annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15794608
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2393107
Et andet syn 1999277
Åndelig Føde 1561567
Jesu ord 1530336
Galleri
Den nye synagoge i Berlin
Hvem er online?
2 registrerede Hanskrist ,(1 usynlig), 99 gæster og 37 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Hijab

”En muslimsk kvinde forklarer, hvorfor hun har valgt at bære hijab, ikke af undertrykkelse, men frigørelse”.

- Du har stadig ikke forstået problemets kerne, Somo ;)
Det ikke alene svært, men decideret umuligt at argumentere for ’sociale hæmninger’ som en frigørelsesproces, hvorfor der naturligvis kun er tale om individet der må indrette sig efter forventninger der er koblet på en identifikationsmodel (koranen).

Når kvinder færdes tilsløret i et off. rum, hvor forbud bygget på koransk dogmetro automatisk ville påføre dem store ubehageligheder dersom de smed det panser mænd har pålagt dem, da skyldes dette altså en indlysende nødvendighed, hvorfor de må gemme sig af vejen for at accepteres i den sociale ramme. Modsat ville de nemlig blive udstillet til offentligt fordømmelse, og måtte flytte – forudsat hun havde livet i behold! De offentlige tilsløringer skal som sagt sikre disse kvinder imod umodne mænd, der aldrig har lært at håndtere deres følelsesliv på en nogenlunde forsvarlig måde.
Kvinder forventes altså netop at gemme deres krop og hår af vejen, men kun fordi disse mænd render rundt som tikkende testosteronbomber uden nogen form for selvkontrol.
M.a.o. skaber man altså med koranen disse tikkende testosteronbomber, via en indbygget seksualmoral og selvidentifikation der imidlertid ku’ undgås med en større psykologisk natur- og selvforståelse.

Kvinder der ikke må gemme sig for at undgå disse verbale eller fysiske overfald, de har en langt større socialøkonomisk og seksuel frihed, som i sig selv muliggør at de selv kan udvælge den eller de mænd der måtte matche deres ønsker som samlivspartner. Kvinders frihed er både en trussel og en udfordring i lande hvor et muslimsk teokrati kun overlever dersom størstedelen af befolkningen holdes i fattigdom og dermed uvidenhed, derfor netop fastholdelsen af disse middelalderlige selvsyn.
Eksempelvis kan årsagen til at du, Somo, sidder her på debatten og missionerer for koransk trosonani anskues som at også du føler dig truet af kvinders frihed til selv at vælge deres liv og mænd. Også du, påvirkes nemlig af humanistiske grundidealer du intet kan stille op imod, hvorfor du enten må gemme dig bag doktriner - som du fx. fremmer i stedet for selv at argumentere for synspunkter – eller matche kvinders forventninger ved at gøre dig mere attraktiv. For se, konsekvensen af friheden til tilvalg, er i sig selv faren ved fravalg. M.a.o. må mænd og kvinder i vestlige samfund altså leve med disse grundvilkår, men render altså sjældent rundt og slår kvinder ihjel, fordi de enten vil skilles eller er blevet forelsket i en anden mand. Der må derfor arbejdes for at vedligeholde værdien af et samliv, og det er skam et fælles arbejde mellem ligeværdige mennesker uden hensyn til kønnets art.

Vi både læser, ser og hører i denne tid en masse om hvordan muslimske mænd har behandlet kvinder, enten fordi de har følt sig forsmået eller p.a. deres familiære middelalderlige æreskodekser. Disse historier viser hver især noget om et kunstigt opskruet macho-selvsyn, der faldt helt til jorden konfronteret med en kvinde der ønskede sin frihed, fordi disse mænd ingen som helst selvkontrol og fornuft havde i sig. Vældig mange mennesker er efterhånden ved at være rigtig godt trætte af at høre om mord og forulempelser af kvinder. Vi vil ikke ha’ et samfund, hvor mænd henviser til deres koranske dogmer som forsvarstaler for deres mord og andre modbydeligheder Somo. Vi vil ha’ et samfund, hvor mennesker uanset kønnet, accepterer andre menneskers valg, og det betyder at man må lære sig at tackle sine egne følelser hvis og såfremt en kvinde vil skilles osv.osv., for også dette er nu engang hendes ret på lige fod med manden selv. Forstår du det?

