annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15845811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2396354
Et andet syn 2001529
Åndelig Føde 1591222
Jesu ord 1533132
Galleri
Paul Tillich
Hvem er online?
0 registrerede 299 gæster og 144 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Announcement

Ohøj i stuen..

Mennesker der ikke har andet at lave, end at koble deres religiøse overtro på alt hvad der har videnskabelig reference, for på den måde at forsøge at skabe missionstilgang til ører de ikke når med kun de paradoksale trosbekendelser, ignoreres jo som altid med hovedrysten over absurditeten og en venlig henvisning til den åbenlyse forskel mellem troen de bedriver og den viden der skabes.

Arnes ”mening med livet” er tilsyneladende cementeret i disse fanatiske trosbekendelser og har næppe adgang til andre ører end netop i forvejen troendes egne – kreationistisk nonsens, spundet ind i kærligt ord-plingplang og med kun reference til religioners trosbekendelser, gør heller ikke kreationister til interessante iagttagere af noget som helst, så heller ikke der kan de få tilgang og indflydelse. Tilbage er der for den frustrerede religiøse troende med særlig hang til missionsaktivitet altså kun tilbage at kaste sig over mennesker der ikke længere kan forsvare sig, fx Einstein o.a. fra historien bag os.

Treram: lige hvad dette angår, har jeg meget svært ved at se afvisninger af meningsindholdet fra det troende hold her, som en personificering af den kritik af synspunkter der udgør selve debatindholdet. På den måde accepterer du blot en præmisse enkelte troende her selv udstikker, hvorom gælder, at hvis de kan koble kritik af deres trosbekendelser på en kritik af deres egen person, da ville de dermed blive fri for kritik af synspunkter de fremmer på debatter; så en sådan accept er m.a.o. dårlig metode Treram!
Vi må simpelthen bare ignorere psykologiske metoder af den art til frigørelse af kritik, og derfor sige, at dersom vi fremsætter synspunkter til debat, da må vi afgørende forstå forskellen mellem det at vi kan udtrykke visse synspunkter og identificere os med dem. Dette er i sig selv almindeligt anerkendt indenfor debatkulturen her i landet, som både ka’ være harsk, ondskabsfuld, flatterende ironisk morsom, afklædende, underholdende og irriterende kedelig, men vi behøver ikke anerkende andres synspunkter som vore egne, friheden består i at man ka’ vende dem ryggen. Tænk hvis vi havde levet med dekreter fra kirken som folk engang gjorde, hvor ”pli og dofo” afhang af præsten m.f.

Hvad friheden fra kirken angår, synes jeg man skal prøve at se hvordan mennesker levede for bare 150 år siden her i landet, for derved at se hvordan revolutionære europæiske fornuftstanker alene blev menneskets egen fortjeneste. Det er ikke længe siden kristne magtmennesker havde fat om samfundets rødder og kunne stoppe tilførslen af ilt til menneskehjernen med dekreter begrundet i rene absurditeter med reference til forestillinger om alfaderlige kærlige meninger, dvs. deres egne kongstanker, ja vi ser reminiscenser af den slags overtro her og dér. Men der er god grund til at værdsætte allerede skete forandringer såvel som dem der er på bedding. Jeg betvivler man kan stoppe den udvikling, det ville være som at standse samfundsudvikling i øvrigt. At vore samfund ikke just afvikler grådige ignoranter og spekulanter i takt med en voksende anerkendelse af individuel frihed, også det bliver til syvende og sidst vores egen opgave at regulere med fornuftige anordninger gennem lovgivning – hvis ellers man kunne finde ud af at afvikle nogle af de gamle ubrugelige love i takt med skabelsen af nye, så vi altså ikke kvæles i dem, suk! – men det bliver næppe nogensinde igen et spørgsmål om ”guddommelige kærlige ord” der bare klæber sig til samme gamle statiske grundsyn om en højere mening med livet i lyset af guddommelige fantasier – beklager Arne, dertil kræves væsentlig mere end blot hobbykreationisme og kælerier med symbolismen samt fantasier om en verden bestående af kærlige dervisher der holder hinanden i hånden og gentager samme mantra om og om igen ..;)

Ta' det roligt Ole, folk gennemskuer Arnes missioneren på et nanosekund.

mvh
Simon
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af Anonym
11/05/2024 18:03
Kristi himmelfart
af Anonym
11/05/2024 13:55
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Spanske ferieøer strammer alkoholregler
11/05/2024 17:33
Gode vejrmæssige betingelser for at se ..
11/05/2024 17:09
Miljøministeren vil gøre noget ved for..
11/05/2024 17:08
Team Esbjerg er millimeter fra DM-finale..
11/05/2024 15:38
Irsk deltager misser generalprøven til ..
11/05/2024 15:26
Nyheder fra Religion.dk