annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15810923
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2394358
Et andet syn 2000135
Åndelig Føde 1571492
Jesu ord 1530964
Galleri
Nødstrømsanlæg
Hvem er online?
0 registrerede 56 gæster og 43 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#40516 - 31/07/2023 19:30 Re: Mennesket i verden [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram HansKrist

Tales der ikke klart og tydeligt om tingene ler Har du lyttet til andre end Paulus blinker Hvad troede han på? Adam og Eva? Noas ark? Udvandringen fra Egypten? Kødelig eller åndelig opstandelse? Jeg finder mere inspiration hos Rumi...

Citat:
Come back my soul,
How much longer will
You linger in the garden of deceit?
I have sent you a hundred messages
I have shown you a hundred ways
Either you never read them
Or you ignore my advice.
Come back my soul, do not waste
Time with the cold-hearted
They do not know your worth.
Why do you seek water When you are the stream?
Have you forgotten?
You are the king's falcon,
You are a ray of the Beloved,
A divine wonder!
Rumi heart

Hvordan sætte gang i tænkningen...




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#40518 - 31/07/2023 19:59 Re: Mennesket i verden [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7229
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.
Du skriver:
Citat:
- her i vinters har jeg nogle blodprøver der var meget alarmerende og som gjorde at min læge frygtede alvorligt for mit liv.
Spørgsmål:
Hvad var dine symptomer, som fik dig til at søge læge?
Ved du, hvad der var så alarmerende i dine blodprøver?
Er dine blodprøver nu normale igen - eller er det ikke undersøgt?
M.v.h. Arne.


Top Svar Citer
#40520 - 31/07/2023 21:03 Re: Mennesket i verden [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3683
Sted: Nørresundby
Hej Arne


Det begyndte som nakkestivhed hvis jeg tænker lidt længere tilbage men det der gjorde at jeg vidste jeg var syg eller noget var galt fat var at jeg pludselig havde svært ved at gå. Og hver gang jeg skulle sove og/eller hvile fik jeg det dårligt - udviklede feber og fik smerter. Så kommer der tydeligvis betændelse i begge mine knæer og jeg kan kun "gå" (om man kan kalde det at gå) ved at hænge og støtte mig på møbler og det gør forfærdeligt ondt.

Pludselig er jeg ikke klar over om jeg kan klare mig selv. Så derfor kontakter jeg min læge - hvordan skal det gå en mand der bor alene og ikke vil have hjælp.

Jeg får en vældig lang konsultation - hun kender mig jo overhovedet ikke rigtig da jeg ikke går til lægen. Så hun gav sig rigtig go tid og hun sluttede med blodprøver. De viste sig at have et utal af værdier der lå langt udenfor normal området. Og hun kontakter mig igen fordi hun skal have mere blod til yderligere undersøgelser prøver.

Jeg husker antistoffer var vildt høje værdier og CRP tallet 83. Og en masse andre tal mål værdier der lå udenfor normal området.

Hun ville have mig til CT SCANNING med kontrast væske og MR SCANNING med kontrast væske. Og jeg blev også henvist til Reumatologisk Afdeling Ålborg Nord Sygehus.

Jeg sprang fra CT SCANNING med kontrast væske - ringede og meldte afbud og fik meget "skæld ud" af både min egen privat praktiserende læge og af min gigtlæge på Reumatologisk Afdeling for at have meldt afbud.

Min gigtlæge kunne konstatere betændelse i mine knæer og øget væske ansamling med betændelse i. Og så fandt hun at jeg led af Morbus Bechterews Sygdom hvilket jeg selv hele tiden havde påstået var tilfældet - har haft det stort set hele mit voksne liv. Jeg er 100% sikker på du har Morbus Bechterews Sygdom sagde hun efter de sidste prøver af min bindevævstype og efter at have set mine røntgenbilleder af min rygrad. Og hun sagde, det betyder at du bliver visiteret til vederlagsfri gratis fysioterapi behandling resten af dit liv mindst en gang om ugen hvis du ønsker det.

