annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15911410
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2401931
Et andet syn 2006011
Åndelig Føde 1614891
Jesu ord 1535625
Galleri
Anholdelsen i haven
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 389 gæster og 97 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Paulus er Åndens Apostel pr se.

Paulus hoved diskurs eller hoved tema er bygget op over den historiske begivenheden Kristus - den Gud Åndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus. Genskabelsen (løsningen, forløsning, frelse og forligelse) eller "Ny-Skabelsen" den Ny Skabelse apropos og til forskel fra Skabelsesberetningen i 1 Mosebog.

Citat:
Herren er Ånden 2 Kor 3. og her nævnes Herren i forbindelse med at Moses læses op, så Herren går på Gud som når der i Gamle Testamente tales om at vende om til Herren din Gud.

Ved den Herre, som Ånden er. 2 Kor 3.

Gud er Ånden som Ånden er Gud.



Gud i Kristus ifølge Paulus men sørme også Gud i Ånden - som Jesu Kristi Gud Fader er Gud. Så altså vi kender Gud i og med og ved Kristus (Sønnen) fordi Gud er i Kristus - vi kender også Gud i og med og ved Guds Ånd, Ånden da Gud Herren er Ånden 2 Kor 3 og vi kender Gud som Fader, Jesu Kristi Gud Fader. Det er i Kristus Gud åbenbares for os som vor kære himmelsek Fader og vi Guds børn - ja Gud er endda alles Fader (Ef 4).


Citat:
Der er forskel på nådegaver men Ånden er den samme. Der er forskel på tjenester, men Herren er den samme. Der er forskel på kraftige gerninger, men Gud er den samme, som virker alt i alle. 1 Kor 12.


Gud er den samme som virker alt i alle. Så Åndens nådegaver og frugter er Gud der virker alt dette i os - Gud er selvfølgelig i sin Ånd og gerninger -- hvilket 1 Kor 2 også tydeligt udtrykker:


hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds Ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. 1 Kor 2



Citat:
nu, da I er i Kristus Jesus (Sønnen):

gennem ham har både vi og I i én ånd adgang til Faderen (Faderen)

I ham bliver også I sammen med os bygget op til en bolig for Gud i Ånden. (Ånden - Helligånden) Ef 2


igen igen igen vi ser hvordan Paulus diskurs om Gud i begivenheden Kristus (Sønnen) uløseligt kædes sammen med: Gud Fader og Gud i Ånden - i sine Åndsgerninger (Gud som virker alt i alle):


det er Gud, der virker i jer både at ville og virke for hans gode vilje Fil 2 – således er Åndens Gerninger, Frugterne og de Karismatiske Åndsgaverne Gud der virker i os — hvorfor det er nærliggende at tale om Gud Helligånden da det er Gud der virker i al den Åndelige velsignelse, Åndens frugter og Gaver vi har i Kristus.

2 Kor 3 siger det jo bramfrit, "Herren er Ånden", Gud er Ånden. "Den Herre som Ånden er" - den Gud som Ånden er.

derfor jeg taler om Gud Ånden eller Gud Helligånden.

Jeg vidste godt det var en tilsnigelse at tale om "Gud Helligånden" som en neologisme af Paulus, men direkte får vi fra Paulus at Gud er i Ånden, ja endda at Gud Herren er Ånden - den Herre Gud som Ånden er.


Ånden (Ånden i forbindelse Kristus - og Helligånden i forbindelse vores dåb) er sand Gud og kan ikke være noget andet eller mindre end Gud ifølge Paulus



Citat:
I bærer over med hinanden i kærlighed og stræber efter at fastholde Åndens enhed med fredens bånd: et legeme og én Ånd, ligesom I jo også blev kaldet til ét håb; én Herre, én tro, én dåb; én Gud og alles Fader, som er over alle gennem alle og i alle. Ef 4. —- et legeme og én Ånd - én Herre - én Gud og alles Fader, som er over alle gennem alle og i alle.
Seneste indlæg
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Vigtige præciseringer
af somo
16/05/2024 15:16
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
15-årig pige fundet i god behold
17/05/2024 19:03
Paul McCartney er Storbritanniens først..
17/05/2024 18:33
Politiet lukker skoleelevers fest i Fæl..
17/05/2024 18:25
Dobbelt vejarbejde ved Lillebæltsbroern..
17/05/2024 18:04
Nu kan kæmpe AGF-gavlmaleri ses i centr..
17/05/2024 17:58
Nyheder fra Religion.dk