annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15738219
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2387905
Et andet syn 1995517
Åndelig Føde 1535871
Jesu ord 1527186
Galleri
Hønsegården
Hvem er online?
0 registrerede 83 gæster og 153 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Forstå det hvem der ka'.....

Att. Somo:

Her (endnu) en lille debattråd til øjnene dine.
Selvsagt er Mellemøstkonflikten et følelsesladet tema, men det skal ikke hindre tænkning i at fremme gode pointer på begge sider af hækken, til trods for en erkendelse af at synspunkterne måske ikke vil nå hinanden ved havelågen de næste generationer. Men uenighed tjener ikke til uigenkaldelig adskillelse mellem mennesker, nøjagtig som mulig sameksistens ikke karakteriseres ved en fællesmængde der forholder sig til én og samme gud – eller til anden form for overtro. Det er fuldt ud muligt at skabe politiske fundamenter, hvor uensartede livssyn og tilværelsesformer danner grobund for en dynamisk udvikling, der faktisk tjener mange former for fællesskab i et fælles samfund, hvilket demokratier rundt om i verden er mere eller mindre gode exempler på. En senere virkelighed består af en fortids visioner, hvorfor det selvfølgelig heller ikke er utænkeligt at drømmen som Trond Linstad viser til, engang i fremtiden vil opfattes som en selvfølge for mennesker der ikke selv sled for drømmens virkeliggørelse, nøjagtig som vi i dag blot tager værdisyn i demokratiske samfund for givet, idet drømmens omkostninger ikke består af vort blod i brostenene. Det er muligt med indsigt at skabe gode politiske rammer, og historisk set har omkostningen været, at underordne gudetro de fælles love.

Jeg ser dine forståelsesproblemer, og at du tydeligvis tror den eneste acceptable levevis består i underkastelse af kun én gudetro, selv om dette kun skyldes din dovenskab, idet du jo bare ikke gider sætte dig ind i ældre kulturformer med en ganske udbredt polytheisme, der sågar er et fortrinligt tilbud til mennesker med gudebehov i dag. Men sagen er, at den udvikling der tog form for snart femhundrede år siden i Europa, var en nødvendig skelnen mellem guds love og menneskets love, og helt sikkert en skelnen der i din såvel som ortodokse jøders optik, må ligne et skrækscenarie, men som sikkert vil være en skelnen senere muslimer og jøder vil være tvunget til at indføre på deres religions vegne.
Man vil simpelthen reformere trosindholdet i begge religioner, fordi man indser nødvendigheden, på samme måde som al anden udvikling sker af nødvendighed. Man kunne også vende det om, og sige: hvorfor ikke begynde nu? Hvorfor påtager i muslimer i nutiden jer ikke ansvaret og skaber et textindhold der bedre samsvarer med nutidige leveforhold? Det vil jo alligevel ske, nøjagtig som det skete i den protestantiske kristendomsforståelse. Det eneste det vil betyde er, at i vil komme jødiske trossamfund en smule i forkøbet, og at i vil medvirke til at forme en bedre fremtid for kvinder og børn der måtte vokse op med denne form for livssyn. Også katolicismen er jo under udvikling, og det er ganske enkelt nødvendigt, hvis religiøse trosretninger overhovedet ska’ gi’ mening for en fremtidig population, der jo tænker helt anderledes.
Forøvrigt viser du jo selv stor ængstelse for tidens mange forandringer på området, i og med at du jo ikke bestiller andet end at gentage dig selv! Forstår du hensigten? Uanset, her linket til tråden du ka’ læse eller la’ vær, evt. selv deltage, god fornøjelse & weekend: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11707154-israel-er-en-rasistisk-stat?side=1#svar-11707397

mvh
Simon
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
30/04/2024 14:16
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Det bedste ved kristendommen
af Anonym
29/04/2024 20:16
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Nyheder fra DR
TV 2-chef bliver direktør for Ritzau
02/05/2024 13:33
Årsag til mystisk fiskedød i Vesthimme..
02/05/2024 12:53
Ukraine: Rusland har angrebet med 300 dr..
02/05/2024 12:49
Norges regering vil skyde ekstra 4,4 mil..
02/05/2024 12:35
Dansk Folkeparti kalder aftale på handi..
02/05/2024 11:42
Nyheder fra Religion.dk