Så jeg fik i en tre fire måneder min egen personlige fysioterapeut.

Men at jeg var så syg som jeg var og at mine blodprøver var så alarmerende kunne Morbus Bechterews Sygdommen dog ikke forklare.

Jeg levede af smertestillende ibuprofen og panodiler - alt det jeg måtte tage tre gange om dagen. Og min læge var bekymret for om min mave kunne tåle al den ibuprofen - men det synes jeg nu gik udmærket.

Da det var værst med smerter og manden her i stor nød og fortvivlelse over hvad det her dog skulle ende med - måtte jeg i min fortvivlelse gribe til det sidste jeg kendte nemlig i trance at overgive min ånd - slippe min egen ånd og håbe på at Guds Ånd stod klar for at tage over og gribe mig. Det er en bøns praksis jeg har fundet hos Paulus (Rom 8; 26 - 27) og som jeg har gjort mig selv fortrolig med.

Jeg bragte mig selv i denne form for bøns trance 3 gange 20 minutter om dagen.

Det lindrede øjeblikkeligt på mine smerter eller gjorde dem til at holde ud, og efter nogle dage forekommer det mig at jeg har fundet trøst og smerterne er aftagende og også at jeg måske begynder at få det bedre.

Nu havde jeg haft fået taget blodprøver tre gange med nogle foruroligende unormale værdier og så den 18 april blev jeg kaldt op til min læge igen fordi min gigtlæge ville have en blodprøve.

Da hun ser mit cpr nummer udbryder hun - jamen tillykke med fødselsdagen. Og vi snakkede om at nu måtte vi se om denne blodprøve blev en god fødselsdagsgave.

Et par dage efter kom resultatet og nu var samtlige de mange målte værdier indenfor normal området - antistofferne var normale og CRP tallet (infektionstal) der hidtil havde været 83 var nu godt under 10. Der var også andre værdier der nu lå i normal området.

Jeg må sige jeg blev meget positivt overrasket også fordi jeg sagde til min læge at jeg kun følte mig på vej til at blive rask.

Jeg er 187 cm høj og vejede 67 kg så meget havde jeg tabt mig det halve års tid det havde stået på. Alle mine benmuskler var stort set forsvundet og mine knæer var store især i den periode med den værste betændelse i dem.

Spurgte mange gange min læge hvorfor det var så slemt eller altid blev så slemt når jeg skulle sove eller hvile. Altid i den sammenhæng jeg udviklede feber og smerter i kroppen - især nederste del af ryggen og mine ben og knæene. I mange måneder sov jeg højst et kvarters tid af gangen og så vågnede smerterne mig. Så natten var et helvede at komme igennem fordi jeg ikke kunne sove igennem. Det var et smertehelvede at komme igennem natten. Og det sled hårdt på mig ikke at kunne sove igennem - ud over smerterne blev jeg jo også træt og udkørt.

Husker første gang jeg opdagede at have sovet næsten to timer hvor lettet og lykkelig jeg blev - nye tider - næsten to timers uafbrudt søvn.

Nå men vi fandt aldrig ud af hvad jeg fejlede (dog som en sidegevinst kunne min gigtlæge sige med 100% sikkerhed at jeg har Morbus Bechterews Sygdom og derfor har krav på vederlagsfri fysioterapi behandling resten af mit liv).

Nu er det jo ej heller nemt at finde ud af hvad jeg fejler når jeg modsatte mig CT SCANNING med kontrast væske og MR SCANNING med kontrast væske. Tror, ja jeg ved, at min læge læge var bange for at de 83 i infektionstal skulle skyldes kræft.

Jeg er selv 100% sikker på at det var neuroborreliose i tredje stadie jeg var ramt af.

Jeg er begyndt at kunne løbe igen - forleden dag løb jeg 70 minutter med god fart på løbebåndet. Og mine knæsmerter der var værst i venstre knæ disse er næsten forsvundet - ellers kunne jeg nok ej heller løbe 70 minutter på løbebåndet.




