annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15941211
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404944
Et andet syn 2008064
Åndelig Føde 1624589
Jesu ord 1536995
Galleri
Limfjorden, Strandparken Nørresundby
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 244 gæster og 167 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Gud!

”naturvidenskabens aksiom-betingede trosgrundlag”.

- Psst! Videnskaber betjener sig af sproget, selve sproget hører dog under filologien – er det egenskaber ved selve sproget eller egenskaber ved naturvidenskaben, du stadig rabler rundt i – ja nærmest blander sammen? Det ender vel med du også anklager din vandkande for ikke at servere kaffe ;)

Et udsagns sandhedsværdi knytter sig til sproget, ligesom begrebet ’sandhed’ jo er en egenskab ved en påstand. Naturvidenskaberne er forskellige men også samarbejdende aktiviteter, der har det fælles mål, at finde frem til hvordan forskellige naturforhold fungerer og virker. Det er ved hjælp af sproget man beskriver hvad der observeres, men arbejdet selv er ofte meget praktisk. Det er beskrivelserne der kan falsificeres - falsifikationsprincippet har dog intet at gøre med "tro".
Det er selvfølgelig let nok for mig, at sige du må være mere præcis, nu du nærmest synes at være tilbage i din ”ingenting kommer af ingenting”-tilstand.

Beviser fører man stadig i jura, logik og matematik (som også er et sprog), så du må altså nøjes med at dyrke tro i dit trossamfund. Snakken om beviser og tro i forbindelse med naturvidenskaben, er mere knald i potten end en kæphest du sårn’ ka’ rie’ på, Arne.

Naturvidenskaber producerer viden, sandsynliggjorte iagttagelser, dvs. beskrivelser af noget observerbart der præsenteres logisk konsistent, dér har du en sand beskrivelse.
Skulle der være kun tro i pølseenden af maskineriet, kasseres hele bøvleriet i samtlige videnskaber – heller ikke i filologi stiller man sig tilfreds med at ”tro” noget om sprogets betydning.
Du ér bare ikke den store tilhænger af viden, men sandsynlighed er vel heller ikke noget i religiøse troende opererer med, når i ska' holde himmelnisserne i luften.

Men nu vi er i spøg og skæmt afd. ku’ det jo være helt sjovt med et af dine ”beviser” på det lille træstykke som udtryk for en guddommelig skaberkraft, gerne en der ganske udvider hele forståelsen af gravitation, du ku ’jo kalde det: ”Arnes åndelige entropi”? ;)

A propos kaos, kommer vi så omsider med snert til din ”mystiske” gudetro, som slet ikke er spor mystisk: din tro har du jo selv åbenbaret, den er så at sige eneste logiske slutning på alt dit vissevasse gennem årene, andet er ganske enkelt usandsynligt.
Så altså, spillet for galleriet med dig som den tilbageholdende agnostiker der ri’er galop på naturvidenskabelige interesser, modsiges bare af en overvældende mængde vrøvl i din egen ”åndelige indlægskasse” – tænk på års underholdning med alle dine ”kaospiloter”, snart om ateismen der blev til en tro, så videnskaben der fulgte trop, for ikke at tale om alle dine indlæg om videnskabers utilstrækkelighed, idet de ikke som religioner og politikere skaber moralske konventioner på samfundets vegne. Ærlig talt Arne, tror du virkelig ikke vi er præpareret til at gennemskue en buddhistisk julenisse med kristent englestøv loftet, når vi ser ham? ;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
20/05/2024 13:44
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Folkemødets program er større end noge..
21/05/2024 21:10
Israel beslaglægger kameraudstyr, der s..
21/05/2024 20:57
Pochettino stopper som manager i Chelsea
21/05/2024 20:33
UNRWA stopper midlertidigt for uddelinge..
21/05/2024 19:54
Holland vil ikke længere tillade intern..
21/05/2024 19:46
Nyheder fra Religion.dk