annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 475 gæster og 40 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Gud Helligåndens Indflydelse.

Gud Helligåndens INSPIRATION er EKSTATISK

Er altid ledsaget af EKSTASE og SPONTANITET og STOR GLÆDE - fyldt med forløsning - hvor vi bliver os selv løse og fri af os selv uden dog at miste os selv - så hvad der er Guds - er fra Gud - kan være hos os - bliver os tildelt.

Det er ikke psykisk eller bevidsthedsmæssigt eller sindsligt kun - fordi EKSTASEN betyder os mennesker i vores kosmiske totalitet - vi er i vores fysiske kropslige biologiske sanselige i verdens værens tilstedeværelse og totalitet og enhed med kosmos. Det er livsbekræftende og ikke kun noget mentalt eller sindsligt, hvorfor vi ikke skal søge i sindet, men konsultere vores SPONTANITET og IMPULSIVITET gennem vores kropslighed - vores fysiske kropslige biologiske sanselige i verdens værens eksistens og tilstedeværelse - og netop EKSTASEN sikrer os at erfaringen er kosmiske, os mennesker i vores kosmiske totalitet.


Uden SPONTANITET og uden stor glæde EKSTASEN - den frigørende forløsende fra os selv (bliven fri og løs af os selv) uden at miste os selv (1)* erfaring er der ikke tale om at vi er under Gud Helligåndens INSPIRATION - at vi er drevet af ÅNDEN - at ÅNDEN er over os - at vi er grebet af ÅNDEN - at vi er i KRISTUS.


Kristendommen, eller den urkristne PAULINSKE SPIRITUALITET er så livsbekræftende og fyldt med SPONTANITET og stor glæde, EKSTASE, ja en HENRYKKELSENS EKSTASE på den maskuline side og en FRYDEFULD EROS TRANCE HENGIVELSE og GNOSIS på den feminine side - som vi finder det så rigt beskrevet hos Paulus, de første tidligste beretninger vi kender til.

Det specifikt maskuline i den urkristne paulinske SPIRITUALITET:

Vi finder hos Paulus både FORRYKKELSENS og HENRYKKELSENS maskuline EKSTASE fyldt med meget stærke guddommelige emotionelle motivationelle drift og drive forhold, som pædagogisk neurovidenskab har bevist at hvis børn ikke får lov til de vilde lege fyldt med jubel og kraft og stor konkurrence så udvikler deres hjerner sig ikke optimalt i især de limbiske afsnit.

Den Paulinske SPIRIT CHRISTOLOGY er fyldt med vertikal JUBEL og KRAFT og TRIUMF - SEJR.

Denne SPIRITUALITET finder sit stærkeste metafysiske symbolske udtryk igennem sang musik og dans:


Paulus: Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud.

Paulus: lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren.

-0-0-0-

Det mere specifikt feminine ved den urkristne paulinske SPIRITUALITET:

FRYDEFULD EROS TRANCE HENGIVELSE og OVERGIVELSE til Gud og Guds Ånd der er fyldt med SALIGHED - fyldt med suk ak og ve og erotisk fryd og skønhed, lyst, som vi ofte mangler ord for at kunne beskrive.

FRYDEFULD EROS TRANCE HENGIVELSE SPIRITUALITET er gerne ledsaget af stor GNOSIS. Hvorimod den mere maskuline urkristne paulinske SPIRITUALITET beskrevet ovenfor er ledsaget af stor MOTIVATION og EMOTIONEL BEVÆGKRAFT, og ja ÅBENBARINGS agtige SYNER BILLEDER og IDÉER og MOTIVER der griber et folk straks ved hjertet.


Ja både det blide ømme (HENGIVELSE) og det kraftfulde (HENRYKKELSE) finder vi side om side når vi undersøger den PAULINSKE SPIRITUALITET. PAULUS kan det hele, Paulus er det komplekse rigt facetteret sammensatte hele menneske.



-0-0-0-0-

(1)*:

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Prins Harry markerer tiåret for Invictu..
28/04/2024 18:32
Brøndby snubler i guldkampen, men undg..
28/04/2024 18:21
Den irske regering vil sende asylansøge..
28/04/2024 17:02
Ukrainske tropper falder tilbage flere s..
28/04/2024 17:00
Nyheder fra Religion.dk