annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15537295
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372389
Et andet syn 1980841
Jesu ord 1518425
Åndelig Føde 1465878
Galleri
Den store synagoge i Krakow.
Hvem er online?
0 registrerede 323 gæster og 303 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Forklaringen på pinsemyten.

Krigs -Hans, Krigeren Hans "in the zone", "krigs -zonen", se senere:



Kan man løbe fra ALT?

Ihvertfald kan man da prøve.

Just do it.

Hvis man kan gå fra forstanden, så skulle man da også kunne løbe fra forstanden.

Hvilken forstand? Den uudholdelige forstand!

Forstanden eller fornuften uden inspiration og uden ekstasen.

Ja løbefornuften er vores ekstatiske fornuft, kamp flugt sympatiske fornuft, hvor der findes en paradoksal refleks; spill over transcendens, kendt som "flow"; "runner's high" og man taler om at athleten nu er "in the zone". Midt i ens sympatiske kamp flugt frygt arousal stressende smertefulde løb, indfinder der sig en euforisk højdepunktsoplevelse af ekstatisk smertefri salighed eller lykketilstand, benævnt som "flow"; "runners high" hvor athleten siges at være "in the zone". Dette paradoksale skifte, 'spill over' transcendens refleks skifte, fra vores primære kamp flugt frygt stress (adrenaliniseret og corticoliseret) arousal sympatiske ANS fungeren til en på samme tid euforisk ekstatisk salighed (vi ellers normalt kun er bekendt med fra det parasympatiske ANS system i forbindelse absolut ro og hvile, dagdrømmeri som sex og spise, altså stor nydelse), grunder eller bunder i kroppens egen endorfinske (smertedæmpende peptider med morfin lignende virkning) såvel som anandamide (endocannabinoid), som også neurotransmitters som epinephrine, serotonin og dopamin er på spil i dette sindrige biokemiske lykke belønningssystem til at modvirke vedvarende stress. Når 'endorfinerne' og disse neurotransmitter udskilles, skaber det en følelse af at være ”høj” eller salig beruset og påvirket; hvilket altså omtales som "Runners High" som athleten der er "in the zone", i flow, der er 'høj', i en salig beruset lykkelig tilstand af højere eller udvidet bevidsthed.

Der findes ingen genveje til athletens "peak experience", højdepunktoplevelser, "in the zone" -ekstatiske flow -beruselse, hverken spiritus, hash, LSD, ecstacy og lignende må betegnes som genveje, men alene vildveje eller fordrejninger og forvridninger af disse unikke oplevelser og erfaringer, der netop er så fyldt med jordforbindelse (tyngdekraft og body (embodiment of mind and body)), som forklarelse, øget skærpet årvågenhed/vågenhed, højere former for skærpet bevidsthed.

Altså kun den nydelse der opnås gennem ægte ydelse, altså sund arbejdsvirksomhed må vi som kultur eller civilisation godkende. Altså kun gennem vore sunde aktiviteter og virksomhed i verden når vi lykken og saligheden, ellers vil det medføre eller afføde en misbrugsproblematik, hvor man passivt bliver afhængig, af stoffer lige fra søde sager til spiritus og cigaretter, over hash, ecstacy og lignende, til smertestillende medicin helt op til morfin lignende præparater. Vigtigt at forstå er at vi ikke må gøre os selv afhængige af genveje hvor vi passivt kan modtage salighed og lykke uden at yde. Ikke engang i forbindelse den sexuelle akt, også her må arbejdes for sagen. Selv kosten som er så rig en kilde til salig belønning som lykke, må vi forstå når os gennem jagt, røgt, jordbrug som dygtig tilberedning af maden.

