annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15941211
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404944
Et andet syn 2008064
Åndelig Føde 1624589
Jesu ord 1536995
Galleri
Nødstrømsanlæg
Hvem er online?
0 registrerede 326 gæster og 148 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Citat:
Thomas:


What you do in the present—by painting, preaching, singing, sewing, praying, teaching, building hospitals, digging wells, campaigning for justice, writing poems, caring for the needy, loving your neighbor as yourself—will last into God’s future. These activities are not simply ways of making the present life a little less beastly, a little more bearable, until the day when we leave it behind altogether. They are part of what we may call building for God’s kingdom.
- N.T. Wright

Her er tale om, at hvad vi gør har en betydning. Vi gør ikke kun en lille smule, som blot forsvinder igen, når universet dør ud (din overbevisning hvis jeg har forstået dig korrekt), men alt hvad vi gør har en varende og blivende betydning for evigt.



"alt hvad vi gør har en varende og blivende betydning for evigt":


Citat:
Essentialisation er et begreb Tillich har hentet fra Schelling. Denne essentialisation skal ikke forstås i platonisk eller indisk forstand som en tings overgang til dens oprindelige tilstand af essentialitet eller potentialitet, idet en sådan forståelse ville indebære, at det, der var virkeligt under eksistensens vilkår, ville forsvinde med essentialisationen. Nej, essentialisation indeholder også et historisk element forstået på den måde, at det nye, der blev aktualiseret under eksistensens vilkår, føjer noget nyt til det essentielle. Det positive der skabes i eksistensen, forenes i essentialisationen med det essentielle og frembringer det absolut nye, den “Ny Væren”.

“Participation i det evige afhænger af en kreativ syntese af en værensform (a being) essentielle natur og det denne værensform har gjort med sig selv i sin temporale eksistens".

Essentialisation som overgang til Ny Væren er således en filosofisk term for begrebet “frelse” med den deri indeholdte mulighed for selvrealisation. Bjarne Lentz "Paul Tillich" side 232


Berdyaev taler om den "8 -ende" Dags Skabelse:

Den Ny Skabelse: Sønnen (temporale eksistens) og Faderen (essens: Evigt Sande Gældende og Varende) gennem Helligånden.

Altså hvad Jesus Kristus og "vi i Kristus" i vores temporale eksistens formår i vores SØN FADER JEG'DU dynamiske nyskabende dialogiske samspils virkelighed at udrette i vores temporale eksistens går ikke tabt som var det en forgæves indsats, men bliver skrevet ind i GUD (essensen (essentialisation)) og her bevaret i Evigt Liv for al fremtid at være det sandt gyldige og gældende essentielt set.

Mange Kærlige Hilsner HansKrist


PS:

Engang troede man at vi mennesker stod prisgivet vores medfødte DNA bruttopulje af arv - men overraskende har vi opdaget at det meget er vi menneskers adfærd (i verden værens engagement og virksomhed (fx hvad vi spiser, kvalitetssøvn, fysisk aktivitet - humør: entusiasme (i Gud væren) og beGEJSTring mmm)) der bestemmer hvilke gener der skal være tændte og virksomme og hvilke der kan få lov til at "slumre" være inaktive (epigenetik taler man om).

Og nu taler man om at hvad vi der formår (eller udsættes for) i vores temporale eksistens at "fremelske" og kultivere ligefrem skulle kunne nedarves. Dette er lidt chokerende at erhvervede egenskaber ligefrem skulle kunne nedarves (Lamarck har vi jo ellers gjort grin med længe) og indgå i de næste generationers DNA essens potentialer, muligheder.

Husker jeg rigtig kom opdagelsen af at den sult en befolkningsgruppe havde været udsat for under anden verdenskrig kunne genetisk spores i deres børn.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
20/05/2024 13:44
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Bandeuro i Haiti: International lufthavn..
20/05/2024 23:32
Problemer med jernbanebomme langs den jy..
20/05/2024 22:10
Iran holder præsidentvalg den 28. juni
20/05/2024 21:12
Netanyahu kalder ønske om ICC-anholdels..
20/05/2024 20:39
Brandfolk på vej med færgen til krafti..
20/05/2024 20:22
Nyheder fra Religion.dk