annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10662197
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2079894
Et andet syn 1794997
Jesu ord 1378886
Den Evige Filosofi 1173022
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
1 registreret ABC 28 gæster og 195 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 4 < 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#20998 - 25/06/2016 09:26 Re: Måned af gaver [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Besynderligt er det, at dette princip er ukendt for de fleste, selv om alle religioner og kulturer henviser til nødvendigheden af at faste."

- Oppegående mennesker med lidt bakkekontakt søger bare ikke råd og vejledning i religiøs overtro, de bruger i stedet hovedet.

Det er kun fjollerikker, der i vort århundrede orienterer sig om helseforhold i gammel overtro fra bibler og koraner – men hvor skulle du også vide det fra, du der ligefrem opfordrer til omskæring af små pigebørn begrundet med samme gamle vås… ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (25/06/2016 09:33)
Top Svar Citer
#21000 - 25/06/2016 10:20 Re: Ja, sikke en "gavebod"... [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
En del af Brexit er folk som du faktisk medansvarlig for!

I stedet for at ændre jeres samfund, så mennesker faktisk kan leve i dem på tværs af livsanskuelser, skaber i med jeres religiøse vanvid så utålelige leveforhold at folk må udvandre, hvorfor vi de sidste tiår har set så massiv en folkevandring mod Europa.

Senest har et flertal af briter ment, at de trods økonomiske advarsler – der dominerede valgkampen – intet havde at tabe ved at melde sig ud af EU: Når der sker så monumentale sociale forandringer i briternes lokalsamfund, at den jævne borger dårligt kan genkende sit nærmiljø, da må han agere som vi nys så. Samme forhold vil vi sandsynligvis se i Frankrig o.a. europæiske lande, der ligeledes vil lukke grænserne og opfordre jer til at skabe tålelige forhold for jeres medborgere – i ku jo starte med at lægge den koran på hylden en times tid…;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (25/06/2016 10:25)
Top Svar Citer
#21016 - 28/06/2016 10:47 Re: Måned af gaver [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1128
- Det er Sunnah at observere I'tikaaf

De troendes moder Aisha berettede: Profeten plejede at udføre Itikaf [afsondrethed] i moskéen i løbet af de sidste dage af Ramadanen, indtil hangik bort, hvorefter hans hustruer fulgte denne praksis efter ham. [Enighed herom]

- Det er mustahabb (stærkt anbefalet) i Ramadaan at studere Koranen sammen og recitere rigtig meget af den.

Man skal studere og forbedre sit forhold til al-Quran; herunder kan man studerer Koranen sammen ved at skiftes til at recitere. Jibril(as) plejede at reciterer Koranen sammen med profeten salAllahu aleyhi wa sallam

Ibn Abbas berettede: Allahs Sendebud var den mest gavmilde af alle mennesker; og han var især gavmild i løbet af Ramadan-måneden. Hver aften når Jibril besøgte ham og reciterede Koranen til ham voksede Allahs Sendebuds gavmildhed mere end den regnbærende vind. [Enighed herom]

- Det er mustahabb i Ramadaan at tilbyde iftaar til dem, der er fastende.

Profetensagde: ”Den, der giver en fastende person, noget at bryde sin faste med, vil få den samme belønning som den der fastede, uden at forringe belønningen for den sidst nævnte.” [Hasan Sahih hos At-Tirmidhi]

https://www.youtube.com/watch?v=BcMhep_N3EI
Top Svar Citer
#21017 - 28/06/2016 11:04 Re: Ja sikke en gavebod...;) [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Det er verden i virkeligheden omkring os, vi må og skal forholde os til, og det gør man ikke ved at læse den ind i tågesnak fra elendige ”profeter” der levede i en egen fantasiverden!
Og lægevidenskaber i nutiden, hverken opløfter eller tilskriver en fantasiverden du finder i din koran en virkelighedsforankring – det er lægprædikantens kreationisme du vanen tro bedriver her, i to mystikere sku ta hinanden i hånden og gå en tur i virkeligheden…;)

mvh
Simon – der stadig synes dit kvindesyn er umenneskeligt!
Top Svar Citer
#21063 - 03/07/2016 12:05 Re: Måned af gaver [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1128
Den kristne historie

Den kristne historie i Europa var vidne til en modsætning mellem videnskab og religion. Forskere og videnskabsmænd blev forfulgt af præster og menigheder som mente, at de videnskabelige metoder og opdagelser var i strid med guds orden.

Resultatet er – med rette – at moderne europære ser en modsætning mellem religion og videnskab. Det er opgøret med de religiøse dogmer og præstevældet, der skabte grundlaget for udviklingen af videnskaberne og dermed det moderne samfund.

Videnskab bekræfter Gud

Islam og muslimer deler ikke denne historiske baggrund og heller ikke ræsonnementet om, at videnskab og religion er modsætninger. Koranen opfordrer til forskning og videnskabelige undersøgelser af universet, naturen og os selv som mennesker. Derved vil vi blive bekræftet i Allahs eksistens. Videnskab som saglig efterforskning af natur og sociale sammenhænge bekræfter islam og Allahs eksistens; at kende sig selv er at kende Gud.

Skatte gik tabt

Muslimske forskere og videnskabsfolk var førende i verden fra 600-tallet og frem til omkring 1500-tallet. I 1300-tallet erobrede mongolerne de muslimske områder i Mellemøsten, henrettede befolkningerne og nedbrændte store kulturskatte. I Spanien lod kardinal Ximense, så sent som i 1499 80.000 arabiske bøger brænde offentligt i Granada med den begrundelse, at arabisk var “en kættersk og foragtelig races sprog”. Tre år senere blev muslimer stillet over for valget mellem at lade sig omvende til kristendommen, eksil eller døden, og en kvart million jøder, som også nægtede at konvertere til kristendommen, blev halshugget [3].

