annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15653852
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379799
Et andet syn 1989220
Jesu ord 1522313
Åndelig Føde 1513197
Galleri
Svensk træhus
Hvem er online?
3 registrerede somo, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 328 gæster og 50 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: somo
Emne: Re: Intet at misforstå...



Islam har fem søjler, den første af dem er shahadatan, eller de to vidnesbyrder. De består af at bevidne, at der er ingen Gud udover Allah (swt) og at Profeten Muhammad er Allahs sendebud. Allahs (swt) profet har sagt: " Islam er blevet bygget omkring fem søjler: at bevidne, at der er ingen Gud udover Allah og at Profeten Muhammad er Allahs sendebud; at udføre de obligatoriske bønner; at give zakat; at faste i måneden Ramadan; og at tage på pilgrimsrejse til Allahs hus i Makka".
Enhver, der vil konverterer til islam skal sige de to vidnesbyrder og tro på dem.

Første del: bevidne, at der er ingen Gud udover Allah (swt)
Troen på Allahs (swt) eksistens.
Storheden i skabelsen og alt det, den omfatter - mennesker, dyr, fugle, planter, floder, søer, have, bjerge, sletter, bakker, stjernerne og planeterne - Alle disse ting peger mod eksistensen af en Skaber, Enestående og Iagttageren over alt.
Den Almægtige Allah siger i Koranen sura Al-Djathija vers 4-6: "Sandelig, i himlene og på jorden er der visselig (overbevisende) tegn for de troende. Og (også) i jeres (egen) skabelse og i (alt), hvad Han udbreder af levende væsner (på den), er der visselig tegn for et folk, som har vished. Og i nattens og dagens veksel, og i det, som Allah sender ned fra himlen som ernæring, hvorved Han levendegør jorden efter dens død. Og (ligeledes) i vindenes skiften er der tegn for et folk som forstår".

Allah er en, uden partnere.
Universets forunderlige orden og den præcise udvikling det har gennemgået i millioner af år, antyder at Herskeren af universet må være en, uden partnere. Ligesom, det er umuligt, at universet er kommet af sig selv, er det også umuligt, at der skulle være to skabere. Hvis det havde været sådan, ville der have været uoverensstemmelser, der ville have ødelagt og nedbrudt ordenen.
Den Almægtige Allah (swt) siger i Koranen, sura Al- Mu'minûn vers 92: "Allah har ikke antaget Sig nogen søn, og der er ikke nogen gud sammen med Ham. Så ville enhver gud visselig have taget (til sig), hvad han (selv) havde skabt, og nogle og nogle af dem ville have besejret andre (af disse formentlige guder). Allah er fri fra (sådanne) mangler og (højt) hævet over, hvad de tilskriver (Ham).

Allah, den Alvidende.
Muslimer tror på, at Allah (swt) er den Alvidende. Hans viden omfatter alt der foregår i hele universet. Han ved alt hvad vi ser og hører og det vi ikke ser og hører. Allah ved hvad der er skjult i hjerterne og sindene i alle Sine skabninger.
Allahs (swt) viden omfatter alt fra det enorme til det mikroskopiske: fra antallet af stjerner på himlen, til fiskene i floder og have, fra korn af sand i ørkenen til antallet af dråber i havet.
Den Almægtige Allah (swt) siger i Koranen, sura Al-An'am vers 60: "Og hos Ham er nøglerne til det skjulte. Ingen kender dem undtagen Han (alene). Og han ved, hvad der er på det tørre land og i havet. Og ikke et blad falder af, undtagen Han kender det. Og der er ikke et korn i jordens mørke, ej heller noget grønt eller noget vissent, undtagen det er i en tydelig bog".

Allah, den Almægtige.
Muslimer tror på, at Allah har magt til at gøre alting. Når Han vil noget, siger Han: "bliv til!" og det er.
Allah (swt), er den der bestemmer over vores anliggender og tager sig af vores behov. Han giver liv og bestemmer over døden. Som følge deraf, skal muslimer ikke sætte sin lid til andre end Allah (swt).
Muslimer tror på, at kun Allah (swt) giver og tager, Den Almægtige Allah (swt) siger i Koranen, sura Al-Ma'idah vers 120: "Kongedømmet over himlene og jorden og hvad der er i dem tilhører (alene) Allah, og han er Mægtig over alle ting".

Allah (swt) hører hver en lyd, nær som fjern, høj eller lav. Han hører os, når vi taler højt og når vi hvisker til os selv og Han besvarer vores bønner. Han hører også alle Sine skabninger, store som små, om de tramper som en elefant, kryber som reptiler, flyver som fugle, eller graver sig stille ned som insekter. Og Han hører de skabninger vi ikke kender til. Allah (swt) ser alt stort og småt, synlige og usynlige for mennesker om natten og om dagen.
Fordi Allah (swt) er den Althørende og den Altseende, skal man ikke gøre noget, der vil gøre Ham vred.
Den Almægtige Allah (swt) siger i Koranen, sura Al-Sjura vers 12: "...Intet (eller ingen) er lig Ham, og Han er den Althørende, den Altseende".

Allah, Forsørgeren.
En anden del at den islamiske tro er, at Allah (swt) er Forsørgeren, der dækker vores behov. Han giver menneskene hvad Han vil, ud af gavmildhed og velsignelse. Derfor er mennesket ikke den rigtige forsørger; denne rolle er kun Allahs (alene).
Muslimer tror på, at lydighed mod Allah (swt), tilbedelse af Ham, og udførelse af gode gerninger, vi forøge deres underhold og velsignelser. Hvis ens underhold bliver mindre, skal man ikke blive ked af det eller pessimistisk. I stedet skal man have tålmodighed og bede Allah med fuld tro på Ham, om at Han vil hjælpe en til at gennemgå denne test, at gøre ens underhold større og ens prøvelser mindre.
Den Almægtige Allah (swt) siger i Koranen, sura Al-Rûm vers 38: "Har de ikke set, at Allah øger Sit underhold for hvem han vil og begrænser (det for hvem han vil). Sandelig, heri er der visselig tegn for folk, som tror".

Del 28. Begyndelsen og afslutningen - At fornærme englene

https://www.youtube.com/watch?v=lptxoyN4kdI
Del 29. Begyndelsen og afslutningen - Dit paradis venter
https://www.youtube.com/watch?v=shqS-8eAG7M
Del 30. Begyndelsen og afslutningen - Jinn og djævle
https://www.youtube.com/watch?v=rkXMJtP4YV8
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:46
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Nyheder fra DR
Lars Løkke Rasmussen om morgenens udvik..
19/04/2024 11:49
Julian Nagelsmann fortsætter som tysk f..
19/04/2024 11:42
Finland: EU må gøre noget ved migrante..
19/04/2024 11:14
To personer anholdt i Polen - mistænkes..
19/04/2024 10:32
Russisk bombefly er styrtet ned i eget l..
19/04/2024 09:09
Nyheder fra Religion.dk