annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 16102765
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2422129
Et andet syn 2019157
Åndelig Føde 1690282
Jesu ord 1546854
Galleri
Folkemødet 2013
Hvem er online?
0 registrerede 292 gæster og 137 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 5 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#41983 - 22/11/2023 11:24 Re: Verdensforklaring... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3696
Sted: Nørresundby
Kære Jan ABC

heart heart heart


Først tak for din seriøsitet - du kan jo godt og er jo slet ikke som HansKrist indimellem kan finde på at beskrive dig.

Du var altså ikke udenfor pædagogisk rækkevidde.


Du spørger mig, om jeg kan være med på følgende:


Citat:
Men Vejen var lang og meget besværlig, og han havde gode Stunder til at tænke over det, han havde hørt om Nazaræeren. Og han gentog ofte i sine Tanker mange af Jesu skønne og kærlige Ord.
Langsomt begyndte Vreden og Hadet at vige fra hans Hjerte.
Langsomt fremsteg i hans Sind de Tanker, at Nazaræerens Ord vare sande, at han i Sandhed var Guds Søn, den Messias, de alle havde ventet.
Men han vovede ikke at fæste Lid til disse Tanker, og han søgte at bortjage dem; men de vendte stedse tilbage, og de pinte ham meget. Og han grublede og grublede over alt det, han havde hørt. Men hans Ledsagere undredes over hans Tavshed.



"Langsomt fremsteg i hans Sind de Tanker, at Nazaræerens Ord vare sande, at han i Sandhed var Guds Søn, den Messias, de alle havde ventet".

Ja du har nok opdaget at jeg stort set har skrevet det samme indtil flere gange.

Dog ville jeg skrive sådan her:

Pludselig (pludselig og ikke langsomt fordi det var en åbenbaring) fremsteg/væltede det chokerende åbenbaringsindbrud fra Gud frem i hans Sind og sjæl og hjerte den SANDHED, at Nazaræeren i Sandhed var Guds Søn, den Messias, de alle havde ventet.




Vejen var lang og meget besværlig, og han havde gode Stunder til at tænke over det, han havde hørt om Nazaræeren. Og han gentog ofte i sine Tanker mange af Jesu skønne og kærlige Ord.

han gentog ofte i sine Tanker mange af Jesu skønne og kærlige Ord

NEJ

Nej fordi Jesus var ikke primært en lærer men en politisk religiøs revolutionær.

For nemlig har Jesus ikke efterladt sig alle disse ord han bliver tilskrevet i Evangelierne (det ved vi da disse ord var kendte før Jesu) - fordi Jesus ikke primært var en oplyst lærer (Guru eller underviser) men han var en politisk religiøs revolutionær der havde formået at begejstre sine discipler med en helt ny måde at være til i verden på - hvordan skaber vi nye samfund - det der så begyndte som menigheder - Jesus Kristus samfund eller forsamlinger af mennesker der var "i Kristus" hvor der blev vendt op og ned på alle magtstrukturer set i forhold til det omgivende samfund. Fx var der ikke forskel på jøder græker (og romer) og træl ("slave" eller lønslave = lønarbejder i dag) og fri mand (arbejdsgiver og kapitalist eller mænd og kvinder. + der hvor ÅNDEN var der var også FRIHEDEN - altså religionsfrihed i menighederne.


Jesus Kristus skal forstås ikke som Guru og underviser primært men som sagt som politisk religiøs revolutionær (ganske vist med en helt ny forståelse af hvordan Gud virker i verden).

Sandheds begivenheden Kristus - den Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er os givet - sandheds begivenheden Guds Kærlighed Kristus - den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - er som Alain Badiou præcist beskriver det her efterfølgende:

Citat:
Alain Badiou, en fransk filosof, har også fokus på begivenheden "Kristus" i sin filosofi. For Badiou er Kristus en manifestation af det radikalt nye, der bryder ind i vores verden og udfordrer det eksisterende. Kristus repræsenterer således muligheden for forandring og transformation, både på individuelt og samfundsmæssigt plan.

