annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15696883
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383021
Et andet syn 1992443
Åndelig Føde 1527744
Jesu ord 1523947
Galleri
Forsøg
Hvem er online?
0 registrerede 443 gæster og 132 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 5 < 1 2 3 4 5 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#6415 - 09/01/2009 19:45 Re: ISRAELS KRIG, MEDIERNE OG FOLKERETTEN [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7209
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Når der er krig, er sandheden det første offer, siges det, og om det er dig, der kender sandheden i den aktuelle situation, eller om det er FN-forbundet, Mellemfolkeligt Samvirke og Folkekirkens Nødhjælp (og i øvrigt også Internationalt Røde Kors), som jo utvetydigt anklager Israel for krigsforbrydelser! - det kan jeg jo ikke vide.

Jeg hælder dog mest til at stole på de nævnte organisationer.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#6416 - 09/01/2009 22:22 Re: ISRAELS KRIG, MEDIERNE OG FOLKERETTEN [Re: Arne Thomsen]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien
Hej Arne!

Du indleder med at citere mig for tidligere udsagn her på debatten om den islamiske sufi-sekt, hvor jeg hævdede:

Citat:
” Der findes givetvis pacifistiske retninger inden for sufi-islam (de ægte mystikere) som fortolker jihad som en åndelig indre anstrengelse for at gøre det gode, og som tager afstand fra vold under enhver form."


Og du henviser til debattøren Borad som kilde, hvorefter sufisme skulle være ret udbredt i Tyrkiet.

Om main stream islam i dag er mere aggressiv end den tyrkiske suffisme er derimod et godt spørgsmål, som fortjener en nærmere undersøgelse.

Som det fremgår af citatet ovenfor er det ikke alle sufi-sekter, der er præget af pacifisme, men historisk, i det 10.ende århundrede, havde sufismen – den islamiske mysticisme – kun foragt for islam og enhver formel religion. En af de vigtigste historiske skikkelser i sufismens historie, Abu Said (død 1049) forbød sine disciple at tage på pilgrimsfærd til Mekka og at deltage i andre af de rent udvendige manifestationer af islamisk tro. Bayazid (død ca. 1581) lagde heller ikke stor vægt på at rette sig efter shariaens grundsætninger.

Baktasi-ordenen synes at være opstået omkring begyndelsen af det 16. århundrede. Den var kraftigt påvirket af kristne og gnostiske tanker og forkastede islams og andre religioners ydre ceremonier som værdiløse.

Der var dog en gruppe dervisher, der kollektivt kendes som malamatiyerne, som bevidst foretog de mest hårrejsende handlinger for at pådrage sig massernes foragt. Det gav dem mulighed for at vise deres egen foragt for andres foragt for dem.

Sufiernes store bedrift var deres insisteren på, at sand religion intet havde at gøre med rettroenhedens system af doktriner og love, som kun begrænsede menneskets religiøse horisont. I mystikerens klarsyn var der ingen belønninger i himlen eller straffe i helvede; Guds skrevne ord blev ophævet af en direkte og inderlig åbenbaring. I stedet for at blive behersket af frygt er mystikeren mere optaget af kærlighed til og viden om Gud og adskillelse fra selvet. ”Dyrkelsen af Gud betragtedes som en hjertets tjeneste” snarere end som overholdelsen af ydre regler, der blindt skal adlydes.

Sufierne var utvivvlsomt påvirket af visse passager i Koranen, men sufismens historiske udvikling skyldes lige så meget eller mere indflydelsen fra kristendommen, nyplatonismen, gnosticismen og buddhismen og den nærmere sig efterhånden panteismen.

Konsekvensen af sufiernes filosofi var at udviske grænserne mellem forskellige religioner – islam er ikke bedre end afgudsdyrkelse, eller som en discipel af ibn Arabi har udtrykt det: ”Koranen er ren og skær polyteisme”. Ibn Arabi skrev selv, at hans hjerte var et tempel for afgudsbilleder, en Kaba for pilgrimme, Toraens og Koranens tavler; hans eneste religion var kærlighed.

”Jeg er hverken kristen eller jøde eller muslim”, digter en anden mystiker. Sufierne gik ikke meget op i de forskellige religioner eller deres nærmere indhold. Som Abu Asid skrev: ”Før moskeen og madrassaen er totalt udslettede, vil dervishernes arbejde ikke være gjort; før tro og vantro er helt lig hinanden, vil intet menneske være sand muslim.”

Adskillige berømte sufier blev, med islamforskeren Goldzihers ord: ”ofre for en grusom inkvisition”.

