annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
BUDDHA
Hvem er online?
0 registrerede 519 gæster og 44 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse

Du har simpelthen ikke læst mit indlæg


Og du misforstår stadig begrebet tro

For dig er tro at tro noget - men sådan skal TRO TROEN slet ikke forstås (1)* og her henviser jeg til HansKrist mange fantastiske indlæg om TRO i en Ny Testamentlig paulinsk sammenhæng og dermed kristen sammenhæng før folk blev skoleelever der sad på skolebænken eller en bibelfundamentalistisk sekt og terpede tro - som om man kunne dette - tro er ikke at tro noget - DERMED BASTA - i det mindste burde du gøre dig den lejlighed at læse mine indlæg om TRO (du kan så dumsmart forsætter med dine misforståelser tro men i det mindste vise mig at du har læst mine indlæg om TRO - mine og Luther og Paul Tillich og Paulus - vi siger det samme).



OPSTANDELSES BEGIVENHEDEN KRISTUS er hos Paulus den HELLIGÅNDENS ÅBENBARINGS ERKENDELSE af den opstandne Kristus som evig og alle-stedsnærværende - derfor vi kan være i KRISTUS - er i KRISTUS (Kol 1, Ef 1).

Du kan ikke blive informeret om at Jesus Kristus opstod - det hjælper fanden - det er en misforståelse at der er noget i en sådan historisk dokumentarisk medicinsk information vi kan bruge til noget som helst (uanset om det er korrekt eller ej det er fuldstændig ligegyldigt og irrelevant - det kommer ikke sagen ved da sagen er meget vigtigere end det og har meget meget større konsekvenser). Kristendommen går ikke på historisk dokumentariske medicinske krykker - nej kristendommen er meget mere og vildere end dette som hjælper fanden - ikke bringer mennesker i kontakt med GUD.

OPSTANDELSEN - OPSTANDELSES BEGIVENHEDEN KRISTUS er nemlig at det er en VIRKELIGHED vi har del i - KRISTUS VIRKELIGHEDEN
nemlig er det vores den gennem HELLIGÅNDEN ÅBENBARINGS ERKENDELSE af den opstandne Kristus som EVIG og ALLESTEDSNÆRVÆRENDE og MÆGTIG på messiansk vis VIRKENDE Paulus taler om (Kol 1, Ef 1). ERGO det er KRISTUS I OS og OS I KRISTUS.

Hvis vi ikke er med - er optaget - ville TROEN være TOM - det er hvad Paulus mener. Altså hvis vi ikke erfarer KRISTUS som EVIGT og ALLESTEDSNÆRVÆRENDE i os og MÆGTIG VIRKENDE i os ville TROEN (der ifølge Paulus er lig med KRISTUS) være tom.


Du forstår simpelthen ikke tingene Tikka - du er blot overtroisk og naiv godtroende og du er fuldstændig kynisk uberørt - din TRO er tom da du ikke har en igennem HELLIGÅNDEN ÅBENBARINGS ERFARING af at KRISTUS er EVIG og ALLESTEDSNÆRVÆRENDE og på messiansk vis MÆGTIG VIRKENDE i dig og gør at du er en Ny Skabning. Da du aldrig har givet udtryk for disse forhold er du simpelthen ikke kristen også derfor du desillusioneret siger det hele er hjernespind og du nøjes med New Age svage afglans og svækkede SPIRITUALITET der kun arbejder i sindet hvorimod kristendommen har fat i det hele menneske i dets eksistens og når det er mest vital og levende livlig dynamisk. Netop din tro er tom og er ikke TRO i en Ny Testamentlig paulinsk sammenhæng. Pga din tro er tom må det selvfølgelig ende op en dag med at du erklærer det hele at være hjernespind - og ja tom tro er hjernespind - det er naivitet og godtroenhed og overtroiskhed ud over alle grænser - ufatteligt nogen kan være så svage i forstanden - i Ånds Organerne.

Du har aldrig udvist nogen som helst forståelse for den stærke stærke RELIGIØSITET og SPIRITUALITET = GUDS NÆRVÆR der er i kristendommen.

Du er totalt blank som Jehovas Vidner og alle bibelfundamentalister er - det har jeg sagt til dem - at de har erstattet Gud med blot at tro noget.

Men man skal ikke tro - det er en kæmpe misforståelse se igen (1)* og læs igen HansKrist fremragende indlæg om TRO.


Der er ingenting der ødelægger mere kristendommen end den forbandede stupide bibelfundamentalisme der er tom TRO da den er NON NO SPIRITUALITY - der er simpelthen hos jer ingen erfaringer af at være i KRISTUS - at KRISTUS VIRKER MÆGTIG I JER - er nogen i KRISTUS er vedkommende en Ny Skabning -- nøjagtig præcist det Paulus mener med at TROEN (= KRISTUS) er tom. DER SKAL VÆRE NOGET og det er der ikke hos jer - I får blot nogle informationer overleveringer - noget bliver jer overleveret fra andre som Paulus siger - men stopper Paulus med at være godtroende - nej han redegør for hvad det vil sige at KRISTUS er OPSTÅET og ALLESTEDSNÆRVÆRENDE VIRKENDE I OS gennem den HELLIGÅNDENS ÅBENBARINGS ERKENDELSE og VIRKELIGHED vi modtager.

Det er en ARKETYPE i Jungiansk forstand - altså noget vi har evolutionsbiologisk nedarvet og med os ind i livet som blot skal aktiveres gennem GUDS ÅNDENS ÅBENBARING - GUD der ÅBENBARER dette for os.

Opstandelsen er altså meget meget mere end vidnesbyrd eller overleveringer om en opstandelse. Ja det er ligegyldigt - da ingen kender Jesus Kristus menneskeligt mere - hvilket ej heller er nødvendigt da det GUD satte igang i Jesus Kristus (= GUDS KÆRLIGHED eller GUDS NÅDES KRAFTVÆRK KRISTUS) - denne VIRKELIGHED mellem GUD og OS - er ikke afhængig af Jesus rent menneskeligt mere - GUD gik ikke død i Jesus - inkarnationen sluttede ikke i et menneske Jesus - men forsætter med alle os i KRISTUS.


-0-0-0-

-0-0-0-

-0-0-0-


(1)*:


Der er næppe noget ord i den religiøse - såvel teologens som lægmandens - sprogbrug, der lider under flere misfor- ståelser, meningsfordrejelser, og tvivlsomme definitioner, end ordet >>tro<<. Det afstedkommer begrebsforvirring, skep- sis, fanatisme o.s.v., i en sådan grad, at man kunne ønske at se det erstattet med et andet udtryk. Da dette jo næppe lader sig gøre, må der gøres et forsøg på at forny ordets mening og fjerne de forvirrende og forvanskende begreber der er en arv fra en lang fortid.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Kina vil sende ubemandet fartøj til Må..
29/04/2024 07:07
Mandagen bliver lun, tør og stille for ..
29/04/2024 07:04
Mindre jordskælv rammer det vestlige No..
29/04/2024 06:21
Tusinder af demonstranter i Georgien pro..
29/04/2024 05:57
Talsmand for Det Hvide Hus: Vi håber p..
29/04/2024 05:02
Nyheder fra Religion.dk