annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 17702200
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2515202
Et andet syn 2070641
Åndelig Føde 2019558
Så er der linet op... 1580816
Galleri
10 oktober Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 126 gæster og 254 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#39527 - 01/05/2023 11:49 Der er falske oplysninger overalt! Hvordan kan vi beskytte os sel
Jørgen Primdahl
Uregistreret

https://www.jw.org/da/bibelens-l%C3%A6re/teenagere/whiteboard-animationer/beskyt-dig-selv-mod-misinformation/
Top Svar Citer
#39528 - 01/05/2023 12:27 Re: Der er falske oplysninger overalt! Hvordan kan vi beskytte os sel [Re: ]
ABC
Uregistreret

Hej Jørgen (øvelse gør mester)

Godt at se dig på banen...

https://www.jvfakta.dk/index.html

Citat:
Et åbent brev til Jehovas Vidner fra ”Verden”

21-02-21

I forbindelse med Jehovas Vidners nyligt overstået brevkampagne, har vi her på jvfakta valgt at lave en lille brevkampagne

For det første. På trods af hvad I måske er blevet fortalt, hader vi jer ikke. Selv om Jeres ”vidnesbyrd” er ret irriterende til tider, har vi generelt respekt for Jeres iver og beundrer Jeres forsøg på, at leve efter, hvad I mener er den rette måde at leve på. Vi tror, at I, de fleste af Jer, er særlige mennesker med et godt hjerte, men desværre blevet vildledt til at forfølge en illusion.

At forfølge en illusion er ikke nødvendigvis den værste skæbne at få. For nogle mennesker er det lige det, de har brug for til at kommer igennem livet. Men de er både få og der er langt imellem: Ældre mennesker, personer med svære følelsesmæssige problemer eller mentale forstyrrelser m.m. De fleste af Jer passer ikke til de nævnte grupper og derfor tror vi, at I er bedre tjent med at holde op med at forfølge en illusion. Alle Jeres talenter og etiske ønsker kunne så blive brugt på noget reelt og virkeligt! Det ville virkelig gavne os alle her ude i verden og vi vil byde Jer velkommen med åbne arme.

En ting som virkelig irritere os er Jeres totale mangel på perspektiv. I ser de fleste ting i termer: Sort og hvidt; Godt og ondt; Guds organisation og Verden; Jehova og Satan.

Virkeligheden er sjældent det. Kun få ting er helt sort eller hvidt. Ikke alene er der en masse gråt i verden, men der er en hel regnbue af farver her i den virkelige verden!.

Der er sædvanligvis flere sider i en sag. Vi har alle en tendens til kun at tænke fra ”to sider”, den måde at løse problemer på er også en illusion. At fokusere ekstremt på den ene side af en sag, som om det var de eneste muligheder, er ikke kun begrænsende, men også tåbeligt. Sandheden ligger for det meste et sted i midten.

Eksempelvis fra fortiden ved vi, at Organisationen opfordrede Jer til ikke at gå efter en uddannelse eller karrierer, sælge Jeres huse, opsige Jeres arbejde og bruge al Jeres tid i forkyndelsen til ”enden kommer.” Lad os tage det som et ekstremt synspunkt.

Hvad ville så være det modsatte af det førnævnte ekstreme synspunkt? Lade være med at forkynde og forfølge en karriere som besat. Vi kan nu opstille et argument med disse to ekstreme synspunkter op mod hinanden i et forsøg på at afgøre, hvilket et de to synspunkter der er bedre eller ”sandt.” Men det ville være tåbeligt; sandheden ligger et sted i mellem de to ekstreme synspunkter. Så i dag lærer Organisationen, at Vidner ikke skal opsige deres arbejde eller sælge deres hus, men at de skal finde en balance imellem arbejde, hus og forkyndelsen.

Et så balanceret synspunkt er at foretrække, men det er sjældent, hvis overhovedet opmuntret til fra Organisationens side, når det gælder ”Verden”. Organisationen stiller Vidnerne på den ene side imod ”Verden” på den anden side. Vi bliver fortalt, at Jehovas Vidner er Jehovas ”folk” som har ”afvist had” og er de ”eneste som viser Kristi kærlighed”. Vi i verden, er på den anden side udstillet som onde, selvviske, hadefulde, ledt af Satan, nogle som Jehova utålmodigt venter på at udslette.

