annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15535776
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372279
Et andet syn 1980771
Jesu ord 1518378
Åndelig Føde 1465535
Galleri
Mad for sjov
Hvem er online?
1 registreret somo 335 gæster og 305 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Smukkeste måned i år

Hej Mich..

”Hvis han tav stille og kiggede sig omkring ville han opdage, at intet af det, som han taler om, findes. Islam eksisterer ikke i min bevidsthed idet jeg aldrig beskæftiger mig med den”.

- Det er fint Somo udtrykker sig, dette muliggør at man kan anvende Somo som han anvender debatten – med afstandtagen til de grund- og livssyn hans liv styres af, dog med begrundelser samt henvisninger til realiteter, der muligvis så kan skabe et lille komma, et eller andet sted.
Resignation har aldrig forandret groteske livsforhold, den pulveriserer ikke grundsyn der faktisk har ødelagt menneskers liv rundt om i verden, i hvilken forbindelse også Arnes verdensomfavnende respekt for en ellers menneskefjendsk religion, naturligvis ska’ ha’ et par ord med på vejen!
Det er dybt menneskeligt at føle behov for anerkendelse i et socialt rum, men det er ikke et karaktertræk ved mennesket at anerkende asociale livssynsparametre, dette er derimod et kendetegn hos religioner – hvorfor de ikke er videre populære blandt reflekterende mennesker der så fint evner at skabe mening med deres liv hinanden imellem. Derfor må vi naturligvis bare takke for muligheden vi tilbydes med Somo som redskab, for dermed at vise vores dybeste foragt overfor det menneskesyn også den islamiske selvforståelse byder mennesker i verden – uanset hvor meningsgivende det så end forekommer den i forvejen troende.

Somo selv kan vi ikke gøre så meget for, ligesom vi ikke kan ændre det faktum at små drenge og piger allerede er blevet omskåret og allerede er præparerede med angst. Hvad vi derimod og derfor ka’ gøre er når lejligheden byder sig, at fremme en anden form for livsforståelse og dette med bedre argumenter, så nogen idet mindste ikke så let falder i suppegryden. Herregud Mich, det koster os kun ringe anstrengelse, og ka’ være det værd for bare én.

”Den er en falsk konstruktion, en illusion, ikke eksisterende andre steder end i hjernen på de som er blevet indoktrineret fra fødslen af med dens ord og begreber”.

- Ak, havde det bare været så enkelt, at vi med et enkelt ”illusionerende fingerknips” ku’ ingentingsliggøre hvad der for mange mennesker viser sig at være livets benhårde realiteter. Men således fungerer det desværre ikke.
Suggestionen du her omtaler, fungerer netop når mennesker er mest sårbare og derfor modtagelige, helt som forholdet er det på mange af de såkaldte ”alternative messer”, hvor mennesketyper flagrer rundt hinanden imellem og indgyder overnaturlig mening i snart krystaller, snart deres børn. Havde du ved en sådan seance pludselig rakt fingeren imod loftet og råbt, ”nej, hør nu lige engang!”, ja så havde nogen bare muligvis sparet sig for mangt og meget også dér, ved du nok...;)

”Hvor jeg dog ikke gider at beskæftige mig med denne rædselsfulde karikatur på en religion. Dette fuldstændige kærlighedsløse og absolut falske fænomen.”.

- Det er religionerne der i sig selv er en karikaturer på livet – og til akkurat disse karikaturer, knytter der sig så mennesker der angiveligt føler kærlighed. Og det er jo en historisk realitet vi heller ikke sådan kommer uden om med små illusionerende fingerknips. Det mindste vi ka’ gøre er dog at modsige disse mémer for deres virksomme historie af selvbedrag, som ikke mindst vores egen kulturhistorie bærer stærke præg af, ja vi vandrer rundt i reminiscenserne og har slet ingen grund til at resignere. Dels for dermed at tydeliggøre vores egen evne til sansebedrag, ja hvad har vi dog ellers fået vore gode hoveder for? Desuden for at indgive en smule sandhedsgehalt, og dermed omsider skabe lidt substans til meningsbygning i fx. debatter. For vi mennesker er jo slet ikke udygtige til at beskrive livsforhold og sanseoplevelser, ej heller er vi blinde for naturen vi bærer i os og behøver derfor ikke bortforklare os med anekdoter fra fortidens fantaster, ja vores egen fantasi kan ligefrem anvendes til at skabe meningsgivende realiteter med virkelighedsforankring, og det er vel ikke udsigter der er så ringe endda, sådan en helt almenmenneskelig søndag eftermiddag, oder hyr? ;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Er dette videnskab...
af Anonym
28/03/2024 17:32
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
International domstol beordrer Israel at..
28/03/2024 17:51
Pingvinerne i Guldborgsund Zoo har fået..
28/03/2024 17:33
Sam Bankman-Fried får 25 års fængsel ..
28/03/2024 17:08
Rusland: Gerningsmænd bag formodet terr..
28/03/2024 16:27
Holland vil bruge 18,6 milliarder kroner..
28/03/2024 16:05
Nyheder fra Religion.dk