annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 475 gæster og 40 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#9376 - 26/05/2010 18:57 Narredans
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Cepos ungdommelige og ubegavede repræsentant påstår, at krisen er skabt af offentligt overforbrug. Sikke noget vrøvl. Typisk borgerlig vulgærøkonomi.

Jeg kan forøvrigt ikke forstå at man bruger cepos i tv efter at de bevisligt har skadet dansk vindmølleindustri i USA med en rapport financieret af olieselskabernes penge. Usmageligt.

De store danske firmaer viser intet samfundssind og de bidrager ikke til samfundet. Hvis deres pofit ikke er stor nok, flytter de produktionen til udlandet. Samfundssind? Nej, usmageligt.

Kapitalismen er et stort hul i jorden. Alle lande har en kæmpegæld. Alle mennesker har en kæmpegæld, bagsiden af velfærdssamfundet er at vi hele tiden lever på lånte penge.

Vi skal arbejde mere. Vi skal producere mere gentager de, som har skabt krisen og alle de dikkende lammehaler gentager deres ord.

Nu skal det almindelige menneske betale regningen for de riges konstante grådighed. Den mand, som har arbejdet hele sit liv og betalt den skat som magtens mennesker, politikerne, sidder og rumsterer med, som var det deres egne penge, får nu at vide, at hvis de grådige ikke tjener nok og flytter produktionen til udlandet...

..således, at han mister sit job..

...så er han en byrde for samfundet når han skal have dagpenge af de midler han selv har betalt i skat gennem alle årene.

Det er løgn.

Det er ikke det almindelige menneske, der har skabt krisen, det er blandt andet de store pengeinstitutter.

Nordea havde sidste år et overskud på 17 milliarder.

De kunne passende betale 12 milliarder tilbage til det samfund som de udnytter.

Det ville være samfundssind.

Men nej, vi vil ikke forstå, vi danser videre..

..ud over afgrundens rand.

Forbandet være kapitalismen. smiler


Top Svar Citer
#9379 - 27/05/2010 09:04 Re: Narredans [Re: Michael]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7211
Sted: Sydsjælland
Hej Michael.

Jeg har nogenlunde de samme idéer om, at privat storkapital har et solidt greb om tingene og ikke respekterer hverken demokrati eller almindelig samfundsmoral.
Det nærmeste, de kommer demokrati, er nok Økonomisk demokrati, forstået som, at det er pengene, der har stemmeretten blinker

Du slutter med: "Forbandet være kapitalismen. smiler "

Og så ku' jeg ha' lyst at fortsætte med: Hva' gør vi så ved det?

Her er en - dødfødt? - idé:
Det at arbejde for at få løn i en privatejet virksomhed er en forældet model.

Skal virksomheder fungere godt, må de, der indskyder kapital, og de, der indskyder arbejde, være fælles - og på lige fod - såvel i virksomhedens ledelsen som i delingen af den opnåede profit blinker

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (27/05/2010 09:05)
Top Svar Citer
#9383 - 29/05/2010 01:02 Re: Narredans [Re: Arne Thomsen]
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Hej Arne.

Jeg er godt klar over, at vi lever i et stort og kompliceret samfund men efterhånden har vi da fået opbygget nogle demokratiske institutioner, som vi kan arbejde videre med.

Men først må vi forlade alle forklaringerne og løgnehistorierne.

Det forekommer så enkelt at alle samfundets værdier bliver skabt af alle arbejdende mennesker i fællesskab uanset om de er et stort eller lille hjul i maskineriet.

Derfor tilhører hele produktionsresultatet os alle i fællesskab.

Men da vi er egoister er vi ikke i stand til at dele.

Og derfor bliver de der ejer produktionsmidlerne rigere og rigere, mens de som udfører alt arbejdet kun bliver betragtet som en omkostning ved de andres opnåelse af profit og stadig større rigdom.

Hvis vi ikke kan forstå det så vil det blive værre og værre.
Top Svar Citer
#9384 - 29/05/2010 10:46 Re: Narredans [Re: Michael]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Hey Michael jeg er også socialist, og har ud fra Paulus valgt som ham socialdemokratiet. Ingen voldelig revolution, men alt efter som Kristus bliver alt i alle, alt efterhånden som Kristus vinder skikkelse i folk. Både Paulus og Hegel forstår at mennesket ikke tar skade af at være i en tjenende rolle, tværtimod adler det, ifølge dem begge to, mennesket.

Det forekommer så enkelt at alle samfundets værdier bliver skabt af alle arbejdende mennesker i fællesskab uanset om de er et stort eller lille hjul i maskineriet.

Derfor tilhører hele produktionsresultatet os alle i fællesskab.

Men da vi er egoister er vi ikke i stand til at dele.


Der er noget rigtig i din betragtning. Men ikke alle bidrager med lige meget og der skal være en belønning for folk med ekstra stor initiativ og ansvarsfølelse og lyst til at ta både aftener og weekender med for at få tingene til at hænge sammen. Nu er jeg selv murermestersøn, godt nok et mindre murerfirma som jeg selv så tilblivelsen af dag for dag, da jeg var ca 15 år, da firmaet begyndte at etablere sig.