Selvfølgelig ser vi i verden, ikke os selv på den måde. Men i sagens kerne: Vi deler ikke mennesker op i Vidner og ikke-Vidner. Vi ser ikke på andre mennesker som enten bukke eller får. For os er Jehovas Vidner bare en anden religion (hvis medlemmer er en anelse mere irriterende end andre trossamfund). For os er mennesker ikke grundlæggende onde og har brug for en bestemt form for ”frelse” eller et gruppemedlemskab for at holde Guds vrede på afstand. Mennesker er som individer mere eller mindre ”gode” i forhold til de grupper de måske tilhører. Der er gode og onde mennesker både i verden og i Jeres Organisation.

Skillelinjen mellem os (hvis der overhovedet er én) er ikke en linje mellem godt og ondt: Der er kun en tynd streg imellem et bestemt snævert synspunkt (Jeres side) og en bred vifte af åbne synspunkter (Vores side).

Et liv udenfor Jeres Organisation er ikke automatisk eller nødvendigvis et liv med egoisme eller ondskab eller for den sags skyld ugudelighed. Nogle af os er religiøse. Dette vil uden tvivl overraske Jer, men nogle af os har oven i købet valgt religion fra( Jeres indkluderet) netop fordi den ikke er moralsk nok!

Den respekt og beundring vi føler for Jer som individer, rækker dog ikke til Vagttårnselskabet. I tror måske, at det er fordi Vagttårnselskabet angriber os eller fordi den giver os skyldfølelse over ikke også at være et Vidne. Sandheden i den sag er dog anderledes.

Grunden til at Vi ikke respektere Vagttårnselskabet er, at Vi kan se at den lyver overfor Jer, finder på farlige regler og tvinger Jer til at tjene og adlyde dem, uden at stille spørgsmål (næsten som om de er Jeres Gud).

I over hundrede år har Verden set på, hvordan Jeres Organisation er kommet med forskellige profetier om dommedag. Men Vi er her stadig. Forudsigelserne om 1914, 1925 eller 1975 skete aldrig. Vagttårnselskabet påstår at være ”Guds profet på jorden.” Der er bare det, at når en profet kommer med profetier, som ikke går i opfyldelse, er en falsk profet.

Så på trods af at I stolt fortæller om, hvor mange timer i bruger på at forkynde, er Vi ikke imponerede af Jer. Hvad godt gør det, at kvantiteten af Jeres forkyndelse (som i princippet er at sprede Vagttårnselskabet budskab ud over hele jorden), hvis budskabet er falsk?

Organisationen har bevist, at de ikke er trofaste og diskrete. Når Vi i verden fandt ud af at vaccinere mod ting som kopper, nedgjorde Jeres Organisation denne livreddende opdagelse og omtalte det som ” ulækkert pus som aldrig har forhindret kopper.” Men Vi ude i verden blev vaccineret og udryddede bogstavelig talt kopper over hele verden. I kontrast tillod Jeres Organisation ikke, at Vidner blev vaccineret og det blev for Jer, til grundløs forfølgelse og dødsfald.

I dag indrømmer Vagttårnselskabet, at koppevaccination faktisk forhindret kopper og var årsagen til at man kunne udrydde den sygdom. Så hvem havde ”Sandheden” dengang? Vagttårnselskabet eller Verden?

Et lignende tilfælde ses omkring organtransplantation. Dette var endnu en utroligt livreddende mulighed, som Vi i verden har udviklet, mens I havde travlt med at gå ud med Jeres blade. Vagttårnselskabet kaldte organtransplantation for ”kannibalisme” og udtalte, at det var imod Guds lov. Hvad blev resultatet? Vidner som havde brug for en transplantation døde. Mennesker ude i verden som havde behov for en transplantation overlevede.

I dag siger Vagttårnselskabet, at der ingen bibelsk grund er til at afvise organtransplantation og at det ikke er imod Guds lov.

I begge tilfælde bandlyste Vagttårnselskabet i starten disse livreddende medicinske opdagelser og spredte falske oplysninger om det (at koppevaccinen ikke er lavet af ” pus” og modtageren af et organ ikke spiser menneske kød). Hvor kommer disse fatale forbud og falske informationer fra?

Vagttårnselskabet gør krav på at være Guds Organisation på jorden. De påstår, at de er de eneste som har Sandheden, men i de omtalte tilfælde vidste den ”onde verden” bedre end Vagttårnselskabet. Verden havde Sandheden og dens medlemmer overlevede på grund af dette. Vagttårnselskabet spredte løgne og medlemmerne døde på grund af det.