I den forbindelse er vi særdeles mange der er trætte af at høre om muslimer i ungdomsbander, hvilket igen indikerer at deres egentlige selvværd er så lavt, at det blot afhænger af det gruppepres der nu engang forefindes en den slags bander.

Forstår du, gruppepres var et stort problem der offentlig blev debatteret i skolerne tilbage i midten af 70’erne her i landet. Men i og med at der her i landet befinder sig omkring 600.000 mennesker af anden etnisk herkomst, hvoraf en stor del har fået din koran ind med sutteflasken, så må vi altså igen til at undervise i god moral og etik, på samme niveau som tilbage i 70’erne. M.a.o. skal mange børnefamilier altså spilde tiden med at vente på, at en stor gruppe mennesker der har travlt med deres koran får opdraget deres børn efter leveregler i det land de selv er tilflyttet. Ikke mindst, skal disse drengebasser altså også lære at vise respekt overfor kvinder, men i en familie hvor manden opfatter sig selv som kvinden overlegen og decideret betragter hende som hans fødemaskine. Jeg ved ikke om du egentlig forstår problemet, det ser ikke liiige akkurat sådan ud, skal jeg sige dig. Men hvorom dette er, så kan man ikke ligefrem sige at din koran just er medvirkende til fornuftig sameksistens, tværtimod synes folk med den i hånden overalt i verden nærmest at tilbageføre samfund til tilstande de for længst har udviklet sig ud af. Og det er et problem, om du så kan få øje på det eller ej, Somo!

Her må vi bare sige, at mange er ovenud glade for at så mange mennesker der fraflytter islamisk samfundsgalskab, bare udvikler et afslappet forhold til disse religiøse dogmer. Man kan simpelthen bare ikke overføre dogmetroen på demokratiske samfunds bærende søjler, der jo netop sætter mennesket i centrum – det er borgerne der suverænt vælger de politikere der skal repræsentere samfundet og skabe div. love, m.a.o. skabes altså de bærende samfundslove af mennesker, samfundsborgere. Gudeidéer ka’ flagre frit, eller lade være.

”Jeg sandsynligvis ikke passer ind i den forudfattede begrebet "rebel".

- Næh, det kan man vist ikke just ”anklage” dig for ;)

”Jeg har ingen synlige tatoveringer og minimal piercing. Jeg ikke har en læderjakke”.

- Hva’ ska’ du vel også med den slags statiske symboler, når du som menneske i stedet frit kan udvikle eller flytte dit livssyn?

Dresskoder er en signatur i det off. rum, værdisyn formidles symbolsk. Overlever værdierne sig selv, mister signaturen sin værdi. Det samme gælder dresskoder der akkurat reklamerer for særlige livssyn. Små teokrater med store selvsyn, misbruger egentlig bare kvinder som omvandrende reklamesøjler for en religion der egentlig undertrykker mennesker, uanset køn. Kvinder har det bare værre end mænd i disse kulturer hvor dogmetroen/koranen florerer med stringens.

”På grund af den overfladiskhed af verden, vi lever i, er eksterne optrædener så stresset, at værdien af de enkelte tæller for næsten ingenting”.

- Verden selv er indifferent, naturen selv formidler skam ingen værdisyn. Det er mennesker der opbygger værdisyn og formidler dem, hvor nogle af disse værdisyn altså bare ikke repræsenterer livet, og derfor heller ikke udtrykker andet end bare et menneskeligt synspunkt. Synspunkter kan vi imidlertid flytte til en anden vinkel, også uden dér at udvikle nye statiske livssynsmodeller. Koranen din repræsenterer m.a.o. bare et statisk menneskesyn, og det går altså an at gennemskue fx. anekdoter om en ”overfladisk verden” osv.osv.

