annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15893236
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2400291
Et andet syn 2004696
Åndelig Føde 1608137
Jesu ord 1534934
Galleri
Barfodsløb i bølgeskvulp
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 574 gæster og 44 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Den store reformation...

Citat:
Jan ABC:

Har vi brug for flere liv? Det vil jeg gerne tale med jer andre om.



Nej vi skal ikke skubbe noget ud i fremtiden - som om vi mennesker ingenting er - ikke kender Gud og Guds Riget og det Evige Liv - på nuværende tidspunkt - men at dette først kommer til at gå i opfyldelse længere ude i fremtiden i en anden person og et andet liv og identitet og personlighed.

Det er også kristendommens store fortjeneste at påpege det forhold ovenfor jeg plæderer for - klart anbefaler.

Kristendommens helt store force og styrke i forhold til reinkarnations tankegangen er at den vores person og eksistens - det liv og den personlighed vi er nu har evigtgyldig betydning og befinder sig i Gud til evig tid og aldrig går tabt. Det kan godt være vores fysiske legeme ikke kan arve Guds Riget og evigt liv - men det kan vores person i den udstrækning det tilhører det åndelige og himmelske legeme - tilhører Kristus - og vi har håb om et genopstandelses liv med Kristus i det kommende eskatologiske Guds Rige med vore kære.

Ihvertfald er det ikke reinkarnations tankegangen der kommer til at reformere kristendommen da dette er lig med at nedlægge kristendommen og alle dens fortjeneste og erstatte det med noget helt nyt.

Så mennesker der har brug for reinkarnations tankegangen skal selvfølgelig søge andre græsgange end kristendommen og folkekirken.

Hvad pokker vil disse mennesker dog også med kristendommen? Ja de vil nedlægge kristendommen og bygge noget helt andet op - og dette er jo ikke reformation af noget som helst.

Dette er jo destruktion og efter destruktionen at bygge noget helt nyt der intet har at gøre med kristendommen.

Så klart og tydeligt kan det siges fra kristen hold.

Men vi kristne udelukker ikke nogen (ej heller folk der er tilhængere af reinkarnation) fra gudstjeneste og fællesskab med vi andre kristne. Blot kan kristendommen aldrig have et Guds Evangelium om Guds Kærlighed Kristus der også prædiker reinkarnation - så der vil grænsen gå.


Fremragende HansKrist heart heart heart

Der hvor vi kristne kan have en samtale med folk der er tilhængere af reinkarnations tankegangen er at vi kan anerkende vores fylogenetiske evolutionsbiologiske arketype arvegods materiale vi bærer rundt på - men at disse mange spring i udvikling skal gennemføres ontogenetisk her og nu i forbindelse med vores iklædning Kristus og vækst af vores indre menneske der konstant vokser og fornyer sig i fylde - i guddomsfylde til vi kan rumme hele den vækst vi har fra Gud. Ja i Kristus har vi hele guddomsfylden i kød og blod - i dette liv og iklædt Kristus sådan døden har ingen magt længere - det dødelige legeme er overklædt med det himmelske åndelige legeme vi har fra Gud - og der er ingen død når vi dør vi forbliver blot i Kristus med hele vores Jeg og person.

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.


Det hele begrunder sig i eller har grund i følgende forhold der gælder i kristendommen:


the "Infra Lutheranum" -- namely, the view that the finite is capable of the infinite and consequently that in Christ there is a mutual in-dwelling of the two natures. This difference means that on Lutheran ground the vision of the presence of the infinite in everything finite is theologically affirmed. Paul Tillich.

Iøvrigt også herpå den kristne tanke om inkarnationen begrunder sig på - er grundlagt på.


I kristendommen svækkes mennesket ikke - jo mere et menneske kommer tættere på Gud i Kristus - jo stærkere bliver mennesket - med dets unikke jeg og personlighed og levet liv i kærlighed som aldrig forgår.


Hvornår opdager de kristne at de har en super star Kristologisk Antropologisk Teologisk tænker i dig HansKrist???

Det har de opdaget - Lars Sandbeck og Anders-Christian Jacobsen professor i Dogmatik Århus Universitet - ja de ved det godt.
Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Vejarbejde på både den nye og den gaml..
15/05/2024 17:10
Joe Biden tager udfordringen op: Er klar..
15/05/2024 16:59
Mand dømt til psykiatrisk behandling fo..
15/05/2024 16:51
Løkke: 'Et anslag mod demokratiet'
15/05/2024 16:35
Vild bæver fundet i Danmark for første..
15/05/2024 16:25
Nyheder fra Religion.dk