annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15895354
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2400557
Et andet syn 2004870
Åndelig Føde 1608942
Jesu ord 1535036
Galleri
Tiger i form (i Kristus; in Christ)
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 393 gæster og 43 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 5 af 17 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#2636 - 08/08/2008 02:04 Re: Koen, blomsten og hjerteløs lommefilosofi [Re: serotonin]
Thomas
Uregistreret

Citat:
Hvem bestemmer hvad og hvem der er skyldig og uskyldig?

Er de mennesker der slår dyr ihjel skyldige væsner?

Kan et væsen både være skyldig og uskyldig på samme tid?

Hvad er du Thomas?

Hvis det fysiske var udtryk for virkeligheden og sandheden, hvorfor så skulle give slip på tilknytningen til kroppen og kroppens verden?

At dømme det fysiske og tillægge det en virkelighed, er det ikke det samme som at tilbede afguder?



Man kan kun erkende i samvittigheden og kærligheden, hvor ubarmhjertigt det er at pine og myrde levende væsener. Et vandfald af retoriske spørgsmål og ekim-abstraktioner kan ikke fornægte én dråbe af barmhjertighed.
Top Svar Citer
#2639 - 08/08/2008 07:17 Re: Koen, blomsten og hjerteløs lommefilosofi [Re: ]
Anonym
Uregistreret

Citat:
Det er simpelthen en hjertesag. Et spørgsmål om medfølelse.

Sagde Jesus og:

Men Jesus svarede dem: »De behøver ikke at gå. Giv I dem noget at spise!« v17 De sagde til ham: »Vi har kun fem brød og to fisk her.« v18 Han sagde: »Giv mig dem!« v19 Og han lod folkeskarerne sætte sig i græsset, tog de fem brød og de to fisk, så op mod himlen og velsignede dem, brød brødene og gav disciplene dem, og de delte dem ud til skarerne.

Det gik vist lige i fisk.
Top Svar Citer
#2642 - 08/08/2008 09:52 Koen, blomsten, og ja, hvad er retfærdighed Thomas [Re: ]
serotonin Offline
godt igang
Registeret: 07/04/2008
Indlæg: 416
Hej Thomas.

Er enhver dømmende og fordømmende tanke, ikke også et udtryk for ubarmhjertighed?

Hvis du tillægger andre mennesker ondskab, så har du også på et eller andet plan dømt og fordømt, og på den måde gjort ondskab til noget personligt. Men hverken lidelse, smerte eller ondskab er noget personligt, ligesom kærlighed og barmhjertighed ikke er noget personligt.

Ondskab, lidelse og smerte har altsammen den samme kilde, og som med kærlighed, så er det eet valg. Valget er personligt kunne man sige, men uanset hvad man vælger, så ændre det aldrig nogensinde på sandheden om hvem man er. Og igen så er valget altid imellem ånden eller egoet.

I første instans er årsagen til at mennesket vælger at lytte til deres ego - og tror at frelse er projektion(angreb) - deres fejlopfattelse af hvem de er, og deres ubevidste skyldfølelse.

Samvittighed er et så enormt misbrugt begreb, for det bruges til at gøre skyld virkeligt, og når først man gør skyld virkeligt i een selv, så vil den unægtelig også blive projiceret ud på verden og medmennesker.

Man ophæver ikke skyldfølelse ved først at gøre ÅRSAGEN til den virkelig(ideen om adskillelsen fra Gud), men ved at erkende at det man troede på aldrig i virkeligheden er sket, og så tilgive.

Hvis du oplever andet end Guds fuldkomne kærlighed, så må det også være dig selv der tror du er adskilt fra Ham, og så kan det også kun være dit ansvar, at få korrigeret denne tro.

Barmhjertighed er egentligt det samme som retfærdighed.

Her er hvad Jesus siger om retfærdighed:

