annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15931495
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404016
Et andet syn 2007499
Åndelig Føde 1621575
Jesu ord 1536648
Galleri
September Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 51 gæster og 162 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: somo
Emne: Re: Smukkeste måned i år

Fasten er ikke enestående for muslimerne. Det har været praktiseret i århundreder i forbindelse med religiøse ceremonier af kristne, jøder, Confucianists, hinduer, taoister og jainister. Gud nævner dette i Koranen:

“O you who believe, fasting is prescribed for you as it was prescribed for those before you, that you may develop God-consciousness.” (Quran 2:183)


Nogle indianske samfund fastede at afværge katastrofen eller at tjene som bod for synd. Native nordamerikanerne holdt stammeledere faster at afværge truende katastrofer. De indfødte amerikanere i Mexico og inkaerne i Peru observeret penitential faster at formilde deres guder. Tidligere nationer i den gamle verden, såsom assyrerne og babylonerne, observerede fastende som en form for bod. Jøder observere fasten som en form for anger og rensning hvert år på Forsoningsdagen eller Yom Kippur. På denne dag er tilladt hverken mad eller drikke.

Tidlige kristne forbundet fastende med anger og rensning. I løbet af de to første århundreder af sin eksistens, den kristne kirke etablerede fastende som en frivillig forberedelse til at modtage sakramenterne af den hellige kommunion og dåb og for ordination af præster. Senere blev disse faster gjort obligatorisk, da andre dage blev efterfølgende tilføjet. I det 6. århundrede blev fastetiden hurtigt udvidet til 40 dage på hver af hvilke kun én måltid var tilladt. Efter reformationen blev fasten tilbageholdt af de fleste protestantiske kirker og blev gjort valgfri i nogle tilfælde. Strengere protestanter dog fordømte ikke kun festivaler i kirken, men dens traditionelle faster så godt.

I den romersk-katolske kirke, kan fastende indebære delvis afholdenhed fra mad og drikke eller total afholdenhed. Den romersk-katolske dages faste er Askeonsdag og Langfredag​​. I USA, er fastende meste observeret af episkopale og lutheranere blandt protestanter, af ortodokse og konservative jøder, og af katolikker.

Fasting tog en anden form i Vesten: sultestrejken, en form for faste, som i moderne tid er blevet et politisk våben efter at være blevet populariseret af Mohandas Gandhi, leder af kampen for Indiens frihed, der påtog faster at tvinge sine tilhængere til at adlyde hans forskrift af ikkevold.

Islam er den eneste religion, der har bevaret de ydre og åndelige dimensioner af fastende gennem århundreder. Egoistiske motiver og begær af basen selv fremmedgøre en mand fra sin Skaber. De mest uregerlige menneskelige følelser er stolthed, griskhed, frådseri, begær, misundelse og vrede. Disse følelser ved deres natur er ikke let at styre, og dermed en person skal stræbe hårdt for at disciplinere dem. Muslimer hurtigt at rense deres sjæl, det lægger et bidsel på de mest ukontrollerede, savage menneskelige følelser. Folk er gået til to yderpunkter med hensyn til dem. Nogle lader disse følelser styre deres liv, som fører til barbariet blandt de gamle, og kras materialisme forbruger kulturer i moderne tid. Andre forsøgte at berøve sig helt af disse menneskelige træk, hvilket igen førte til klostervæsen.

Den fjerde søjle i islam, fasten i Ramadan, sker en gang hvert år i 9. månens måned, ramadanen, den niende måned i den islamiske kalender, hvor:


“…the Quran was sent down as a guidance for the people.” (Quran 2:185)


Gud i sin uendelige barmhjertighed har fritage syge, rejsende og andre, der er ude af stand til på fastende ramadanen.

Fastende hjælper muslimer udvikle selvkontrol, få en bedre forståelse af Guds gaver og større medfølelse mod berøvet. Fasten i islam indebærer at afholde sig fra alle kropslige fornøjelser mellem daggry og solnedgang. Ikke alene er maden forbudt, men også enhver seksuel aktivitet. Alt, der betragtes som forbudt, er endnu mere i denne måned, på grund af sin hellighed. Hvert eneste øjeblik under den hurtige, en person undertrykker deres lidenskaber og begær i kærlig lydighed mod Gud. Denne bevidsthed om pligt og ånd tålmodighed

hjælper med at styrke vores tro. Fastende hjælper en person opnå selvkontrol. En person, som afholder sig fra tilladte ting som mad og drikke er tilbøjelige til at føle bevidst om sine synder. En øget følelse af spiritualitet hjælper med at bryde vaner liggende, stirrede med begær på det modsatte køn, sladre, og spild af tid. Opholder sultne og tørstige efter bare en dags portion gør en føler elendighed af 800 millioner, der sulter eller én ud af ti husstande i USA, for eksempel, at lever med sult eller er i risiko for sult. Efter alt, hvorfor skulle nogen bekymre sig om sult, hvis man aldrig har følt sine kvaler selv?


http://www.youtube.com/watch?v=4852pNr3PLQ
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af Anonym
19/05/2024 14:19
Spiritualitet
af Anonym
19/05/2024 14:07
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Blågrøn ildkugle strøg over nattehiml..
19/05/2024 16:08
De trak sig fra Copenhagen Pride - nu er..
19/05/2024 14:55
Valgplakater revet ned i indre Københav..
19/05/2024 13:55
Fem meldes dræbt i russisk luftangreb i..
19/05/2024 13:12
Brand i etageejendom i Randers er under ..
19/05/2024 13:11
Nyheder fra Religion.dk