annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
treram på vej i luften over  Mississippi 1952, uheld i Mexico
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 468 gæster og 35 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: ole bjørn
Emne: Re: MENNESKENE HAR SÅ MANGE MÆRKELIGE TING FOR

Kære Disciple.

Du har selv udtalt, at kristne godt kunne holde deres tro og deres faglige beskæftigelse adskilt. I Richard Sternberg har du så et eksempel på en kristen (katolik), som ikke kan.

Der foregår i disse år en kamp i USA, hvor kreationister med alle midler forsøger at få deres egen religiøse tro anerkendt på linie med videnskaben. De ville sikkert med samme fanatisme modsætte sig, at der tilsvarende blev undervist i koranens, buddhismens og hinduismens skabelsesteorier. Det har intet med videnskab at gøre.

Jeg har googlet en del på Richard Sternberg for at kontrollere dine ensidige oplysninger, og jeg har fundet flere interessante ting. For det første, at han i "hemmelighed" slusede en ID-agiterende artikel ind i det seriøse videnskabelige tidsskrift, som han på det tidsskrift var chefredaktør på. Hverken bestyrelsen eller hans medredaktører var orienteret om hans planer, som ville være den normale procedure ved kontroversielle artikler.

Artiklen selv er skrevet af Stephen C. Meyer, en jødisk fundamentalist, der er leder af en underafdeling af en ID-organisation, og artiklen omhandler et spring i udviklingen, som forfatteren i modsætning til andre forskere ikke mener kan forklares ved evolution. Det er en typisk God-of-the-gaps argumentation. Hvis der er noget, vi ikke kan forklare tilfredsstillende, så må der stå en skabende kraft (læs; Gud) bag.

Artiklen blev peer-bedømt i hemmelighed af en række ID-tilhængere, udvalgt af Sternberg, og som sagt presset ind i bladet uden den øvrige redaktions vidende. Stephen C. Meyer er velkommen til at advokere sine synspunkter i dagspressen eller i religiøse tidsskrifter, men når de optræder i et rent videnskabeligt tidsskrift, så er det bladets videnskabelige anseelse, der står på spil, og det kan være katastrofalt for et videnskabeligt medie. Det kan medføre, at seriøse forskere vil søge andre veje til at offentliggøre deres opdagelser, og således starte en videnskabelig deroute for ikke alene bladet, men også for organisationen, der står bag.

Det er derfor ikke så mærkeligt, at der kom en kraftig reaktion på Sternbergs alvorlige tillidsbrud. Man kan ikke have en chefredaktør, der bruger et seriøst blad til at fremme sin personlige religiøse overbevisning i strid med både udgiverne og den øvrige redaktion.

Sternbergs ivrige fortalere er alle ID-tilhængere. Selv hævder Sternberg, at han er kritisk overfor Intelligent Design teorien, men det står i skarp modstrid til hans mangeårige medlemsskab i flere ID organisationer, som han har optrådt som talsmand for. Dette var selvfølgelig kendt af hans arbejdsgivere, men medførte hverken fyring eller andre repressalier, fordi han holdt det adskilt fra sit arbejde som chefredaktør.

Det var således ikke hans ID-sympatier, der medførte fyringen, men hans misbrug af sin stilling og hans videnskabelige uhæderlighed. Det er derfor heller ikke underligt, at andre forskningsinstitutioner vægrer sig ved at ansætte ham. Hvem har lyst til at ansætte en medarbejder, der er kendt for at gå bag om ryggen på sine arbejdsgivere.

Hermed falder din konspirationsteori om en ateistisk mafia til jorden, Disciple, hvad enhver nøgtern iagttager vil kunne forstå. Der er ingen begravede hunde her, men en ganske normal reaktion.

Mvh

Ole Bjørn ;)

Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
45 mennesker dræbt i oversvømmelser i ..
27/04/2024 23:17
31-årig fængslet og sigtet for drabsfo..
27/04/2024 23:12
Ny lov giver op til 15 års fængsel for..
27/04/2024 22:05
Knivstikkeri i Nordvest: 27-årig mand r..
27/04/2024 21:37
Harvey Weinstein indlagt fra fængslet
27/04/2024 21:27
Nyheder fra Religion.dk