Faktisk har vi en fascinerende og medrivende beretning fra digteren H. C. Andersen, der under en rejse til orienten i 1840-41 i Tyrkiet i mindst to tilfælde oplevede forestillinger med dansende vervisher – eller ”hvirvlende derviseher”, som han meget præcist kaldte dem. Den første forestilling, som fandt sted i Skutari, var efter Andersens mening for uhyggelig eller makaber. Langt mere betaget var han af den efterfølgende forestilling i et dervish-kloster i Pera. Herom skriver Andersen i sin rejseskildring ”En Digters Bazar” blandt andet følgende:

Citat:
"Midt i Kredsen drejede sig de to Derwischer, bestandigt paa den samme Plet, bestandig til den samme Side; uden om disse dreiede de Andre sig i hvirvlende Dands; den ældste med det lange Skjæg spadserede roligt mellem de yderste og de To i Midten. Dandsen skulle forestille Planeternes Gang.
Fra et lukket Gallerie over os lød en sagte, ensformig Sang; Trommen og Piben vedblev sin søvnbringende Musik, de Dandsende fortsatte deres Dreienrundt altid til samme Side, altid i samme Tact; de saa aldeles ud, som livløse Dukker; ikke en Mine forandrede sig, men de vare dødblege.

Ved et stærkt Slag paa Trommen stode de pludseligt stille, som ramte af et Lyn, de mumlede en kort Bøn, den eensformige Musik begyndte igjen, og atter dreiede de sig Alle til samme Side, som før, man blev svimmel af at se derpaa, de dreiede og dreiede, nu vaklede Een, da lød Piben og Trommen i et hurtigere Tempo, og den Vaklende hvirvlede endnu hurtigere rundt, altid vildere, altid hurtigere, det var ei til at holde ud! En heel Time varede denne Dands; men den havde Intet grueligt. Den kunne næsten kaldes graciøs; man maatte kun glemme, at det var Mennesker, troe, at det var Dukker; Dandsen i Forening med den svage, eenstonende Musik gav det hele Characteren af en stille Vanvid, der mere rørte end rystede. Opbyggelig kunne den hele Handling neppe kaldes, den forekom mig som en slags Ballet...."


Andersen var så grebet af oplevelsen, at han tegnede to hvirvlende dervisher.

På den anatolske højslette er tolkningerne af Koranen udviklet for 1000 år siden i blandingsområdet mellem den fremstormende arabiske Islam, indvandrede tyrkiske nomadekrigere fra Centralasien med shamanistiske ritualer og fastboende kristne. Der udvikledes et unikt miks af Islam, kristendom, shamanisme og kurdisk ur-tro, der bygger på Zarathustra. Alle Sufi-Dervish-broderskaber forener elementer fra disse fire religioner. De vil tæt på Gud. Alt levende er helligt. Det er forbudt at ødelægge naturen.

Under det osmanniske styre opstod et stort antal Sufi ordener, som fik stadig større indflydelse. Ikke kun i Tyrkiet men også i de omkringliggende lande, Syrien, Ægypten, Grækenland m.fl.

Så stor var ordenens indflydelse, at Atatürk i 1925 udstedte en lov, som forbød ordenen og deres ceremonier og lukkede alle Sufi klostre. Dette på trods af, at der var - og er - religionsfrihed i Tyrkiet. Dog 2 år senere, i 1927, fik klostret tiladelse til at genåbne i skikkelse af museum. Og i 1953 genoplivede man de årlige ceremonier.

Så vidt jeg kan bedømme er der ikke meget tilbage af de oprindelige fredelige og mystiske elementer blandt de tyrkere der i dag bekender sig til sufismen. Der er sket en radikalisering af sufibevægelsen. En af de dundamentalistiske sufiordener er Naksibendiye, som er militant og udpræget antikristen.

En anden af de radikale ordener er Süleymanci, som er opstået i Tyrkiet i 1930erne. Bevægelsen er kendt for sin radikale brug af taqyya, d.v.s. at snyde de vantro og lyve overfor de vantro med Allahs velsignelse ved at sige noget andet, end det man mener. Denne metode blev videreudviklet for at snyde og bekæmpe Kemal Atatyrk.

Bevægelsen, som også kalder sig „Süleyman Efendis elever" hører til de mest aggressive. Grundlæggeren af bevægelsen er Süleyman Hilmi Tunahan, som opbyggede bevægelsen i Atatyrks regeringstid. Bevægelsen har udgivet bladet Anadolu, som i dag er gået på internettet: „En ikke-muslim har ingen ydre renhed, fordi han drikker vin, snaps og øl og spiser svinekød. Indre renhed besidder han på forhånd ikke, de har „jødetjeneres beskidte ansigter".

