annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Kærlighed
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 508 gæster og 262 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#18252 - 10/08/2014 21:34 Pesten over verden
Mofoe
Uregistreret

Det burde efterhånden være gået op for enhver, der følger bare den mindste smule med, at overalt hvor muslimer har magt til det, bliver anderledes troende forfulgt, voldtaget, dræbt, udplyndret og i det hele taget mishandlet på det skammeligste.

Er der nogen som helst god grund til at tro, at ”danske” muslimer er spor anderledes end deres intolerante og blodtørstige trosfæller i andre lande?
Top Svar Citer
#18253 - 11/08/2014 09:57 Re: Pesten over verden [Re: Anonym]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Det er der masser af gode grunde til, Mofoe, og den vigtigste er nok, at de fleste "muslimer" er meget fredelige mennesker. De er desværre bare født ind i en religion, der ubetinget må anses for at være verdens farligste, for ikke alene har den som et erklæret mål at oprette et verdensomspændende kalifat, men den tillader heller ikke at nogle forlader religionen. Straffen for dette er døden.

Men vi burde jo netop debattere dette store problem her på trosfrihed.dk i stedet for at diskutere 3 ligegyldige internettroldes forskellige opfattelser af religion og deres forurettelse over, at vi ikke bøjer os i støvet for deres fantasier.

At puste til muslimhadet gør kun situationen værre. Vi burde hellere yde moralsk støtte til de muslimer, som gerne vil slippe for den trusel, de dagligt er ude for fra militante muslimer, og som er grunden til, at mange af dem er søgt til de skandinaviske lande, fordi de ikke kunne få lov til at skifte tro eller være ateister hvor de kom fra. Trosfrihed er jo netop retten til at vælge sin tro, altså det modsatte af islam.

Hvis du vil bidrage til denne forståelse, vil jeg byde dig velkommen her, og så synes jeg i øvrigt, at du skulle registrere dig som debattør. Vi har meget dårlige erfaringer med en del af de anonyme, som i tidens løb har skrevet på trosfrihed.dk.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#18264 - 14/08/2014 10:58 Religion - pesten over verden. [Re: ole bjørn]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Vores nytilkomne anonyme debattør, Mofoe, synes at have forladt os lige så hurtigt, som han kom ind, måske fordi han ikke fik medhold i mistænkeliggørelsen af alle indvandrere fra muslimske lande, uanset om de faktisk var flygtet fra et islamistisk styre.

Men emnet, han åbnede, var derimod meget relevant. Islam er faktisk involveret i langt de fleste af verdens voldelige konflikter, ofte endda på begge sider af fronterne. Ofrene er hovedsageligt kvinder og børn, som er helt uskyldige i konflikterne. Det vedkommer os, fordi konflikterne ikke er begrænset til de islamiske lande. Islamisk terror er eksporteret til alle lande i vesten og kan i princippet ramme hvem som helst og når som helst.

Nu er alle religiøse samfundssystemer jo eksponenter for magtudøvelse, så kristendom, buddhisme, shintoisme, hinduisme m.m. kan ikke melde hus forbi, uanset om de officielt søger at forbinde sig med fredelige idealer. I praksis er de alle menneskeundertrykkende magtorganisationer, som ønsker at styre mennesker tanker og opførsel. De er denne verdens pestepedemi, som ikke tolererer trosfrihed. Det sidste er nemlig retten til at tro, hvad man har lyst til, så længe det ikke indskrænker andres ret til det samme.

Men selv om alle religioner er skyldige i undertrykkelse og magtmisbrug, kan der alligevel være grund til at ofre særlig meget opmærksomhed på islam, som ubetinget er den værste af de store religioner. Det skyldes primært to ting. For det første det islamiske dogme, at koranen er guds ord, og som der derfor ikke må stilles spørgsmålstegn ved, og det andet er kravet om dødsstraf for alle, der forlader religionen. Disse to ting gør islam til en decideret terrorreligion, og det har den været siden Muhammed startede sin religiøse karriere som karavanerøver i Medina.

