annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15849598
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2396596
Et andet syn 2001748
Åndelig Føde 1592360
Jesu ord 1533265
Galleri
Sne, sne og atter sne
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 151 gæster og 186 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Kristendommens ABChristus

Citat:
Jan ABC:

Gælder det også for Jesus? At han først skulle blive bevidst om, at han var Guds barn?


Nu kender vi ikke historiske Jesus - evangelierne er mere vildledende i et forsøg på at få kendskab til historiske Jesus end de er oplysende.

Men vi kender det miljø og de mennesker Jesus gjorde sig gældende i. Paulus breve er her de vigtigste. Hos Paulus er vi nær, nærmest på Jesus VIRKNINGS HISTORIE, hvilken opstandelse (opgør og oprør) han er skyld i.

Jesus kan ikke have været meget forskellig i spontanitet livlighed og dynamik og robusthed og højt humør og høj intelligens og lyst til meget livligt at tale og drøfte tingene - en meget livlig demokratisk og fri samtale kultur hvor alle skulle have lov til at komme til orde registrerer vi tydeligt (Højlund Forsamlingshus).

Såvel som det er praktiske duelige snarrådige mennesker der er engageret i de materielle livsnødvendige fornødenheder, dette at hjælpe straks de syge og fattige og udstødte. Der er et stort politisk engagement.

Så Jesus personlighed og temperament har matchet ovenstående.

Så den historiske Jesus som vi ikke kender kan vi jo dog så "uddrage" eller konstruere ud fra de urkristne menigheder (hvor Paulus breve er fyldt med historiske fakts) - hvilken entusiasme og engagement og gejst livlighed der var her. Vi er tæt på Jesus virknings historie, hvad han har sat i værk i verden, i de urkristne menigheder.

Vi må derfor også gå ud fra at Jesus har haft en barndom som mennesker flest, hvor at være Guds Søn og et Guds barn ingen rolle har spillet i hans bevidsthed og selvforståelse. Fordi om han havde haft allerede fra opvæksten en alternativ identitet ville han ikke være blevet engageret i folks nød, sygdom og materiel nød fattigdom.

Det er først som mere moden mand at han har fået en vision om en bedre verden her og nu dersom folket engagerer sig og slutter sig sammen og hjælper hinanden - tar sagen i egen hånd.

Her er han gået forrest som reformator og revolutionær af samfundet - hvor nye fællesskaber og samfund skulle opstå der forsøgte at forbedre vilkårene for de syge og fattige og udstødte og slaver - altså helt nye fællesskaber og samfund ville han skabe og derigennem en ny verden - Guds Riget. Fordi han gjorde det ud fra GUD. Hævdede det var GUDS VILJE at opbygge disse nye fællesskaber og samfund.

Det lykkedes ham jo så kan vi se idag.

Nå men det må først være i dette Jesus politiske revolutionære engagement som voksen moden mand, hvor han hævder at hvad han arbejder på er i nøje overensstemmelse med GUDS VILJE - den Retfærdige Guds Vilje (at det er et GUDS RIGE SAMFUND han vil skabe) - at han må være blevet bevidst om at han handler i fuld overensstemmelse med GUDS VILJE og at han er drevet af GUDS ÅND når han provokere eller kommer på kant med de religiøse gældende sædvaner og skikke. Bliver han presset hævder han at han kun gør GUDS VILJE og ja så er han jo et GUDS BARN (GUDS SØN) og ja Messias (KRISTUS) hvis vi siger JA til at han sgu da har ret i at hvad han kæmper for er i nøje overensstemmelse med GUDS VILJE.

Og sådan opstod kristendommen ved at folk begyndte at sige JA til Jesus og den VEJ han havde tegnet for øjnene af os vi skulle bevæge os ind på.


Det er historisk stensikkert at Jesus ender med at blive korsfæstet - han er simpelthen for provokerende for det omgivende samfunds religiøse skikke og sædvaner og tanker om Gud, i sin hævdelse af at hans arbejde - at hans revolutionære virke VEJEN - er i nøje overensstemmelse med GUDS VILJE.

Men de første kristne opstår fordi de siger JA til at JESUS har ret (JESUS KRISTUS) - Jesus gør virkelig GUDS VILJE og han er derfor for os kristne messias KRISTUS.


Hvis vi kristne bliver TÆNDT af samme revolutionære engagement som JESUS så skal også vi som JESUS turde den KREATIV SKABENDE HANDLINGSBASIS i GUD - vi skal handle ud fra GUDS VILJE og GUDS ÅND.


-0-0-0-

Var Jesus et politisk magt menneske - nej ikke igennem magt men gennem KÆRLIGHED ville han vise os VEJEN - de nye fællesskaber og samfund vi selv skulle skabe igennem et helt nyt politisk religiøs engagement.


Jesus - ubegribeligt
Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
12/05/2024 17:59
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Mange døde på Sumatra, efter at kold l..
12/05/2024 16:55
Egypten vil slutte sig til Sydafrikas sa..
12/05/2024 16:54
FN-chef slår alarm over situationen i R..
12/05/2024 16:27
Knivstikkeri på møntvaskeri i Valby
12/05/2024 16:00
Over 35.000 palæstinensere meldes nu dr..
12/05/2024 13:38
Nyheder fra Religion.dk