annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Rødhus strand
Hvem er online?
0 registrerede 380 gæster og 308 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: somo
Emne: Re: Rizq af Allah og Zakat


Det Gamle Testamentes Profeter, som Abraham, Noah , forkyndte aldrig, at Gud er en del af en Treenighed, og troede ikke på Jesus som deres Frelser. Deres budskab var enkelt: Der er en Gud, og han alene fortjener din tilbedelse. Det giver ikke mening, at Gud sendte profeter i tusindvis af år med den samme vigtige besked, og så pludselig siger han, at han er i en Treenighed, og at du må tro på Jesus for at blive frelst.

Sandheden er, at Jesus prædike den samme besked, som profeterne i Det Gamle Testamente prædikerede. Der er en passage i Bibelen, som virkelig understreger hans kernebudskab. En mand kom til Jesus og spurgte: "Hvad er det første bud for alle?" Jesus svarede: "Det første af alle bud er Hør, Israel, Herren vor Gud, Herren er en." (Mark 12:28) -29]. Så det største bud, den vigtigste tro ifølge Jesus er, at Gud er en. Hvis Jesus var Gud, ville han have sagt: "Jeg er Gud, tilbeder mig", men det gjorde han ikke. Han gentog blot et vers fra Det Gamle Testamente, der bekræfter, at Gud er En.

Nogle mennesker hævder, at Jesus kom til at dø for verdens synder. Men overvej følgende sætning fra Jesus: Dette er evigt liv: at kende dig, den eneste sande Gud og Jesus Kristus, som du sendte. Jeg har herliggjort jer på jorden ved at afslutte det arbejde, du gav mig til at gøre. "(Johannes 17: 3-4). Jesus sagde dette, før han blev fanget og taget for at blive korsfæstet. Det fremgår klart af dette vers, at Jesus ikke kom til at dø for verdens synder, da han var færdig med det arbejde, som Gud gav ham, før han blev taget til korsfæstelse.

Også Jesus sagde "frelse er af jøderne" (Johannes 4:22). Så ifølge dette behøver vi ikke at tro på treenigheden eller at Jesus døde for vores synder for at opnå frelse, da jøderne ikke har disse overbevisninger.
5. De tidlige kristne

Historisk var der mange sekter i den tidlige kristendom, der havde en række tro på Jesus [1]. Nogle troede på, at Jesus var Gud, andre troede på, at Jesus ikke var Gud, men delvist guddommelig, og andre troede på, at han var et menneske og ikke mere. Trinitær kristendom, som er troen på at Gud, Jesus og Helligånden er en ud af tre personer, blev den dominerende sekte af kristendommen, når den blev formaliseret som det romerske imperiums statsrolle i det 4. århundrede. Kristne, der nægtede Jesus at være Gud, blev forfulgt af de romerske myndigheder [2]. Fra dette tidspunkt blev den trinitære tro udbredt blandt kristne. Der var forskellige bevægelser i det tidlige kristendom, som nægtede treenigheden, blandt de mere velkendte af dem er adoptionisme og arrianisme.

Dr Jerald Dirks, som er en ekspert på tidlig kristendom, havde dette at sige om emnet: Tidlig kristendom var ret konflikt med spørgsmålet om Jesu natur. De forskellige Adoptionistiske stillinger inden for tidlig kristendom var mange og til tider dominerer. Man kan endog spekulere på, at den arianiske og nestorianske kristendom muligvis kunne være en yderst betydelig kilde inden for kristendommen i dag, hvis det ikke var for den kendsgerning, at disse to grene af kristendommen, der primært var beliggende i Mellemøsten og i Nordafrika, var så lignede den islamiske lære om Jesu natur, at de helt naturligt blev absorberet i islam i begyndelsen af ​​det syvende århundrede. "[3]

Da der var så mange sekter i den tidlige kristendom, hver med forskellige overbevisninger om Jesus og med deres egne versioner af Bibelen, hvilken man kan vi sige fulgte Jesu sande lære?

Det er ikke fornuftigt, at Gud sender utallige profeter som Noah, Abraham og Moses, for at fortælle folk at tro på en Gud, og så sender pludselig en radikalt anderledes besked om treenigheden, som modsiger sine tidligere profeters lære. Det er klart, at kristendommens sekte, som troede på Jesus at være en menneskelig profet og intet mere, fulgte Jesu sande lære. Dette skyldes, at deres Guds koncept er det samme som det, der blev undervist af profeterne i Det Gamle Testamente.
Jesus i islam

Den islamiske tro på Jesus demystifies for os, hvem den virkelige Jesus var. Jesus i islam var et ekstraordinært individ, valgt af Gud som en profet og sendt til det jødiske folk. Han forkyndte aldrig at han selv var Gud eller Guds faktiske søn. Han blev mirakuløst født uden far, og han udførte mange fantastiske mirakler som helbredelse af blinde og spedalske og opdrage de døde - alt efter Guds tilladelse. Muslimer tror på, at Jesus vil vende tilbage før dommens dag for at bringe retfærdighed og fred til verden. Denne islamiske tro på Jesus ligner troen på nogle af de tidlige kristne. I Koranen adresserer Gud de kristne om Jesus på følgende måde:

O bogens folk må ikke begå overdrev i din religion og sige ikke noget om Gud undtagen sandheden: Messias, Jesus, søn af Maria, var intet andet end en budbringer af Gud, Hans ord,


Islam er ikke bare en anden religion. Det er den samme meddelelse prædiket af Moses, Jesus og Abraham. Islam betyder bogstaveligt "underkastelse til gud" og det lærer os at have et direkte forhold til gud. Det minder os om, at siden Gud skabte os, skal ingen dyrkes, undtagen Gud alene. Det lærer også, at Gud er intet som et menneske eller som noget, vi kan forestille os. Guds koncept er opsummeret i Koranen som:


Debat mellem Islam & Kristendom - "Er Jesus Gud?" - ...
https://www.youtube.com/watch?v=h06QqLjMgrs
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Frankrig genoptager støtte til palæsti..
28/03/2024 15:25
Letlands udenrigsminister trækker sig e..
28/03/2024 14:45
FN: Flere end 1.500 dræbt under bandevo..
28/03/2024 13:27
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Nyheder fra Religion.dk