De fleste danskere kender stort set intet til islam. De har aldrig læst koranen eller sat sig ind i trosgrundlaget, og de er derfor tilbøjelige til at sammenligne den med kristendommens rolle i det sekulariserede samfund, hvor kirkelige myndigheder ikke er involverede i lovgivningen. Tværtimod forsvarer de kirkelige myndigheder islams ret til at etablere sig i det danske samfund, af frygt for at en modstand vil føre til en yderligere begrænsning af deres egen magt. Dette er en brøler i kæmpeformat. Hvordan kan man forsvare begrebet "trosfrihed" ved at invitere trosfrihedens værste fjende til at omvende danske unge til islam og true andre indvandrere med voldelige midler til ikke at protestere.

Hvordan har du det selv med islam? Mener du, at det ikke kommer dig ved, at vi har fået voldelige religiøse konflikter på grund af islam - i et samfund hvor selv jøder og kristne og andre fanatiske religioner har kunnet leve i fredelig sameksistens i mange generationer?

Hvad tror du, at den nuværende udvikling ender med i løbet af de næste par tiår?

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#18268 - 14/08/2014 16:34 Re: Religion - pesten over verden. [Re: ole bjørn]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”kan der alligevel være grund til at ofre særlig meget opmærksomhed på islam, som ubetinget er den værste af de store religioner. Det skyldes primært to ting. For det første det islamiske dogme, at koranen er guds ord, og som der derfor ikke må stilles spørgsmålstegn ved, og det andet er kravet om dødsstraf for alle, der forlader religionen.”

- Ja, her har disse troende unægtelig ikke været særlig smarte, de kristne forsøgte dog i det mindste at omgå teodicéproblemet ved at underkende menneskets erkendeevne og dermed anbringe guder udenfor døren, men her er man altså stadig ikke nået videre, end til bare at myrde mennesker der stiller evidenskrav til også påstanden om denne guds evne til eksistens. Det sir sig selv, at en gud der angiveligt skulle ha’ skrevet en bibel, også må være i stand til at besvare et par spørgsmål til textindholdets virkelighedsforankring, og indtil dette er sket, ka’ må selvfølgelig også denne gud afvises som nogen myndighed.

”De fleste danskere kender stort set intet til islam. De har aldrig læst koranen eller sat sig ind i trosgrundlaget, og de er derfor tilbøjelige til at sammenligne den med kristendommens rolle i det sekulariserede samfund, hvor kirkelige myndigheder ikke er involverede i lovgivningen.”

- De behøver faktisk ikke at læse den, ej heller biblen eller andet af den slags, for hvis det var kravet, ku’ mennesker bruge deres levetid på at undersøge påstande fra opmærksomhedskrævende fantaster i et givent socialt rum, så det rækker selvfølgelig at kræve at bevisbyrden følger påstanden – og da der er tale om evidens, rækker det jo at sandsynliggøre udsagnets værdi.
Det er jo velkendt at religioner gerne har hæftet sig på lovgivning, ligesom det er velkendt at apologeter gennem tiderne har anset sig som sociale lovskrivere, men det sørgelige er nu, at man har spildt så megen tid, tid der ku’ være brugt til at forbedre samfundsforhold og dermed sparet mange menneskeliv. Men i stedet valgte man mange steder at bruge en stor del af BNP på religiøs tro i de forskellige forfatninger – ikke mindst, underbygge sin autoritet med henvisning til guddommelige myndigheder man selv forfattede. Det i sig selv er jo en rævekage der på mange måder minder om adfærden man så i Berlin 1938, hvor lovgivning hævdes begrundet i hensynet til befolkningens tarv, men ikke tar udgangspunkt i dens behov. Jeg synes det giver mening at folk ikke vil bruge til på at læse overtro, for de overtroiske selv har påvist at meningsindholdet har virkelighedsforankring. Dermed ikke sagt, at du ser anderledes på det, jeg påpeger bare, at der er god grund til at forholde sig afventende – men 2, 3 og 4000 år er nu en ventetid der langt overstiger forventningen hos fornuftige mennesker med grund under fødderne, vil jeg tro ;)

For øvrigt bør vi forholde os til disse yderliggående troende, særlig deres terror og den indvirkning denne har på demokratiske samfund. Men det er jo langsomt ved at gå op for os, og det er positivt. Det er netop en god debat det her, den slags debatter kan virkelig få meninger til at kollidere, også det er positivt, for vi lærer langsomt noget, lærer at stille forventninger om meningers sunde fornuft, så andre mennesker ikke kommer til skade alene p.a. meninger. Godt tema Ole ;)

Mvh
Simon
Top Svar Citer
#18270 - 14/08/2014 17:57 Re: Pesten over verden [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Et ubehageligt og unuanceret indlæg af en vis anonym uregistreret Mofoe.

