annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
Heart Brain problematikker
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 470 gæster og 27 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Den kristne tro

Dette her Thomas skriver er så altafgørende vigtigt at forstå:

Citat:
Gud handler gennem os. Derfor er vi skabt i Guds billede, for at Gud kan reflektere sit virke ind i verden via os. Alle mennesker har derfor en ubetinget høj værdi i kristendommen. Og hele frelsesplanen er, at mennesket genoptager sit kald som Guds billedbærere - så billedet som knustes i syndefaldet bliver helt igen - og gør verden til et overdådigt sted.


Gud kan derfor aldrig være i forbindelse grædende ikoner eller tsunamier eller jordskælv. Gud kan KUN virke gennem mennesker. Men svagttroende og overtroiske mennesker har brug for tegn og tror visse naturkatastrofer er tegn på noget hvor Gud har en finger med i spillet, men vi må droppe disse uhyrligheder, eller disse ikke spirituelle synspunkter. Gud kan kun manifestere sin vilje og kærlighed og visdom gennem mennesker.

Bibelen er et stort kærlighedsdrama mellem Gud og mennesket. Hvor vi læser om overtro, men også om ægte spiritualitet hvor Gud tilskynder mennesket til at handle moralsk modigt i verden; hvor Gud rejser og oprejser og ja helbreder et menneske.

Monoteisme betyder ikke 1 styk Gud, men det betyder at Gud er i og med og for alle mennesker lige meget = vi kan ikke udelukke eller ekskludere nogen fra Gud for alle mennesker har de samme potentialer såvidt den vertikale kreative spiritualitet der findes mellem mennesket og Gud. Vi mennesker her på jorden kan kigge op på solen og tilbede eventuelt den, men sådan kan vi mennesker ikke samles og koncentrere os om Gud. Og forsøger vi gennem skrifter (sproget) at få det til at ligne, se ud som om der er 1 styk Gud, så har vi Babelstårn myten der fortæller os at dette tåbelige projekt er dømt til undergang. Altså hverken Koran eller Bibelen eller andre religiøse skrifter vil kunne lykkes med ideen om 1 styk bestemt og identificeret Gud. Hvorfor pokker er det sådan? Fordi Gud er lige meget hos, for og i og med, alle mennesker uden undtagelse, hvorfor Gud ikke kan være nogen menneskers Gud mere end andres. Vil det sige Gud så ikke eksisterer? Ja Gud eksisterer ikke som 1 styk Gud vi kan tilbede eller rende rundt og tro på.

Dette er meget svært at forstå fordi det i første omgang jo synes at være ateisme, endda meget stærk ateisme. Det er ihvertfald et opgør med afgudsdyrkelsen at Gud skulle kunne eksistere udenom vores spiritualitet, så vi udenom det åndelige spirituelle overhovedet skulle kunne formå at sige noget om Gud, det kan vi bare ikke, for alt det med Gud er en spirituel kategori. Og det spirituelle betyder ikke noget psykisk bevidsthedsmæssigt kun, det er det også, men det er altid også mere end dette da der altid er tale om en kosmisk total erfaring = en eksistentiel erfaring, der rammer mennesket på alle dets parameter, vores liv forstået eksistentielt = i verden værens eksistens, hvor det bevidsthedsmæssige psykiske aldrig kan adskilles vores umiddelbare kropslige sanselige kosmiske i verden væren. Det sidste her er så nødvendigt at påpege fordi mange tror det religiøse spirituelle (fx det med Helligånden, Den Hellige Guds Ånd contra menneskets ånd) blot er noget der foregår i hovedet på folk, hvilket blot viser at de mennesker der påstår dette aldrig har været i nærheden af det religiøse spirituelle som noget eksistentielt der vender op og ned på alting, altså det forvandler os i hjertet og i selve vores liv og eksistens også, som de fysiske sanselige kosmiske væsner vi er. Det er iøvrigt derfor helbredelserne er mulige og er så centrale, fordi der sker i forbindelse en ægte spirituel erfaring også en hel konkret fysisk biologisk forandring med os mennesker.

Der foregår meget i hovedet på folk, fx overtro, men dette batter ikke ret meget, fordi det aldrig vil kunne ramme os eksistentielt i livet og hjertet vores. Det vil aldrig kunne forandre (helbrede) eller forvandle (omvende) et menneske, hvilket kun sker når det vi taler om ikke kun er noget der foregår i hovedet på folk, ikke kun er noget psykisk bevidsthedsmæssigt der flyttes rundt på.

At det kun er noget der foregår i hovedet på folk er nøjagtigt lige så tåbeligt som at påstå eller hævde overfor den forelskede at det hele blot er noget der foregår i dit hoved. Det er det også, men det er jo meget meget mere end det, hele ens biologi forandres og hele ens selvforståelse og i verden værens sanselige kosmiske tilstand forandres. Der er virkelig tale om noget der sparker røv i fysisk biologisk forstand (også derfor vi taler om ny skabelse og også derfor der eksisterer mirakuløse helbredelser som lægerne endnu ikke magter at forstå, men det kommer en dag efterhånden som vi i videnskabelig forstand bliver klogere på den spirituelle kategori eller den religiøse spirituelle dimension).

At nogle mennesker lever i lunkenhed og alt det de oplever forekommer dem at være noget der blot foregår i hovedet og måske endda også er det, er værst for dem selv og de burde straks søge hjælp hos psykolog eller psykiater eller andre der kan få dem til at leve og eksistere igen, ja det er et spørgsmål om liv og død, to be or not to be.
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Knivstikkeri i Nordvest: 27-årig mand r..
27/04/2024 21:37
Harvey Weinstein indlagt fra fængslet
27/04/2024 21:27
FN's Sikkerhedsråd frygter snarligt ang..
27/04/2024 21:10
Britney Spears indgår forlig med sin fa..
27/04/2024 20:46
Ruslands industriproduktion stagnerer
27/04/2024 19:32
Nyheder fra Religion.dk