annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15889555
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2399871
Et andet syn 2004414
Åndelig Føde 1606886
Jesu ord 1534795
Galleri
Efter en tur i Vesterhavet
Hvem er online?
0 registrerede 574 gæster og 220 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: ole bjørn
Emne: Re: ISLAM - verdens farligste religion #1.


Hvis nogen af overskriften skulle få det indtryk, at denne debat har til formål at lægge muslimer for had, må jeg skuffe dem. At være født i en muslimsk familie gør ikke barnet til et ringere menneske end alle andre børn, og om barnet udvikler sig til en voksen terrorist og massemorder i stedet for et medfølende menneske er et spil af tilfældigheder.

Det, der gør islam farligere end andre religioner er en række doktriner i koranen og hadith-fortolkningerne, som ikke bare er voldelige, men som også betragtes som guddommelige bud, som ikke kan diskuteres og fortolkes, og som bør medføre døden, hvis de brydes. Voldelige muslimer kan derfor finde retfærdiggørelse for deres handlinger i koranen, ligesom militante jøder finder retfærdiggørelse for vold i Talmud og kristne i det gamle testamente. Men hvor både jødedommen og kristendommen åbner mulighed for fortolkning, afviser koranen denne mulighed. Koranen er pr. definition Allahs ordre til alle muslimer, og selve ordet islam betyder betingelsesløs underkastelse af Allahs vilje.

De voldelige doktriner kan spores tilbage til de "åbenbaringer", der tillægges Muhammed, og som hans tilhængere skrev ned på lertavler eller knogledele af får, for Muhammed selv var analfabet, og som blev samlet og fortolket i de første århundreder efter Muhammeds død af de regerende sheiker. Hvor meget de er blevet ændrede vides ikke, for dels eksisterer originalmanuskripterne ikke længere, og dels baserer det arabiske skriftsprog sig på konsonanterne, hvilket giver store fejlmuligheder i betydningen. Den kendteste fejltolkning er myten om de 72 jomfruer, som venter i himlen til alle martyrer. Sandsynligheden taler for, at hvad Muhammed lovede martyrerne var 72 hvide rosiner, som på hans tid var en kostbar delikatesse, og derfor blev et symbol på et liv i luksus efter døden.

Koranens suraer (kapitler) er ordnet efter deres længde, og det er i denne rækkefølge de udlæres i koranskolerne. Men historiske studier har vist, at nogle af dem er blevet til i Mekka, hvor Muhammed var uden magt, og andre suraer stammer fra tiden i Medina, hvor Muhammed blev en succesfuld karavanerøver og oprørsgeneral. Det er blandt de sidste, at vi finder alle de voldelige doktriner. Dette har stor betydning, da fortolkningsreglerne foreskriver, at i tilfælde af modsigelser abrogerer (gælder) de senest tilkomne suraer. Det stemmer også godt overens med den historiske erfaring, at jo mere magt en diktator får, jo mere eskalerer volden og undertrykkelsen af al modstand.

Alle organiserede religioner er magtapparater, der har til formål at slavebinde de troende så de privilegerede (herskere og præsteskaber) kan styre dem til egen fordel. Der er principielt ingen forskel på islamiske, kommunistiske, fascistiske og nazistiske diktaturer. Midlerne er i alle tilfælde en kombination af massiv propaganda og indoktrinering og voldelige repressalier eller fjernelse af alle dissidenter. Det samme foregik under de tidligere kristne diktaturer.

Men som salig PH udtrykte det: Man binder os på mund og hånd, men man kan ikke binde ånd. Man kan undertrykke ytringer med vold og trusler, men man kan ikke forhindre tanken i at analysere livsvilkårene og indse, at et samfund baseret på vold er ringere at leve i end et samfund baseret på medmenneskelighed. Ingen diktaturer eller imperier er langtidsholdbare, men de kan være meget sejlivede. Med det arabiske forår tyder meget på, at tiden er inde til at de islamiske diktaturer står for fald, men det er kun de første revner i islams næsten 1400 års diktaturer. Der er lang vej og mange mord endnu til islam kan kaldes en fredelig religion.

I en række følgende indlæg skal jeg redegøre for grundene til, at jeg anser islam for verdens farligste religion.

Mvh

Ole Bjørn :o)

P.S. Du er velkommen til at komme med saglige modargumenter, men religiøs propaganda vil blive ignoreret.



Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Anonym
15/05/2024 07:30
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Danske kunstnere på Spotify tjener peng..
15/05/2024 08:48
Rusland: Vores forsvar har nedskudt 10 u..
15/05/2024 08:45
Vejdirektoratet forventer længere rejse..
15/05/2024 07:51
Vejarbejde giver kø på E45/E20 ved Kol..
15/05/2024 07:34
Tatovører donerer til verdens truede dy..
15/05/2024 07:07
Nyheder fra Religion.dk