annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6725825
Et andet syn 1403114
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1346942
Jesu ord 1010128
Spirituel omsorg 876721
Galleri
Et lille udvalg
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 87 gæster og 21 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 4 < 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#7064 - 19/05/2009 19:16 Re: Biblen kontra Darwin. [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Simon.

Jeg husker også dengang een på Rel.dk fortalte om de 30.000 kinesere der blev omvendt om dagen, så nu må hele Kina snart være blevet omvendt-men til hvad monstro?? Jeg mener de er blevet omvendt til småkapitalister efter de har smidt Mao sutterne mm.

Jeg er glad for Obama Barrack, han bruger ikke sin religiøsitet i det daglige arbejde og har ihvetfald et helt andet syn på det end Bush, der nok var en ID mand i det skjulte.

goaften

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#7065 - 20/05/2009 05:11 Re: Biblen kontra Darwin. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
...med bulder og brag fra oven, ka' man lige så godt sie' god morgen..;-)

"Jeg er glad for Obama Barrack, han bruger ikke sin religiøsitet i det daglige arbejde og har ihvetfald et helt andet syn på det end Bush, der nok var en ID mand i det skjulte".

- Tja, for mig ser det ud til, at US har fået en kompetent præsident, at han synes at forstå behovet for afskillelse mellem det religiøse og det politiske. Således, at man kan fastholde et politisk fundament uberørt af uens religioner. De religiøse livssynsgrupper kan frit diskutere indbyrdes forskelle. Problemerne opstår, når man begynder at redefinere og tilpasse videnskaber til religiøse favoritter. Man behøver ikke nødvendigvis angribe folk der tror verden er resultat af guddommelig skabelse, men må agere når ID-folket forsøger at indføre en bogstavstro tolkning af GT som en politisk konstitution under foregivende af, at der er tale om en videnskabelig teori. Det næste blir formentlig, at også matematik og religion skal blandes sammen - 5+5 = 10, fordi gud ville det sådan, etc.

Bush er en bemærkelsesværdig gut, men bestemt ikke fordi det der har været at bemærke, var noget der gavnede US ell. deres naboer rundt om i verden, tværtimod. I ham fik indb. en præsident der både økonomisk og rent politisk satte landet på stand by - alt syntes begrundet i et forsvar for gamle kristne dyder, som om dét var en historisk fortid at gør sig til stolt fortaler for!
Den nuværende regering i US må bruge mange år til at rydde op efter forgængerens regering. Men det er jo ikke umuligt at rydde op, samtidig med at man genopretter fokus på en fornuftig politik mod forventninger der tilfredsstiller også internationale krav om bedre leveforhold til et fælles bedste. Og så kan jeg forøvrigt godt lide, at den sorte befolkning i US (samt ude omkring i verden) endelig har fået en præsident at være stolt af, og som vitterlig synes at agere solidarisk med den befolkning han er en del af. Den sammenhængsfølelse tror jeg de længe har trængt til. Pragtfuldt at se amerikanere der faktisk agerer på så hensigtsmæssig en facon, at det politisk korrekte endelig ramler ind i sin oprindelige betydning. Jeg tænker her på genbrugs/bytte-tanken, som har den politik for øje, på sigt at komme en unødvendig forbrugsadfærd til livs - og hvor sekundærgevinsten er en mærkbar social sammenhængskraft, voila! Dvs. at det lader til at folk tar et politisk ansvar på sig rundt om i US. Det er sådan noget der kan få mig til at glæde mig og ønske at besøge og opleve USA...

"nu må hele Kina snart være blevet omvendt-men til hvad monstro?? Jeg mener de er blevet omvendt til småkapitalister efter de har smidt Mao sutterne mm.".