Retfærdighed er den guddommelige korrektion af uretfærdighed. Uretfærdighed er grundlag for alle verdens domme. Retfærdighed korrigere de fortolkninger uretfærdighed fører til, og udsletter dem. Hverken retfærdighed eller uretfærdighed eksisterer i Himlen, for der er fejltagelse umuligt, og korrektion meningsløs. I denne verden derimod, beror tilgivelse på retfærdighed, fordi alle angreb kun kan være uretfærdige. Retfærdighed er Helligåndens dom over verden. Med undtagelse af Hans dom er retfærdighed umulig, for ingen i verden er i stand til kun at fortolke retfærdigt, og lægge al uretfærdighed til side. Hvis Guds Søn blev retfærdigt dømt, ville der ikke være behov for frelse. Tanken om adskillelse ville for evigt have været utænkelig.
Retfærdighed er en fortolkning, ligesom sin modsætning. Men det er den eneste fortolkning der fører til sandheden. Dette bliver muligt af den grund, at selv om retfærdighed ikke er sand i sig selv, indeholder den intet der modsætter sig sandheden. Der er i sagens natur ingen konflikt imellem retfærdighed og sandhed; det ene er kun det første lille skridt i retning af det andet. Vejen bliver ganske anderledes efterhånden som man går fremad. Og al pragten, det storslåede scenario, og de enorme, åbne, mentale udsyn der dykker op, og møder een som rejsen skrider frem, kan ikke forudsiges fra starten. Men selv dette, hvis herlighed når ubeskrivelige højder imens man fortsætter, er ganske småt i forhold til det der venter, når vejen forsvinder og tiden hører op sammen med den. Men et eller andet sted må man begynde. Retfærdighed er begyndelsen.
Alle begreber om dine brødre og dig selv; al frygt og fremtidige tilstande, og hver eneste bekymring om fortiden, stammer fra uretfærdighed. Her er den linse, som fordrejer opfattelse når den holdes foran kroppens øjne, og bringer vidnesbyrd om den fordrejede verden tilbage til det sind der lavede linsen, og holder meget af den. Udvalgt og tilfældigt, er hvert eneste begreb i verden bygget op præcist på denne måde. >>Synder<< opfattes og retfærdiggøres ved omhyggelig udvælgelse, hvorved alle tanker om helhed nødvendigvis må gå tabt. Tilgivelse har ingen plads i et sådan system, for ikke een eneste >>synd<< synes ikke for evigt sand.
Frelse er Guds retfærdighed. Den giver helheden af de fragmenter du opfatter som afbrækkede og adskilte tilbage til din bevidsthed. Og det er den der overvinder frygten for døden. For adskilte fragmenter må nødvendigvis forfalde og dø, men helhed er udødelig. Den bliver i al evighed ved med at være som sin Skaber, fordi den er eet med Ham. Guds dom er Hans retfærdighed. Over på denne Dom, der helt mangler fordømmelse, og er en vurdering der udelukkende er baseret på kærlighed, har du projiceret din uretfærdighed, og givet Gud den fordrejede opfattelses linse, som du ser igennem. Nu tilhører den Ham, og ikke dig. Du er bange for Ham, og ser ikke, at det er dit Selv du hader og frygter som en fjende.
Bed om Guds retfærdighed, og lad være med at forveksle Hans barmhjertighed med din sindsyge. Opfattelse kan lave et hvilket som helst billede sindet ønsker at se. Husk det. Heri ligger enten Himlen eller helvede, som du vælger. Guds retfærdighed peger mod Himlen, netop fordi den er fuldstændigt upartisk. Den accepterer alle beviser der bringes frem for den, udelader intet, og anser intet for at være isoleret og adskilt fra resten. Ud fra dette ene standpunkt dømmer den, og fra det alene. Her bliver alle angreb og alle fordømmelser meningsløse og kan ikke forsvares. Opfattelse hviler, sindet er stille, og lyset vender tilbage igen. Nu gives visionen tilbage. Det som var tabt, er nu blevet fundet. Guds fred sænker sig over verden, og vi kan se. Og vi kan se!

Der findes ingen som Jesus, der kan udtrykke det så klart. Det er smukt og det er fyldt med sådan en enorm styrke og indsigt.

Men ja, du er fri til at tro hvad du vil Thomas. Og hvis det dit hjerte fortæller dig opleves som sandt og befriende, så lad det være sådan. smiler

Kærligst Jan.



Top Svar Citer
#2643 - 08/08/2008 10:45 Re: Koen, blomsten, og ja, hvad er retfærdighed Thomas [Re: serotonin]
Thomas
Uregistreret

Citat:
Hvis du tillægger andre mennesker ondskab, så har du også på et eller andet plan dømt og fordømt, og på den måde gjort ondskab til noget personligt. Men hverken lidelse, smerte eller ondskab er noget personligt, ligesom kærlighed og barmhjertighed ikke er noget personligt.


Selv om vi ikke bør fordømme, bør vi opfordre hinanden til at gøre godt. At tildele levende væsener pinsel og død er hverken godt eller barmhjertigt.

Hvis vi griber en tyv i at stjæle, bør vi bede ham om at lade være med at stjæle - men han kan svare det samme som dig; at man fordømmer ham... hvor vover man!

Citat:
Men ja, du er fri til at tro hvad du vil Thomas. Og hvis det dit hjerte fortæller dig opleves som sandt og befriende, så lad det være sådan.


Jeg tror på, at vi skal elske vores brødre og søstre... også de mindste af disse.
Top Svar Citer
#2644 - 08/08/2008 10:47 Re: Koen, blomsten og hjerteløs lommefilosofi [Re: Anonym]
Thomas
Uregistreret

Citat:
Det gik vist lige i fisk.


Fisk har i forhold til andre dyr et meget lavt refleksionsniveau. Og selv ved at leve udelukkende vegetarisk, slår vi ihjel, når vi pløjer marken. Det er et valg mellem regnormene og rejerne for at stille det lidt firkantet op.

Vi må gøre godt i den udstrækning, det er muligt. Og gøre alt hvad vi kan!
Top Svar Citer
annonce
Side 5 af 17 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 >


Moderator:  Arne Thomsen 
Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Landsholdsspilleren O'Riley scorer dobbe..
15/05/2024 22:50
Slovakiets vicepremierminister: Jeg tror..
15/05/2024 22:38
Det færøske lagting forkaster forslag ..
15/05/2024 22:13
To fremtrædende medlemmer af Nye Borger..
15/05/2024 21:46
Partier indkaldes til møde om brugen af..
15/05/2024 20:54
Nyheder fra Religion.dk