annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15648183
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379329
Et andet syn 1988801
Jesu ord 1521946
Åndelig Føde 1511041
Galleri
Himmellandskab
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 158 gæster og 52 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: I KRISTUS er vi NYE SKABNINGER

Gerth har nævnt jeg var BESAT af Paulus.


Jeg er ihvertfald BESAT og BEGEJSTRET over hvad jeg mødte hos Paulus og hvad han kunne give mig - nemlig blive far til mig i KRISTUS = Paulus iklædte mig KRISTUS - gjorde at KRISTUS vandt SKIKKELSE i mig.

Det er hvad jeg finder i de ægte Paulus Breve der FASCINERER mig - OPTAGER mig - GRIBER OPSLUGER og HENRYKKER mig. Har GREBET MIG - JER ER BLEVET GREBET AF og som I alle har bemærket - som Gerth har bemærket. At blive GREBET AF KRISTUS - IKLÆDT KRISTUS - kan ikke foregå udenom GUD HELLIGÅNDENS MEDVIRKEN - så jeg kan ikke læse mig til det alene, udelukkende med mine egne læsefærdigheder.

Paulus som menneske og person tænker jeg ikke så meget på i første omgang jeg er optaget af hvad jeg finder i Paulus Breve:

Paulus første Brev til Thessaloniki.

Paulus Brev til Galaterne

Paulus første Brev til Korintherne

Paulus andet Brev til Korintherne

Paulus Brev til Romerne

Paulus Brev til Filipperne

Paulus Brev til Filemon

Paulus Brev til Kolossenserne

Paulus Brev til Efeserne


-0-0-

Hvem var jeg da jeg møder Paulus Breve?

Jeg var ham der havde studeret psykologi og medicin på Århus Universitet og filosofi på
Odense Universitet.

Jeg var nok en førerhund som en af mine kærester sagde om mig. Jeg var beundret for min nytænkning og høje intelligens eller gode forstand (hvilket der er mange anekdoter og "myter" om).

Jeg tror ikke det er forkert at sige jeg var lynende godt begavet hvilket mine præstationer på psykologi studiet og især medicin studiet også bakker op om.

Men jeg fungerede også ved siden af mine studier - havde et liv ved siden af hvor jeg gjorde mig gældende. Jeg var en hård nyser såvidt fysisk arbejde og sport. Og efter sigende meget INSPIRERENDE at være sammen med og folk blev smittet af mit gode humør.

Op til at jeg møder Paulus Breve har jeg oplevet STORE OMVENDELSES ØJEBLIKKE i MIT LIV og perioder med ÅBENBARINGER hver eneste dag - ja jeg brugte ordet ÅBENBARING i en ikke religiøs sammenhæng.

Jeg forsøgte som naturvidenskabelig skolet opdraget på Universitetet at få styr på de STORE OMVENDELSES ØJEBLIKKE og de utallige ÅBENBARINGER jeg havde i en periode.

Søgte medicinske (neurovidenskabelige) og psykologiske (Jung) forklaringer. Jeg ville gerne forstå disse store KRÆFTER og ENERGIER jeg havde stiftet bekendtskab med.

Jeg var utrolig nysgerrig og levende og ja utrolig godt begavet (hvilket jeg kan sige uden at prale og hvis jeg ikke nævner dette så lyver jeg eller skjuler jeg noget for jer - derfor skal det med).

Jeg var engageret i alt indenfor for NEW AGE - og det på egen krop. Havde en kæmpe solid erfaringsbaggrund.

Så er det jeg møder Paulus Breve.

Ja det er en høj intelligent naturvidenskabelig skolet karismatisk førerhund mand med stor livserfaring (fra Universitetet og fra arbejdsmarkedet og familie livet (kærligheds livet)) der møder Paulus Breve.

Og i Paulus Breve finder jeg disse STORE OMVENDELSES ØJEBLIKKE og disse mange ÅBENBARINGER vores liv kan være fyldt med - ja i mit liv var de mange og på daglig basis i en periode.

Endelig finder jeg et menneske der forklarer åh så smukt alt det jeg har været igennem. Jeg følte mig straks hjemme da jeg trådte ind i Corpus Paulus - Paulus Breve.

