annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15536443
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372315
Et andet syn 1980797
Jesu ord 1518396
Åndelig Føde 1465686
Galleri
treram på vej i luften over  Mississippi 1952, uheld i Mexico
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 311 gæster og 51 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: En pind til bålet ...

Den kristne tros genstand og indhold er ikke centreret om Bibelen.

Hvilket jo også ville betyde at de der har læst mest i Bibelen og kan den forfra og bagfra er de mest troende, hvilket er en grotesk absurd tanke.

Den kristne tros genstand og indhold kan kun forstås ud fra at mennesket er et spirituelt væsen, et religiøst spirituelt væsen.

Ånden kan være over os, og Ånden kan have forladt os. Ånden kan gribe os og vi kan være drevet af Ånden, Guds Ånd.

Ergo kommer al religiøsitet og spiritualitet af det forhold at mennesket erkender gennem livserfaringen at vores humør og begejstring, optimisme og entusiasme (i Gud væren) kan svinge meget og at når vi er grebet af Ånden og drevet af Ånden = Gud, når vi er i stor entusiasme (i Gud væren) at så har vi bemærket helt ekstraordinære sjælskræfter gøre sig gældende, som giver sig udslag i at vi er prosociale kreative og produktive, såvel som vi magter at yde en stor entreprenant kreativ indsats indenfor de interesser felter der er blevet vores lod her i livet, arbejde. Men måske vigtigst af alt, vi bliver nye skabninger (nye mennesker) og erfarer en HEALING (helbredelse vores sygdomme) som en sand forløsning fra vores handlingslammelse og tvivl.

Dette og alene dette har alle dage været hvad den religiøse spirituelle dimension drejer sig om.

Sådan er det også i kristendommen.

Det er alene disse forhold der er på tale som vi tror på.

Vi tror på vores entusiasme, i Gud væren, og at vi kan være drevet af Ånden/Gud og grebet af Ånden/Gud, og at Ånden/Gud kan være over os. Vi lærer gennem livet vores ekstatiske begejstringsstruktur, vores entusiasme, i Gud væren, at kende, disse spirituelle humør træk der gælder vores liv. Psykiatrien og neurobiologien kan sige rigtig meget om disse forhold idag, hvorfor menneskets SPIRITUALITET og religiøsitet, idag kan forstås på et psykiatrisk og neurobiologisk grundlag, som vi har kunnet forstå det på psykologisk og psykoanalytisk (Jung fx) grundlag i mange år.

I og med begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus, der har vi direkte adgang til Gud, der lever vi uformidlet, i et ubetinget anliggende, i en levende dynamisk kreativ kommunion og kommunikation Gud (som Guds børn se Rom 8 (en henvisning der ikke er nødvendig)). Altså vores Gudsliv er et suverænt helligt ubetinget anliggende som ingen har ret til at blokere, stille sig i vejen for, forhindrende i vejen for. En forhindring kunne være at man skyder bibelen ind eller særlige højt begavede præster ind til at forstyrre vores direkte adgang til Gud, at vi i KRISTUS, i og med og ved begivenheden KRISTUS ind i verden, har fået FRIHEDEN og ÅNDEN direkte fra Gud, såvel som vores retfærdighed, rette færd og adfærd i livet.

At forstå dette er længe nok, og man behøver ikke overhovedet være beskæftiget med bibelstudier, som ikke kan lægge en alen til vores kristne trosliv = SPIRITUALITET.



En professor i evolutionsbiologi og en simpel ordblind murermester der aldrig åbner en bog kan være nøjagtig lige så stærke i den kristne tro, altså spiritualitet, som en bibellærd professor.

Kristne har ikke et særligt bibelsk tankesæt. Deres bevidsthed, deres verdensbillede er nøjagtig lige så moderne videnskablig som alle andre. Det eneste der adskiller dem fra en ateist der også har et videnskabelig moderne verdensbillede, er at de kristne har en livlig spiritualitet eller beskæftiger sig med spiritualitet også og selv sagt almindeligvis som den kristne spiritualitet er.


