, at se verden ud fra alene sit eget isolerede subjektive ståsted, og glemme at vi mennesker er en del af naturen, det sociale fællesskab og af de kulturelle religiøse diskurser,,, hvorfor vi må samarbejde, hvorfor vi må studere og tale forstandigt med hinanden om de her ting,,, og vi derfor må give slip på tanken og ideen om at vi med vores egen intime sexuelle subjektive eksklusive fx narcissistiske grandiose inflaterede Helligåndsforening kan hæve os op over alt og alle som Gerth til tider gør, så man frygter en psykiatrisk diagnose lidt,,,

men der er dog rimelig mening i Gerths galskab, og jeg vil vurdere Gerth til at være rimelig intelligent, ihvertfald godt over middel, men også som at værende en mand hvis tanker er lidt for kaotiske til at de nogensinde ville nyde den store almene anerkendelse blandt fagfolk,,,,

bjørn ville nok sige noget lignende om undertegnede,,,

mange kærlige hilsner HansKrist, til de to herlige "kvajpander" vi er begavet med her på siden, Arne og Gerth,,,

Tikka ser det ud til at jeg gjorde mundlam med min aggressive nådesløse uforsonlige holdning til bibelfundamentalismen,,,

Tikka der kan undvære Gud, som Gud Helligånd, som Gud Søn, og dermed Gud Fader,,, fordi hun har bibelen at tro og overtro noget om såvidt Gud,, hvorfor hun ender op i ateisme, at det blot er noget der foregår i hjernen og det ovenikøbet som et produkt af hjernen, (når hjernen tror'forstiller sig barnligt naivt i bogstaveligt forstand hvert ord det læser fra a - z i bibelen som om der skulle være en logisk forkromet sammenhæng at finde fra a - z i bibelen (hvilket der selvfølgelig ikke er, da bibelen er en flertydig bog, skrift)),,,

men denne position har religionsvidenskaben forladt for længe siden,, det er ikke et produkt af hjernens virksomhed, men det er korrekt at uden hjernen kunne vi ikke erfare og beskrive for hinanden alt det der med Gud,,, alt det der hører ind under den religiøse spirituelle dybdedimension ved menneskelivet,,,

ingen har nogensinde talt om at der findes mandeguder og en gud der på det og det tidspunkt skaber verden,,, alt dette er forsøg på at beskrive hvad der er svært at formulere, beskrive,,, og ingen må gå i stå såvidt religiøse tekster,,, ved at få disse galt i halsen og begynde at tro hvad der står bogstaveligt og ikke i dets sande spirituelle og åndelige betydning, som den gode Paulus igen og igen belærer os om i antropologiske epistemologiske udedninger,, især i 1 Kor 2 og 2 Kor 3 - 5
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#27971 - 21/08/2019 16:04 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5247
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.

Jeg respekterer fuldt ud din faste tro på:
Citat:
Gud Helligåndens kreative ekstatiske prosociale indflydelse i verden
og hvad du ellers har af lignende - for mig svulstige og intetsigende - erklæringer.

Men sådanne ord siger ikke mig noget - og det er jo så dét, der får dig til at kalde mig en "kvajpande".

Din vedvarende åbenlyst autoritære og dogmatiske holdning - hvor du jo slet ikke søger at gøre dig forståelig - stempler dig - i mine øjne!

For mig er kristendommen først og fremmest kærlighedens religion - som f.eks. myten om den barmhjertige samaritaner - ikke ekstasens.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
annonce
Side 70 af 112 < 1 2 ... 68 69 70 71 72 ... 111 112 >


Seneste indlæg
Mening med mit liv?
af ABC
18/02/2020 21:50
Mellemrummet
af Simon
18/02/2020 14:26
Lyser på vej
af Simon
18/02/2020 14:00
Gerth Drost
af Gerth
17/02/2020 08:13
Hvad HansKrist dog skriver
af ABC
13/02/2020 19:04
Nyheder fra DR
Stort dige er brudt sammen: Vand risike..
19/02/2020 11:15
Råd til forældre om selvskadende unge:..
19/02/2020 11:01
Mor anholdt for medicindrab på handicap..
19/02/2020 10:31
Fodboldspiller tiltales for at true og v..
19/02/2020 10:20
Færre EU-borgere kommer hertil for at a..
19/02/2020 10:12
Nyheder fra Religion.dk
Dyrene minder os om kroppen som en livsg..
18/02/2020 06:21
Hvad er holocaustteologi?
17/02/2020 06:18
Blasfemilov i Finland skaber martyrer fo..
13/02/2020 06:30
Teolog: Løgstrup kan bidrage til robote..
12/02/2020 06:15
Er Ungarns kristne enige med Orbán?
11/02/2020 06:13