annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4775129
Et andet syn 1198548
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 973365
Jesu ord 834095
Spirituel omsorg 784322
Galleri
Gymnasie billede
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 18 gæster og 53 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 108 af 131 < 1 2 ... 106 107 108 109 110 ... 130 131 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28392 - 19/10/2019 15:47 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1970
Sted: Nørresundby
Ja Arne vi to er meget forskellige

At kalde Gud for et dogme forstår jeg ikke et ord af

Og at dogmer skulle kunne drille os må skyldes at vi tror på dem frem for at forstå hvad de er et udtryk for (at se sig gal på dogmer svarer til billedforbud og så havde du ikke haft din ikon at kigge på). Vi tager ikke tingene så nært (bogstaveligt), det er forståelsen det drejer sig om. Nej ingen grund til at sprænge alle kirker og deres malerier i tusind stykker. Lad os nu som de højt videnskabelige uddannede moderne mennesker vi er bevare proportionerne. Du mangler for mig at se en afslappet og historisk holdning til kristendommen.

Forståelsen forståelsen er så vigtigt ikke alt det I agnostiker og ateister og bibelfundamentalister har slugt råt og fået galt i halsen skal vi hidse os alt for meget op over, det kunne ende helt galt.

Lad os nu forstå tingene. Forstå den religiøse spirituelle dimension som er en Howard Gardners opdagede INTELLIGENSER.

Og lad os slå fast at der hvor Gud Ånden er der er også FRIHEDEN som Paulus siger det. Så dogmer kan vi aldrig rammes af som et problem hvis vi holder os til den Paulinske urkristendom. Lad os forstå DNA -et i det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.

Jeg har det meget bedre med det hele fordi jeg forstår hvad der er på tale.

Vi skal forstå og vi kan forstå. Flæskesteg musik og sang og det at den kristne SPIRITUALITET er seende, er tænkende, kan vi takke Paulus for. Og at der ingen tvang nogensinde kan blive tale om såvidt vores Spiritualitet og gudsliv og forståelse.

Vi kan og skal drøfte, skændes, om den rette forståelse af tingene, det er den videnskabelige vej som troslivet og vores spiritualitet intet har at frygte for. Tværtimod behøver de hinanden som Paulus og Einstein begge er inde på det.

-0-0-0-0-

Jeg tænker mere på vores i verdens værens tilstedeværen, måden vi er aktive participerende tilstede i verden på. Vores adfærd og vores ufattelige tåbelige kunstige skabte behov vi dækker med luksus forbrug i et væk.


-0-0-0-0-

Jeg er Liverpool fan og en af de tre verdensstjerner i angrebet har fået min store respekt for følgende udtalelse:


“Jeg skal ikke bo i et luksushjem eller have flere dyre biler eller flyvemaskiner. Jeg vil hellere give folk noget af det, som jeg har været så heldig selv at få.

Hvad skal jeg med ti Ferrari’er, 20 diamanture eller et par flyvemaskiner? Hvad skal jeg bruge dem til? Og hvordan skal de hjælpe mig eller resten af verden?” spørger Sadio Mane, senegalesisk fodboldspiller i Liverpool.


Liverpools angrebsstjerne Sadio Mané


-0-0-0-0-0-

Nå men lige nu er jeg mest optaget af Tikka og hendes/hans narrestreger med os alle.

Er Tikka ateist eller evangelist.dk måske.

Hvorfor taler hun med to tunger

Er hun RoseMarie som jeg tror

Hvad pokker er det for noget hen siger når hen påstår at du og jeg Arne ikke er dem vi gir os ud for. De oplysninger vi gir om os selv er usande og vi er troll'e

Er der taler om en diagnose, om groft manipulation med os. Jeg har sagt at jeg river mig i håret når hen kommer med sådanne langt ude i hampen påstande.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28393 - 19/10/2019 16:02 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5404
Sted: Sydsjælland
Hej HansKrist.

Du protesterer mod, at jeg gør din Gud til et dogme, men du forklarer ikke selv noget sammenhængende om, hvad Gud er for dig - fyrer blot påstande af.

Det siger måske dig noget, men det siger ikke mig noget.

M.v.h. Arne smiler Kærlighed til kloden heart
Top Svar Citer
#28394 - 19/10/2019 16:14 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1970
Sted: Nørresundby
Citat:
Du protesterer mod, at jeg gør din Gud til et dogme, men du forklarer ikke selv noget sammenhængende om, hvad Gud er for dig - fyrer blot påstande af.Ha ha LOL

Så stopper festen mand, jeg har gjort det stik stik modsatte alle dage


Klart og skræmmende tydeligt sat ord på det mange mennesker (dig blandt andet Arne) ikke tror man kan sætte ord på


Men når du ikke kan relatere til vores entusiasme (i Gud væren) og engagement:

vores ekstatiske dopaminske (motivationelle) stærke forhjerne begejstringsstruktur