Det kræver spiritualitet eller spirituel intelligens at forstå hvad der står i bibelen, noget man ikke kan læse sig til gennem bibelstudier, der aldrig vil kunne øge ens spirituelle intelligens. Ofte er det i hverdagens arbejdende gøremål at vores spirituelle intelligens øges. Især når vi har succes med noget hvor vi har anstrengt os og dermed trukket på vores spiritualitet, vores entusiasme, i Gud væren. Især hvis nederlag og modgang overvindes eller vi lærer at holde ud i svære tider takket være vores spiritualitet, så er det at vores spirituelle intelligens øges, fordi den har bestået sin prøve.


Det er i hverdagslivet fra vugge til grav at vi møder Gud og øger vores spirituelle intelligens. Ikke i bibelen, dette er en umulighed. I takt med at vores spirituelle intelligens øges, kan visse passager af Bibelen pludselig forstås i dets rette åndelige eller spirituelle betydning. Men vi kan ikke øge vores spirituelle intelligens ved at læse i bibelen. Hvilket ville betyde at de bibellærde professorerne distancerede sig fra os andre i den kristne spiritualitet, hvilket er en grotesk absurditet vi straks kan afvise.

-0-0-0-0-0-


Det vil altså sige at kristne ikke render rundt med det tankesæt og bibelske trosforestillingsliv som fx Simon og Tikka påstår?

Præcist godt forstået kære læser og iøvrigt har jeg som den eneste år for år kæmpet for at denne sandhed blev fremmet.

Både Simon og Tikka lyver om et så væsentligt forhold at jeg konstant gennem årene har markeret overfor deres idiotiske påstande, der er latterlige og under niveau, og skaber forvirring og disrespekt og gør at vi ikke kan have forstandige videnskabelige spændende debatter om den kristne spiritualitet og trosliv.

At to ateister, Tikka og Simon, mener at den kristne tro er bibelfundamentalistisk funderet kan jeg næppe ændre på, men jeg kan forhindre at andre af de to tudes ørerne fulde af her på stedet hver eneste dag at sådan er det.

Det er en løgn, det er falske forestillinger om den kristne tro og trosliv, spiritualitet, som fx slet slet ikke findes nogle steder hvor man arbejder professionelt videnskabeligt med at forstå kristendommen.

Selvfølgelig findes der bibelfundamentalisme, som der findes hårdnakket ateisme (der vil at kristendommen er infantil bibelfundamentalisme), men det har ikke noget at gøre med det kristne trosliv og dens spiritualitet.

Vi kommer til at slås med debatter under niveau, vi kommer til at debattere religion og spiritualitet på en infantil og uværdigt niveau hvis de to lykkes med deres agenda, kommer til at dominere siden trosfrihed.

Selvfølgelig skal de have lov til at komme til orde med deres vildfarelse, dette kan vi ikke forhindre, men samvittighedsfuldt er vi andre der har en dybere og mere grundig videnskabelig forståelse de her forhold omkring det kristne trosliv og dens spiritualitet, nødt til at korrigere dem i at sprede deres fordummme og løgnehistorier. Som kun har et formål at fremstille kristne og kristendommen som barnlige tåbeligheder, altså et udslag af uvidenhed og svag begavelse.

Hvis mennesker ikke forstår den religiøse spirituelle dimension, der er medfødt indbygget i det menneskelige nervesystem som en mulighed, potentiale, vi har der kan realiseres gennem vores liv (altså at fylogenetiske forhold, potentialer vi har, skal epigenetisk realiseres i ontogenesen) så burde disse mennesker ikke begive sig af med en religionskritik. Og mange ateister forstår ikke de mest simple fundamentale forhold omkring menneskets religiøse spiritualitet.
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
International domstol beordrer Israel at..
28/03/2024 17:51
Pingvinerne i Guldborgsund Zoo har fået..
28/03/2024 17:33
Sam Bankman-Fried får 25 års fængsel ..
28/03/2024 17:08
Rusland: Gerningsmænd bag formodet terr..
28/03/2024 16:27
Holland vil bruge 18,6 milliarder kroner..
28/03/2024 16:05
Nyheder fra Religion.dk