annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15931495
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404016
Et andet syn 2007499
Åndelig Føde 1621575
Jesu ord 1536648
Galleri
September Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 51 gæster og 162 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 11 af 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#15819 - 04/07/2013 17:38 Re: Hijab [Re: Simon]
Anonym
Uregistreret

Puerile individer og romantiske fjog ser ikke den virkelighed der ligger bag disse undertrykkende dogmer. Respekt min bare ...! Ideer som er fostret af primitive hjerner bør opponeres af ethvert tænkende menneske. Du er et af dem og har eo ipso fortjent respekt.

Nedenfor er et link til en fortælling af én af disse, af dogmer, undertrykte kvinder.

Citat:
En elementært bevægende tekst om frihed, angsten for friheden, for at nyde den og angsten for at vænne sig så meget til den, at tiden i ufrihed og alle som lever i den glemmes. Forfatteren kalder sig Marwa, eks-muslim og flygtning fra Mellemøsten og islam, til et universitet i USA. Der findes ikke noget foto af hende. Ingen i hendes familie kan bevise, hun skrev dette. Jeg fandt hende via Aliaa Elmahdy.

http://aveilandadarkplace.wordpress.com/2013/07/01...hat-freedom-is/

What it is like to be a Muslim woman, and why we know what freedom is (and you may not)

Even now, I sometimes cannot believe I am not hallucinating all of this from a dark room in Beirut. I am afraid of being happy because it might mean I accept and am blind to my former chains. I am afraid of becoming capable of being free.

I am afraid of transcending my ability to let my trauma and unhappiness consume me. I am afraid that once I have freedom, I will no longer understand what freedom is worth and why it is important… I can walk down the street whenever I want to.

I can have romantic relationships.

I can have facial expressions.

I can have facial expressions.

I have keys.

[…]

Zeff
Top Svar Citer
#15820 - 04/07/2013 22:12 Re: Hijab [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Det er præcis de psykiske følger af suggestion vi ser præsenteret gennem en intensiv koranlæsning der helt har udvisket rester af både nysgerrighed og helt nødvendig selvkritik – som iden grad svarer til indlæringsmetoder Scientology, Moon-bevægelsen og mange andre former for religiøse sekter fungerer ved. Alene gentagelser af samme ritualer 5 gange dagligt har fællestræk med metoder for internaliseringen. Så det er helt forklarligt hvorfor den troende ikke selv ser dynen af selvbekræftelse overtroen opretholdes af, samt alle de former for disciplineret selvundertrykkelse realiteter fortrænges med.
Jeg husker et foredrag på KU tilbage i 80’erne, hvor en afrikansk kvinde forklarede hvad hun selv havde været igennem vedr. omskæring og div. ritualer der knytter sig dertil. Det var rædselsvækkende, men viste lidt om hvorfor forældre der jo er vokset ind i egen undertrykkelse udsætter deres børn for den slags. Og mennesker kan finde på alt, alt!, når det sammen med andre trykkes ned i sølet af inhumane autoriteter, og børn der ligefrem er vokset ind i et sådant selvbillede, ja... - alene forestillingen om de børn der fødes af forældre, der rent faktisk fungerer som slaver i fangelejre i Nordkorea, deres livssyn, deres menneske-lighed; under sådanne livsforhold blir mennesket ude af stand til at se lige frem i angst for hvad der kommer fra siden, det er reduceret til en dyreart der fungerer via instinktiv overlevelse, hvor de uhyggeligste adfærdsformer udvikles via underdanighed til autoriteter. Frihed blir her et abstrakt og ukendt begreb, som gør det så meget lettere for autoriteterne at styre ”dividet” gennem nøje udvalgt information ”dividerne” selv gentager i frygt for afstraffelse. Det er helt utroligt hvad kvinder må finde sig i fra mænd der ser sig selv som et guddommeligt overordnet væsen, man tror det er løgn. Det er det rene vand vi har set fra Somo, i forhold til hvad kvinder i praksis udsættes for rundt om i verden af disse...”herremænd”.
Og det kan lige præcis ikke modsiges ofte nok, at Somo har lige så lidt begreb om frihed som han har viden om hvad videnskab faktisk drejer sig om, står helt i forlængelse af en fejlagtig forståelse af hvad et demokrati egentlig er for noget. Det er kun godt med disse debatter. Ikke nødvendigvis fordi jeg tror Somo eller andre vil undersøge tingene mere indgående, men muligheden foreligger, og dét er vigtigt. Der er ingen tvang – vi er mennesker der kærer os om andre og hinandens frihed ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (04/07/2013 22:14)
Top Svar Citer
#15822 - 04/07/2013 23:41 Re: Hijab [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Zeff..

