annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15729413
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2386201
Et andet syn 1994536
Åndelig Føde 1533860
Jesu ord 1526471
Galleri
Kristen Videnskab - Christian Science
Hvem er online?
0 registrerede 221 gæster og 72 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Grebet af KRISTUS

En af 1900 -tallets mest udfordrende åndelige skikkelser var Simone Weil fra Frankrig. Om sin egen vej til tro fortæller hun i sin selvbiografi: "Jeg har ikke en eneste gang i mit liv søgt Gud." I næste øjeblik udbryder hun: "KRISTUS steg ned og greb mig!"

Når vi endelig opgiver alle vore forsøg på at skabe tro selv, stiger KRISTUS ned og griber os. Uventet. Overraskende. Så får vi en tro, der ikke afhænger af "menneskers visdom, men af Guds Kraft". 1 Kor 2,5. Så ved vi, med Paulus: "Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud". 2 Kor 3,5.

Her ser vi at tro som bibellæsning - ifølge Tikka hjernespind - der går over og sætter sig som tro - er mig fuldstændig fremmed - jeg aner simpelthen ikke hvad det er, også fordi jeg havde været grebet af KRISTUS i årevis - grebet af ÅNDEN - ÅNDEN havde været over mig i årevis og givet mig så mange ufattelige indsigter og åbenbaringer og godt humør. På et tidspunkt bliver dette så markant at jeg som medicin studerende og tidligere psykologi studerende Århus Universitet simpelthen må finde ud af hvordan den kulturelle diskurs havde becifret eller beskrevet disse fænomener og det blev først Jung og langt senere Paulus og igen senere Paul Tillich og igen senere Nicolai Berdyaev.

Jeg må sige at med Paulus der følte jeg mig straks hjemme - alt hvad han skrev om at være grebet af KRISTUS og være i KRISTUS og blive iklædt KRISTUS, og KRISTUS der skulle vinde skikkelse i mig, ja alt dette havde jeg jo i årevis levet i og nu fandt jeg et geni der bedre end andre beskrev dette.

Når Gud giver sig selv til os, mens vi endnu er skrøbelige, behøver vi ikke længere tvivle på, at den tro, som skælver i vores indre, kommer fra ham og ikke fra os selv. "Men denne skat har vi i lerkar, for at den overvældende kraft skal være Guds og ikke vores" 2 Kor 4,7.

Skælver og overvældende kraft - alle disse udtryk og lignende som der er så mange af hos Paulus (og ja Berdyaev og Tillich der skelner mellem begreberne Fornuft og Ekstatisk Fornuft) gjorde at jeg endelig endelig langt om længe havde mødt mennesker med de samme erfaringer jeg selv havde gjort i hele mit liv, selv som barn.


At læse mig til tro ville være en umulighed da det er en ydre legemlig kropslig jorderystelse og indre katastrofe der rammer os i vores center, cor, hjertet ❤️ og på Ekstatisk vis straks sætter os i vores kosmiske totalitet - altså min fysiske kropslige sanselige biologiske i verdens værens tilstedeværelse sætter mig på EKSTATISK vis i min kosmiske totalitet (ikke adskilthed), samhørighed kosmos, universet, naturen -sådan er det at blive grebet af KRISTUS.

Jeg vil sige at her har vi prototypen på dette at blive grebet af KRISTUS for mig. Jeg har haft så mange af disse erfaringer igennem hele mit liv - og i perioder hyppigt, meget hyppigt, dagligt. Det kommer sig af at jeg er et naturbarn og meget fysisk og sanselig fysisk tilstede i naturen.

Mine forældre var usædvanlige stærke atletiske mennesker med en arbejds begejstring og humør uden lige.

Der er selvfølgelig andre måder at være grebet af KRISTUS på, som at ÅNDEN er over mig og fylder mig med åbenbaringer og forunderlige store indsigter - ja det var faktisk dette forhold der fik mig til seriøst at ville have besked om hvordan andre mennesker i den vestlige kulturkreds havde becifret, beskrevet, disse sjæls kraftige manifestationer og vældige rørelser - der er så kraftige at kun vores center, cor, hjertet ❤️ kan være det chakra på hvis grund det sker, og her fandt jeg først Jung og noget senere Paulus.

-0-0-0-0-0-

At undvære Gud er for mig en umulighed, en utænkelighed og bibelfundamentalisme har jeg ikke engang fantasi til at forestille mig for mit eget vedkommende, det er en umulighed.
Seneste indlæg
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 03:42
Min ”religion”
af Anonym
29/04/2024 20:27
Det bedste ved kristendommen
af Anonym
29/04/2024 20:16
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Nyheder fra DR
Morten Frendrup scorede, da Genoa sikred..
29/04/2024 23:49
Houthierne: Vi har angrebet to amerikans..
29/04/2024 23:46
Politiet anholder pro-palæstinensiske d..
29/04/2024 22:53
Flere politibetjente skudt i USA
29/04/2024 21:43
Gérard Depardieu skal for retten til ok..
29/04/2024 21:25
Nyheder fra Religion.dk