annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 17702200
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2515202
Et andet syn 2070641
Åndelig Føde 2019558
Så er der linet op... 1580816
Galleri
treram på vej i luften over  Mississippi 1952, uheld i Mexico
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 128 gæster og 331 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#26881 - 18/02/2019 16:11 Re: Har kristendommen patent på kærligheden [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3797
Sted: Nørresundby
Vi drøfter:

Den, der ikke elsker, kender ikke Gud, for Gud er kærlighed vers 8

Og i den sammenhæng har du Tikka skrevet:

Citat:
Spørgsmålet er, hvorfor bibelen mener, troen på gud er nødvendig - at man skal kende gud for at kunne elske … Den, der ikke elsker, kender ikke Gud, for Gud er kærlighed

-0-0-0-0-

Jeg savner dog et svar på, om gudløse ikke kan elske, når de ikke kender gud - Den, der ikke elsker, kender ikke Gud, for Gud er kærlighed

eller om der er tale om 2 forskellige slags kærlighed for den troende og den ikke troende –


Johannes brevet, det fantastiske brev, mener jeg ikke kan læses som om der står man skal kende Gud for at kunne elske, men der står nærmere i et brev, en meddelelse, til de kristne menigheder at kun dersom de formår at elske hinanden kan de tillade sig at mene de kender Gud.

Og som Paulus mener at hedninger kan elske og være overensstemmelse med Guds vilje, så mener Johannes uden tvivl også dette, som jo er en kongstanke også hos Jesus og alle de første kristne at man kan være i overensstemmelse ad naturlig vej, på en naturlig måde Guds vilje, uden altså at have et gudsforhold, eller uden at kende Gud, være bevidst herom (så selv vores simon vil kunne komme i betragtning).

At elske mener Paulus og Johannes tydeligvis at alle mennesker kender til, og der står intet om at forudsætningen for at elske er at man kender Gud.

Hvordan du når frem til at vende tingene sådan forstår jeg ikke Tikka.


Johannes brevet er da tydeligt en vejledning til de kristne menigheder om at de ikke skal komme for godt igang og tro de kender Gud om de ikke formår at elske hinanden, det samme står iøvrigt hos Paulus, ingen tvivl om at det har været en udbredt tanke hos de første kristne.

men igen der står efter min mening intet om at det er en forudsætning at kende Gud for at kunne elske, eller være i kærlighed, kende til kærlighed, for alt dette magter hedninger jo netop også, det er en del af argumentationen i den åndelige/spirituelle retledning eller vejledning af menigheden/menighederne Johannes brevet er sendt til.

Urkristendommens menigheder levede i livlig udveksling med det øvrige omgivende samfund, tænk bare på Paulus der styrter rundt, løber, rejser, ud til hedningerne og det endda i den hele vide verden, helt til Spanien var tanken at nå frem til. Og menighederne blev jo ikke dannet for at de så dernæst skulle lukke omkring sig selv, som en eksklusiv lille forsamling. Og netop er kristendommen grundlagt på at ingen kunne tage patent på det med Gud og da slet ikke de kristne selv, i så fald i samme øjeblik de blev jo hyklere og farisæer, alt det de første kristne for alt i verden tog afstand fra. Her må vi prøve at abstrahere fra Jehovas Vidner og måden de lukker omkring sig selv, og forstå at det er så langt langt væk fra urkristendommens menigheders placering i forhold til det omgivende samfund.

Kristendommen er ikke sekterisk, som folkekirken ej heller er sekterisk. Men der kommer konstant kætterier indenfor kristendommen der misforstår tingene og grundlægger en sekterisk adfærd i forhold til det omgivende samfund.

At vi forføres eller forledes til at tro de første kristne menigheder var sekteriske skyldes to ting, de blev dræbt og henrettet i hobetal og måtte af den grund ofte gå under jorden eller gå stille med dørene. Og det kunne se ud til at de tilstræbte en høj generøs og altruistisk moral indbyrdes i menighederne, at de stillede store etiske moralske krav til sig selv, men nej dette skete ikke som ved lov og påbud primært, men kom ud af deres livlige spiritualitet og entusiasme, det var fra Gud af, en af Helligåndens gaver.