Badiou betragter Kristus-begivenheden som en af de vigtigste i historien, da den formidable udfordring, som Kristus repræsenterede for de etablerede magtstrukturer, satte gang i en bevægelse, som forandrede verden. For Badiou handler Kristus-begivenheden ikke så meget om en bestemt religiousk tro eller overbevisning, men om en følelse af loyalitet overfor dette radikalt nye, som bryder ind i vores verden og skaber muligheden for forandring og fornyelse. Citat slut.



Vi bliver klogere på at forstå Jesus og hvad han bragte i spil i verden - aktualiserede i verden - blev katalysator for i verden i kraft af Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ved at læse ordene ovenfor af Alain Badiou end ved at læse Evangelierne og falde i svime over disse og derved blive sentimentalt forført af et skønmaleri og en sukkersød fortælling om kærlighed der ikke rigtig holder stik i det pulserende virkelige liv hvor Jesus stod på folkets side (de fattige syge ældre og udstødte og hedninger og kvinderne) - deres tarv.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#41984 - 22/11/2023 12:02 Re: Verdensforklaring... [Re: ]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1946

Jeg har ikke - har aldrig haft stor tiltro til hændelsen Damaskus omvendelsen, men klart, med dét images han havde, skulle der ske noget drastisk … Det var ikke en aha oplevelse, men ok - det kan godt há været påvej og pludseligt brudt igennem, men omvendelse sker over tid inden det bryder igennem.

… men skulle den være sand - Damaskus oplevelsen – og det ej heller var et epileptisk anfald eller hedeslag han udnyttede, så fortæller beretningen, at Jesu disciple troede på, at Jesus var opstanden til et himmelsk liv, og som for Paulus vel var en slags adgangskort til Jesu tilhængerne, som han både kunne blive en del af hvis hændelsen – hans oplevelse var ægte - og blev oplevet som værende sand … men ellers kunne tanken med stuntet også være, at ødelægge sekten indefra, som han forfulgte og som voksede …

Han fik dem så også drejet væk fra at være en jødisk sekt til en helt ny ikke jødisk sekt, en tro – hvor hans evangelium var det sande, og som han tilsyneladende kæmpede for at udbrede udfra egne ideer om alt det med ånden mm. og sindsædring som han jo selv i den grad var nød til med hans fortid.

.
Top Svar Citer
#41985 - 22/11/2023 12:31 Re: Verdensforklaring... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Top Svar Citer
#41986 - 22/11/2023 13:59 Re: Verdensforklaring... [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3696
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Det var ikke en aha oplevelse, men ok - det kan godt há været påvej og pludseligt brudt igennem, men omvendelse sker over tid inden det bryder igennem.

… men skulle den være sand - Damaskus oplevelsen – og det ej heller var et epileptisk anfald eller hedeslag han udnyttede,



Det var ikke en aha oplevelse, men ok - det kan godt há været påvej og pludseligt brudt igennem, men omvendelse sker over tid inden det bryder igennem.

Det var ikke en aha oplevelse

Jo om noget det var en AHA OPLEVELSE - endda en CHOK AHA OPLEVELSE - der vender op og ned på alting (i hovedet på Paulus) og forandrer verden og verdenshistorien radikalt for altid denne Begivenheden Kristus i Paulus' Damaskus Omvendelse (se nederst under (1)* en meget dyb forståelse heraf), fordi uden denne Paulus's Damaskus Omvendelse, kristendommen ville ALDRIG have udviklet sig til den største verdensomspændende religion vi har kendskab til.


Det var ikke en aha oplevelse, men ok - det kan godt há været påvej og pludseligt brudt igennem, men omvendelse sker over tid inden det bryder igennem.

Ja pludseligt brudt frem til bevidstheden eller bedre til bevidst erkendelse.