Herudover er der Nurcu („Lysets sammenslutning") og Fethullahi - begge islamisk konservative bevægelser, som står stærkt i Tyskland og er „dialogorienterede".

Den danske sufibevægelse er repræsenteret gennem deres danske hjemmeside: www.islamidag.dk. Åndelig leder er sheik Abdalqadir as-Sufi. Deres teologi er især aggressiv overfor den danske lovgivning, grundloven, kvindesynet, bankvæsen og samfundsopbygning , som kaldes „det beslavende demokrati", men aggressionen er ligeså voldsom overfor kristendommen og jøderne. Det drejer sig om at ødelægge og nedbryde det, som as-Sufi kalder „det judeosekulare samfund".

Tariqah Jihad kæmper for at genindføre kalifatet og sharia (islamisk lov) ved at „nedbryde hedensk romersk lov, korrumperet af kristne præster" (underforstået den danske grundlov):

„I Allahs sunna (lov) er der intet at forandre.
Muslimerne er de eneste, der danner et fællesskab. Der er ikke noget ‘internationalt fællesskab’. International lov er en illusion. Internationale institutioner er blottet for indhold og realitet. Konstitutioner (grundlove) har ingen retfærdighed eller styrke. Styrke tilhører udelukkende Allah."


"Konstitutioner, som skabt af mennesker, har ingen autoritet og ingen sandhed. Ved deres ikke-eksisterende natur, må de have den modsatte effekt af det, de står for."
„…Allah har sågar advaret om, at de (de vantro) ikke vil være tilfredsstillet, før de får os til at følge deres livsmønster, som er kuf, bedrag og hykleri."


„Derfor er der en vital forskel mellem en muslim og en kafir(vantro)…"

„Vi må undgå at blive trælbundet, ydmyget, hånet og tilsidst slagtet af disse folk, der er blottet for retfærdighed, fordi de er blottet for lov og har opfundet deres egne love (humanismen), som vi har set resultere i det omvendte af deres påstande."

De påstår frihed og gør så millioner til slaver i forbedrings- og koncentrations lejre."

„…Derfor er det en pligt at have en emir i ethvert fællesskab og en sultan over alle folkeslag. Dette medfører også en forpligtelse til jihad (hellig krig)."

„Dette medfører en acceptering af det grundliggende faktum, at muslimerne selv er en hær imod kuffar (de vantro). Fra dette følger muslimernes jihad, kombineret med den uundgåelige grumme skæbne, der allerede falder på kuffar (de vantro)…"

„Og til sidst, at Allah’s islam vil overgå alle andre religioner, som Han lovede i sin Bog, der nu styrer verden til dens sidste time."

Tariqah-jihad har udsendt et brev til friskoler på Nørrebro om at etablere et såkaldt „rent muslimsk område på Nørrebro" og forsøge på at genere danskere ud af området. 2 muslimske politikere påstår, at brevet er en forfalskning. Men oversættelsesfejlene er af samme art som på hjemmesiden. „Rene muslimske mænd" kan ikke være i nærheden af „urene danske kvinder". Derfor bør muslimer tilkæmpe sig deres eget område. Idéen genfindes med forvanskede ord af filosoffen Nietzsche, der anses for „verdens største filosof", på deres hjemmeside:

Citat:
„Når islam foragter kristendommen, har den tusindfold ret. Islam har som sin forudsætning mænd." Problemet er „korruptionens to store redskaber: kristendom og alkohol. Således er der intet valg, hvad angår islam og kristendom, og hvad angår en araber og en jøde, udfaldet giver sig selv."


Den danske sufigren under Abdalqadir as-Sufis ledelse repræsenteres gennem den af ham grundlagte missionsorganisation Verdens Murabitun Dawa, hvis sigte er islamisk verdensmission med bekæmpelse af USA og den saudiarabiske Waabisme og genindførelsen af islamisk pengevæsen på baggrund den islamiske Dinar og det islamiske Zakat-skattesystem, bygget på en Fiqk-baseret islam på baggrund af imam Maliks, imam Shafis og iman Abi-Hanifs lære. Æresgæst ved Murabitun Dawa´s verdenskonference i Pretoria år 2000 var muftien af Jerusalem.

Fatwa

Følgende fatwa fra danske sufier, som er sendt til flere islamiske institutioner på Nørrebro, lægger vægt på afgrænsningen fra de urene ved at tilstræbe autonomi.