”En af de sørgeligste sandheder i vores tid er spørgsmålet om skønhed myte og kvindelige selvopfattelse. Læsning populære teenage magasiner, kan du hurtigt finde ud af, hvad slags kropsbillede er "in" eller "out". Og hvis du har den "forkerte" kropsbygning, ja, så er du bare nødt til at ændre det, er du ikke? Efter alt, er der ingen måde, at du kan være overvægtig og stadig være smuk”.

- Den kvindelige skønhed har antikke traditioner, smukt formidlet i hellenismen med et væld af marmor der i visse tilfælde stadig står støt. De viser noget af glæden ved kvindekroppen uden hensyn til tiden i øvrigt, dvs. den kvindekrop du åbenbart gerne ser tildækket, men kun fordi du har fået slige direktiver ind med sutteflasken, hvorfor du altså her sidder og agiterer for kvindekroppen som mandens pers. ejendom. Det er ikke kvinder der trænger til revision min ven, det er sgu’ dig ;)

Modeindustrien som sådan sælger seksuelle identifikationsmodeller i form af påklædning – man kan forøvrigt ikke rigtig tale om kvindekroppe i modeindustrien, da kvindelige former er udæsket, væk, ikke-eksisterende. Og her finder du så en række helseproblemer, som når fx. små teenagepiger derigennem får et ret forkvaklet selvbillede. Modeindustrien lever imidlertid af at sælge tøj i indbyrdes varianter, hvor succes afhænger af salget af stangtøj. M.a.o. kan socialoplysning og helseinformation også her medvirke til at frigøre kvindekroppen fra tvivlsomme idealbilleder – ”aspargeskvinden” (dvs. modellen modetøjet er syet efter) opstår fx. kun fordi det nu engang er lettest at sy tøj efter en originalmodel uden særlige former, hvorfor modeller der skal ”spankulere kat” heller ingen former har. Hvem fanden der så ser det seksuelle i en kvinde uden former, blir hans/hendes eget anliggende. Omvendt er fedme heller ikke spor attraktivt, i hvert fald ikke for mig.

Hvorom alt er, ser du slet ikke dette eller noget andet kvindesyn reflekteret som politiske lovbestemmelser, hvorfor heller ikke denne historie kvalificerer sig som argument for den kvindeundertrykkelsen du faktisk gør dig til fortaler for gennem dine korancitater ;)

Vi ka’ ikke forme fremtidsudsigter for civilisationen med tilbageblik på en gammel religiøs overtro i din koran Somo, den slags fungerede ikke tilbage i tiden og har aldrig fungeret som andet og mere end det at gøre mennesker til trælle. Omvendt ku’ du tilskrive din koran nogle af de humanistiske grundopfattelser tidligere kristne måtte opjustere kristendommen med, det ville idet mindste være dig et pers. fremskridt. Men selve kvinden (for nu at justere din monokel for dig) ér ikke en konstruktion du kan forstå dig på med koranen som manual. Masser af kvinder udvikler sig heldigvis også væk fra disse gamle grundsyn i din koran, og det er godt for dem og deres liv fremover. Hvordan og hvorledes de så ønsker at indrette livet blir op til dem – nøjagtig ligesom det er op til kvinden selv at vælge aborter i kliniske hospitalsmiljøer, hvilket du evt. ka’ bruge som grundlag for næste ombæring af sangvinske korancitater, dér ka’ du ligefrem ta’ selvglade kristne i hånden fra USA, herligt med lidt fællessang troende hinanden imellem, ik’ Somo? ;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Hilsner
af Anonym
06/05/2024 16:12
Min ”religion”
af Arne Thomsen
05/05/2024 18:44
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Nyheder fra DR
Ingen EC-tog mellem Padborg og Hamborg p..
06/05/2024 15:45
Al togtrafik er indstillet til og fra Sv..
06/05/2024 15:40
Det er ryddet op efter uheld på Storeb..
06/05/2024 15:23
Mette Frederiksen har tillid til, at Heu..
06/05/2024 15:11
Aalborg Pirates udpeger midlertidig dire..
06/05/2024 14:42
Nyheder fra Religion.dk