annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
Blue Mind og Green Mind
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 518 gæster og 54 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Kristus-Ordet

P.s.:

”Atter en tydelig demonstration af den/de højt besungne ekstra dimensioner religiøse skulle besidde, er dunkle skygger i deres eget sind. I stedet for at tage kampen op med livets realiteter, tilsløres egen uformåenhed med tro og mystik ...
Ønsketænkning bliver derved et faktum og endeløse banaliteter bliver 'dyb' konversation a la Arnes mantra "hvis alle bare gør som jeg siger, bliver alle mennesker gode og verden et paradis (guds rige på jord), det er da så nemt".
At Arne (af alle) skulle forsøge sig med Platon ... godt mit tastatur er beskyttet ... ;)”

- Netop livets realiteter var ligefrem et aristotelisk udgangspunkt, hvor fagområder langsomt udsprang som eksakte arbejdsområder hatten Filosofi vanskeligt ku’ frembyde. Også dengang blev filosofien vel misbrugt af overtroiske mennesker der mente, at den velnok ku’ være deres særlige religion en fin lille stuepige, så at se en troende der i dag ikke er kommet et hak videre, er næppe noget særsyn, jamen herregud da, hva’ er vel skide 2500 års mere specifikke beskrivelser, mod troende forfædres fordunklinger præsenteret som følsom religion? ;)
Det er så banalt som det næsten ka’ blie, men er der noget der virkelig irriterer lægprædikanter indenfor div. sekter, så er det oplevelsen af at videnskaber overalt end ikke skeler til deres overfølsomhed overfor nødvendig kritik. Det blev vel hurtigt manges indtryk allerede på KD’s ”jesusportal”, at disse følsomme kreationister nærmest var ved at gå i spåner over den kendsgerning, at viden fremdeles skabtes overalt og ikke kunne bruge deres ”dunkle skygger” til noget som helst.
I dag er situationen heldigvis en anden end for bare et par hundrede år siden, hvor fremskridtsivrige mennesker overalt sattes i skammekrogen af ”følsomme brødre” der nøjagtig som tilfældet set her, rejste sig røde i hodet af indforstået indignation med krav om straks at blive respekteret. I guder, hvor den tids fornuftige mænd og koner havde det svært med tidens fromsemænd, der med biwlen i hånden påberåbte sig øjeblikkelig opmærksomhed. Nu har de så fået det lidt sværere, og synes på det nærmest at bruge det meste af levetiden på at erobre lidt opmærksomhed ved at blande gamle filosoffer sammen med kreationisme gennem wikipedialæsning. De mere afklarede troende tillægger dem næppe nogen betydning, de ved så udmærket at tro er tro, og har det fint med det.

Jeg har en gammel ven, hvis bedste ven er Platon; hun underviser i ham med stor entusiasme, og netop den slags forelæsere vækker gnister til live mellem tilhører. Så det er ikke fordi interessen for de gamle grækere helt er forsvundet, man læser bare på en anden måde og udfra et andet grundlag – man ska’ gøre karriere og den skal batte økonomisk! I praksis er filosofien havnet hvor den fødtes, folk må tværfagligt samle sammen til kreditforeningen, værre må det dog stå til hos lægprædikanterne..;)

Bedste hilsner
Simon
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Fare for, at stilladset ved Børsen kan ..
28/04/2024 21:48
Biden og Netanyahu har talt sammen
28/04/2024 20:46
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Prins Harry markerer tiåret for Invictu..
28/04/2024 18:32
Brøndby snubler i guldkampen, men undg..
28/04/2024 18:21
Nyheder fra Religion.dk