- Jep, inden- og udenrigspolitisk (miljø m.m.) er der langt igen. Kina må være en af verdens væsentligste bidragsydere til miljøsvineriet. Men med 1.4 mia. indb. og en regering der satte sig målet, at blive den førende toptunede producent af alverdens overflødigheder, da får man jo en turbine af galskab der må ha' sine konsekvenser. Der vil gå mange år før de sadler om, hvis det nogensinde sker.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (20/05/2009 05:17)
Top Svar Citer
#7068 - 20/05/2009 18:42 Re: Biblen kontra Darwin. [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Simon.

Vi fik slet ikke del i morgenunderholdningen, med Thors hammer og solvognen der for hen over himlen, vi fik bare et par dråber og intet knald.

jeg mailer sammen med en gammel soldaterkammerat, der nu bor i USA, vi gik på US Airforce skole sammen i USA, han er blevet meget religiøs på sine gamle dage-helt forskrækkeligt og sender tit noget religiøst relateret til mig, selvom jeg har forklaret at jeg ikke deler hans synspunkter.
Igår fik jeg a small girls prayer med et nuttet billede af en bedende pige der sagde: Dear Lord, thank you for the food I have here today, and dear Lord would you kindly send some clothes to the poor girls on my Dads computer, Amen.

For mig ser det også ud til at Obama er godt på vej til at få ryddet op i al roddet Bush efterlod sig, desværre har han så fået finanskrisen at slås med i samme moment, men jeg tror han får skik på det.

Kina er et stort miljøsvin, men morsomt nok har man lavet utroligt mange solvarmeanlæg til brugsvandsopvarmning, der kan købes for små penge, så alle kan være med, der er så sket det, at levestandarden er hævet og så har folk pludselig råd til at købe kul og el, hvorefter de nedlægger deres solvarmeanlæg, der virkede fint, det er finere at fyre med kul???
Jeg tror det varer mange år inden Kina får has på deres miljøproblemer, deres fabrikker sviner utroligt meget, hvilket vi bl.a. så i udsendelserne fra før olympiaden, hvor mange fabrikker blev lukket i lang tid for at klare luften lidt.

Deres melatinskandale var også en uhyggelig historie, jeg var i Thailand da det kom frem og jeg havde spist/drukket en masse mælkeprodukter, der netop kom fra Kina og var i disse produkter, idet Thailand ikke selv producerer ret megen mælk, jeg blev lidt forskrækket, idet jeg har en meget nedsat nyrefunktion, men har ikke lige mærket noget til det.

Det kan være at finanskrisen har sat lidt låg på miljøvineriet pt, men det kan jo komme i udbrud igen,når krisen er ovre._________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#7075 - 22/05/2009 14:34 Re: Biblen kontra Darwin. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

Kender godt dette med dybt forskellige livsanskuelser mellem ungdomsvenner, hvor det man har sammen senere er en fælles fortid. Når sneen er smeltet, fortiden er vendt og drejet, kan det være vanskeligt forlene interessen i det uens, måske i særdeleshed hvis vægten af information fra den gamle ven i nogen grad menes at ligge i en bekræftelse af noget identisk man ikke evner at give. Så gælder det om at etablere nye og fælles oplevelser, hvis man ønsker det.
Vi har ofte morsomme snakke med lidt ironiske undertoner, dvs. det ligger også en skærv underneden, en accepteret forskel. Men jeg fandt ud af, at min gamle ven, som er præst, i realiteten er ret imperialistisk anlagt, hvorfor vi så er nogle stk. der ind imellem nyder et spil Risk over lidt øl og i fælles forargelse over vores vens inhumane adfærd, når han virkelig har udsigt til at administrere lidt magtudøvelse. Ak ja, disse religiøse venner - går udfra geografien udelukker et krebsegilde dér, men flere erfaringer viser nu, at en øl og en snaps i uhøjtidelige omgivelser ligefrem gør underværker, og dén slags synes vore religiøse venner jo at være særdeles intereserede i; ak & ve, hvad man ikke udsætter sig for...;-)

"Det kan være at finanskrisen har sat lidt låg på miljøvineriet pt, men det kan jo komme i udbrud igen,når krisen er ovre".

