annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15656649
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380018
Et andet syn 1989419
Jesu ord 1522387
Åndelig Føde 1513952
Galleri
Mad for sjov
Hvem er online?
0 registrerede 348 gæster og 27 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#17718 - 06/06/2014 09:44 Verdens bedste religion.
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Vi kommer ikke uden om det faktum, at størstedelen af jordens befolkning opfatter sig selv som religiøse i en eller anden forstand, og at religionen er en "vejviser" for deres måde at leve livet på. Men eftersom der er mere end 5.000 forskellige religioner med et tilsvarende antal guder, må nogle af dem være bedre end andre til at lære os at leve sammen i venskab og samdrægtighed. Ud fra dette kriterium kunne det være rart at opstille en prioriteringsliste for hvilke religioner, der bedst kan løse denne opgave. Eller mere enkelt sagt: Hvad mener du er verdens bedste religion?

Da kriteriet her er sameksistens er det ikke sikkert, at religionerne er de eneste eller bedste muligheder for at opstille vejledninger i måden at leve livet på. Så du er også velkommen til at medtage politiske ideologier af enhver art inklusive anarki, samt ateistiske, filosofiske og/eller naturvidenskabelige holdninger, som repræsenterer væsentlige mindretal.

Men altså: Hvad anser du for verdens bedste religion ud fra ovennævnte kriterium, og er du i stand til at begrunde dit synspunkt kort og koncist?

En debat om dette vil i hvert fald belyse hvori vore uenigheder består. smiler

Mvh

Ole bjørn :o)

P.S. Jeg skal nok selv hen ad vejen bidrage med en gennemgang af, hvad jeg anser som fordele og ulemper ved en række populære religioner.



Top Svar Citer
#17722 - 06/06/2014 11:21 Re: Verdens bedste religion. [Re: ole bjørn]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Godmorgen, god dag, der i Sverige Ole.

Mit bud:

Et velfungerende skolesystem, uddannelsessystem der munder ud i at den enkelte på et tidspunkt får muligheder for at specialisere sig og dygtiggøre sig indenfor netop de områder der har vedkommendes interesse såvel som det måske matcher vedkommendes evneprofil og medfødte anlæg, som særlige begavelse. Skab en god vekselvirkning mellem teori og praksis hele vejen igennem uddannelsessystemet.

Giv mennesket matematik og musik og alle kendte fagvidenskaber som fysik, kemi, og biologi som de vigtigste, lær dem sprog (introducer til litteratur og filosofi) og dette at skrive som at holde en spændende tale som at forstå dialogen og samtalen med andre; og ikke mindst lær børnene som de unge at reflektere, dette at tænke dybt over tingene er vigtig (fordybelse er så vigtig), og da især i vor moderne medie tid med de visuelle tv og internet medier hvor mange bare ser billeder og videoer. Giv dem idræt, med et bredt vifte at tilbud.

Værn om menneskets begejstring (gode humør) og virkelyst som kreativitet. Hold øje med unge mennesker der ikke trives eller som kommer på afveje ind i misbrugsproblematikker som kriminalitet (et kæmpestort problem i vor moderne samfund af idag). Hold øje med de unges socialitet og samfundssind.

Udstyr mennesket med værdighed, selvværd og selvtillid hele vejen igennem uddannelsessystemet der skal varetage karakterens og personlighedens dannelse. Masse af psykologi, neurovidenskab og filosofi (+ litterære værker af høj kvalitet) på undervisningsskemaet er i den sammenhæng påkrævet, så vi undgår grådighed som tankeløshed når de en dag som voksne slippes fri ude i det store samfund. Ingen mennesker efter uddannelsesforløbet bør have sin identitet i forbindelse statussymboler og overdreven materiel velstand som forbrug, nej identiteten som selvforståelsen må bygge på hvad kan jeg gøre for samfundet, hvordan yder jeg bedst en indsats, og her er det vigtig at kigge nedad imod mennesker uden midler såvel som dem der er i en fastlåst situation. En stor stor indsats skal gøres i forhold til børn og unge der mistrives såvel som kommer på afveje, ud i misbrug, vold og kriminalitet.

Som verden ser ud idag er der brug for kritisk religionsundervisning, hvor eleverne lærer at reflektere og tænke kritisk om de forskellige religioner (og glem ikke folkereligiøsiteten new age), som at forstå hvilken funktion religion spiller, som at drøfte religions eventuelle berettigelse i et moderne samfund hvor alle gennem uddannelsessystemet har erhvervet sig en fornem karakterens og personlighedens dannelse (et Kant'iansk Goethe Grundtvig Russell oplysningens dannelsesideal måske). I så fald der finder undervisning sted i de højere forberedelsesklassertrin i kristendom, så introducer dem til den ny Paulus, vis dem at kristendommen i Nye Testamente har en revolutionær moderne tænker, så folk kan opdage at kristendom ikke er som min far siger, et folk bestående af hængehoveder.