Fatwaen er underskrevet TariQah - Jihad Danmark, d.v.s. en muslimsk sufiorden (stavefejl i brevet er ikke rettede):

Citat:
”Meddelelse til alle muslimske indvandre, muslimske kulturcentre, mosker og muslimske støtter i Danmark.

Vi er nu mange indvandrer i Danmark og vi bliver hvert år ca. 15-20000 flere. Det er derfor vigtigt, at vi får vores eget område i Danmark, hvor muslimer kan lede som den hellige Koran bestemmer. Det er vores menneskeret at få vores eget område, hvor vi kan leve uden druk, narko, nøgne danske piger, pølsebod, dårlige bodegaer og alle mulige andre danske ting.

Vi er mange muslimer på Nørrebro, og Nørrebro ligger i hovedstaden og nær lufthavnen. Derfor skal vi gøre Nørrebro til en islamisk bydel kun for os muslimer, hvor vi kan have vores kvinder i fred, hvor kvinder kan gå tildækket, som den hellige Koran bestemmer, hvor der er rent og befolkningen er ren, vi skal have mange islamiske skoler; hvor piger og drenge kan gå hver for sig, gymnastik og lejerskole, billedkunst af mennesker, biologi og andet dårligt skal forbydes. Vores drenge må ikke gå i bad med andre, for muslimske drenge er omskåret og må ikke vise sig, for han er uden hud og altid klar til at lave børn. Danskerne er selv ude om voldtægt af deres piger, for de beskytter ikke deres piger og urene piger er ikke beskyttet af den hellige Koran. Islam er stor og skal herske i verden som den hellige Koran siger. Husk selv Tyrkie, som i dag er 99% muslimsk, var engang kristen og uren. Men de kristne og danskerne har ingen kraft, tro eller fait, derfor er de svage og vi er stærke.

Muhammad Gelle sagde for nogen tid siden i pressen, at vi muslimer gerne vil rejse hjem til vores egen kultur, hvis vi fik penge 100000 dkr. hver. Men han tager fejl. Det har taget os 1400 år at komme til Danmark og vi rejser aldrig hjem for vi må ikke svigte islams mål khalifa. Islam er den største og hurtigst voksende religion. Enhver som ikke arbejder for Khalifa er vores fjende.

Mange danske piger gifter sig med muslimske mænd og deres børn bliver automatisk muslim ifølge den hellige Koran og selv om manden skiller sig senere og henter sig en muslimsk kone. Men en muslimsk pige må ikke gifte sig med en dansker, for en pige er svag og kan ikke viderføre islam. Hun får mandens kraft ind i sig når hun bliver gift, men hun kan ikke give kraft. Hun bliver som et dyr, hvis hun får en dansk mands kraft ind i sig, hun bliver uren og vanære islam. Når en muslimsk mand får en dreng med en dansk eller anden uren og vantro kvinde, bliver drengen omskåret og tilhører det muslimske broderskab, som gælder voer hele verden

Vi holder sammen ligegyldigt hvor i verden vi kommer fra. In sha-Allah. Den hellige profet har givet os Koranen og vores tro er stærkere end alle verdens våben. Vi har vores love og regler fra Allah. Mens danske politikere er korrupte og bliver valgt hver 4. år og laver hele tiden nye love, mens vores love og regler gælder til evig tid og derfor rene. Danskerne lader urene politikere bestemme, men Allah ved bedst - lovens bog den hellige Koran skal være vores Parlament. Lad os indføre vores lov på Nørrebro. Overtage så mange forretninger og lejligheder, så rejser danskerne, vi skal lave vores egen skoler, tehuse, klubber og få så mange danskere væk, for de ødelægger vores børn og kvinder. Danske kvinder lever urent og drikker og knepper med nye mænd hver weekend og de skal ud af vores område.

Dette er bestemt ifølge FIQH og skal efterleves af alle muslimer som fathwa. „TariQah - Hellig Jihad Danmark."

22-10-01


Så vidt jeg kan bedømme, er den oprindelige sufi bevægelse afgået ved døden i Tyrkiet og opslugt af radikal islam. I stedet for kærlighed og tolerance står den nu på islamisk herrefolksmentalitet, grov racisme og erobring ved hjælp af jihad og religiøs løgn – taqyya.

De øvrige spørgsmål du berører i dette og tidligere indlæg vil jeg vende tilbage til senere.