- Ja, jeg fatter ikke en kineser af denne regerings miljøpolitik, som trods alt må erkende og praktisere en langt større forståelse af sit eget ansvar for de fælles miljøproblemer end tilfældet faktisk ér. Det samme gælder Rusland, i hvilken forbindelse jeg husker en miljøkonference i Örebro tilbage i '85 (hvor også Oluf Palme deltog), og hvor finske forskere forklarede om den skovdød p.a. syreregn de var plaget af, men hvor deltagere fra Sovjet intet kendte til den slags. På mig, virker det som om begge stormagter fralægger sig ethvert ansvar for konsekvenserne af de markedsøkonomiske tilstræbelser man har gjort sig, og i særdeleshed under henvisning til hvordan US opfører sig. Det bekymrende er så, at mennesker for eftertiden i mange tilfælde må forlade sig på naturen selv, når der skal ryddes op, og at det kan blive nogle svære vilkår hvorpå kulturers nuværende krav og forventninger skal kunne overleve. Så i bund og grund handler det for en stor del om at forandre levemåde, og dét er dælemig ikke let - jeg selv er ryger, bare som et eksempel på dårlig selvdisciplin.

Hvad Kina angår, tror jeg det er overordentligt svært at fastholde et politisk mål overfor 1.5 mia. mennesker, hvis størstedelen stort set er indifferente, uvidende eller uinteresserede i de politiske formål udfra den begrundelse, at regeringen jo altid førhen administrerede den enkelte kinesers liv med fast hånd. Det fælles ansvarlige er nedbrudt gennem dynastiers og opstandes afmarch. Det er svært at være kritisk kineser selv idag, hvis en kritik rettes indad mod den politiske styreform, vel at mærke. Og med de bløde tiltag og overgange mod en større fælles ansvarlighed gennem bedre kommunikation, da kunne man godt frygte, at der, før man virkelig ser et skred i vores måde at indrette os på, virkelig sker nogle omfattende økologiske forandringer der bare tvinger os. Naturen bestemmer jo alligevel i sidste ende, hvilke former for kultur der muligt kan overleve - og den er lige så indifferent overfor bibelske gudeidéer som vi ateister er det.

Man skal virkelig nyde de givne stunder man tilbydes, det må man sige - forøvrigt nogle fabelagtige bulder & brag vi her blev udsat for, dét var flot...og lidt skræmmende kræfter blinker

mvh
Simon


Redigeret af Simon (22/05/2009 14:49)
Top Svar Citer
#7088 - 25/05/2009 19:03 Re: Biblen kontra Darwin. [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Simon.

Hørte lige i radioen, at der stadig er kristne skoler der underviser i ID selvom det er forbudt, tilmed fortæller de de stakkels unger at evolutionsteorien er forkert, nu har Bertel Haarder lovet at se på problemet, men det har han jo gjort før, uden at det har hjulpet, der skal åbenbart skrappere midler til at stoppe op for de gudelige løgnehistorier.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 4 < 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Panteisme
af Tikka
12/04/2021 00:13
Måneden Ramadan,
af somo
11/04/2021 16:03
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af Gerth
09/04/2021 03:31
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
09/04/2021 01:05
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
'Den har været billigere end at trimme ..
12/04/2021 05:47
En milepæl i kampen mod corona: Vaccine..
12/04/2021 05:45
Efter britisk filmpris ser Thomas Vinter..
12/04/2021 05:45
Russer ’strandede’ i rummet: Tre vil..
12/04/2021 05:43
PTSD-ramt krigsveteran rejste tre år ti..
11/04/2021 20:55
Nyheder fra Religion.dk
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00
Quiz: Hvor meget ved du om religion i Di..
02/04/2021 06:00
Fantasy kan også fortælle om opstandel..
01/04/2021 06:00
Se billederne: jøder fejrer pesach
01/04/2021 06:00