I vor tid er vi så rationelle at vi ikke rigtig forstår det med Helligånden og spiritualitet. Ja vi er bange for det spirituelle, det med Helligånden, derfor pinsebevægelserne og derfor sekterisk new age og en original som Gerth, hvor Kirken i sin Helligånds forskrækkelse og spirituelle mangel på intelligens har mistet sine medlemmer, der er gået andre veje.

Denne kirkens angst for det spirituelle, den paulinske Kristus Mystik, væren i Kristus, de nye skabninger vi er i Kristus, har desværre taget HJERTET ud af folkeKirken og gjort den noget livløs og formelt, meget stivnet, og så er det da godt der i det mindste er al musikken og sangen der hører gudstjenesterne til, men gennem at elske hinanden som Johannes belærer os, og derigennem at opnå at kunne helbrede og omvende folk, det gør vi ikke mere.

venlig hilsen HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#26889 - 19/02/2019 11:54 Re: Har kristendommen patent på kærligheden [Re: Tikka]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7361
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.

Du skriver:
Citat:
Det er jo de færreste, der vil vedgå, de tror på den skabergud som bibelen forkynder.
Det tror jeg, du har ret i, og du sætter derfor spørgsmålstegn ved den status, som kristendommen har i Danmark.

Til gengæld vil jeg tro, at de fleste danskere er enige i, at "der er mere mellem himmel og jord", end hvad vi mennesker kan opfatte.
Det hævder i hvert fald DR:
Citat:
Det viser en undersøgelse, Epinion har foretaget for DR i år. Undersøgelsen viser, at 63 procent af danskere er enige eller helt enige i udsagnet om, at der er mere mellem himmel og jord, end vi kan se og måle.
Undersøgelsen er fra 2016.

Når vi alligevel har kristendommen som reelt en statsreligion, er det vel fordi, traditioner er sejlivede blinker

Jeg ser frem til den dag, hvor færre end 50% er døbt i folkekirken, og hvor kristendommen i dens forskellige versioner forhåbentligt får sin frihed til igen at blomstre - på lige fod med alle andre forestillinger om "himmel og jord" engel

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#26925 - 23/02/2019 02:49 Re: Har kristendommen patent på kærligheden [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 2018

Hanskrist: Hvordan du når frem til at vende tingene sådan forstår jeg ikke Tikka.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Det kan jeg ikke forklare/svare på, men kærligheden der tales om i 1. Johannes 4 er i forhold til guds frelsesordning.

Der tales af - og til de som er syndfri i kraft af Jesu blod … de formanes til ikke at blive vildledt og synde mod ånden, da kærligheden fra gud forpligter guds udvalgte og hellige.

De skulle elske gud og deres bror i troen – ja som gud skulle de elske alle – ikke af pligt men af ægte kærlighed.

Når du taler om hedninge – formoder jeg, det er med Romerne 2:13-15 i tanke.

Hedningene er jo skabt i guds billede - og derfor kan de ha´ loven i deres hjerte. Så i den sammenhæng vi drøfter, er gud medspiller når bibelskribenterne omtaler både de helliges kærlighed og hedninges lov i hjertet.


*
*Hanskrist: Og som Paulus mener at hedninger kan elske og være overensstemmelse med Guds vilje,

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Hedningen lever ikke i overensstemmelse med guds vilje ...

Hedningene elsker/kender ikke den sande gud. De har deres egne gud/guder, men deres samvittighed – at loven er i hjertet - er i forståelsen, at gud har skabt mennesket i sit billede, så de til en hvis grad kan kende forskel på godt og ondt, altså er i besiddelse af moralsk bevidsthed ... og dette var gældende for nogle hedninge.

De som havde loven i hjertet var ikke onde - og vil på dommens dag blive dømt efter deres gerninger ...

.... men ikke nemt at blive frelst, da mennesket også bliver dømt udfra hjertets skjulte motiver Romerne 2:16 ... som er helt i tråd med:

Matthæus 5:27-28
I har hørt, at der er sagt: ›Du må ikke bryde et ægteskab.‹ Men jeg siger jer: Enhver, som kaster et lystent blik på en andens hustru, har allerede begået ægteskabsbrud med hende i sit hjerte.