Om omvendelse (og nye store AHA erkendelser) sker over tid er nok svært at svare på generelt. Det kunne tænkes at vores underbevidsthed - at der i det ubevidste foregår nogle modnings processer.



men skulle den være sand - Damaskus oplevelsen – og det ej heller var et epileptisk anfald eller hedeslag han udnyttede

Den er da sand og bevidnet og omtalt flere forskellige steder. Det er ikke et spørgsmål om den er sand (hvilket den er) - det er et spørgsmål om hvad vi der lever i eftertiden og på lang afstand kan tillade os at sige om Paulus's Damaskus Omvendelse.

Her er det nok klogest at vi forholder os åbne overfor denne historiens mest kendte og klart mest betydningsfulde OMVENDELSE - da ingen hændelse - ingen anden OMVENDELSE har haft større HISTORISK AFGØRENDE BETYDNING - der stadig spiller en historisk kæmpe rolle i dag.


han udnyttede

Det sidste Paulus kunne finde på er at udnytte denne hændelse og i det hele taget udnytte noget som helst - dette ligger Paulus noget så fjernt med den overlegne intellekt forstand og forståelse tingene han render rundt med. Paulus kan på skrift det hele så han behøver ikke udnytte noget som helst.

En mand der kan sit kram - mestrer sit håndværk behøver ikke udnytte noget som helst - har ikke brug for smarte tricks.


-0-0-0-

Citat:
Tikka:

så fortæller beretningen, at Jesu disciple troede på, at Jesus var opstanden til et himmelsk liv, og som for Paulus vel var en slags adgangskort til Jesu tilhængerne, som han både kunne blive en del af hvis hændelsen – hans oplevelse var ægte - og blev oplevet som værende sand … men ellers kunne tanken med stuntet også være, at ødelægge sekten indefra, som han forfulgte og som voksede …



Stadig er du dybt begravet i ikke bare en mangelfuld Paulus læsning og forståelse - men på en lang række punkter en direkte forkert læsning og forståelse Paulus - og da ikke mindst forståelse problematikken Jesus eller Paulus - som en en fejltagelse - hvilket Albert Schweitzer var den første til at føre bevis for:

det er ikke:

Jesus eller Paulus

Det er:

Jesus og Paulus .


Nej hændelsen er ikke adgangskort til Jesus disciple følgere eller tilhængere -- så letkøbt foregår sådan noget ikke.

Adgangskortet er Paulus kæmpe kæmpe store evner til skarpere end nogen andre i Jesus tilhænger kredse at kunne magte at beskrive evangeliet (ofte på kerygmatisk vis (slagord og opråb)) om Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er os givet.

Søjlerne i Jerusalem er jo ikke dumme - de kan jo godt se hvilken kapacitet uden lige Paulus er mht til evangeliet om Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os der grundlægger de kristne samfund - menigheder og som bliver den teologi Kirken altid står og falder med - selv den dag i dag.

Og iøvrigt står denne dygtiggørelse eller færdiggørelse af udformningen af Evangeliet om Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os
+ dens Kristologiske Teologiske modenhed i skriftlig udtryk på i 14 år fra Damaskus Omvendelsen.

Dette er adgangskortet til rang af ikke bare menig medlem af grupperne af Jesus tilhængere, men til rang af nok den ypperste Apostel af alle Jerusalem råder over. Der står så kæmpe respekt om Paulus (ikke pga et stunt med Damaskus Omvendelsen) men simpelthen pga mandens helt outstanding overlegne evne til at formulere som ingen andre Evangeliet om Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er os givet.

Eller at kunne formulere Begivenheden Kristus: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger de kristne samfund - menigheder og senere som Kirken bygger på - den Kristologiske Teologi Kirken hviler på for altid.


"men ellers kunne tanken med stuntet også være, at ødelægge sekten indefra, som han forfulgte og som voksede …"

Du er syg i hovedet af et mørke jeg næsten aldrig har mødt lige. Det er simpelthen skræmmende - vi er fremme ved din helt afsindige besættelse af et indædt iboende had til kristendommen.