Ikke engang glæde og spontanitet kunne du relatere til, eller vores spontane frie og kreative suveræne livsytringer kunne du relatere til,,


Jeg har gjort det uhyggelig tydeligt som ovenfor hundredvis af gange og alligevel har du sagt i over 15 år at det ikke sagde dig noget

Så er det jo fordi du nægter

Men jeg gider ikke den snak mere Arne

Og jeg kender dig, du er som et fodboldhold der kun spiller på hjemmebanen og med en hjemmebanedommer til at fløjte kampen

Og hvis du kan samle en menighed omkring at du nægter også at spille på udebane, jeg synes sgu det er godt gjort at du kan få mennesker til at finde det tilfredsstillende i længden

-0-0-0-0-

Det var at gøre Gud til et dogme

"Min Gud" gir ikke den store mening for mig, men Gud i mit liv gir mening

og Gud i menneskers liv, begivenheden Kristus siger mig noget men det har intet, INTET overhovedet at gøre med dogmer og/eller at tro noget dogmatisk

Gud Ånden kan kun være der hvor der hersker FRIHED siger Paulus ellers er det ikke spiritualitet, men mentalitet

Spiritualitet er ikke mentalitet eller noget psykisk, men det styrker vores mentalitet, og det beriger vores psykiske liv. Spirituelle erfaringer skaber og beriger vores liv i alle andre dimensioner

også den fysiske legemlige, derfor vi kan blive raske og til stadighed holdes raske og i fin go form
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28395 - 19/10/2019 16:48 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5404
Sted: Sydsjælland
Hej HansKrist.

Jeg ignorerer dine forsøg på at mistænkeliggøre mig.
Jeg respekterer din tro på en Gud.
Jeg forstår, at du intet kan sige om din Gud, men kun om hvad denne Gud gør ved dig.
Jeg forstår tillige at min fornemmelse af noget uendeligt meget større ikke interesserer dig.

Så jeg er enig med dig i, at vi nok hellere skal lade hinanden være i fred - selvom jeg faktisk hele tiden har været nysgerrig efter at lære din "spiritualitet" at kende.

M.v.h. Arne smiler Kærlighed til kloden heart
Top Svar Citer
#28396 - 19/10/2019 17:48 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1970
Sted: Nørresundby
Citat:
Jeg respekterer din tro på en Gud.
Jeg forstår, at du intet kan sige om din Gud, men kun om hvad denne Gud gør ved dig.


Jeg har aldrig beskæftiget mig med at tro på en Gud

Eller tro på Gud

Jeg kender kun til mit og menneskers liv med Gud, så for mig er der ikke noget som sådan jeg skal bøvle med at tro på (men mit liv med Gud (Guds liv i mig og mit liv i Gud) at manifestere og bringe i spil og få til at samvirke til glæde og gavn for mig og andre).

Som Jung blev spurgt om han troede på Gud, han svarede såvidt jeg husker, "no, I know". Sådan har jeg det også.

Jeg siger, frit efter hukommelsen, som Hegel, at for mig har Gud ikke skjult sig eller skjult noget.

Jung var glad for fx Goethe og Hegel men ikke glad for Kierkegaard og sådan har jeg det også. Kierkegaard gir os kun spekulation og intellektuelle spidsfindigheder derfor tidehverv er så glad for Kierkegaard, også deres kristendom benægter helliggørelsen, et i positiv forstand frugtbart og udbytterigt liv med Gud, på alle måder, også konkret legemligt og socialt politisk (også derfor Karl Barth havde dækket Luther's samlede værker over med et klæde, fordi Luther's to regimente lære, efter Karl Barth's mening var skyld i anden verdenskrig).

Jeg er meget pragmatisk.

Ingen har sagt så meget om Gud som jeg har. Det forhold er der ingen der kan benægte (mennesker bliver slået omkuld af forundring og chok). Mange mener jeg går for vidt, fordi der ikke er overtro i hvad jeg siger. Og folk vil jo gerne at Gud er fjern fra os mennesker, og inhuman, altså at begivenheden Kristus, Gud i mennesket, og mennesket i Gud, skal være blasfemi. Arne fx og de bibelfundamentalistiske konservative kredse indenfor kristendommens tre hovedretninger.

Jeg er ikke bange for at sige sandheden, for at vidne sandt om KRISTUS, begivenheden Kristus i mit liv og ja i menneskers liv; Paulus, Luther, Albert Schweitzer, Paul Tillich, Nicolai Berdyaev med flere andre.

Dette er mig i en nøddeskal. Jeg er ovenikøbet den mest interessante religionsfilosofiske stemme i Danmark, måske i verden, ihvertfald en af de der er længst fremme i skoene sådan interessant tværvidenskabeligt.


Efterfølgende er epokegørende:

Den Paulinske SPIRITUALITET: vores ekstatiske dopaminske (motivationelle) stærke forhjerne begejstringsstruktur.

