annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 16008374
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2415407
Et andet syn 2013284
Åndelig Føde 1649408
Jesu ord 1539298
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
1 registreret Hanskrist 71 gæster og 167 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: somo
Emne: Re: skadelige urenheder




Toraen og evangeliet blev åbenbaret af Gud (Faderen) til profeterne Moses og Jesus
men

Der er ingen tvivl om, at den oprindelige form af Tawrah og Injeel blev åbenbaret fra Allah Den Almægtige og var Hans sande ord. Men både jøderne og de kristne fordrejede og ændrede dem; ved tilføjelse eller sletning. De lavede mange forskellige versioner af hver bog. Hver af disse kopier modsiger og forfalsker de andre. Derfor blev sandheden forvekslet med løgn i disse bøger. Kun gennem vores bevarede Sharee'ah (islamisk lov) kan vi skelne mellem dem.




Moses: Det Gamle Testamentes største profet


Ifølge Bibelen var Moses profeten, der førte Israel ud af slaveriet i Egypten og bragte dem til kanten af det forjættede land. Det Gamle Testamente omtaler ham 767 gange, hvilket gør ham til en af de mest fremtrædende personer i Det Gamle Testamente. (Kun David nævnes mere.) Mens Abraham er Israels forfader, betragtes Moses ofte som dets grundlægger for hans rolle i at etablere Israel som en nation.




Lige respekt til alle profeter
Islam skelner ikke mellem profeterne:

Nogle mennesker kan kritisere profeter, der tilhører andre religioner end deres egen. Men islam påbyder enhver muslim at respektere andre profeter, og derfor strider enhver kritik eller manglende respekt mod andre profeter imod islamiske principper.

Sendebuddet tror på det, der er åbenbaret ham fra hans Herre, og (ligeledes) de troende: alle tror de på Allah og Hans engle og Hans bøger og Hans sendebud (og siger): Vi gør ikke forskel på nogen af Hans sendebud. Og de siger: Vi hører, og vi adlyder. (Giv is) Din tilgivelse, vor Herre, og til Dig vender vi tilbage.)’’ (Koranen;2:285).

Så en muslim elsker Moses og Jesus på samme måde, som han elsker Muhammed (PBUT), og har samme grad af respekt og respekt for dem. En jøde, der omfavner kristendommen, mister ikke sin affinitet med Moses; han udvikler blot kærlighed til endnu en profet, Tro på profeterne, nemlig Jesus. Ligeledes nærmer en kristen, der omfavner islam, en anden profet, profeten Muhammed,

foruden profeterne Jesus og Moses. Må fred være med Muhammed og alle de andre profeter og budbringere! Guds sendebud nævnt i den hellige Koran Muslimer tror, at den hellige Koran er Guds ord; det blev åbenbaret for Muhammed gennem englen Jibril (Gabriel), og Muhammed overbragte dette Budskab til menneskeheden på samme måde, som han modtog det.




Blandt de femogtyve profeter nævnt i den hellige Koran er nogle, såsom Idris og DhulKhifl, kun blevet omtalt meget kort ved navn. Andre er nævnt med en kort beretning om deres livshistorier, såsom Ismael, Isaac og Yunus, mens der er givet mange detaljer om andre profeter som Abraham, Moses, Josef og Jesus. Alle historier i den hellige Koran om profeterne er sande og autentiske, og et af trosprincipperne for muslimer er at tro på dem.


Disse sendebud har Vi ophøjet, nogle over andre. Blandt dem er de, til hvem Allah har talt, og nogle af dem har Han ophøjet i rang. Og Vi gav Jesus, Marias søn, de klare beviser og styrkede ham med den hellige ånd. Og hvis Allah havde villet det, så ville de, (der kom) efter dem, ikke have kæmpet mod hinanden, efter at de klare beviser var kommet til dem. Men de blev uenige. Og blandt dem er der dem, der tror – og blandt dem er der dem, der er vantro. Og hvis Allah havde villet det, havde de ikke kæmpet indbyrdes, men Allah gennemfører, hvad Han ønsker.. (Koranen; 2:253).



Muhammad: A Prophet Like Unto Moses - Why Islam
Commonalities Between the Torah, Bible, and Quran


Muhammed: En profet som Moses - hvorfor islam
Fællestræk mellem Toraen, Bibelen og Koranen
.
https://www.youtube.com/watch?v=83bFU3sNq0g

Moses i Bibelen og Koranen | Dr. Shabir Ally
Moses in The Bible & Quran | Dr. Shabir Ally

https://www.youtube.com/watch?v=hM_YA6CWbFU
Seneste indlæg
Spiritualitet
af Hanskrist
28/05/2024 23:49
Adskille stat og kirke?
af Arne Thomsen
28/05/2024 23:43
Vigtige præciseringer
af somo
24/05/2024 20:08
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Nyheder fra DR
FN: En million mennesker er flygtet fra ..
29/05/2024 00:47
Grønland har søgt om optagelse i ameri..
28/05/2024 22:47
Amerikansk anløbsbro til nødhjælp i G..
28/05/2024 22:34
Putin advarer Vesten mod at lade Ukraine..
28/05/2024 21:16
Regeringen vil skære 1.000 årsværk v..
28/05/2024 20:38
Nyheder fra Religion.dk