Hvad du her skriver er under al kritik:

Citat:
Er der nogen som helst god grund til at tro, at ”danske” muslimer er spor anderledes end deres intolerante og blodtørstige trosfæller i andre lande?


ja der er! Du ser spøgelser ved højlys dag mand.

Trosfrihed har ikke brug for den måde at debattere på som der bliver lagt op til her.

Hilsen HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#18271 - 14/08/2014 21:42 Re: Pesten over verden [Re: Hanskrist]
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Jo. Trosfrihed har netop brug for sådanne indlæg ellers adskiller denne debat sig ikke fra andre ligegyldige debatter.

Se bare hvordan religion.dk har lukket sig om sig selv så intet andet kommer ind end det, som understøtter redaktionens egen opfattelse.

Selv dine eskapader kan trosfrihed holde til. Man kan ikke forstå sandheden hvis man selv vælger og vrager hvad man vil høre. Alt må man høre og se. Der er ingen vej udenom.

Desuden mener jeg ikke, at det tilkommer dig, at støde andre væk eftersom det er din skyld, at vi ikke får nye debattører sådan som du vælter dig rundt på debatten.

Vi andre vil gerne have flere debattører uanset hvad de mener.

Jmp
Top Svar Citer
#18274 - 15/08/2014 08:39 Re: Pesten over verden [Re: Hanskrist]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Det er ikke Mofoe's skyld, at han tænker som han gør. Han kan have haft så uheldige erfaringer med muslimer, at det fuldt ud berettiger hans opfattelse.

Det er heller ikke somo's skyld, at han er født af muslimske forældre i et samfund, der har hjernevasket ham til at tro på koranen.

Det er derfor heller ikke Hanskrists skyld, at han ikke kan finde ud af at have et godt forhold til sine omgivelser. Vi er ikke herrer over, hvad vi fødes med af evner eller mangel på samme. Vildskud er lige så almindelige i samfundet, som de er i planteverdenen. Hvis vi var rationelle, ville vi fjerne dem, men vi beherskes også på dette område af følelsen af medlidenhed, fordi vi selv har været mere heldige.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#18290 - 19/08/2014 16:47 Muslimer og kristne går sammen
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Ole Bjørn skrev:



Citat:
Hvordan skal vi forholde os til herboende muslimske indvandrere? Mofoe blev omgående mødt med en fordømmelse af hans holdning, og af Hanskrist nærmest klassificeret som islamofobisk nazist.




Mofoe's tråd overskrift var:

Pesten over verden

han skrev efterfølgende overskriften Pesten over verden hvor tonen ligesom var slået an følgende:



Citat:
Det burde efterhånden være gået op for enhver, der følger bare den mindste smule med, at overalt hvor muslimer har magt til det, bliver anderledes troende forfulgt, voldtaget, dræbt, udplyndret og i det hele taget mishandlet på det skammeligste.

Er der nogen som helst god grund til at tro, at ”danske” muslimer er spor anderledes end deres intolerante og blodtørstige trosfæller i andre lande?




Jeg markerede som den eneste stærkt imod følgende udtalelse:



Er der nogen som helst god grund til at tro, at ”danske” muslimer er spor anderledes end deres intolerante og blodtørstige trosfæller i andre lande?

Dette sammenholdt med overskriften, Pesten over verden.



Hverken simon eller Ole Bjørn stillede sig kritisk til Mofoes indlæg (måden det var sat op på, såvel som trådens overskrift: "Pesten over verden", tværtimod roste de begge emnet, dets vigtighed og aktualitet.



Det er for mig rystende at konstatere at både Bjørn og Simon lader sådant et indlæg passere uden at de på det kraftigste tager afstand fra budskabet her og formuleringen, som måden det er sat op på.


