annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15654256
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379837
Et andet syn 1989249
Jesu ord 1522326
Åndelig Føde 1513299
Galleri
Symbol
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen, Hanskrist 330 gæster og 29 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Straffer Gud mennesker i et brændende helvede?

Hej Jørgen - nu skruer du da vist op for charmen og det gode humør

Jamen jeg opdagede at for typer som Tikka og Jehovas Vidner var tro noget mentalt - et rationelt forkromet system af bibelkonkordantiske mentale trosforestillinger og meninger om livet.

Men TROEN er ikke bibelkonkordantiske mentale trosforestillinger. Da det mentale blot er en funktion evne af utallige menneskelige funktioner og evner. Og TROEN er en central akt der angår hele mennesket med alle dets funktioner og evner aktiveret gennem TROEN - altså tro er ikke noget der foregår i hovedet som Bibelkonkordantiske mentale trosforestillinger - dette er hjernespind siger Tikka endda selv.


Jeg kan godt sige det på jysk: "kristne render ikke rundt i verden med Bibelen oppe i hovedet" - kristne har ikke en bevidsthed der er fyldt med bibelkonkordantiske mentale trosforestillinger" - i så fald kunne de ikke være drevet og grebet af ÅNDEN - så kristne har altså en bevidsthed - et indhold i bevidstheden som alle andre mennesker - men der hvor de adskiller sig er at de erfarer Gud Helligåndens Nærvær gennem at de er drevet og grebet af ÅNDEN.

Sådan var det også for Paulus og alle de første kristne - ingen af dem var alternativ begavet med et, særligt set i forhold til andre mennesker, bibelkonkordantisk mentalt trosforestillings bevidstheds univers der gjorde at de tænkte bibelsk hele tiden - og det jo af den simple grund at Bibelen slet ikke fandtes. Også derfor vi kan være 100% sikre på at TROEN (det kristne trosliv og dets spiritualitet) ikke er at lære en bibel udenad der slet ikke eksisterer på det tidspunkt. + alle omvendelser foregår som pludselige ÅBENBARINGs INDSIGTER og INSPIRATIONER fra den GUDS ÅND de erfarer NÆRVÆRELSEN af. Ja alle omvendelser sker så hurtige at der på ingen måder kan være tale om at nå at læse og forstå de hellige skrifter forfra og bagfra.

Vi kan ikke erstatte Bibelen med den levende Gud tilhørende vores eksistens religiøse spirituelle åndelige dybdedimension der omfatter alle de dimensioner der er i at være et helt menneske.





TROEN er ifølge Paulus Begivenheden KRISTUS selv: den Gud Helligåndens messianske Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

a Spiritual reality in itself.

the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence
.


Erfaringen af at være grebet af ÅNDEN og drevet af ÅNDEN - at erfare Gud Helligåndens nærværelse og vidunderlige forunderlige gerninger med os.


Faith is further the 'mighty creative thing' in us and the strongest of affects, most closely akin to the Greek 'enthusiasm' It even takes over all the functions which all 'enthusiasts' from Paul onwards have ascribed to the 'the Spirit'; for it is 'faith' that transform us inwardly and brings us forth anew.

TRO er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 13:19
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Nyheder fra DR
Tre ældre kvinder stukket ned i Sverige..
19/04/2024 16:44
Norges nye ministre er blevet præsenter..
19/04/2024 16:19
Borgmester mister studiepladser: Vi komm..
19/04/2024 15:19
35-årig mand idømmes 13 års fængsel ..
19/04/2024 15:16
Jarlov vender tilbage til Folketinget
19/04/2024 14:27
Nyheder fra Religion.dk