Tak for roser, som kvitteres med en tommel op.
Det har undret mig lidt, at ikke de kristne har givet Somo en lille opsang, men der er vel grænser for hvad man ka' overkomme...

mvh
Simon
Top Svar Citer
#15827 - 07/07/2013 13:25 Re: Hijab [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1466
Islam, i det tiende århundrede, var den største religion, eller i det mindste, at religion for flertallet af nationer i et område, der dækker mere end halvdelen af ​​den civiliserede verden strækker sig over tre kontinenter fra Pyrenæerne og Sibirien i Vest-og Nordeuropa til fjerneste ende af Asien, op til Kina og Ny Guinea i øst, fra Marokko i Nordafrika til den sydlige spids af Afrika, der dækker to tredjedele af det afrikanske kontinent. Det er en af ​​de mest markante kendsgerninger menneskets historie, at udbredelsen af ​​islam i løbet af sådan et stort område fandt sted inden for tre århundreder. De fleste slående af alt, inden for et halvt århundrede efter Hijrah (profeten Muhammeds Migration fra Makkah til Al-Madeenah) havde Islam allerede erobret hele Nordafrika fra Egypten til Marokko, alle de mellemøstlige lande fra Yemen til Caucasia og fra Egypten til de landområder uden Centralasien (del af Centralasien svarer omtrent med moderne Usbekistan og sydvestlige Kasakhstan).


Det var under regeringstid af den tredje kalif 'Uthmân kan Allah være tilfreds med ham, at de muslimske udsendinge nåede den kinesiske Palace, hvor de blev modtaget med begejstring, en vigtig begivenhed mærkning, ifølge historikere, begyndelsen af ​​islams ikrafttræden dette land . Der er mange grunde til, at nationer har, fra fortid til nutid, så klar til at omfavne Islam, hvad påpeget af Muhammad Asad, en jødisk konvertit til islam, formentlig blive den ypperste:

Islam fremstår som en perfekt stykke arkitektur

Islam forekommer mig som en perfekt stykke arkitektur. Alle dets dele er harmonisk udtænkt til at supplere og støtte hinanden, intet mangler, med resultatet af en absolut balance og solid fatning. Alt i undervisning og postulatet om islam er på sin rette plads.



De fleste af vestlige forfattere, især under indflydelse af Kirken, har aldrig undladt at beskylde islam for spredning med magt af sværdet. Årsagerne til denne fordom ligger primært i, at udbredelsen af ​​islam ofte er opstået på bekostning af kristendommen. Mens Islam har i århundreder fået adskillige konverteringer fra kristendommen uden megen indsats eller organiserede missionsvirksomhed har kristendommen næsten aldrig været i stand til at opnå konverteringer fra Islam på trods af sofistikerede midler og velorganiserede missionær aktiviteter, og det har altid været på et ulempe i sin konkurrence med Islam for fjorten århundreder. Dette har forårsaget sine missionærer og de fleste af orientalister at udvikle et kompleks i sig selv ved at afbilde islam og indføre det som en regressiv, vulgær religion vilde mennesker. Den samme holdning har desværre fastholdt mod den Hellige Profet af islam. Dette er klart i tilståelser nogle upartiske forfattere i Vesten:

Muslimer, i henhold til principperne om deres tro, er forpligtet til at bruge magt for at bringe andre religioner at ødelægge (sandsynligvis han betyder Jihad, som ikke er til det formål foreslår han), men på trods af det, de har været tolerere andre religioner for nogle århundreder tidligere. De kristne har ikke fået ordre til at gøre noget, men prædike og instruere, men på trods af dette, i umindelige tider de har udrydde af ild og sværd alle dem, der ikke er af deres religion [...] Vi kan føle sikker på, at hvis de vestlige kristne , i stedet for saracenerne og tyrkerne, havde vundet herredømme over Asien, ville der være i dag ikke et spor tilbage af den græske kirke, og at de aldrig ville have tolereret Muhammadanism som »vantro« har tolereret kristendommen. Vi (kristne) nyde den fine fordel af at være langt bedre bevandret end andre i kunsten at dræbe, bombardere og skadedyrsbekæmpelse den menneskelige race.

Hvad er islam forgældede dens enestående spredes?

