annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15654256
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379837
Et andet syn 1989249
Jesu ord 1522326
Åndelig Føde 1513299
Galleri
Anholdelsen i haven
Hvem er online?
4 registrerede ABC, somo, Diana, Arne Thomsen 322 gæster og 52 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Kristendommens ABChristus

Kristendommens kilde og center er den historiske Jesus og den folkebevægelse han igangsatte

Helt tæt op dette center eller kilde udspring til Jesus bevægelsen kommer de 10 Paulus Breve der er de første historiske skriftlige vidnesbyrd - om Jesus bevægelsens Guds Rige Spiritualitet (messianske spiritualitet) og den deraf udsprungne nye syn på etik og moral


Noget længere ude og væk fra Jesus og Jesus bevægelsen både i tid og rum kommer evangelierne som er Jesus Bevægelsen der er blevet organiseret til nu en Kirke bevægelse - og denne Kirke bestiller nogle teologiske Jesus Kristus biografier (evangelierne).

Så er det hvad Jesus stod for og hvilken folkebevægelse han igangsatte der har vores interesse er det Paulus vi skal studere. Vi kommer aldrig tættere på Jesus og Jesus virknings historie og Jesus bevægelsen end vi er hos Paulus.

Evangelierne er noget helt andet - de er teologiske biografier over Kirkens Jesus Kristus.

Evangelierne er Kirken - eller Jesus Bevægelsen der er blevet organiseret og som ønsker teologiske biografier om deres Jesus Kristus - ikke om den historiske Jesus.


Jamen dette vælter omvælter og ryster jo i vores grundvold hvordan vi er blevet opdraget til at tro kristendommen skal forstås - nemlig med udgangspunkt i evangelierne.

Ja det er en kæmpe misforståelse. Og gør at folk får spørgsmålet om Jesus og Paulus forkert i halsen.

Er det noget, er det evangelierne der forråder og forvansker og forfalsker Jesus (historiske Jesus) og Jesus Bevægelsen og slet ikke Paulus der bevæger sig rundt i Jesus Bevægelsen før det endnu er blevet en Kirke der værner om den rigtige troslære - eller teologi om Jesus.


Center er historiske Jesus og Jesus Bevægelsen og tættest herpå finder vi Paulus 10 Breve der er en lige linje fortsættelse af Jesus messianske spiritualitet ind i verden.

Evangelierne er teologiske biografier - de skal ikke skildre tingene historisk korrekt som Paulus gør det med sine breve til de urkristne menigheder - men evangelierne skal forstås som teologiske biografier og skrifter.

Så er vi på jagt efter historiske kilder til kristendommen er det hos Paulus vi skal studere og forske.


Jamen derved vender du jo op og ned på hvad

Arne tror

Tikka tror

Jan ABC tror

Jmp Michael tror

Ja hvad alle skolebørn og voksne i Danmark tror


JA


Der er kun den fremmeste akademiske teologiske verden der forstår hvad jeg siger og ikke bliver overrasket og rystet i deres grundvold og barnetro som

Arne gør

Tikka gør

Jan ABC gør

Jmp Michael gør

Simon gør

RoseMarie gør

Som stort set alle danskere gør

-0-0-0-


Selv Simon der har været professor ved Københavns Universitet og chefredaktør ved en af landets førende aviser og en førende stemme i kultur debatten (som humanist og ateist) i Danmark påstod jeg vendte op og ned på alting - ja selv han slæbte rundt på Københavns Universitets Religionshistoriske Grønbech'ske (og Villy Sørensen og Michael Rothstein) misforståelser spørgsmålet Jesus og Paulus.



-0-0-0-0-

Jeg har ikke noget imod evangelierne hvis de bliver læst som hvad de er - altså en senere Kirke's

- Jesus Bevægelsen der er blevet organiseret som en Kirke der vil forsvare sig selv mod opløsning og viser tegn på teologisk dogmatisme -

bestillingsarbejde på at få udfærdiget teologiske Jesus biografier - der skal bekræfte teologisk den Jesus Kristus Kirken har en bekendelse til.


Hvis det er den faktuelle historiske virkelighed der interesserer os - den historiske Jesus og historiske Jesus Bevægelse - så er det hos Paulus vi skal studere og forske og ikke i evangelierne.


Jamen stadig du vender jo rundt på alle menneskers vanetænkning og forståelse kristendommen og spørgsmålet Jesus og Paulus.



-0-0-0-


Hvis vi vil mærke den historiske Jesus' VIRKNINGSHISTORIE - Jesus historiske vingesus - så er det hos Paulus vi skal studere og forske.

Her findes den Jesus Kristus vi Guds Børn SPIRITUALITET - Søn Fader og Fader Søn SPIRITUALITET - Gud i os og vi i Gud - og at vi forbliver i Gud på sådan vis er Helligåndens forunderlige vidunderlige gerninger i vores liv beviset på.



Hos Paulus drejer alt sig om os - om os i KRISTUS - den virkelighed i kraft af Guds Kærlighed og Guds Ånd Jesus videregav til os.


I evangelierne drejer alt sig om Jesus og ikke så meget os.


Evangelierne fører til tro på Jesus (fattig tro og mærkelig tro; født af en jomfru og undfanget ved Helligånden og himmelfart etc)

Paulus 10 Breve fører til tro på Gud i Jesus og i os (vi Guds Børn SPIRITUALITET) gennem Helligåndens virkelighed som Jesus bringer i spil i verden.


-0-0-0-0-


BRAVO HANSKRIST


Nu forstår jeg hvorfor Arne er jaloux på dig HansKrist

Hvad du disker op med er jo flere niveauer over hvad Arne nogensinde har præsteret - så fyldt med negativ teologi misforståelser hans skriverier jo er
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af ABC
19/04/2024 13:28
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Nyheder fra DR
Stormagter klar til at bruge indefrosne ..
19/04/2024 13:10
Rektor er 'utrolig skuffet og ærgerlig'..
19/04/2024 13:05
Skandaleramt stutteri endte på tvangsau..
19/04/2024 13:04
G7-landene opfordrer i en fælles erklæ..
19/04/2024 12:48
Lars Løkke Rasmussen om morgenens udvik..
19/04/2024 11:49
Nyheder fra Religion.dk