annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15659804
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380304
Et andet syn 1989662
Jesu ord 1522485
Åndelig Føde 1515215
Galleri
Løve i egen hule nu.
Hvem er online?
2 registrerede ABC, Arne Thomsen 355 gæster og 34 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Lyser på vej

Citat:
Nå da, nu er det lige pludselig ikke længere "din Gud", men "forholdet", du roser dig selv for at formå at beskrive


Jamen mand Arne, læser du overhovedet hvad jeg skriver, der findes ikke en Gud uafhængig mennesket, i samme øjeblik Gud kunne beskrives objektiv uafhængig mennesket var vi ude af teologien og det religiøse spirituelle og over i naturvidenskab (videnskab om noget eller nogen) og Gud ville ikke være Gud mere men et væsen med eksistens og en sådan tankegang er den værst tænkelige form for ateisme som Tillich siger.

Gud og mennesket er en samhørende konstruktion som også bibelen er et bevis på hvert eneste side, ja du finder ikke en eneste side i Bibelen hvor det ikke er menneskets forhold til Gud der er på tale

Gud giver sig til kende igennem åbenbaringer, igennem sin Ånd, Guds Ånd der er anderledes end menneskets ånd. Alle mennesker kunne lynhurtigt gøre store fremskridt hvis de lærte at skelne mellem menneskets ånd og Guds Ånd (1)*.

Det første man skal lære er denne skelnen som er let nok, derefter skal man leve med forskellen en go periode, så man ved hvad der er fra os selv (et menneskeligt åndsprodukt) og hvad der er fra Gud. Igen noget alle mennesker kan lære forholdsvis hurtigt, i løbet af et par år. Og så derefter bliver man et menneske med skelneevne og så begynder de helt store åbenbaringer (1)* og inspirationer og kalds vækkelser og stærke MOTIVATION'ER eller arketyper at manifesterer sig, hvorigennem Gud bruger os som et redskab her på jorden. Ja Gud behøver os mennesker, selv en social udstødt som Gerth arbejder Gud på. Gerth har i mange år ikke syntes han var noget, men på det ser Gud ganske anderledes og har sendt sin Ånd, Helligånden i retning af Gerth. Når Gud elsker Gerth hvorfor skulle han ikke også elske og ville dig Arne? Men sålænge du intellektuelt blot vil have Wikipedia overblik og sætte grænser for Gud (og hele tiden fortælle at her og her kan Gud ikke være og gøre sig gældende) og du ikke ønsker NYT LIV, Guds Ånds begær er nemlig NYT LIV, så vil du selvfølgelig kun leve i din egne vildfarelse om det religiøse. Guds Ånd kan ellers gøre så meget godt for dig Arne som for alle os andre. Vi skal bare snakke om det på en nede på jorden forståelig måde. Det er slet ikke så svært, lyt fx til Jesus og Paulus og HansKrist, det er jo rørende og enkelt og let forståeligt hvad de siger alle tre, ja selv Gerth kan sige noget interessant, hvis han bare gad droppe sin barnlige kristendoms kritik der ikke er kød på for voksne mennesker, der kender bare lidt til teologien.


(1)*:

Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os.




-0-0-0-0-

Og både du Arne og Gerth forstår ikke det åndelige. I er hyle morsomme at høre på når I hidser jer op over at de kristne taler om Gud som de kender som en kærlig far der elsker os og gir os så meget gennem sin Ånd. Læs fx sidste halvdel af Rom 7 og Rom 8. Alle de helt store har læst de halvanden kapitel og udtalt sig om hvad det er vi her høre. Som Freud, Lacan, og moderne neurovidenskab ud fra den Polyvagale Theory om det autonome nervesystem kaster sig over de halvanden kapitel burde du Arne også. Det er så dyb, så dyb, en forståelse vores nervesystem og et menneskeliv der her beskrives til alle tider.

Skulle man vælge 10 kortere tekster der har forandret verdenshistorien og menneskehedens liv og hjulpet utallige sjæle, enkelt sjæle, så vil de halvanden kapitel skulle medtages. Som 1 Kor 2 og 13 og 2 Kor 3 fx. Og ja hvad med Galaterbrevet og hele Romerbrevet.

Det er ikke uden grund at Paulus er det menneske der dagligt citeres mest og som flest mennesker kan referere eller citere udenad.
Seneste indlæg
Kom op på bjerget...
af Anonym
20/04/2024 06:35
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
19/04/2024 20:12
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:46
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Nyheder fra DR
Region vil tage hul på milliardlån til..
20/04/2024 12:26
Coops regnskab går i minus med 717 mill..
20/04/2024 11:31
Clara Tauson er finaleklar uden kamp
20/04/2024 11:28
Haiti er hærget af vold: Bander bortfø..
20/04/2024 11:04
Politi undersøger sprængning af pengea..
20/04/2024 10:06
Nyheder fra Religion.dk