Jeg følte mig forstået - jeg var ikke alene. Jeg følte mig HJEMME - her var jeg HJEMME.

De STORE OMVENDELSES ØJEBLIKKE og de utallige ÅBENBARINGER der burde ledsage vores liv var så SMUKT beskrevet i Paulus Breve og komponeret op om:

BEGIVENHEDEN KRISTUS den GUD HELLIGÅNDENs NY VÆREN og VIRKELIGHED ind i verden ved mennesket Jesus - vi også har adgang til.

De Nye Skabninger vi er i KRISTUS - KRISTUS der VIRKER og er den samme efter Jesus død og ud i al fremtid og er altså ikke bundet uløseligt til historiske Jesus som det dog BEGYNDTE MED og VED.

Altså kender vi fra nu af ingen rent menneskeligt. Og selv om vi har kendt Kristus rent menneskeligt, så gør vi det nu ikke længere. Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til! Men alt dette skyldes Gud

Det er altså ikke mennesket Jesus vi dyrker men hvordan GUD AKTUALISERER og GØR SIG GÆLDENDE og KOMMER TIL VERDEN - TIL OS - ved og igennem mennesket Jesus og FORSÆTTER MED AT GØRE SIG GÆLDENDE efter Jesus død, fordi KRISTUS BEGIVENHEDEN er en OPSTANDELSES BEGIVENHED - altså KRISTUS BEGIVENHEDEN er den samme altid.

Det GUDS NÅDESVÆRK - VORES - VI MENNESKERS NYE HANDLINGSBASIS I GUD - især gennem GUD HELLIGÅNDENS VIDUNDERLIGE FORUNDERLIGE GERNINGER MED OS - der BRYDER ret for alvor IND I VERDEN ved og/eller igennem mennesket Jesus - FORSÆTTER med samme uformindsket styrke og virkekraft og OVERVÆLDENDE KRAFT efter Jesus død - derfor PAULUS siger det er en OPSTANDELSES BEGIVENHED - KRISTUS ER OPSTÅET FRA DE DØDE - BEGIVENHEDEN KRISTUS forsvandt altså ikke med Jesus død. Vi får KRISTUS BEGIVENHEDEN eller KRISTUS IMPULSEN der altså til alle tider er sluppet løs i verden og som vi alle har adgang til til enhver tid.


-0-0-0-

At erfare GUDS KÆRLIGHED KRISTUS der er UDGYDT i vore HJERTER ved HELLIGÅNDEN der er givet os - dækker også over BEGIVENHEDEN KRISTUS - OS i KRISTUS og KRISTUS i OS.

KÆRLIGHED er altid en forening af to der behøver hinanden for at være FULDKOMMEN.

Og i GUDS KÆRLIGHED KRISTUS er der tale om GUD og MENNESKET der behøver hinanden for at være FULDKOMNE.


Gud ville ikke være FULDKOMMEN GUD uden sin elskede anden mennesket.

Og mennesket ville ikke være FULDKOMMEN uden sin elskede anden GUD DETS SKABER.


At "kigge på" og forstå et KRISTUS IKON kan blive erfaringen af GUDS KÆRLIGHED KRISTUS - som jeg beskrev det ovenfor.

Nemlig i KRISTUS er det HIMMELSKE og det JORDISKE FORENET.

Derfor KRISTUS er KOSMISKE KRISTUS - hvor vi finder vores VERDENSSJÆL. Eller KRISTUS har KOSMISK VERDENSJÆLS KARAKTER over sig.

GUDS KÆRLIGHED KRISTUS = BEGIVENHEDEN KRISTUS er en KOSMISK VERDENSJÆLS BEGIVENHED i vores liv som vi kan møde ved at kigge på og forstå et KRISTUS IKON.



AMEN


forsættelse følger
Seneste indlæg
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
18/04/2024 13:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Nyheder fra DR
USA nedlægger veto mod fuldt palæstine..
18/04/2024 23:42
Omkring halvdelen blev sorteret fra: 12 ..
18/04/2024 23:15
Atalanta sender Liverpool ud af Europa L..
18/04/2024 22:54
Tre mænd varetægtsfængslet efter poli..
18/04/2024 21:15
Tagbrand i Nordvest i København: Tre op..
18/04/2024 20:36
Nyheder fra Religion.dk