-0-0-0-


Til historien - min sygehistorie hører at da det så småt var begyndt at gå bedre med mig og jeg på vej fremad - hvad skete så? Jo jeg fik sgu corona og det var virkelig en rigtig slem omgang for mig - pyha hvor blev jeg træt og syg (jeg er ikke vaccineret).

3 - 4 uger var det slemt - og da jeg så endelig kom fri af det corona så begyndte det igen at gå fremad.

Jeg døjer stadig med nogle muskelsmerter når jeg skal hvile mig liggende på ryggen. Men hvis jeg sover på siden nu så er jeg begyndt at kunne sove igennem - igen at kunne få min uafbrudte nattesøvn er virkelig skønt. Så nu er det skønt igen at gå i seng for at sove - fyldt med velvære og nydelse.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40522 - 01/08/2023 13:13 Re: Mennesket i verden [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7229
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.
Som du fortæller, ser det jo ud til, at der især var to sygdomme i spil:
Borreliose som følge af skovflåtbid, en sygdom, der - også ubehandlet - langsomt går over af sig selv.
Morbus Becterew en gigtsygdom, som er vanskeligat diagnosticere, men hvor en CT-scanning og en vævstypeundersøgelse kan afklare.
Du har så åbenbart den særligt modtagelige vævstype - og meget sandsynligt dermed også sygdommen.

Borreliosen synes - som forventeligt - at være ved at være overstået, og om Morbus Becterew læser jeg i mit link:
Citat:
Hos de fleste personer kan sygdommen således bringes under kontrol.

Det er vel meget sandsynligt, at du har begge sygdomme.

Lidt ærgerligt, synes jeg, at du afviste CT-scanningen, som jo er smertefri, men nu hvor det hele igen går godt, kunne det vel være værd at overveje en undskyldning til lægen og at bede om CT-scanningen.

Så ville du da være bedre stillet fremover.

Mvh. Arne.
Top Svar Citer
#40523 - 01/08/2023 14:07 Re: Mennesket i verden [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3683
Sted: Nørresundby
Ja Arne du har forstået tingene meget præcist

Citat:
Du har så åbenbart den særligt modtagelige vævstype - og meget sandsynligt dermed også sygdommen.


Ja jeg havde den modtagelige vævstype og har haft regnbuehinde betændelse i øjnene et utal af gange da jeg var i 20 og 30 - årene (regnbuehinde betændelse optræder hyppigt hos folk med Morbus Bechterews). Men det der gjorde at min gigtlæge var 100% overbevist var røntgenbillederne - de afslørede at hun var 100% sikker på jeg havde Morbus Bechterews Sygdom.

Noget jeg altid har hævdet overfor lægerne og min omgangskreds at jeg har.

Og dermed er det forståeligt hvor meget træner og instruktører i Yoga og svømning (crawl) og i golf har været efter mig fordi jeg ikke gjorde tingene korrekt. Jeg kan ikke pga manglende smidighed i rygsøjlen.

Så derfor har jeg altid gjort tingene på min måde.

Jeg har levet med Morbus Bechterews hele mit voksne liv og jeg har ikke taget hensyn dertil - fx har jeg løbet vildt mange kilometer hver dag og nu er jeg 67 år og vil stadig gøre det.

Men det forklarer da hvorfor jeg er dårlig til smidigheds krævende øvelser bevægelser.

Nå men nu fik jeg diagnosen og dermed har jeg krav på vederlagsfri fysioterapi behandling resten af mit liv.

Fornemt at have en personlig fysioterapeut træner - mine venner der selv skal til lommerne er lidt misundelige. Om jeg vil benytte mig af det yderlig i fremtiden mere end de 3 - 4 måneder jeg allerede har gået til fysioterapeut behandling ved jeg ikke endnu.