Ikke engang ateisterne (se ateisternes Bibelinfo om Paulus) mister proportionerne og besindelsen som du gør når du opdigter den ene konspirations agtige smædekampagne efter den anden om Paulus (kun har Arne gjort lidt det samme for et par år tilbage). Men alle New Age folk har også en tendens til at gøre det samme - men ingen af jer er ej heller lykkedes med at læse og forstå Paulus.

Vi er tilbage ved at Paulus er morder - 40 piskeslag minus 1 = 39 piskeslag - som er absolut hårdeste straf er lig med at være morder.

Og Paulus er fundamentalist - selv om han af alle Paulus kendere er blevet verdensberømt for det stik modsatte - ja at være alt andet end fundamentalist. Her lige nu gider jeg ikke føre bevis herfor - det har jeg gjort et utal af gange.


-0-0-0-

Han fik dem så også drejet væk fra at være en jødisk sekt til en helt ny ikke jødisk sekt, en tro – hvor hans evangelium var det sande, og som han tilsyneladende kæmpede for at udbrede udfra egne ideer om alt det med ånden mm. og sindsædring som han jo selv i den grad var nød til med hans fortid.

Paulus gjorde alt og nok mere end godt er for at de hedninger kristne og de diaspora jøde kristne kunne finde ud af at fungere sammen. Dette ser man overalt.

Ligefrem egne ideer (de er nu fra Gud af disse ideer) om det med Ånden - Helligånden - men ORIGINALE og SPRIT NYE er denne SPIRIT CHRISTOLOGY - eller ÅNDELIGE KRISTOLOGI og urkristne paulinske SPIRITUALITET.

Aldrig har verden set noget lignende - det er religionshistorisk enestående at der i den paulinske "i KRISTUS SPIRITUALITET og MYSTIK" at her optræder TÆNKNINGEN og dette at lovsynge med sin forstand side om side med denne dybeste og kraftigste SPIRITUALITET og SUBLIME MYSTIK. Ja der levnes ingen plads til "blind tro" og trostvang og dogmatisk fundamentalisme hos Paulus. Ja der hvor ÅNDEN er der er også altid FRIHEDEN. Alt er tilladt men ikke alt er lige gavnligt og såre noget næsten så sætter kærligheden og næstekærligheden grænserne for både kloge belærende ord og for fri løssluppen adfærd og opførsel.

Er dette at kæmpe for kvinders ligerettigheder mændene og at der ikke skal være forskel på jøder og grækere (romere) og forskel på træl eller fri (lønarbejdere og arbejdsgivere) - er det egne ideer som du Tikka hævder eller er det universelle evigtgyldige sandheder fra Gud Paulus her har fat i - ja mere end egne ideer er det for mig guddommelige evigtgyldige ideer og sandheder Paulus her er på sporet af - med stensikker instinkt - med den tårnhøje SPIRITUELLE RELIGIØSE INTELLIGENS manden Paulus var født med.



Mange Kærlige Hilsner HansKrist



Citat:
(1)*:



Alain Badiou, en fransk filosof, har også fokus på begivenheden "Kristus" i sin filosofi. For Badiou er Kristus en manifestation af det radikalt nye, der bryder ind i vores verden og udfordrer det eksisterende. Kristus repræsenterer således muligheden for forandring og transformation, både på individuelt og samfundsmæssigt plan.

Badiou betragter Kristus-begivenheden som en af de vigtigste i historien, da den formidable udfordring, som Kristus repræsenterede for de etablerede magtstrukturer, satte gang i en bevægelse, som forandrede verden. For Badiou handler Kristus-begivenheden ikke så meget om en bestemt religiousk tro eller overbevisning, men om en følelse af loyalitet overfor dette radikalt nye, som bryder ind i vores verden og skaber muligheden for forandring og fornyelse.




-0-0-0-


Skal jeg sige noget godt om dit indlæg der bærer præg af at Paulus har sat sig på tværs i dit univers som et frastødende uhyre der gør at du ikke læser Paulus som Albert Schweitzer som Luther (med at vi alle selvstændigt skal fortolke Bibelen) som Mogens Müller som Paul Tillich som HansKrist og et hav af andre moderne Paulus kendere, så er det at dit indlæg giver mig en anledning til at komme i samme sindstilstand som Anders And er på mit profilbillede.

