annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15941211
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404944
Et andet syn 2008064
Åndelig Føde 1624589
Jesu ord 1536995
Galleri
Hønseskidning i Svaneke
Hvem er online?
0 registrerede 254 gæster og 169 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 5 < 1 2 3 4 5 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38402 - 12/01/2023 19:46 Re: Trosfrihed - 2023 [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Jeg er bare glad for alkohol blinker Kunne godt tænke mig at skrive en guddommelig bog og tjene nogle penge til alle vores projekter ler Mine inspirationskilder er mange...
Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#38403 - 13/01/2023 12:11 Re: Trosfrihed - 2023 [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3688
Sted: Nørresundby
Ham HansKrist på Trosfrihed burde jeg jo nok kunne sige et par ord om.


Men HansKrist er måske ham jeg forstår dårligst. Og så dog, jeg tror jeg vil formulere det anderledes; jeg forstår ikke hvordan andre opfatter HansKrist.

Jørgen Døør min underviser i filosofi på Odense Universitet sagde at SELVERKENDELSE var at blive bevidst om hvordan andre mennesker opfattede os og med den viden man kunne korrigere sin egen adfærd i en mere hensigtsmæssig retning.

HansKrist er ikke så diplomatisk og er ikke så god i en debat som Thomas (de sidste år han var aktiv) fx og ja Kræn-p og Tikka fx.Jeg har også altid ment jeg var et ALTERNATIV og en parentes og at jeg ikke fyldte ret meget på Trosfrihed.

Mine indlæg skulle læses og forstås som STJERNESKUD eller måske nærmere GRANAT NEDSLAG. Fordi jeg netop ikke er så debat orienteret - mere som om JEG VIL HAVE RET - ja hvad jeg skriver står nærmest ikke til debat og diskussion og tvivl.

Deri ligner jeg måske lidt min helt Paulus.

Man skal ikke TRO på OS - der er ikke noget AT TRO PÅ - men man skal OPDAGE og FORSTÅ hvad vi siger/skriver og hvad man så vil bruge den forståelse til må folk selv om.

Begge har vi set og forstået noget - og det er nøjagtig hvad vi har set erkendt og forstået vi gerne vil give videre.

At vi begge insisterer så kraftigt på at nøjagtig hvad vi har SET og FORSTÅET - det skal vi kunne forklare for andre - gør os mindre god i en samtale - i en debat og vi bliver let meget temperamentsfulde hvis vi bliver modsagt fordi vi er så optaget af hvad vi har SET og FORSTÅET - vores egen INDSIGT og ERKENDELSE.

Autoritetstro og menneskefrygt er der intet af, som i INTET - i vores liv. Iøvrigt en indstilling vi gerne vil videreformidle. "I ham og ved troen på ham har vi frimodighed og tillidsfuld adgang til Gud". Ef 3

En form for ANARKI eller måske demokratisk stor FRIHED repræsenterer og præsenterer vi begge. I KRISTUS har vi fået FRIHEDEN og ÅNDEN fra GUD.

Begge er vi GNOSTIKER (1 Kor 2) - GUD HAR IKKE SKJULT NOGET FOR OS.

Vores MYSTISKE VÆREN i KRISTUS - de Nye Skabninger vi er i KRISTUS er nok det væsentligste - altså en hel ny KRISTOLOGISK ANTROPOLOGI verden aldrig har set før er brudt igennem til verden i og med kristendommen = i og med Begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus:

Det GUDS NÅDES KRAFTVÆRK VI ER i KRISTUS - gennem GUD HELLIGÅNDENS VIDUNDERLIGE FORUNDERLIGE GERNINGER MED OS.


-0-0-0-

Jeg skriver vi om Paulus og mig selv. Dette er en uforskammethed da jeg er et barn af Paulus - eller Paulus er blevet far til mig i KRISTUS - det er PAULUS der har iklædt mig KRISTUS - så jeg skylder ham livet - mit liv i KRISTUS.


-0-0-0-


At opsummere hvad jeg ville sige med det her indlæg er at min aktivitet her på Trosfrihed mere er at formidle et SYN - en ERKENDELSE - en FORSTÅELSE - GNOSIS - guddommelig visdom og indsigt = "Guds Hemmelighed KRISTUS" og på samme tid at være FORSTANDIGT at høre på.

Uanset hvor meget GNOSIS og KÆRLIGHEDS MYSTERIET KRISTUS mellem Gud og mennesket fylder hos os, PAULUS og PAULUS'S barn HansKrist så forlanger vi af os selv altid at kunne lovsynge med vores FORSTAND om tingene da det er det eneste der virker konstruktivt og opbyggeligt på menigheden eller KIRKENS liv og overlevelse. Og netop Kræn-p sagde at jeg gjorde kristendommen forståeligt for moderne mennesker med et naturvidenskabeligt verdensbillede.


