annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15845811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2396354
Et andet syn 2001529
Åndelig Føde 1591222
Jesu ord 1533132
Galleri
Nødstrømsanlæg
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 290 gæster og 166 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Arne forstår ikke en skid af mit kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.

Og han har på inkvisitorisk vist forfulgt mig siden 2003 og talt konstant nedsættende om mig og hvad han tror jeg står for. Eksemplerne er utallige.

Nå det er derfor du er så kritisk overfor Arne? Ja en af grundene, en anden grund er hans næstekærlige omfavnelse og beskyttelse Putin (nøjagtig som Gerth) uden at de to overhovedet nævner de tusindvis og atter tusindvis af uskyldige menneskelige lidelser, død og lemlæstelse og invaliditet manden kynisk i sin egen storheds vanvid er totalt ligeglad med. Ideen om Stor Rusland står over menneskers liv, nøjagtig som i Zar tiden og Sovjetunionen og nu gentaget af Putin og Putin's Rusland.

-0-0-0-0-0-

Arne har overhovedet ingen forståelse for "min" "form" for kristendom.


At få indblik deri kræver som minimum at læse mine indlæg med en vis interesse og positiv indstilling til en begyndelse.

Her følger en af de utallige nøgler ind til mit kristne univers:


Jeg har lavet en hel del forskellige synopsis'er

Sokrates-Platon <-> Jesus-Paulus

Paulus <-> Karl Marx

Paulus <-> Jung

Jung <-> Hans-Kristian Hindkjær.

Paulus <-> Jung - er rasende spændende og slet ikke ukendt pga Paul Tillich der var meget optaget af Jungs Psykologi. Men jeg har fundet noget meget væsentligt jeg ikke har hørt Paul Tillich nævne, nemlig at vi finder "arbejdsmetoden" til Jung's Psykologi i 1 Kor 2:

Citat:
Dog, visdom taler vi om blandt de fuldkomne, men ikke en visdom, som er af denne verden eller fra denne verdens forgængelige herskere. Hvad vi taler om, er Guds hemmelige visdom, som var skjult, men som Gud allerede før tidernes begyndelse havde bestemt skulle føre os til herlighed. Den visdom har ingen af denne verdens herskere kendt, for havde de kendt den, ville de ikke have korsfæstet herlighedens Herre. Men som der står skrevet:

Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.

Et sjæleligt menneske tager ikke imod det, der kommer fra Guds ånd; det er en dårskab for sådan et menneske, og det kan ikke fatte det, for det bedømmes kun efter Åndens målestok. Det åndelige menneske derimod bedømmer alt, men selv bedømmes det ikke af nogen; for »hvem kender Herrens tanker og kan belære ham?« Men vi har Kristi tanker. Citat 1 Kor 2 slut


-0-0-0-0-

the conscious ego must surrender to a higher force, the Self (the Imago Dei or center and totality of the psyche).

Jung forlangte eller havde som metode at vi skulle gå i proces (kommunikation = bøn som Paulus forklarer bøn, nemlig at det er Gud Ånden der beder i os) med det ubevidste, hvor Gud os Selv er at finde. Nøjagtig som for Paulus at det var Guds Ånd (og ikke vores ånd) der talte og arbejdede i os, var det for Jung af afgørende betydning at det var det ubevidste SELV (the Imago Dei or center and totality of the psyche) der arbejdede i os og talte til os, og ikke vores bevidsthed der plaprede løs.

The Two Million Year Old Self: the Imago Dei or center and totality of the psyche.

Stevens postulates that the two million-year-old Self lives within the dark subterranean labyrinth of the psyche. He reveals how dreams illuminate the blackness of the primeval underworld, allowing us to discover the ageless Self in this prehistoric archetypal world.

an important and timely reflection on how we must befriend the two million-year-old within and put this ancient collective wisdom into action to save ourselves, our entire human family, and our earth. We need to realize that the two million-year-old Self will continue to survive only if we survive.


At vi iklæder os KRISTUS og/eller KRISTUS vinder skikkelse i os, er HELLIGGØRELSEN hos Paulus, hvad Gud gemmer på til os mennesker af gode gaver, og det svarer til Jung's INDIVIDUATION.
Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
11/05/2024 19:32
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Nødhospital indrettet i det centrale Ga..
11/05/2024 19:28
Spanske ferieøer strammer alkoholregler
11/05/2024 17:33
Gode vejrmæssige betingelser for at se ..
11/05/2024 17:09
Miljøministeren vil gøre noget ved for..
11/05/2024 17:08
Team Esbjerg er millimeter fra DM-finale..
11/05/2024 15:38
Nyheder fra Religion.dk