annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15881791
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2399018
Et andet syn 2003686
Åndelig Føde 1604019
Jesu ord 1534505
Galleri
Efterårsjævndøgn Rødhus
Hvem er online?
0 registrerede 580 gæster og 108 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Paulus og hans forsoningslære

Det er en misforståelse - ja der er mange misforståelser


Lad os tage det punkt for punkt


Jesus dør henrettet som en forbryder

Dette er bare simpelthen et faktum - der er overhovedet ikke tale om at han skulle død (men det er et faktum at han dør pælfæstet som en gemen forbryder) - der er ikke en hujende fis på det tidspunkt om Jomfrufødsel eller undfanget ved Helligånden - altså intet om Jesu guddommelighed er på tale.

Levede Jesus for sin egen skyld - levede Jesus for sig selv???? Nej han levede for vi menneskers skyld - han ville føre vi, menneskeheden (sit folk) frem mod Gudsriget gennem at åbne op for vores søn fader virkelighed med Gud - vi Guds Børn med Guds Ånd. Derom hersker der ingen tvivl.

Jesus har kun få disciple og tilhængere - ikke engang de er sikker på hvem han er (eller hvem de mener han er). Om han er Messias???

Og ihvertfald pælfæstet som en gemen forbryder på en losseplads det taler ikke for at han er jødernes billede af Messias - ifølge Skrifterne er han bestemt ikke Messias.

Nå hvad har vi at forholde os til:

1):

Jesus dør pælfæstet som en gemen forbryder. Dette er bare fakta - noget der simpelthen er sket.

2):

Jesus levede ikke for sig selv - for sin egen skyld - men for sin næste - for sit folk - for vores skyld (iøvrigt gør mange forældre også dette både hos mennesker og i dyreriget - så det er ikke så usædvanligt at leve sit liv for andres skyld)

3):

Der er få tilhængere af Jesus og de kan ikke engang finde ud af hvem Jesus er. Fx ideen om Jomfrufødsel og undfanget ved Helligånden og født af Gud som Guds Søn eksisterer simpelthen ikke nogen steder på det tidspunkt (der går mange mange år før disse digtninger og teologiske biografier opstår i forbindelse med Evangelierne).


Vi ved som sagt dog at Jesus har nogle tilhængere - følgere og at de både før og efter korsfæstelsen dog nok har anset Jesus Kristus for at være Messias selv om der har været megen forvirring omkring det spørgsmål (og vi ved også at ingen taler om født af en jomfru og undfanget ved Helligånden en sådan guddommelig oprindelse for Jesus er der overhovedet ikke tale om) men vi ved at de holder fast på nadver. Alt dette ved vi fra det forhold at Paulus forfulgte disse Jesus tilhængere.

Paulus eller ihvertfald jøderne de skriftlærde kunne selvfølgelig ikke godkende disse Jesus tilhængere (Vejen). Slet ikke godkende deres ideer om at han skulle være Messias.

Men at der var nogen der fulgte Vejen - var tilhængere af det Jesus satte igang her på jorden ved vi som sagt fra at Paulus forfulgte disse og ville have dem stillet til ansvar for Synedriet, øverste jødiske domstol/råd - og her var højeste straf de kunne få 40 piskeslag -1 = 39 piskeslag (hvilket iøvrigt også Paulus blev idømt efter sin omvendelse på et tidspunkt).



Kristendommen var aldrig blevet til noget - til en verdensreligion om ikke Saulus/Paulus fik sin store åbenbaring og omvendelse - nok under et ophold i Damaskus mere end på vej til Damaskus.



At Paulus erkender at den korsfæstede Jesus alligevel har fat i den lange ende og er Messias er selvfølgelig et CHOK for Paulus det strider jo mod hvad der står i Skrifterne - signalement af Messias er for jøderne meget anderledes end Jesus skæbne og korsfæstelse som forbryder kriminel.

At Paulus erkender at Gud var her i Jesus er fuldstændig chokerende fordi så er han jo også blevet korsfæstet. Dette er jo ikke guddommeligt eller tegn på at Jesus skulle kunne være Kristus. Derfor det er chok for Paulus.

Hvordan Paulus når frem til at Gud dog alligevel var og er her med Jesus og har handlet ind i verden ved vi til trods de beskrivelser vi har om Paulus omvendelse ingenting om - og så dog - vi ved det skyldes en ÅBENBARING - det er ikke noget Paulus selv når frem til ved egen tænkning.

At den virkelighed med Gud Jesus bærer ind i verden stadig er her hos Jesus tilhængere og også bryder igennem til Paulus skyldes en ÅBENBARING - det er altid Guds Ånd der åbenbarer tingene for os. Fx kan ingen sige Jesus er Herre uden ved Helligånden - vores egen ånd vil intet vide derom.