-0-0-0-


Selvfølgelig kan jeg ikke komme udenom at det vigtigste for mig er at i alle lærer at forstå PAULUS som han fortjener at blive forstået, ikke som han groft er blevet misforstået og misbrugt og slet ikke som en der har fordrejet hvad JESUS KRISTUS iværksatte - igangsatte i verden - at GUD ikke kan længere kan holdes ud i strakt arm - vi kan ikke længere tillade os at spekulere og gisne og tvivle om GUDS KÆRLIGHED KRISTUS der er kommet nær i og med og ved Jesus - KÆRLIGHEDEN mellem GUD og MENNESKET der bryder løs i verden - fordi i og med Begivenheden KRISTUS er GUD kommet NÆR som VIRKELIGHED i vores liv gennem GUD HELLIGÅNDENS VIDUNDERLIGE FORUNDERLIGE GERNINGER MED OS - en VIRKELIGHED vi fandeme bare har at få undersøgt - få taget hul på ved at tage GUD i KRISTUS til os.


-0-0-0-

Hvad er forskellen på dig HansKrist der har GUD HELLIGÅNDEN i KRISTUS og Gerth der bare har Helligånden?

Der er en verden til forskel - nemlig INKARNATIONs MYSTERIET KRISTUS

At have HELLIGÅNDEN i KRISTUS flytter Helligånden ud af sindet og bevidstheden og gør det til en KOSMISK VERDENSJÆLS BEGIVENHED at have GUD HELLIGÅNDEN.

Fordi i KRISTUS er vores legeme et Tempel for Gud Helligånden.

I KRISTUS er det himmelske og jordiske forenet (det himmelske menneske og det jordiske menneske forenet); det usynlige og synlige forenet - det ubevidste og det bevidste forenet - GUD og MENNESKET forenet.

Derfor det ikke er hjernespind og aldrig kan være hjernespind - da det er vi mennesker i vores KOSMISKE TOTALITET TAO ZEN i verden VÆRENS TILSTEDEVÆRELSE DASEIN EKSISTENS.

Det er ikke en subjektiv oplevelse - men en EKSISTENTIEL ERFARING - hvor subjekt og objekt - hvor selv og verden - ikke er adskilt.


Gerth der har Helligånden uafhængig KRISTUS risikerer som Tikka påstår at det hele er hjernespind og blot subjektive vilkårlige oplevelser.

Hvorimod at have HELLIGÅNDEN i KRISTUS er en garanti på at det er en KOSMISK VERDENSJÆLS BEGIVENHED - os i vores KOSMISKE i VERDENS VÆRENS TOTALITET TAO ZEN TILSTEDEVÆRELSE DASEIN EKSISTENS.

Og det igen fordi "i KRISTUS" er det himmelske og jordiske forenet = INKARNATIONs MYSTERIET. Der er ingen skillevæg mellem det transcendente og immanente. Også derfor det dynamiske kreative skabende kærligheds samliv og samarbejde mellem GUD og MENNESKET er blevet VIRKELIGHED.

En VIRKSOMHED - KRISTUS VIRKELIGHEDEN - vi fandeme bare har at få undersøgt - Jung har betrådt vejen vi andre må gå videre i det spor vi har fået fra Paulus og Jung.


-0-0-0-0-

Dette var dog et sært indlæg fra din hånd og ånd HansKrist.


-0-0-0-0-0-


Hvad er det der i KRISTUS er blevet brudt ned - hvilken mur og adskillelse er det der bliver nedbrudt i og med Begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus???


Tikka står på spring - tripper utålmodigt for at få lov til at svare.

Der er dog trods alt visse fordele ved at kunne Bibelen forfra og bagfra og stort set huske alt der står - fx så kan man derved forstå ihvertfald noget af hvad HansKrist skriver.

Jeg tror Tikka vælger den med Jøderne Guds Folk og grækerne hedningerne. Er der da andre muligheder?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38404 - 13/01/2023 13:29 Re: Trosfrihed - 2023 [Re: Hanskrist]
Anonym
Uregistreret

Måske du kunne undlade dine store bogstaver i dit skriv.

De forstyrrer læsningen, og vanskelig gør forståelsen af det du skriver
Top Svar Citer
#38405 - 13/01/2023 13:41 Re: Trosfrihed - 2023 [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3688
Sted: Nørresundby
Altså jeg har altid opfattet mig selv som et ALTERNATIV - som en parentes - som blot sidebemærkninger og indskudte indlæg som STJERNESKUD eller GRANAT NEDSLAG - som folk kunne gøre med hvad de ville.

Jeg har aldrig anset mig selv som toneangivende på Trosfrihed som Thomas, Michael jmp, som Kræn-p, som Arne, Simon og Bjørn med flere - som i min optik var de debattører der drev Trosfrihed og var toneangivende her.

Men guderne skal vide det var bestemt ikke sådan jeg blev opfattet - tværtimod.

At jeg fyldte så meget og var så dominerende og ja destruktiv for hele Trosfriheds eksistens som et interessant sted at debattere kom fuldstændig bag på mig.

