annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15703952
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383598
Et andet syn 1992859
Åndelig Føde 1529334
Jesu ord 1524630
Galleri
Løve i egen hule nu.
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 408 gæster og 44 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Anonym
Emne: Re: Vi læser det Nye Testamente

Hej Jan

49 simpelthen. Så er det tid til ambient. Nu ikke for mange øller. Kan jeg lokke dig til en lille whiskey i stedet for. Og så det her stykke musik til whiskey'n:

https://www.youtube.com/watch?v=8VfuELVQjaA

Citat:
Jeg har læst kapitel 24 og forstår ikke at Jesus gives al denne magt...for mig er det Faderen som har magten? Kristne beder jo heller ikke til Jesus i Fadervor?


Nej, men ofte beder vi til Faderen i Sønnens navn.

Men ja, vi siger jo, at Jesus sidder ved Den Almægtiges højre hånd.

Og: Vi tror på Gud Fader den almægtige, himlens og jordens skaber, og på Jesus Kristus, hans enbårne søn, VOR HERRE.

Faderen virker gennem Sønnen, MENNESKET Jesus Kristus, som ifølge treenighedslæren også er Gud. Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd.

Når man tænker på menneskets rolle som forvaltere af Guds Skabelse, mennesket skabt i Guds billede, så giver det for mig god mening, at Kristus er givet al magt i himlen og på jorden.

Her er nogle passager:

»Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.« (Matt. 28)

Om nåden:

Den gav han os i rigt mål med al visdom og indsigt ved at lade os kende sin viljes hemmelighed ud fra den gode beslutning, han selv forud havde fattet om den frelsesplan for tidernes fylde: at sammenfatte alt i Kristus, både det himmelske og det jordiske. (Efes. 1)

Med den magt virkede han i Kristus, da han oprejste ham fra de døde og satte ham ved sin højre hånd i himlen, højt over al myndighed, magt, kraft, herskermagt og hvert navn, som nævnes kan, ikke blot i denne tidsalder, men også i den kommende. Alt har han lagt under hans fødder, og han har givet ham som hoved over alle ting til kirken; den er hans legeme, fylden af ham, der skaber hele sin fylde af alle. (Efes. 1)

Men for os er der kun én Gud, Faderen;

fra ham er alle ting, og vi til ham.

Og for os er der kun én Herre, Jesus Kristus;

ved ham er alle ting, og vi ved ham. (1. Kor. 8)


Citat:
Alle dem som stod der er da døde...???


Ja, men de nåede at se Menneskesønnen komme i sit rige:

Sandelig siger jeg jer: Nogle af dem, der står her, skal ikke smage døden, før de ser Menneskesønnen komme i sit rige.

Pointen er jo netop, at Jesus bruger dette billede fra Daniels Bog om en menneskesøn, som bringes frem for Gud og får givet magt og herredømme. Fra Daniel, kap. 7:

Med himlens skyer kom en,

der så ud som en menneskesøn;

han kom hen til den gamle af dage

og blev ført frem for ham.

Herredømme, ære og kongerige blev givet ham;

alle folk, stammer og tungemål tjente ham.

Hans herredømme er et evigt herredømme,

som ikke skal forgå,

hans kongerige

skal ikke gå til grunde.


Vi hører også, at han repræsenterer Guds folk:

Men kongedømmet, herredømmet og magten i alle kongeriger under himlen bliver givet til den Højestes helliges folk. Dets kongerige er et evigt rige, og alle magter skal tjene og lyde det.

Jesus siger jo IKKE, at han kommer ned fra himlen til jorden og planter sine fødder i muldet. Han siger, at Menneskesønnen kommer på himlens skyer i tilsvarende passager, hvis stråler er samlet i Matt. 24, hvor vi i vers 30 hører.

Og da skal Menneskesønnens tegn komme til syne på himlen, og da skal alle jordens folkestammer jamre, og de skal se Menneskesønnen komme på himlens skyer med magt og megen herlighed.

Dette handler netop om år 70, hvor Templet blev ødelagt. Sådan er det i hvert fald ifølge N.T. Wright og mange andre. Og jeg er helt enig.

Jeg har skrevet en længere smøre om dette på engelsk, som jeg lægger op på min blog om noget tid. Så siger jeg til.

Men pointen er, at Jesus bruger dette velkendte billede om Menneskesønnen, som bringes frem for Gud og får magt og herredømme. Det er DETTE, som dem, han taler til, fik lov at opleve. Altså dette, at han kommer på himlens skyer og får magt og herredømme (ikke at han kommer tilbage kropsligt til jorden).

Hvis du vil se det for dit indre blik, skal du altså ikke forestille dig, at Jesus kommer ned FRA himlen TIL jorden, men at han kommer ude fra horisonten og stormer hen over himlen med magt og herlighed. Herfra stråler han sin vælde ind i hjertet på alle troende nede på jorden, og de spreder det gode budskab om frelsen over hele jorden - Guds Rige vokser!

Citat:
Jeg tænker mere, at jeg efterlader mit legeme her på jorden og tager til den anden verden, og måske vender jeg så tilbage til et nyt liv på jorden.


Ja, det er tæt på. Når et menneske dør, så efterlader han sit legeme på jorden (det kan jo graves frem, hvis man skulle være i tvivl). Og så hviler han ud i himlen hos Gud. Og når Jesus så vender tilbage, så genopstår den døde til nyt kropsligt liv på jorden. Og de, som lever på jorden og ikke døde ved Jesu' tilbagevenden, vil forvandles og ligeledes få udødelige kroppe. Fra 1 Kor. 15:

Se, jeg siger jer en hemmelighed: Vi skal ikke alle sove hen, men vi skal alle forvandles, i ét nu, på et øjeblik, ved den sidste basun; for basunen skal lyde, og de døde skal opstå som uforgængelige, og vi skal forvandles. For dette forgængelige skal iklædes uforgængelighed, og dette dødelige skal iklædes udødelighed. Og når dette forgængelige har iklædt sig uforgængelighed og dette dødelige iklædt sig udødelighed, da vil det ord, der er skrevet, være opfyldt:

Døden er opslugt og besejret.

Død, hvor er din sejr?

Død, hvor er din brod?


Vil du fortsætte læsningen i det Nye Testamente. Hvis du læser derudaf og siger, hvor du er nået til, så skal jeg nok følge dig.

Kh Thomas
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 07:03
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Den olympiske flamme fortsætter rejsen ..
27/04/2024 12:22
31-årig anholdt efter at have været p..
27/04/2024 12:20
Ukraines udenrigsminister om manglende l..
27/04/2024 11:40
Bagagefolk i Københavns Lufthavn har ge..
27/04/2024 10:29
Norge forment adgang til internationalt ..
27/04/2024 10:02
Nyheder fra Religion.dk