Dog er det en trøst hvad der siges i:

Romerne 6:7
den, der er død, er jo frigjort fra synden,


Spøjst nok gælder det både den fysiske død for alle - samt døden fra det gamle menneske hvis man er født af gud.

Så gud har patent på kærligheden hvis man tror på guds eksistens, for selv om mennesket kan elske/kender forskel på godt og ondt uden at tilbede ham, er det ham som har muliggjort, at skabningen kan elske, og elsker de ikke den sande gud, vil de blive dømt efter det. Ja man dømmer faktisk sigselv ved ikke at tage imod frelsen.

For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. For Gud sendte ikke sin søn til verden for at dømme verden, men for at verden skal frelses ved ham. Den, der tror på ham, dømmes ikke; den, der ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har troet på Guds enbårne søns navn Johannes 3:16-18

Det var det, som jeg har beskåret flere gange, så håber det giver mening.

Bibelcitater er fra:
https://www.bibelselskabet.dk/bibelen-online


¨¨¨¨

Top Svar Citer
#26926 - 23/02/2019 03:17 Re: Har kristendommen patent på kærligheden [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 2018

Indsendt af: Arne Thomsen
Til gengæld vil jeg tro, at de fleste danskere er enige i, at "der er mere mellem himmel og jord", end hvad vi mennesker kan opfatte.
Ja, længe leve fantasien … som kan give mennesket indhold i tilværelsen.
Det "sjove" ved fantasien er, at den kan gøre tankevirksomhed til virkelighed for den enkelte, som andre så også kan komme til at tro på og derved ændre folks tilværelse.


Indsendt af: Arne Thomsen
Jeg ser frem til den dag, hvor færre end 50% er døbt i folkekirken, og hvor kristendommen i dens forskellige versioner forhåbentligt får sin frihed til igen at blomstre - på lige fod med alle andre forestillinger om "himmel og jord"
At mennesker mener, der er mere mellem himmel og jord må vel betyde, at mennesket har et åndeligt behov – hvorfor mon?

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#26931 - 23/02/2019 13:00 Re: Har kristendommen patent på kærligheden [Re: Tikka]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 2018

Glemte dette:

Hanskrist: At vi forføres eller forledes til at tro de første kristne menigheder var sekteriske skyldes to ting,

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Jeg er enig i, at den sande kristendom ikke er sekterisk. Det kan den jo ikke være, når Jesu far er den eneste sande gud, og hans søn Jesu død forbindes med syndefaldet i Edens have.

Kristendommen udspringer af jødedommen – Abrahams efterkommere – men blev kaldt en sekt indtil den blev legaliseret af den romerske kejser Konstantin og gjort til statsreligion i romerriget ...

… men det giver jo lidt hovedbrud om, hvad kristendom er – hvad den sande lære er - når der er så mange kristne trossamfund … og der er kun skrifterne at holde sig til – og den troende vil tilføje Åndens ledelse/åbenbaringer.

¨¨¨¨¨
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 6 < 1 2 3 4 5 6 >


Seneste indlæg
Agnostisk pandeisme
af Tikka
20/07/2024 13:48
Vigtige præciseringer
af somo
19/07/2024 11:38
Tro
af Arne Thomsen
15/07/2024 19:28
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
01/07/2024 01:29
SAN
af Anonym
01/07/2024 01:08
Nyheder fra DR
Tidligere folketingsmedlem anholdt i Tyr..
20/07/2024 13:50
Ukrudtsbrænderen er skyld i flere brand..
20/07/2024 13:17
Politi efterlyser ejer af sølvgrå Peug..
20/07/2024 13:07
Mærsk-skib i brand - kystvagt arbejder ..
20/07/2024 12:33
Ukrainsk løve er faldet godt til på Lo..
20/07/2024 12:04
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Fly og helikopter deltager i slukningsar..
20/07/2024 12:14
Travlt badeweekend giver kamp om parkeri..
20/07/2024 11:30
To personer er kommet alvorligt til skad..
20/07/2024 11:06
Dansk politiker blev anholdt for terrorp..
20/07/2024 11:05
Justitsministers opvækst i hårdt milj..
20/07/2024 11:00