Her et opmuntrende link der fortæller en positiv historie:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/2014-08...3%A6rgen-i-irak
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#18293 - 19/08/2014 17:49 Re: Pesten over verden [Re: Michael]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”Jo. Trosfrihed har netop brug for sådanne indlæg ellers adskiller denne debat sig ikke fra andre ligegyldige debatter”.

- Det er jo det. Der må forhåbentlig være vigtigere ting at diskutere og forholde sig til, end håbløs gudetro og ”kærlighed” til testamenter og imaginære universer ;)


”Se bare hvordan religion.dk har lukket sig om sig selv så intet andet kommer ind end det, som understøtter redaktionens egen opfattelse.”

- Ja, religionskanalen gik i stå på det tidspunkt man ikke længere tålte udfordringerne, det samme skete med Kristeligt Dagblad, der ikke længere er værd at læse, efter en flok yngre radikale kristne overtog redaktionen. Førhen var avisen anderledes men læseværdig, nogen havde noget på hjerte man ikke så mange andre steder, og det er altid rart med nye synspunkter.
Det samme gælder jo såkaldte ”muslimer”, sikke en kategori, der som alle andre medvirker til stærke samfund og kulturer med volumen. Det ka’ være fordelagtigt at høre hvad radikale ”muslimer” i grunden har at sige, først da bliver det muligt at argumentere for andre værdier; om vi er blå, røde, sorte eller hvide har ingen særlig betydning, ej heller livssynet, men det har noget at sige, at mennesker der faktisk mener det er legitimt at slagte medmennesker med deres koran i den ene hånd og sværdet i den anden, ikke tror de slipper ustraffet fra den slags! Så lad os endelig få en fin lille debat om dette tema ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#18322 - 21/08/2014 15:00 Re: Pesten over verden [Re: ole bjørn]
Mofoe
Uregistreret

Ole Bjørn:

”Det er der masser af gode grunde til, Mofoe, og den vigtigste er nok, at de fleste "muslimer" er meget fredelige mennesker.”

Svar:

Indtil de lige pludselig ikke er det!

Når de har fået en ”religiøs” vækkelse, er blevet radikaliseret via nettet, har været på genopdragelsesrejse til Pakistan and you name it. Det er evigt tilbagevendende.

”Han var sådan en god dreng. Vi kan slet ikke forstå det!”

Læs f.eks. Akkaris bog om, hvor hurtigt det kan gå.

Desuden er det ret ligegyldigt, om de ”fleste” muslimer er fredelige. De fredelige flertal har aldrig betydet noget, om de så var russere, tyskere eller muslimer. Det er rigeligt, hvis bare et par procent dedikerede voldspsykopater tager teten.

Det slår heller aldrig fejl, at når muslimer bliver presset på loyaliteten, så vælger de altid islams side. Altid!

I Mosul fortalte de kristne f.eks. om, hvordan deres eller ”gode” muslimske naboer vendte på en tallerken og aktivt hjalp IS med at fordrive de kristne. Den historie er også hørt et utal af gange før. Afghanske soldater, der pludselig vender våbnene mod deres amerikanske allierede, amerikanske (muslimske) soldater, der gør det samme.

Et skræmmende stort antal muslimer i Europa ønsker at leve under sharia, mener at det er retfærdiggjort at slå ihjel for islam osv.

Læs her f,eks.:

http://www.gatestoneinstitute.org/4092/europe-islamic-fundamentalism#

Vi spiller simpelthen muslimsk roulette!

IS, der i øjeblikket hærger Irak helt efter deres såkaldte profets manual med halshugninger, massevoldtægter, slaveri, mennesker levende begravet, plyndringer, er særdeles gode muslimer. De opfører sig og aldeles i overensstemmelse med koran og hadith. Koran 33:21 bilder muslimer ind, at Muhammad var alle tiders bedste rollemodel, som muslimer bør efterligne i ét og alt.

Jo bedre muslim, jo dårligere menneske. IS har masser af opbakning blandt europæiske muslimer. Det skal nok blive muntert på lidt længere sigt.


