annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15677157
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381441
Et andet syn 1991131
Jesu ord 1523069
Åndelig Føde 1522121
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 212 gæster og 73 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: somo
Emne: Re: De bedste måder at håndtere .......

Jul og 25 December
Mange kristne er uvidende om, at den sande ånd af ærbødighed, som muslimer vise mod Jesus og hans mor Mary forår fra fountainhead af deres tro som foreskrevet i den hellige Koran. De fleste ved ikke, at en muslim ikke tager Jesu navn, uden at sige Eesa Alai-hvæse-salaam dvs. (Jesus fred være med ham).


Jesus er almindeligt anset for at være født den 25. December. Men det er almindelig viden blandt kristne lærde, at han ikke blev født på denne dag. Det er velkendt, at de første kristne kirker holdt festival i maj april, eller januar. Lærde af de to første århundreder e.Kr. afviger selv i hvilket år han blev født. Nogle mener, at han blev født fuldt 20 år før den nuværende accepterede dato. Så hvordan blev den 25. December valgt som fødselsdag Jesus?

Grolier s encyklopædi siger: "Julen er festen for Jesu Kristi fødsel, fejres den 25. december ... På trods af de overbevisninger om Kristus, at fødslen historier udtrykt, har kirken ikke observere en festival for at fejre begivenheden, indtil det 4. århundrede .... siden 274, under kejser Aurelian, Rom havde fejret festen af "Invincible Sun" den 25. december i den østlige kirke, 6. januar en dag også forbundet med vintersolhverv, blev oprindeligt foretrukket. i tiden dog tilføjede Vesten den østlige dato som festen for Epiphany, og øst tilføjede den vestlige dato jul ".

Så hvem der ellers fejrede den 25. December som fødsel dag i deres guder, før det blev aftalt, da fødslen dag i Jesus? Nå, der er Indiens befolkning, der glæde sig, dekorere deres huse med guirlander, og give gaver til deres venner på denne dag. Befolkningen i Kina også fejre denne dag og lukke deres butikker. Buddha menes at være født på denne dag. Den store frelser og gud perserne, Mithras, menes også at være født på den 25. December længe før Jesu komme.

Egypterne fejret denne dag som fødslen dag i deres store frelser Horus, den egyptiske gud af lys og søn af den "jomfruelige moder" og "dronning af himlen" Isis. Osiris, gud for de døde og underverdenen i Egypten, søn af "den hellige jomfru", igen mentes at være født den 25. December.

Grækerne fejrede den 25. December som fødselsdag Hercules, søn af den øverste gud grækerne, Zeus, gennem det jordiske kvinde Alcmene Bacchus, gud for vin og festivas blandt romerne (kendt blandt grækerne som Dionysos) var også født på denne dag.

Adonis, æret som en "døende-og-stigende gud" blandt grækerne, mirakuløst blev også født den 25. December. Hans tilbedere holdt ham en årlig festival, der repræsenterer hans død og opstandelse, i midsommer. De ceremonier hans fødselsdag registreres at have fundet sted i den samme hule i Betlehem, som hævdes at have været fødested for Jesus.

Skandinaverne fejrede den 25. December som fødselsdag deres gud Frej, søn af deres øverste gud af himlene, Odin.

Romerne observeret denne dag som fødselsdag gud solen, Natalis Solis Invicti ("fødselsdag Sol den uovervindelige"). Der var stor jubel, og alle butikker blev lukket. Der var belysning og offentlige spil. Presents blev udvekslet, og slaverne blev overgivet i store friheder. Det er de samme romerne, der senere skulle formandskabet i rådet i Nikæa (325 CE), der fører til den officielle kristne anerkendelse af "Trinity" som den "sande" Guds natur, og "faktum", at Jesus blev født den 25 december også.

I tilbagegang og Fall i det romerske imperium, Gibbon siger: "De romerske kristne, uvidende om hans (Kristi) fødsel, fastsættes den højtidelige festival til den 25. december Brumalia eller vintersolhverv, når hedningene årligt fejrede fødslen af Sol "vol. ii, s. 383.

Kristne imod jul

Der er flere kristne grupper, der er imod jul. For eksempel tager de vers fra Bibelen i Jeremias 10: 2-4 som en formaning mod udsmykning juletræer.

The King James Version lyder: "Så siger Herren, lære ikke vejen for hedenske .... For skikke folk er forgæves: for én cutteth et træ ud af skoven, arbejdet i hænderne på håndværker , med øksen de dæk det med sølv og med guld,. de fastgør det med søm og med hamre, så det ikke vakler. "

For at forstå dette emne, er det nyttigt at spore nogle af historien om julen unddragelse, især sine rødder i puritanisme.

Puritanerne mente, at kirken først århundrede modelleret en kristendom, som moderne kristne skal kopiere. De forsøgte at basere deres tro og praksis udelukkende på Det Nye Testamente, og deres position på julen afspejlede deres tilsagn om at praktisere en ren, skriften form for kristendom. Puritanerne hævdede, at Gud forbeholdt sig selv bestemmelse af alle ordentlige former for tilbedelse, og at han misbilligede eventuelle menneskelige innovationer - endda innovationer, der fejrede store begivenheder i frelse. Navnet Julen fremmedgjorte også mange puritanere.


Jul, trods alt, betød "massen af Kristus." Massen blev foragtet som en romersk katolsk institution, der underminerede den protestantiske begrebet Kristus, som tilbød sig en gang for alle. Puritanerne 'lidenskabelige undgåelse af en praksis, der var forbundet med det pavelige Rom fik dem til at overse det faktum, at i mange lande navnet for dagen havde intet at gøre med den katolske masse, men fokuserede i stedet på Jesu fødsel. Massen ikke udvikle sig til den form, afskyede af protestanter før længe efter jul var bredt observeret. De to skikke havde særskilte, men indbyrdes forbundne, historier.

Som glødende protestanter, Puritanerne identificeret virkeliggørelse af kristendommen af den romerske kejser Konstantin i begyndelsen 300S CE som udgangspunkt af degeneration og korruption af kirken. De troede korruption af kirken blev anlagt den ved sammenvævning af kirken med den hedenske romerske stat. Til Puritanerne, jul var uren, fordi den trådte den romerske kirke engang i denne periode. Ingen kender det nøjagtige år eller under hvilke omstændigheder Roman kristne begyndte at fejre fødslen af deres Herre, men ved midten af 300S CE blev praksis veletableret.


https://www.youtube.com/watch?v=uPTkBX3AhGs
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
23/04/2024 21:47
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Kom op på bjerget...
af ABC
23/04/2024 13:13
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
23/04/2024 11:55
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Tre mindreårige afhørt om syrebomber p..
23/04/2024 22:06
Russisk viceforsvarsminister anholdt for..
23/04/2024 21:50
Kronprins Christians elefantridderskjold..
23/04/2024 21:25
Niårig brite vinder europamesterskabern..
23/04/2024 21:11
Ikast overvandt problemer i København, ..
23/04/2024 20:08
Nyheder fra Religion.dk