Dog var der en teologi studerende der sagde til mig at hun kendte andre studerende der gerne ville debattere kristendom men af ængstelighed for at falde i unåde hos HansKrist det afholdte dem derfra.


Jeg havde mit arbejde og mine tidskrævende sport og fritidsaktiviteter og skrev meget spontant blot for at formidle Paulus og det SYN den ÅBENBARING der grundlægger kristendommen nemlig begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger de urkristne menigheder fællesskaber nye kristne samfund der senere bliver til KIRKEN (hvor der senere efter Paulus død (hvor Paulus ikke kan komme til orde) der opstår en KIRKEkristendom der ofte er i direkte modstrid med Paulus).

Jeg ville ikke ANDET

Og min tanke om mig selv som debattør var at andre debattører ikke skulle lade sig forstyrre af tossehovedet HansKrist der var så ensporet omkring Paulus og urkristendommen og begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger kristendommen - de første urkristne menigheder fællesskaber og samfund som der efter Paulus død bliver til en KIRKE med en kirkekristendom ofte i direkte modstrid med Paulus.


Jamen undskyld kære folkens hvis jeg har ødelagt noget for Trosfrihed.


Hvorfor fyldte jeg så meget for I andre???


Hvad er det ved min debat optræden der bliver så dominerende og for meget for visse andre debattører?

Jo jo idag kan jeg godt se mine egne fejl og jeg har engang for nogle år tilbage undskyldt herfor - og gør det gerne igen.

Der er mange af mine gamle indlæg især rettet mod Thomas i sin tid og ja Michael jmp jeg fortryder.

Fortryder du ikke så meget dine indlæg imod Simon og Bjørn. Jo nogle gange gik jeg måske over stregen i min karakteristik af de to herre - men jeg ser lidt på det ud fra at de konstant ringeagtede mig og især Simon skrev konstant løgne historier om mig. Så de to var selv ude om at jeg slog igen - ikke fandt mig i at blive "kanøflet" - konstant at få bøllebank i skolegården - på Trosfrihed.

Men det er meget vigtigt at forstå at både Simon og Bjørn anså mig for at være en mindre værdig skabning (qua min debat adfærd) der retfærdiggjorde at de måtte sige om mig hvad de lystede uanset om det var sandt eller ej. Jeg var blevet et menneske de ingen respekt overhovedet havde for mere - kunne ringeagt og ynke og latterliggøre fordi de oplevede konsensus i deres referencegruppe om at jeg var sølle og ingenting af værdi formåede at bidrage med i mine skriverier. Hvilket vi så ved at tydeligvis akademikere gang på gang hoppede ind fra sidelinjen og støttede Simon i at jorde mig fuldstændig.

Jamen HansKrist du er også en voldsom trussel imod den akademiske dannelse. Du er lidt en Nicolai Berdyaev.


Simon satte sit liv, person og ære på spil i et storstilet forsøg på at beklikke mig og begå karaktermord på mig som en "skribent" der overhovedet var værd at lytte til og læse. I den sammenhæng jeg var det ringeste tænkes kan og direkte dum og havde misforstået alt - og her brugte Simon sin erfaring fra professor på Københavns Universitet og som Chefredaktør af en af landets største aviser til at jorde mig totalt som kun akademikere kan gøre det subtilt ondskabsfuldt.


Jeg fortalte mine venner da det i efteråret 2019 går op for mig hvem Simon var - den mand jeg havde lyttet til i deadline - hvordan han havde behandlet mig.

De der ikke kendte Simon personligt mente jeg burde være stolt at der faktisk lå en anerkendelse i den infame medfart han konstant udsatte mig for.

De få der kendte Simon en smule in real life kunne slet ikke forstå denne flinke venlige kultiverede mand også havde en sådan side ved sin personlighed. Det kom bag på mig udbryd en.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38406 - 13/01/2023 14:13 Re: Trosfrihed - 2023 [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3688
Sted: Nørresundby
Citat:
Anonym:

Måske du kunne undlade dine store bogstaver i dit skriv.

De forstyrrer læsningen, og vanskelig gør forståelsen af det du skriverHvis du Anonym hvem du end måtte være - virkelig læser mine indlæg og endda fra tid til anden stort set kan følge min argumentation fra begyndelse til slut (uden at du behøver være enig med mig i hvad jeg konkluderer) -- kunne du så ikke være så venlig at sige dette til Arne når han råber op om at der ingen overhovedet er der forstår mig.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 5 < 1 2 3 4 5 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
20/05/2024 13:44
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Yderligere tre er anholdt i Polen og sæ..
21/05/2024 23:54
Zelenskyj om situationen i Kharkiv: Vore..
21/05/2024 23:12
Stødtand fra forhistorisk dyr fundet i ..
21/05/2024 22:03
Folkemødets program er større end noge..
21/05/2024 21:10
Israel beslaglægger kameraudstyr, der s..
21/05/2024 20:57
Nyheder fra Religion.dk