Islam er forgældede dens enestående spredning til dens religiøse indhold og værdier, som er bekendte med alle objektive vestlige intellektuelle:

Mange har forsøgt at besvare spørgsmålene på, hvorfor triumf Islam var så fuldstændig og hurtig? Hvorfor har så mange millioner omfavnede religionen islam og næppe hundrede nogensinde tilbagekaldt? Nogle har forsøgt at forklare den første overvældende succes af islam med det argument of the Sword. De glemmer Carlyles lakoniske svar. Først får dit sværd. Du skal vinde menneskers hjerter, før du kan få dem til at ødelægge deres liv for dig, og de første erobrere Islams skal have fundet sted muslimer, før de blev lavet krigere på Path of Gud. Andre påstår den lave moral af religionen og sensuel paradis det lover som en tilstrækkelig årsag til den iver af dens tilhængere: men selv var disse optaget til fulde, har ingen religion nogensinde fået en varig greb om menneskenes sjæle af den kraft af sine sensuelle tilladelser og kødfulde løfter ...

I alle disse forklaringer religionen i sig selv er udeladt af spørgsmålet. Udpræget var islam selv den vigtigste årsag til dens triumf. Islam ikke kun var på én gang accepteret (af mange folkeslag og racer), som Arabien, Syrien, Persien, Egypten, Nordafrika og Spanien, på sit første udbrud, men, med undtagelse af Spanien, har det aldrig mistet sin udsigtspunkt jorden det har spredt lige siden den kom til. Indrømme de blandede årsager, der bidrog til den hurtige af den første hurtige spredning af islam, de ikke redegøre for varigheden af ​​islam. Der må være noget i religionen selv at redegøre for sin vedholdenhed og spredning, samt at redegøre for sin nuværende hold over så stor en del af beboerne på jorden ... Islam har vakt en begejstring, der aldrig er blevet overgået. Islam har haft sin martyrer, dets selv-bødler, dets recluses, som har givet afkald på alt, der tilbydes liv og har accepteret døden med et smil af hensyn til den tro, der var i dem.

AJ Arberry har også påpeget, at årsagen til udbredelsen af ​​islam er islam selv og sine religiøse værdier.

Den hurtighed, hvormed udbredelsen af ​​islam, mærkbart gennem omfattende provinser, som havde været længe kristen, er en afgørende historisk kendsgerning [...] Det sublime retorik af Koranen, at uforlignelige symfoni, netop lyde som bevæger mænd til tårer og ecstasy " .



Jo mere vigtig faktor for udbredelsen af ​​islam er religiøs lov af islam (Sharee'ah som er et rummeligt, altomfattende, altomfattende måde at tænke og leve), som var designet til at dække alle livsytringer. (Politisk tænkning i middelalderens islam,

http://www.youtube.com/watch?v=YURF5acVmXA
http://www.youtube.com/watch?v=1TiR0MNhDNc
Top Svar Citer
#15829 - 07/07/2013 14:39 Re: Hijab [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Islam, i det tiende århundrede, var den største religion".

- Læser du overhovedet de svar du får, eller forstår du simpelthen ikke sproget?
Hverken forestillinger om antallet af troende eller islamisk dogmetro som realitet, viser noget om dens nødvendighed for mennesker i verden omkring dig - noget så enkelt må du altså kunne begribe.

Dine dogmer fra koranen viser noget om en tidlig samtids livs- og menneskesyn. Men europæisk civilisation har forankring i tidlig græsk kulturtradition, det er dér vi har vore aner, dér vi kan finde eksempler store tænkere der med stort vid og humor konfronterede livets betingelser for mennesket som individ i en samfundssammenhæng. Hellenismen er den europæiske arne, ikke dine islamiske dogmer, som i realiteten ka’ betragtes som en fodnote i verdenshistorien. Megen udvikling tog siden form, og i den udviklingsfase er dine dogmer aldeles ubetydelige – rent faktisk har islamister idag kun én ting af gøre: anerkende folkets vilje og se demokratiske grundprocesser i øjnene. Dette vil naturligvis efterlade de islamiske præstestyrers politiske betydning i forhistorien, men det er i sig selv en del af en nødvendig udvikling.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (07/07/2013 14:40)
Top Svar Citer
annonce
Side 11 af 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af Anonym
19/05/2024 14:19
Spiritualitet
af Anonym
19/05/2024 14:07
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Blågrøn ildkugle strøg over nattehiml..
19/05/2024 16:08
De trak sig fra Copenhagen Pride - nu er..
19/05/2024 14:55
Valgplakater revet ned i indre Københav..
19/05/2024 13:55
Fem meldes dræbt i russisk luftangreb i..
19/05/2024 13:12
Brand i etageejendom i Randers er under ..
19/05/2024 13:11
Nyheder fra Religion.dk