annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
Et historisk fly, man helst vil glemme.
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 511 gæster og 48 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

SORT SNAK grebet ud af det BLÅ - hvad du skriver Arne (1)* og det hverken kan eller vil eller skal jeg forholde mig til - da jeg ikke med et eneste ord har været inde på noget som helst om ydmyghed i forhold til JESUS KRISTUS eller vi mennesker når det gælder vores Gudsforhold - relation (SPIRITUALITET). Jeg har været inde på hvordan din opførsel/adfærd overfor mig stemte med din afslutnings salut hvert indlæg - men ikke et ord om ydmyghed i forhold til JESUS KRISTUS eller vi menneskers gudsforhold har jeg været inde på.

Hvis du snakke SORT - spilder jeg min tid.


(1)*:


Citat:
Citat:
Lige for at være helt sikker på ikke at blive misforstået i mit indlæg #34417 - 11/01/2022 13:49, hvor jeg skrev til Hanskrist:

Citat:
Denne dialog startede med, at den ydmyghed, jeg føler, vi mennesker bør have overfor det guddommelige, forsøgte du at mistyde sådan, at denne ydmyghed efter min mening også skulle gælde for Jesus Kristus, hvilket fuldt og helt er din "opfindelse" - bestemt ikke min! - og efter min mening det glade vanvid.




Altså, Hanskrist påstår, at jeg mener, at Jesus Kristus bør være ydmyg overfor det guddommelige. tosset
Den guddommelige Jesus Kristus ydmyg overfor det guddommelige.
Rent nonsens blinker
Arne.




Citat:
Arne: Altså, Hanskrist påstår, at jeg mener, at Jesus Kristus bør være ydmyg overfor det guddommelige.
Mit svar - dette emne har jeg ikke berørt med et eneste ord - af flere grunde - det er fx SORT SNAK - jeg kan ikke engang med min gode vilje få det til at give mening og ihvertfald har jeg ikke så meget som berørt den problemstilling som jeg finder være fuldstændig teologisk uforståeligt og jeg har dæleme læst meget teologi men ALDRIG overhovedet mødt den problemstilling.

Og jeg hverken kan eller vil eller skal bevæge mig ind på at drøfte uvedkommende problemstillinger i forhold til vores tvist og debat som ovenikøbet er SORT SNAK.

Her stopper min deltagelse i Arne's forsøg på at afspore samtalen og gøre den uforståelig for alle.

Der er ikke en levende sjæl der nu kan følge med længere. Og det skal de ej heller, de skal kun forholde sig til om det Arne har skrevet igennem årene (2)* om det flugter hvad JESUS KRISTUS bragte i spil i verden, hvilket vi ved at Arne mener det i al væsentlighed gør - det var det svar han gav mig.

(2)*:

Citat:
Er det meningen, at vi mennesker skal forstå - hvad vi kalder - Gud?
Jeg tror det ikke!

som en del af det ufattelige guddommelige - en ufattelighed, jeg fornemmer, at man ikke skal gramse i, men i stedet skal bruge de givne evner i kærlighed til verden - så godt og så længe, man kan.
Egentlig ganske enkelt og ligetil - og uden åndsrigdom ;)

Jeg spilder ikke kræfter på at spekulere over, hvad det guddommelige er. Det evner jeg jo alligevel ikke - og har jeg jo egentlig ikke behov for at vide - ja, måske er det endda hovmodigt at "kloge sig" på dét

agnostisk panteist

at bag de mange menneskeskabte Guds-billeder ligger der vel dog noget guddommeligt, som vi mennesker blot ikke magter at fatte

Det lidt længere svar er: Vi mennesker og vore religioner har forestillinger om Gud som en person, der ligner et menneske - endda som oftest af hankøn.
Mig forekommer dette at være naivt og snæversynet - en nedgøring af det guddommelige, så det kan rummes i menneskelig bevidsthed.
For mig er Gud eller det guddommelige noget langt højere, noget som menneskelig bevidsthed ikke kan rumme og - tror jeg - heller ikke skal forsøge at rumme.
Men jeg oplever/fornemmer noget guddommeligt i verdens væren - enkelt og ligetil - umuligt at fornægte - men uden at kunne sætte ord på.

Jeg har nok aldrig bedt til nogen Gud

i denne kærligheds-sammenhæng er vi mennesker på denne klode, i denne galakse, dette univers jo nærmest en ubetydelighed

anser jeg for åndshovmod: at det ikke tilkommer os mennesker at søge at forstå, hvad vi kalder Gud.

Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Talsmand for Det Hvide Hus: Vi håber p..
29/04/2024 05:02
Oklahoma i undtagelsestilstand efter tor..
29/04/2024 01:44
Fare for, at stilladset ved Børsen kan ..
28/04/2024 21:48
Biden og Netanyahu har talt sammen
28/04/2024 20:46
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Nyheder fra Religion.dk