Ole Bjørn:

”At puste til muslimhadet gør kun situationen værre. Vi burde hellere yde moralsk støtte til de muslimer, som gerne vil slippe for den trusel, de dagligt er ude for fra militante muslimer, og som er grunden til, at mange af dem er søgt til de skandinaviske lande, fordi de ikke kunne få lov til at skifte tro eller være ateister hvor de kom fra.”
Svar:

Dine ord giver ingen mening. De ”muslimer”, der gerne vil slippe for trusler fra deres ”trosfællers” side bør hellere tone rent flag og forlade dødskulten islam frem for at lade som om, de stadig er muslimer. Og lad være med at kalde dem kulturmuslimer. En muslim er pr definition én, der underkaster sig. Man kan ikke delvis underkaste sig.

Kulturmuslim giver lige så meget mening som ordblind korrekturlæser.

Koranens indhold er simpelthen kriminelt, og enhver der hævder, at det skulle være fra én eller anden gud og derfor efterlever det, er en potentiel forbryder.

Ole Bjørn:

”Hvis du vil bidrage til denne forståelse, vil jeg byde dig velkommen her, og så synes jeg i øvrigt, at du skulle registrere dig som debattør. ”

Svar:

Faktisk er jeg registreret på trosfrihed.dk. Imidlertid var jeg ved numerolog – hæ – og tog navneforandring. Jeg ved ikke, om man kan oprette sig to gange, men så længe ingen misbruger mit navn, så går det nok. Jeg er vel ikke mere anonym end f.eks. Hanskrist, der ved, hvad trosfrihed har brug for og ikke brug for af debat.
Top Svar Citer
#18329 - 22/08/2014 07:05 Re: Pesten over verden [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”Dine ord giver ingen mening. De ”muslimer”, der gerne vil slippe for trusler fra deres ”trosfællers” side bør hellere tone rent flag og forlade dødskulten islam frem for at lade som om, de stadig er muslimer. Og lad være med at kalde dem kulturmuslimer. En muslim er pr definition én, der underkaster sig. Man kan ikke delvis underkaste sig.”

- Det går an at tro på en særlig gudart, uden dermed at ønske hele kulturen indrettet efter denne gudetro, hvilket mange jo heller ikke ønsker. Mennesker er ikke pr. def. kristne eller jøder, blot fordi de er opvokset i et sådant trossamfund, ej heller nogen hr. eller fru. muslim, blot fordi de er født i Iran og tror på denne gud.

Der ka’ i hr. og fru. Husseins familie og omgangskreds være stærkt troende med nogen form for aggressiv adfærd i diskussioner, mennesker de ikke nødvendigvis føler sig tæt på, men på den anden side heller ikke ønsker at træde over tæerne i konfrontation p.a. mulige konsekvenser for familiesammenholdet. Det med at ”tone rent flag” har derfor ingen særlig værdi for dem, kun ubehagligheder de sagtens kan undvære, og det må man respektere. De fleste unge der vokser op og uddanner sig i vestlige samfund, danner familie osv., har jo andet i hovedet end deres religion, der i generationer fremover også nok kommer til at spilde en aftagende rolle – det er dette stærkt yderliggående ”rigtige” muslimer er bange for: fragmenteringen og udvandingen af de formale værdier i troen p.a. den individuelle frihed der let opnås i vestlige lande.
Vi ska’ være glade for udviklingen, og se aggressionerne fra disse ”rigtige muslimer” som en frygt. Så jeg vil hævde det langsomt går den rigtige politiske vej, hvor mennesker uanset religiøse tilhørsforhold, selv vælger hvordan og efter hvilke værdier de ønsker at indrette deres liv. Og det er disse frihedsidealer vi globalt må værne om og understøtte med politiske virkemidler, og ikke med religion.

Hr. og fru Hussein ka’ forholde sig tavse, uden dermed at underkaste sig radikale islamistisk troende, nøjagtig som hr. og fru. Jensen ka’ forholde sig indifferent til politiske beslutninger, uden dermed at underkaste sig meningsindholdet.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (22/08/2014 07:07)
Top Svar Citer
Array
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Storebæltsbroen er lukket i retning mod..
29/03/2024 12:13
Rumænien efterforsker dronelignende fra..
29/03/2024 10:53
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Nyheder fra Religion.dk