Det ser ud til for os i Verden, at sådanne farlige og dødelige løgne ikke komme fra en Gud, som meddeler sine regler og ønsker til ”sin jordiske Organisation.”

En ”trofast og diskret” Organisation, som ”uddeler sandhed til de trofaste”, kan ikke lave fejltagelser som medlemmerne dør af.

Nu til dags fortsætter situationen med et forbud mod blodtransfusion. I lader Jeres børn dø på grundlag af det, Vagttårnselskabet fortæller Jer. Husk, at det er den samme Vagttårns-Organisation, som har taget dødeligt fejl i deres medicinske rådgivning og forbud mindst to gange i nyere tid!

I løfter Jeres Vågn Op! -blad op i Vores ansigter..... men Vi tror helt ærligt, at det er Jer som skal vågne op! JA, Bibelen siger, at man ”skal afholde sig fra blod.” Men den siger også, at man skal afholde sig fra kød ofret til afguder (faktisk siger den to ting i det samme skriftsted, som I godt ved). Andre steder i Bibelen er det i orden at spise kød, der er ofret til afguder, men man skulle være forsigtig, så man ikke var årsag til, at en anden snublede, som ikke vidste det. (1.kor. 8). Præcis det samme med blod. Reglen var kun lagt sammen for at forhindre, at Jødiske kristne, som fornyeligt havde konverteret, skulle snuble tilbage i det første århundrede. Selvfølgelig var det sådan, da de første kristne fandt på reglen, som var baseret på de omstændigheder, de levede under på den tid. De gjorde, hvad de mente var rigtigt under de omstændigheder, de levede under( mange kristne jøder var meget nærtagende omkring kød, der var ofret og at spise blod). De havde ikke lavet en regel eller lov, som også skulle gælde for medicinske behandlinger 2000 år ud i fremtiden, som de i deres vildeste fantasi ikke kunne forstille sig!

Det er den fortolkning alle andre trossamfund har omkring blod. Kun Vagttårnselskabet har en holdning imod blodtransfusion. Eftersom Vagttårnselskabet har taget grueligt fejl i medicinske behandlinger i fortiden, mener Vi ikke, at det er fornuftigt eller moralsk rigtigt at lade Jeres børn dø på grundlag af Vagttårnselskabet fejlfortolkning.

Måske du har en kommentar til tingene...
Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#39529 - 01/05/2023 13:08 Re: Der er falske oplysninger overalt! Hvordan kan vi beskytte os sel [Re: ]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Hvorfor sender du det igen.
Top Svar Citer
#39530 - 01/05/2023 13:13 Re: Der er falske oplysninger overalt! Hvordan kan vi beskytte os sel [Re: ]
ABC
Uregistreret

Hej Jørgen (øvelse gør mester)

Fordi det er relevant...
Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#39534 - 01/05/2023 15:52 Re: Der er falske oplysninger overalt! Hvordan kan vi beskytte os sel [Re: ]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Det bliver det ikke mere relevant af.
Top Svar Citer
#39536 - 01/05/2023 16:57 Re: Der er falske oplysninger overalt! Hvordan kan vi beskytte os sel [Re: ]
ABC
Uregistreret

Hej Jørgen (øvelse gør mester)

Vær modig og stærk...
Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Agnostisk pandeisme
af Arne Thomsen
20/07/2024 00:21
Vigtige præciseringer
af somo
19/07/2024 11:38
Tro
af Arne Thomsen
15/07/2024 19:28
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
01/07/2024 01:29
SAN
af Anonym
01/07/2024 01:08
Nyheder fra DR
Mærsk-skib i brand - kystvagt arbejder ..
20/07/2024 12:33
Ukrainsk løve er faldet godt til på Lo..
20/07/2024 12:04
16 fly blev aflyst fra Billund og Køben..
20/07/2024 11:04
Holger Rune døjer med smerter i håndle..
20/07/2024 10:28
Brasiliansk præsident i modvind efter j..
20/07/2024 09:43
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Fører af sølvgrå Peugeot efterlyses: ..
20/07/2024 10:53
Ukrudtsbrændere står bag stigende anta..
20/07/2024 09:45
35-årig drabssigtet er i grundlovsforh..
20/07/2024 09:41
Ukrainsk løve er faldet godt til i dans..
20/07/2024 09:36
Rapport: Mand faldt af tog nær Odense o..
20/07/2024 09:35