At kunne identificere den vesterlandske Paulinske KristusMystik Spiritualitet og hvordan denne er kvalitativt forskelligt fra New Age mindfulness buddhismen uden som Marie Krarup og Sørine Godtfredsen mfl, at smide barnet ud med badevandet, de nye skabninger vi er i Kristus og derved virkelig være et seriøst alternativ til New Age er der kun mig der magter såvidt jeg er orienteret.

Ihvertfald er jeg såvidt jeg er orienteret den eneste der kan gøre det seriøst på et højt plan i tværvidenskabelig samtale med moderne psykologi, psykiatri og neurovidenskab. Og sætte det i forbindelse med mellemkrigstidens kontinental europæiske eksistentialisme og psykoanalysen eller dybdepsykologien, Jung ikke mindst.

Før Sam Harris overhovedet har fortalt mig at han har flippet i østen og eksperimenteret med stoffer kunne jeg tage temperaturen på manden ud fra hans ævl om det spirituelle og sige at det måtte være tilfældet for det stakkels menneske (han er jo skabs buddhist råbte jeg), og der gik nogle år og hans WAKING UP bog kom på markedet der afslørede at min påstand om ham var korrekt.

Manden aner ikke hvad han taler om, han har slået større brød op end han kan bage. Sådan er det ofte med ateisterne der er skabs buddhister og hinduer gennem at de er blevet syltet ind i eksperimenter med stoffer og østens latterlige gudsforståelse hvor vores ansigt og personlighed ingen betydning har, fordi det hele er på ubevidst plan, nøjagtig som vi er ubevidste i forbindelse stof misbrug. Det er så latterligt, så barnligt, at tro en beruset skulle være særlig kvalificeret og oplyst i spirituel sammenhæng. Gå hjem og vug, skal vi også æde psykofarmaka lort.

Hvis der er to størrelser der hænger uløseligt sammen er det ædruelighed (åndsfriskhed) og spiritualitet, de to størrelser går hånd i hånd. Hvorfor demens og visse former for skizofreni giver sig udslag i afsindige tanker om det religiøse spirituelle.


I samme omgang, åndedrag, som jeg her ovenfor fremhæver mig selv og praler, vil jeg sige at jeg er en lille dværg ved siden af Paul Tillich og Nicolai Berdyaev, og ja mange flere af de tænkere de var omgivet af. Men jeg original tænkende, ikke voldsomt systematisk tænkende.

Jeg ligner meget Paulus og Berdyaev og Nietzsche (uden sammenligning iøvrigt) men jeg slægter dem på i min provokerende skrivestil. Uhyggelig megen slående forståelse og information i forholdsvis korte sætninger. På en linje eller to, kan der være en heureka aha eksplosion af information og ny forståelse og energi der vil sætte sine spor i læseren resten af dets liv, som fx her:


Den Paulinske SPIRITUALITET: vores ekstatiske dopaminske (motivationelle) stærke forhjerne begejstringsstruktur.


-0-0-0-0-0-

At mennesket har fornuft (menneskets ånd) men også ekstatisk fornuft (Guds Ånd), er hvad psykiatrien og moderne neurovidenskab bøvler med i dag. Hvis menneskets væren og hypotone fornuftighed ikke gennembrydes og rystes af affektiv ekstatisk fornuft, lider mennesket iltdøden, demens og depression og skizofreni kan blive resultatet. Derfor den spirituelle religiøse dybdedimension er så altafgørende vigtigt om vi da ikke skal æde psykofarmaka og andet lorte medicin, morfin og beroligende, føj hvor skvattet, er vi ikke voksne mennesker spør jeg bare.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 108 af 131 < 1 2 ... 106 107 108 109 110 ... 130 131 >


Seneste indlæg
Mellemrummet
af Anonym
04/06/2020 11:04
Vi læser det Nye Testamente
af ABC
04/06/2020 03:51
Så er der linet op...
af ABC
04/06/2020 01:59
Lyser på vej
af somo
02/06/2020 16:53
Klima- og Corona-krise
af Gerth
02/06/2020 05:16
Nyheder fra DR
Religiøse tåger: 2.700 år gamle hashs..
04/06/2020 19:12
Kina og USA: Fjendskabet forværres kons..
04/06/2020 19:04
Bizar madtrend går viralt på YouTube l..
04/06/2020 18:30
STIL SPØRGSMÅL til den nye landstræne..
04/06/2020 18:30
Pressechef forsvarer Trumps kontroversie..
04/06/2020 18:16
Nyheder fra Religion.dk
Ansigtslæser Fattima Loreen: Ansigtet a..
04/06/2020 06:20
Hvorfor fejrer vi fars dag?
03/06/2020 06:10
Ahmed Akkari: Kristi himmelfartsdag bør..
02/06/2020 06:16
Religionsanalysen: Troens rolle i nutide..
28/05/2020 09:21
Tema: På tværs af religionerne
28/05/2020 09:08