-0-0-0-
-0-0-0-


SSI:

Borreliose (borreliainfektion)
Borreliose skyldes infektion med bakterien Borrelia burgdorferi. Bakterien overføres fra dyr til mennesker via skovflåtbid.


Borreliose kan give forskellige symptomer. Den tidlige infektion, første stadie, viser sig inden for uger med et karakteristisk rødligt velafgrænset hududslæt omkring bidstedet, der spreder sig (erythema migrans).

I andet stadie kan infektionen sprede sig fra bidstedet til andre organer, som fx hjernen (neuroborreliose). Neuroborreliose præsenterer sig typisk som hovedpine, udstrålende nervesmerter og muskellammelser, typisk i ansigtet.

Der findes også andre mere sjældne og langvarige sygdomsforløb af andet stadium af borreliose som fx ledbetændelse (som jeg jo fik i alvorlig grad i begge mine knæer)


Borreliose kan i alle stadier behandles effektivt med antibiotika, men de skader, der er opstået som følge af infektionen, kan i sjældne tilfælde blive kroniske.



-0-0-0-
-0-0-0-
-0-0-0-

SUNDHED DK:

Stadium 2 (Tidlig dissemineret infektion) ses 2 uger til 3 måneder efter smitte
I det andet stadium af sygdommen kan du få mange forskellige symptomer, som skyldes at bakterier er spredt til forskellige organer via blodet.


Bevægeapparatet:

Lyme artritis ses sjældent i Europa, men er hyppigere i USA. Det viser sig som ledbetændelse i eller flere af de store led, hyppigst knæled.

Centralnervesystemet:

Neuroborreliose viser sig ved nervesmerter, typisk mellem skulderbladene. Påvirkning af kranienerver med lammelse, hyppigst af ansigtsnerven (facialisparese)
Ved rygmarvsprøve findes tegn på meningitis.
Hjertet

Borrelia carditis rammer hjertets ledningssystem og kan medføre hjerterytmeforstyrrelser, specielt langsom puls og tilfælde af besvimelse.


Stadium 3 (Sen dissemineret infektion) ses over 6 måneder efter smitte
Stadium tre kan opstå måneder til år efter, at du er blevet smittet. Det kan vise sig som smerter i led (kronisk lyme artritis), hukommelsestab, humørsvingninger, søvnforstyrrelser (kronisk neuroborrliose) og udslæt på huden (acrodermatitis chronicum atroficans)



-0-0-0-

Meget sjovt før jeg havde læst om de her symptomer da talte jeg med mine venner om at jeg havde fået nogle cognitive udfordringer og jeg havde så meget nakkestivhed at jeg kunne tro jeg havde meningitis. Og mit bevægeapparatet virkede som om jeg begyndte at blive lammet så jeg var bekymret for om jeg havde fået sclerose af en slags - at mit nervesystem var begyndt at degenere.

Disse symptomer var der nogle måneder før jeg fik den voldsomme betændelse i mine knæer.

Da jeg så læste om neuroborreliose var der pludselig en forklaring på mine cognitive udfordringer og på at jeg følte jeg havde meningitis og måske Sclerose - at noget var galt i mit nervesystem.

Jeg forklarede endda min læge at jeg følte de der smerte og feberanfald de begyndte fra nederste del af min rygmarv.


Langsom puls og tilfælde af besvimelse havde jeg i flere måneder ret så ofte. Tænkte jeg måtte være syg, fejle noget siden jeg havde det sådan. To gange røg jeg på køkkengulvet men så lærte jeg at have en stol i nærheden jeg hurtigt kunne sætte mig på.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Nyheder fra DR
Død person fundet i Københavns Havn
09/05/2024 09:44
Politi beder om borgernes hjælp til at ..
09/05/2024 08:38
Frederikssund skyder larmende råger: St..
09/05/2024 08:28
Simested Å skal genoprettes for at forb..
09/05/2024 08:25
Human Rights Watch: Paramilitære angreb..
09/05/2024 08:20
Nyheder fra Religion.dk