Da jeg begyndte på psykologistudiet var tutorerne så ræverøde som man overhovedet kunne være. Men de tænkte abstrakt omkring de her forhold. Deres kommunisme socialisme var som islamisme, en sandhed sat i system som man ikke måtte stille sig kritisk overfor og som man ikke måtte konfrontere virkeligheden med.

Og var der da bare tale om produktionsøkonomi, men det er jo for en stor del spekulationsøkonomi der har skabt krisen.

Så må vi jo lige huske at langt de fleste danskere ikke oplever nogen krise tværtimod, for langt de fleste danskeres vedkommende har der aldrig været så mange penge i lønningsposen som der er nu. Store skattelettelser og de favorable lønforhandlinger og overenskomst der sidste gang.

Regeringen har af en eller anden grund (K nok) ført en anti-Robin Hood politik. Hvorfor må man spørge? Jo selvfølgelig pga deres kernevælgere som skulle have flere penge. Også derfor børnepengereformen ikke skal indtægtsreguleres, men multimillionærerne, og de ægtepar der har langt over fx 50 - 60000 kroner efter skat hver måned (og dem er der mange af i landet) de skal selvfølgelig ha lige så mange børnepenge som de ægtepar der ikke engang, sammenlagt de to indtægter, brutto er i nærheden af de 50000 pr mdr.

Ligeledes de pensionister der har været priviligeret hele livet, og har pensionsordninger der skriger til himlen, ja de skal selvfølgelig også ha gratis hjemmehjælp når de ikke selv ka lette røven længere.

Det der undrer mig mest er at disse rige priviligerede mennesker (priviligerede hele deres liv) ikke selv siger fra overfor sociale ydelser. Jeg synes det er rystende at folk fortsætter med at stemme på V og K og DF.

Et andet stort problem er den forvrøvlede retorik vi skal høre på hver dag i tv, nemlig at skattelettelserne skal til for at øge konkurrenceevnen hos virksomhederne. Men nej disse skattelettelser medfører ikke lavere løn, så lønomkostningerne er desværre som altid til trods skattelettelserne. Det eneste skattelettelserne måske har medført er at ganske få udenlandske forskere og højt uddannede har sagt ja til et arbejde i danmark; men ellers hjælper skattelettelserne ikke erhvervslivet, fordi lønnen ikke falder tilsvarende, således er skattelettelserne kun gået til privat forbrug og har ikke medført en øget konkurrenceevne hos virksomhederne.

Hvorfor skal lægerne og andre akademiker have de der skyhøje lønninger, dette er mig også en gåde. Dernæst børnepenge og dernæst hjemmehjælp mens de lever et liv i luksus som almindelige mennesker i det her land kun kan drømme om og har set i tv i forbindelse med amerikanske serier.

Bare mit netværk som for en stor del består af den bedre middelklasse, de begyndte allerede før Fogh kom til magten at sige de svømmede i penge. Og siden Fogh har været ved magten har de fået ca 5000 kr pr mdr i skattelettelser, hvilket vil sige at vi her ser ægtepar der på få år har fået 10000 kroner mere til forbrug pr mdr, og sammenhold dette med at de før disse 10000 kroner allerede var lidt flove og beklemte og rådvilde over deres realløns størrelse (rådvildheden var; hvad skal vi bruge alle vores penge til og dem der yderligere kommer væltende når vi går på pension (pludselig er almindelige middelklasser familie et lille finansfyrsteri -imperie i sig selv)). Derfor er det mig en gåde at VK og DF konstant fører a-social politik. Hvad er ideen med at forarme de mindst priviligerede og dårligst stillede økonomisk og set i forhold til arbejdsmarkedet.

DF gør det konstant for at ramme de fremmede. Hvis der er mange fremmede med mange børn og de på en eller anden måde kan komme efter dem, så skær de med glæde i børnepengene så det rammer dem der har flere børn end 2. Hele DF's måde at tænke på er usympatisk. Fordi DF's vælgere er folk der ryger og bander og svovler og hurtigt "ryger" på en førtidspension, har DF fået den ide at disse førtidspensionister dem skal der værnes om. I den tid Claus Hjort har været ved magten, og alt det lort han har lavet overfor de langtidsledige, altså pisk og kontrol, der er folk i hobetal her i det nordjyske blevet skubbet over på en førtidspension, i en hurtig strøm man aldrig har set før. Auken stod hovedrystende overfor denne måde at presse dem der mere end noget andet havde brug for en gulerod. Mange hundrede millioner, ja mange milliarder, er blevet brugt på kontrol, så mange cirkulærer og skemaer, er væltet ned over hovedet på socialarbejderne i kommunerne. En stor del af budgettet er gået til det sociale system og ikke til at få borgeren i arbejde igen eller uddannet igen. Pengene må endelig ikke komme den nødstedte borger til hjælp, men virksomheder der i forvejen kører med mange hundrede millioner i overskud, må gerne få pengene for at have en mand gående gratis, mens den stakkels borger fastholdes i lavt selvværd og så absolut minimums økonomi, for de uforsikredes vedkommende under 8000 netto pr måned for fuld tids arbejde.