Igen som verden ser ud idag, grundet industrialismen (kapitalismens dødsensfarlige økonomiske logik om vækst), står vi overfor meget alvorlige miljøkatastrofer lige om hjørnet, som vi allerede står midt i dem, en luftforurening uden lige som folk dør i epidemisk stride strømme af, som en forurening af jorden, vore ferskvande og ikke mindst verdenshavene, der som konsekvens har at vi undergraver vore muligheder for sunde fødevarer som drikkevand. I den sammenhæng er det pinedød nødvendigt at vi appellerer til religionerne der altid har formået at være beskæftiget med vore "ultimate concern", hvorfor vi må appellere til vores kosmiske religiøse instinkter, hvor mennesket ser og opfatter sig selv som værende i hus og hjemme i naturen, en ny følelse af det hellige i forbindelse biologi (meget mindre astrofysisk tågesnak, mere biologisk bevidsthed og forståelse af at alt biologisk liv er helligt). Albert Schweitzer der er kendt for sin "Ærefrygt for al livet etik" siger:

Citat:
”Jeg er liv, som vil leve, midt iblandt liv, som vil leve”.

"Sandt etisk er et menneske kun, når det redder alt liv, som det kan hjælpe, og undlader at skade noget levende. Livet er i sig selv helligt. Etik er det til det grænseløse udvidede ansvar mod alt, som lever."






Indfør et fag der hedder konfliktløsning eller håndtering. Undervisere der mangler moralsk integritet som courage, vil ikke kunne stoppe mobbekultur såvel som utilpassede adfærdsforstyrrede elever med en udadrettet aggressiv adfærd. Hvorfor læreruddannelsen må opprioriteres på dette punkt (som nødvendige ressourcer i forbindelse ekstra job/stillinger (om inklusion er godt, tror jeg ikke, det er vist en sparerunde)). Vi kan ikke invistere nok i skolesystemet og uddannelsessystemet for det er her at den sociale arv skal knækkes som det er her vi karakter og personligheds -danner og uddanner næste generation til en ansvarlig og kompetent samfundsindsats som virke til gode for alle, og da ikke mindst fører imod fredelig sameksistens mennesker imellem.

mange kærlige hilsner HansKrist.

_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#17724 - 06/06/2014 12:22 Re: Verdens bedste religion. [Re: Hanskrist]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Et fyldigt svar, Hans, med mange gode argumenter, men jeg savner dog en begrundelse for, at Paulus tanker er bedre end Moses og Muhammeds og Gautamas og Laotzes og Konfucius og Gitaens myter, for at nævne nogle få eksempler.

Med 38.000 kristne trosretninger som overvejende er baseret på Paulus ord synes kristendommen mere at have ført til splittelse end til fællesskab i samfundsidealerne. Paverne synes at fortolke Paulus væsentlig anderledes end dig.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#17726 - 06/06/2014 12:49 Re: Verdens bedste religion. [Re: ole bjørn]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
pyh ha tunge

endelig langt om længe lidt ros og anerkendelse fra højere sted, fra selveste Ole Bjørn

yeah

tommelop tommelop tommelop tommelop tommelop tommelop

fuldt hus til dig Ole; dildo tommel -op fuldt hus, 6 stk er max.

Jeg plejer at sige, når jeg tidligere har givet dig en eller flere dildo tommel -op statuetter, at du kan stikke dem op et sted hvor solen aldrig skinner, men de her kan du roligt stille ind i dit trofæ og sejrspokal skab.

Med hensyn til Paulus og den fremtrædende enestående progressive rolle jeg tildeler ham over alle andre religiøse personligheder, må du vente til Ove og undertegnede får en ny stor Paulus bog på gaden cool ler


Dog jeg skammer mig over mine mange års skriverier om Paulus, over at du ikke allerede derigennem har forstået hvorfor Paulus udmærker sig over alle andre store religionsstifterer. Jeg har formået som ingen andre at sætte Paulus på dagsordenen, at italesætte Paulus, ja uden en HansKrist ville der slet ingen diskurs som hype ha været omkring Paulus, hverken på religionsdebatten eller trosfriheds debatten, som hvordan denne min italesatte Paulus diskurs også er blevet et hype på universiteterne som blandt de intellektuelle. Og hvis der er noget jeg skal berømmes for, æres for, så må det være det forhold mere end alt andet. Paulus er blevet fremført polemisk lidt for kontroversiel måske af mig, og hans Kristusbegreb, Kristusmystik Spiritualitet som Kristologiske Antropologi ryster alt og alle, ikke mindst de toneangivende teologer som Kirkens eller kristendommens vanetænkning og trosopfattelse udfordres.


At jeg med denne min udtalelse ovenfor vil sætte en Kain Abel ustoppelig ildebrand igang af gul og grøn misundelse og had til min person, hos flere af vore meddebattører, men da især hos en bestemt, det er jeg godt klar over, men det har jeg lært at leve med. Men om noget jeg nyder at du nu er faldet til ro som den store gode og klare tænker du er Ole. Et gudsbenådet talent og begavelse, stor intelligens (forbundet med suverænt gode kommunikationsevner, til at udtrykke dig klart og tydeligt) som du ikke må lade idiosynkrasier ødelægge for dig.

Mange kærlige hilsner HansKrist'ian der nu går en tur i min elskede have, som tar en vending ned til Limfjorden.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce


Seneste indlæg
Til papirkurven?
af ABC
19/04/2024 23:57
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
19/04/2024 20:12
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:46
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Nyheder fra DR
Folkekirkens Nødhjælp: Rekordmange pen..
20/04/2024 01:18
Præsident Zelenskyj efterspørger igen ..
20/04/2024 00:03
Pogacar håber, at Vingegaard kører Tou..
19/04/2024 23:36
Randers og OB spiller uafgjort efter sen..
19/04/2024 21:07
Fængselsbetjentuddannelsen i Nykøbing ..
19/04/2024 21:05
Nyheder fra Religion.dk