Muslimerne grundlagde bl.a. nogle af de første hospitaler, sindshospitaler, observatorier, biblioteker, universiteter og var førende inden for en række videnskaber.

Koranen

Den franske læge Dr. Maurice Bucaille skriver i The Bible, the Qur’an and Science:

Jeg har gennemgående i min forskning forsøgt at være objektiv. Og jeg tror, at jeg har haft held med at nærme mig studiet af Koranen med den samme objektivitet, som en læge udviser, når han åbner journalen til en ny patient, med andre ord, ved systematisk at konfrontere alle de symptomer, han kan finde, kan lægen stille en diagnose.

Jeg må tilstå, at det bestemt ikke var en tro på islam, der ledte mig, kun en simpel forskning efter sandheden. Det er den måde, jeg ser det på i dag. Det skyldtes hovedsageligt fakta, som da jeg havde afsluttet min forskning, førte til, at jeg nu opfattede Koranen, som en tekst åbenbaret til en profet.

Der er en lang række udtalelser af videnskabelig natur i Koranen. De berører skabelsen af universet, astronomi, jorden, skabelsen af mennesket osv. Her er nogle få eksempler:

“Og Gud vendte Sig mod Himlen da den var en røg” (41:11), ” Kan de der ikke tror, ikke se, at Himlene og Jorden var ét, og at vi splittede dem ad?” (21:30), “Pris Gud, Herren over verdnerne” (1:1), “Og Vi skabte alt liv fra vand, vil I så tro?” (21:30), “Og Han skabte frugter af enhver slags i par, to og to” (13:3), “Gud skabte mennesket fra noget klæbrigt” (96:2), “Vi skabte dig af støv, derefter af sæd, derefter skabte Vi noget klæbrigt”(22:5).

Profeten

Profeten Muhammad har udtalt “Søg viden om du skal til Kina”. Det gælder både verdslig og religiøs viden, men i denne udtalelse gælder det i særdeleshed verdslig viden, da centrum for den religiøse viden var Profeten selv og hans samfund i Mekkah og Medinah. Derimod var Kina dengang kendt for teknologi og avancerede produkter.

En anden meget kendt udtalelse fra Profeten er “At søge viden er obligatorisk for enhver muslim, mand og kvinde”.

Muslimske videnskabsmænd

Herunder følger nogle eksempler på muslimske videnskabsmænds arbejde:

Ibn Firnas (d. 888) forsøgte at konstruere en flyvemaskine 600 år før Leonardo da Vinci.
Al Hasan ibn al-Haytham (Alhazen, d. 1039) opfandt camera obscura.
Abu Rayhan al-Biruni (d. 1050) var et homo universalis, der virkede som historiker, diplomat, sanskritekspert, astrolog, mineralog og farmakolog.
Umar al -Khayyam (d. ca. 1123) var både digter og matematiker.
Ibn Rushd (Averroes, d. 1198) fik med sin kommentar til Aristoteles stor indflydelse på vestlig filosofi.

Ibn Khaldun (d. 1406) blev med sin introduktion til verdenshistorien (al-Muqaaddima) og gennem sin kildekritik både den moderne historievidenskabs og sociologiens fader.

Ibn Battuta (d. ca. 1368) var en marokkansk opdagelsesrejsende, der nåede til så forskellige steder som Timbuktu, Peking og Volga.

Den muslimske videnskabelige arv

Diakonen Jupitus skrev i 984 fra Barcelona til sine kristne trosfæller [3]:

“Den, der i dag vil overholde sine bønnetider og fejre påske på det rigtige tidspunkt og tyde jærtegnene for verdens kommende undergang, må anvende et astrolabium. Vi kristne har glemt de gamles visdom; Gud giver os den nu tilbage gennem araberne.”

Alexander von Humboldt, som i 1845 skrev Kosmos, et fem binds-værk, som sammenfattede videnskaberne, betegnede muslimerne som

“den vestlige dannelses og kulturs redningsmænd”

Europa og Vesten har siden den videnskabelige revolution i det 15. århundrede udrenset den muslimske videnskabelige arv fra skoler og lærebøger.

Kilder

[1] Uddrag fra The Bible, the Qur’an and Science, Dr. Maurice Bucaille, 1987.

[2] Science and Muslim Societies, Nasim Butt, 1991.

[3] Islam og Europa, Ingmar Karlsson, 1994, s. 185-187.
https://www.youtube.com/watch?v=KTUFZxf_aLg
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 4 < 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Tro, håb og kærlighed
af ABC
23/03/2023 14:55
Kan man blive ven med Gud?
af Jørgen Primdahl
22/03/2023 19:38
Guddommelige bøger...
af ABC
20/03/2023 17:55
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af somo
20/03/2023 13:23
Den skinnende sol på verden
af somo
20/03/2023 13:13
Nyheder fra DR
Energibranchen efter kæmpebeløb til n..
23/03/2023 14:53
Thailandsk politi afslører svindlernetv..
23/03/2023 14:24
Politiet advarer folk med gæld: Kontakt..
23/03/2023 14:03
Israels parlament vedtager første del a..
23/03/2023 13:10
Regeringen vil afsætte 32 millioner til..
23/03/2023 13:09
Nyheder fra Religion.dk