Det der er mig en stor gåde er der hvor folk sætter deres kryds når de står og skal stemme. Man kan ikke både være kristen og have kendskab til NT og have læst Paulus og så sætte kryds ved K eller V eller DF, i så fald er man skizofren eller man er kristen på skrømt. Vi kan takke Zizek og Badiou for at Paulus og den urkristendom han repræsenterer endelig begynder at blive forstået og bliver revet ud af hænderne på de amerikanske politisk højreorienterede evangeliske kristne og frikirkerne her i danmark som også er politisk højre orienterede. Det har såret disse politisk højreorienterede meget at Badiou og Zizek med flere (ikke mindst HansKrist) har vist at de ikke er i overensstemmelse med Paulus, urkristendommen, og NT mht de politiske samfundsmæssige spørgsmål.

At Kristus bliver alt i alle går desværre meget langsommere end vi kunne have troet det, men derfor går jeg stadig ind for dette frivillighedens princip (og den lyst til reformer vi finder hos socialdemokratierne), hvor vi må vente på reformerne på demokratisk vis, altså til at der er stemt anderledes, efterhånden som Kristus vinder skikkelse i folk og folk skifter over til Kristi sind og sindelag.

De rige og priviligerede burde interessere sig for kristendommen, specielt Paulus og urkristendommens politiske samfundsmæssige ideer, og det burde være noget stort og flot, ædelt og nobelt at have Kristus som Herren i sit liv.

At iklæde sig Kristus er at opgive sine forældede ideer om Gud autoritet i toppen der legitimere at de priviligerede forbliver ved magten og har ret til at rage til sig på folkets bekostning, for det er som Paulus gjorde det, han vendte Platonisme og græsk aristokratisk tænkning på hovedet, ja det var tåbeligt sagde grækerne at tro Gud kunne fjolle rundt i socialgruppe 5:4 og 5:5 som en social aktivist. Men sådan er urkristendommen det er en hel ny måde hvorpå de fattige og mindre priviligerede organiserer sig på ved hjælp af de mere priviligerede og dem med høje stillinger og positioner i samfundet (som Paulus fx) som har det samme sindelag overfor de dårligst stillede.

mange kærlige hilsner HansKrist.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#9385 - 29/05/2010 15:09 Re: Narredans [Re: Michael]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7211
Sted: Sydsjælland
Hej Michael.

Jeg tror, der er mange, der ser sammenhængen på nogenlunde samme måde, som du her beskriver, men problemet er - tror jeg - at vi ikke ved, hvad vi skal gøre ved skævhederne.

Mit gæt er, at vi skal have fat helt tilbage til stenalderens stammekrige: Når en fjende var overvundet, blev han dræbt, men man fandt jo så ud af i stedet at holde ham som slave - han fik lov at leve - mod lydigt at arbejde for sin hersker.

I dag hersker man ikke med fysisk styrke og våben - jo det gør man stadig i nutidens "stammekrige" - såkaldt "international politik" - men indenfor i de fleste nutidige samfund er våbenmagt erstattet af pengemagt.
Den, der har de mange penge, køber arbejdsindsats (arbejdskraft) på "arbejdsmarkedet" - som en vare - hos den, der ikke har så mange penge, og som derfor må sælge sin arbejdsindsats for at få penge - som en moderne slave - en lønslave.

De fællesskabsorienterede (altså socialt indstillede) politiske partier, vi gerne støtte lønslaverne, de arbejdsløse, de arbejdsudygtige, børnene, de gamle og de syge, mens de frihedselskende partier hellere vil støtte de enkelte, de stærke og de frie ("Enhver er sin egen lykkes smed").

Men de socialt indstillede partier har ikke rigtig noget projekt, der kan hamle op med det nuværende "pengemagt/lønslave-forhold" (kapitalismen), så de foretrækker at forsøge at lappe på det.

Det er her, jeg mener, tiden må være inde til at finde et bedre forhold mellem penge og arbejde, og den enkleste løsning, synes jeg, må være, at dem, der vil indskyde penge, og dem, der vil indskyde arbejde mødes på lige fod - ingen af dem kan jo undvære hinanden - altså fælles ledelse og fælles profit.

Mon ikke sådanne virksomheder vil fungere langt bedre end de nuværende hersker/slave-virksomheder?

Der er nok meget andet, der trænger til at reguleres i et fællesskabsorienteret samfund, men "arbejdsmarkedet" kunne vel være en af de første "knaster" at tage fat på.

Hvorfor "give Kejseren, hvad Kejserens er", hvis han ikke er berettiget til det blinker

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (29/05/2010 15:11)
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Prins Harry markerer tiåret for Invictu..
28/04/2024 18:32
Brøndby snubler i guldkampen, men undg..
28/04/2024 18:21
Den irske regering vil sende asylansøge..
28/04/2024 17:02
Ukrainske tropper falder tilbage flere s..
28/04/2024 17:00
Nyheder fra Religion.dk