-0-0-0-

Der er ingen forsoningslære hos Paulus - ja Paulus har slet ikke nogen dogmatisk lære om noget som helst - det kommer først til en del år efter Paulus's død.

Og TROEN hos Paulus betyder ikke at tro noget (dit og dat men er Abraham Guds Tro) - og ja TROEN er KRISTUS selv som Paulus siger - det vil sige det er erfaringen af den virkelighed med Gud Jesus bærer ind i verden - den forligelse Gud og mennesker - det jordiske og himmelske. Er man i TROEN er man i Kristus - hvor Guds Kærlighed er udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os.


Hvis der er nogen der mener Jesus levede for sig selv og levede for sin egen skyld - må de gerne melde sig her.

Så altså Jesus både lever for vores skyld og ja han dør også i forbindelse med at han lever for vores skyld - så han dør også for vores skyld. Dette er også et faktum.

Det Lau Sander Esbensen og Jan ABC og nok også VML ikke kan få ind i deres hoved er at Jesus er et menneske som alle os andre. De misforstår tingene og gør Jesus til ren Guddommelighed.

Citat:
Den nytestamentlige kristusbekendelse lyder ikke: ”Jesus er Gud!” men: ”Gud er Jesus!” Ikke: mennesket Jesus ophøjedes på grund af sine menneskelige fortrin i gudernes kreds! Men: Gud fornedrede sig til menneskers kår.Ikke: mennesket, det rene, ædle, ophøjede menneske blev Gud… Regin Prenter


Det eneste vi nok må anerkende er at Jesus er uden synd.

Det er hvad der sker i Jesus liv eller hvad der sker omkring Jesus blandt hans følgere (fx Pinse og deres fornemmelse for at Jesus ikke er død men stadigvæk lever og er iblandt dem) der siger Jesus er Kristus -Skriftene siger ikke noget herom. Det er altså ikke Skrifterne der har nogen forklaring på hvem Jesus er. Men det er Pinsen og lidt fornemmelsen af at Jesus stadig er iblandt os, som Pinsen endelig slår fast. For nemlig kan ingen tro på opstandelsen uden at Helligånden åbenbarer dette for os.


-0-0-0-

Hvis Jesus ikke var menneske som alle os andre så har Gud ikke antaget vi menneskers kød og blod og syndige natur - taget vores synder på sig. Ja i så fald kan man ikke tale om inkarnation.

Altså det er ikke Jesus der er Gud (hvilket Jesus ville være den første til at protestere imod) men Gud der er Jesus. Gud der er med Jesus og det mennesket Jesus - ikke en ophøjet guddommelig Jesus eller Jesus som en halvgud.

Det er vigtigt at forstå det er Gud der kommer til os i Jesus - til mennesket Jesus. Hvis Jesus ikke var et menneske som alle os andre ville Gud ikke være kommet til os (men han ville stadig have "svævet" over os) - men dette er hvad vi kristne påstår og hævder ud fra de åbenbaringer Helligånden har skænket os.

For os kristne er Gud kommet nær som virkelighed i vores liv (Helligånden gør Gud nærværende - kommunikerer Gud) og spørgsmålene om det religiøse og Gud tilhører eller hører ikke længere ind under kategorien religiøse grublerier og spekulationer og gisninger.



-0-0-0-


Deri VML og Lau Sander Esbensen og Jan ABC tar fejl er at de antager at den "viden" eller de forestillinger vi moderne mennesker idag har om Jesus ud fra Evangelierne - at alle disse forestillinger fandtes da Jesus var her og blev korsfæstet. Men disse forestillinger vi idag har om Jesus fandtes ikke da Jesus levede og blev korsfæstet.

Så alt det Lau Sander Esbensen og VML og Jan ABC forestiller sig om Jesus eksisterede simpelthen slet ikke da Jesus var her og blev korsfæstet.

Det vi moderne tossehoveder forestiller os om Jesus og mener om Jesus, fordi vi har slugt/læst evangelierne naivt ukritisk og råt, eksisterede slet ikke da Jesus var her og blev korsfæstet.

Men sådan tror fejlagtigt Jan ABC og VML og Lau Sander Esbensen og derfor når de frem til en masse sludder af værste skuffe.
Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
For tredje gang ligger der en haj på fo..
15/05/2024 00:41
Tidligere advokat for Trump grillet unde..
14/05/2024 23:47
Heftige kampe tvinger Ukraine til at fly..
14/05/2024 23:38
Manchester City besejrer Tottenham og sp..
14/05/2024 23:20
Kong Frederik peger på ny teknologi som..
14/05/2024 21:32
Nyheder fra Religion.dk