Hilsen

Ipso Facto pifter
Top Svar Citer
#6417 - 09/01/2009 22:24 Re: ISRAELS KRIG, MEDIERNE OG FOLKERETTEN [Re: Arne Thomsen]
ole Offline
ny
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 46
Der er paa nuvaerende tidspunkt en 3-4 andre krige rundt omkring i verden som er mindst lige saa blodige og brutale som gaza konflikten.
de rager ikke nogen en pind
forklaringen herpaa er , at det kun er naar israel eller usa er involveret , at man kan faa afloeb for sit HAD og samtidig foele sig i en moralsk overlejen position.
I enhver konfliktsituation er det en logisk selvfoelgelighed at brutalitetsniveauet blir udlignet hen af vejen , man kan ikke bekaempe en terrororganisation som er blevet valgt til regering af en million mennsker ,uden at bruge brutale midler.
Dette er selvfoelgelig ogsaa klart for alle dem som nu lynhurtigt udnytter chancen til at anklage israel for "krigsforbrydelser"
Den egentlige , logiske meddelelse som Israel faar fra Europa er derfor : vi anerkender ikke jeres ret til selvforsvar , og derfor ikke jeres ret til at eksistsere som selvstaendig ikke-muslimsk stat i mellemoesten
Er der nogen som IKKE forstaar at det er umuligt at overleve som ikke-muslimsk stat , hvis man ikke er i stand til at vaere lige saa brutal som naboerne ?
Det naegter jeg at tro paa , at der er.
folk som er allergiske overfor hykleri, har forlaengst indset ,hvad der gaemmer sig bag ved denne dobbelthed :
EU's taabelige haab om at skabe en strategisk alliance med den oljerige muslimske verden.
europa og den arabiske verden har en ting til faelles : HADET til USA, Israel og joederne generelt. Og nu er Obama godt paa vej til at spolere Den Store Satan som hadsobjekt...
Top Svar Citer
#6418 - 09/01/2009 23:10 Re: ISRAELS KRIG, MEDIERNE OG FOLKERETTEN [Re: Ipso Facto]
canto Offline
ny
Registeret: 14/09/2008
Indlæg: 20
Sted: Danmark
Her et skønsomt udvalg af Jan Aage Jeppesens, Ipso Facto's, gator's m.fl.'s dybt saglige og yderst respektable udsagn.
Alle er de udtryk for en beundringsværdig balance, således at man får en kyndig og yderst kompetent vejledning i de meget vanskelige forhold omkring konflikten.

Læs f.eks. disse klare og meget objektive udsagn:

Citat:
medierne. Disse gårsdagens arrogante, heltemodige macho sejrherrer bliver på få timer forvandlet til ynkværdige ofre, vi bør have ondt af.

Navi Pillay FNs latterlige højkommissær for ”menneskerettigheder”,

internationale humanistiske love, som kræver at kombattanter alene retter deres angreb mod legitime mål

angreb rettet direkte mod civile eller beskyttede objekter – er krigsforbrydelser

det ondskabsfulde billede medierne har tegnet har langt hovedparten af ofrene i denne operation været tilknyttet Hamas.

Den afskyelige femte kolonne i Gaza konflikten er imidlertid – som altid – de vestlige medier.

Det dybt usaglige BBC

Og må alle de som fra udenrigsministre og nedad råber op om en ”humanitær katastrofe” i Gaza standse op for et øjeblik og kaste et blik på de velnærede og sunde palæstinensere som ustandselig paraderer på TV-skærmene?

Sådant ondskabsfuldt hykleri er ikke begrænset til de britiske medier og NGO-grupper. På ”Salon” hyler Glenn Greenwald op

De eneste som med usvigelig sikkerhed vælger side med folkedrabs-terroristerne fra Hasmas, er Vestens medier, der som papegøjer udspreder deres propaganda og derved opildner


Hvor er det dog pragtfuldt, at man kan få en sådan hjælpende og fordomsfri indsigt!
_________________________
canto
Top Svar Citer
#6423 - 10/01/2009 09:59 Re: ISRAELS KRIG, MEDIERNE OG FOLKERETTEN [Re: canto]
ole Offline
ny
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 46
Jamen hvor er det da pragtfuldt at se , at mennesker som ellers ikke kan finde ud af at (BEEEEP) sig selv i (BEEEP) ,ALLIGEVEL godt kan finde ud af at skrive med SAA store bogstaver !
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 5 < 1 2 3 4 5 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 07:03
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Admin
26/04/2024 08:08
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
25/04/2024 21:42
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Russiske natangreb på Ukraine sender po..
27/04/2024 05:40
Houthibevægelsen rammer britisk olieski..
27/04/2024 04:45
Canadisk provins begrænser afkriminalis..
27/04/2024 03:26
Israel sender forslag om våbenhvile til..
27/04/2024 02:12
USA's regering sætter forbud mod mentol..
27/04/2024 00:40
Nyheder fra Religion.dk