Mennesket er født aktivt, rastløst virkelysten (mennesket er en kriger en jæger (en arbejder), eller en omsorgsperson), hvorfor ydelsen kommer før nydelsen, før den sunde nydelse. Apati skyldes oftest et liv i passiv nydelse (en oral receptiv neurose). Derfor er udtryk og virkelyst (kreativ virkelyst) så vigtige størrelser. Som Freud så smukt har sagt det, det sunde menneske er i stand til at arbejde og elske. Har man en neurose så skyldes det som oftest at man er havnet i passiv nydelse, man springer over hvor gærdet er lavest, eller man søger genveje til den salige belønning, lykken, gennem søde sager (trøstespiseri), drikkeri, rygning, eller man tar stoffer lige fra hash, ecstacy, og lignede, til man er blevet afhængig af medicinske smertestillende præparater. Selvfølgelig bliver pattebørn næret og belønnet med moders bryst, men disse former for oral passiv receptiv neurotisk adfærd må en dag høre op. Enhver misbruger er et pattebarn, der ikke selv er herre over sin eget liv såvel som hjernekemi. Vi må altid huske på at vi skal være de aktive virkelystne styrende aktører, altså direktører, i vores eget liv, vi udformer vores eget liv i forbindelse vore virksomheder og aktiviteter i verden, hvor vi må yde før vi kan nyde (arbejde og virke før vi belønnes), hvor ydelsen altid kommer før nydelsen, hvor den aktive indsats kommer før den passive belønning eller hvor belønningen og den sande lykke altid udspringer af vore kreative aktiviteter og virksomhed.

Handlekraft og aktivitetsniveauet, et menneskes kreative rastløse (spontane impulsive) virkelyst er så vigtig at få kigget på.

""Some part of life — perhaps the most important part — must be left to the spontaneous action of individual impulse, for where all is system there will be mental and spiritual death." - Bertrand Russell".



Vi må lære at se og forstå mennesket som et aktivt virkelysten kreativ væsen. Buddhismen og mindfulness har overskredet sidste salgsdato, såvel som passive former for nydelser, som trøstespiseri; drikkeri, som rygning, som hash, ecstacy og andre hårdere stoffer, såvel som medicinske smertestillende præparater. To do, not to be! Endnu vigtigere end vores væren, at være, er det at se på vore virksomheder, vore aktiviteter, hvilke aktiviteter der fylder vores dag, hvordan vi arbejder, altså virker kreative i verden.

Hvad laver du? Jeg laver ingenting! Nej vrøvl og sludder, ingen mennesker her på jorden laver forhåbentligt ingenting. Alle mennesker er aktive, virkelystne og villende mennesker, nogle endda tænkende på samme tid.

Alle mennesker er dygtige og duelige, virkelystne og villende, og ja nogle endda tænkende på samme tid.

Et muntert virksomt liv er vigtigere end et liv fyldt med passive nydelser og afhængigheder, og i den sammenhæng kan vi sige at ledighed er roden til alt ondt. Jeg skal som det pattebarn jeg er, kun side på bænken hele dagen og søge nydelsen ved at fylde mig selv med spiritus, en anden skal spise søde sager dagen langen, en tredie søger nydelsen gennem hash og stoffer, en tredie er på lægeordinerede smertestillende præparater eller andet snyd. Helvede er et passivt liv i afhængighed. Helvede er at havne i passivitet, neurosen er dets navn og vi kender dette forhold fra søndagsneurosen, hvor vi ikke aner hvad vi skal stille op med os selv denne dag uden tvungen aktivering, arbejde tilrettelagt af andre for os.


Min krigs-erklæring lyder:

Al magten tilbage til vores virkelyst og handlekraft, ja mennesket, menneskets liv, skal forstås som et udtryk, et kreativt udtryk. Hvor er du i denne proces, udlevelsesproces, kreative udtryksproces? Er du overhovedet begyndt, eller lever du blot passivt sansende og nydende?

Mange kærlige hilsner HansKrigst
Seneste indlæg
Ramadan-måneden
af Anonym
29/03/2024 03:03
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Luftalarmer mange steder i Ukraine i nat..
29/03/2024 02:41
Økonomisk hjælp på vej til amerikansk..
29/03/2024 02:03
Verdens glemte konflikt: FN-opfordring o..
29/03/2024 01:28
Stormen Nelson raser flere steder i Euro..
29/03/2024 00:31
Israelsk militær: Højtstående Hamas-m..
29/03/2024 00:25
Nyheder fra Religion.dk