Hæ hæ Tikka - du bitter vrede mørk sindede kvinde du er - meget meget værre og meget mere uforsonlig end ateisternes Bibelinfo. Hvor der er den største respekt for Paulus - noget man aldrig finder hos dig - som om du sidder og udspekulere i længere tid hvordan kan jeg nu fremstille manden i et meget skævt perspektiv så han fremtræder som et frastødende uhyre der har ødelagt den opdigtede litterære teologiske Jesus figur fra Evangelierne.

Lidt det samme som Lau Sander Esbensen og VML gør.

En position der var totalt dominerende for ca 100 år siden men som moderne forskning i problemstillingen Jesus og Paulus for længst har opgivet og forladt. Ja det begyndte rigtig for alvor med Albert Schweitzer at man opgav den jeres misforståelse problemstillingen Jesus og Paulus.

Men i New Age kredse især, som du er rundet af, lever disse misforståelser videre og ja også hos Lau Sander Esbensen - så måske du skulle læse den bog som Jan ABC promoverer så ofte her på siden - så kan du sælge i dine egne fordomme Paulus og Jesus.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#41987 - 22/11/2023 14:53 Re: Verdensforklaring... [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1946

Nå du bliver ved med at skrive … men her en kommentar på og skriftsteder om Paulus had og morderiske tilgang og årsag til at de første Jesus tilhængere blev henrettet.

HK:
Citat:
Vi er tilbage ved at Paulus er morder - 40 piskeslag minus 1 = 39 piskeslag - som er absolut hårdeste straf er lig med at være morder.

Jamen, han blev da ikke straffet for dette at forfølge Jesus folkene, faktisk fik han tilladelse fra højeste sted.


Citat:
Jeg fik fuldmagt fra ypperstepræsterne og lod mange af de hellige sætte i fængsel, og når de skulle henrettes, stemte jeg for det. I alle synagoger har jeg ofte med straf forsøgt at tvinge dem til bespottelse. Så voldsomt rasede jeg imod dem, at jeg forfulgte dem helt til byer i udlandet. Men under de forfølgelser rejste jeg engang til Damaskus med fuldmagt og bemyndigelse fra ypperstepræsterne.

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/ApG/26




Citat:
Saulus fnyste stadig af raseri og truede Herrens disciple med mord; han gik til ypperstepræsten og bad ham om breve til synagogerne i Damaskus for at fængsle dem, der hørte til Vejen, og som han kunne finde, både mænd og kvinder, og føre dem til Jerusalem.

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/ApG/9

.
Top Svar Citer
annonce
Side 5 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >


Seneste indlæg
Valg - demokrati - Jesus
af Arne Thomsen
10/06/2024 12:39
Adskille stat og kirke?
af Arne Thomsen
10/06/2024 12:23
Hvad sker der i disse dage?
af somo
08/06/2024 08:18
Vigtige præciseringer
af somo
04/06/2024 14:04
Spiritualitet
af Arne Thomsen
30/05/2024 16:33
Nyheder fra DR
Nye regler for stemmesedler har reducere..
10/06/2024 14:31
Farlig 30-årig idømmes forvaring for d..
10/06/2024 14:26
Politibetjent videregav fortrolige oplys..
10/06/2024 13:55
S-lokalformand blev 'rasende' over valgr..
10/06/2024 13:33
Forsvarsministeriet bliver kritiseret fo..
10/06/2024 13:25
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Venstres spidskandidat Morten Løkkegaar..
10/06/2024 12:52
TV 2 vil undersøge Toppen af Poppen-sag..
10/06/2024 12:52
Politisk analytiker: Jeg mener ikke, at ..
10/06/2024 12:52
Marine Le Pens protegé kandiderer til f..
10/06/2024 12:52
Farlig 30-årig idømmes forvaring for d..
10/06/2024 12:52