annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10662905
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2080035
Et andet syn 1795063
Jesu ord 1378947
Den Evige Filosofi 1173062
Galleri
Kortnæbbet Delfin Nørresundby
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 14 gæster og 175 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38233 - 02/01/2023 17:46 Mettes nytårstale
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Statsminister Mette Frederiksen nævnte i sin nytårtale - her i starten af 2023 - B.S. Ingemanns salme:
Citat:
Dejlig er jorden
1. Dejlig er jorden!
Prægtig er Guds Himmel!
Skøn er sjælenes pilgrimsgang!
Gennem de fagre
riger på jorden
gå vi til Paradis med sang.

2. Tider skal komme,
tider skal henrulle,
slægt skal følge slægters gang;
aldrig forstummer
tonen fra Himlen
i sjælens glade pilgrimssang.

3. Englene sang den
først for markens hyrder;
skønt fra sjæl til sjæl det lød:
Fred over jorden!
Menneske, fryd dig,
os er en evig frelser fød!
Salmen er skrevet i 1850 - inden vi for alvor kom igang med i industrialiseringen respektløst og hensynsløst at udplyndre og tilsvine den samme guddommelige jord - denne klode - og mens kristenheden fortsat passivt ser til.

M.v.h. Arne Sandhedens Mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, medfølelse, omsorg, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#38286 - 06/01/2023 04:45 Re: Mettes nytårstale [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2479
Sted: Odense, Danmark
Forrige år havde befolkningen fået nok af den højre vistnok såkaldt blå politiske del, hvor den røde venstre faktisk fik flest stemmer.
Det nye valg havde ikke en markant forskel mellem de to sider, hvor dog de humant grønne vandt mest, men også bestemte statsministeren tiltrods for dette et istedet generelt ligeligt samarbejde mellem dem begge.

De siger så meget om nye reformer, men der svinges jo mellem dem frem og tilbage...


Redigeret af Gerth (06/01/2023 04:46)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38287 - 06/01/2023 07:10 Re: Mettes nytårstale [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3189
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:


Forrige år havde befolkningen fået nok af den højre vistnok såkaldt blå politiske del, hvor den røde venstre faktisk fik flest stemmer.


Det var ved folketingsvalget 5. juni 2019.Citat:
Gerth:

Det nye valg havde ikke en markant forskel mellem de to sider, hvor dog de humant grønne vandt mest, men også bestemte statsministeren tiltrods for dette et istedet generelt ligeligt samarbejde mellem dem begge.


Det nye valg var 1 november 2022.

At de humant grønne vandt mest forstår jeg ikke lige du kan finde på at sige.

De humant grønne mistede netop deres markante flertal fra 2019 folketingsvalget fordi fx Enhedslisten og Radikale Venstre går tilbage, dog kunne de lige tælle til 90 stadig efter valget 1 november 2022 men Mette Frederiksen holdt fast i hvad hun gik til valg på nemlig en regering hen over midten.

Og Liberal Alliance der fik et rigtig godt valgresultat er ikke humant grønne og ej heller Danmarks Demokraterne og Moderaterne der som to nye partier stormer ind vil kunne betegnes som humant grønne. Så forstår ikke helt at du kan sige de humant grønne vandt mest.


-0-0-0-

Troede ikke du interesserede dig for politik Gerth.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38297 - 07/01/2023 05:52 Re: Mettes nytårstale [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2479
Sted: Odense, Danmark
Jamen så må jeg altså blot lyde på gammeldages vis eller tidløst ligesom Tikka og Biblen. bank
Men, der var et år, hvor de på TV nyhederne påstod, at flertallet af borgere havde fået nok af den venstre sides for meget finans og nationalismen?
Især Enhedslisten ligesom idag alternativet på den side er grøn om miljø ligesom Hippie folk engang tilmed ikke gider overdrivelse af materialismen.
Øh, som du selv siger, hvilket jeg kun om hans vedrørende dette ´farlige´ tid om lov og religion, så indirekte sker mit budskab også om mennesket og kulturens samfund og så videre.
Eksempelvis er du imod min prædiken om fri sex, hvilket netop er værre udenfor Danmark-Europa (Putin dømmer det´)-Vesten (i USA hader religiøse sekter sex uden ægteskab- LGBTQ og ludere- Afrika og Mellemøsten især Saudi arabien forbyder sexeksperimenter uden islam ægtefæller og så videre...
Åbenbart for kontroversielt endnu oplyser jeg, at jeg er ikke politik og religion., men stadig kan ikke alle bare opføre sig ordenligt især børn og unge idag her, som ikke styres af Jødedommen og Islam...
Erfaring? Først efter min barndom sørgede Mette Frederiksen vistnok for, at vold i hjemmet er ulovligt ligesom den disciplinerende spanskrør, der dog er ok seksuelt, hvor en gammel mand siger til mig: "Dengang havde ungdommen respekt for os ældre og tingene, men idag er de jo for selvisk." Både i familien, skole, klubben, arbejdspladser og studiet behandlede man mig med vold og psykisk tortur. Så, enten måtte jeg selv for mine egne lyster ved den senere alder ende ligesom de værste sådan eller bare opgive det´ til en guddom. Jeg vil ikke idag gøre ALT for sex, prestige og magt. Uretfærdighed er synd for folk, hvilket jeg selv har oplevet stortchock


Redigeret af Gerth (07/01/2023 06:23)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38299 - 07/01/2023 07:46 Re: Mettes nytårstale [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3189
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

Eksempelvis er du imod min prædiken om fri sex, hvilket netop er værre udenfor Danmark-Europa (Putin dømmer det´)-Vesten (i USA hader religiøse sekter sex uden ægteskab- LGBTQ og ludere- Afrika og Mellemøsten især Saudi arabien forbyder sexeksperimenter uden islam ægtefæller og så videre...Jeg går ind for frihed i kærlighedslivet - fri kærlighed. At mennesker frit må vælge hinanden gennem hvem de nu bliver forelsket i, forelsker sig i.

Dette er det afgørende.

Jeg er modstander af sex som en vare - altså sex uafhængig kærlighed - men havde jeg regeringsmagten ville jeg ikke forbyde det.

Jeg vil bare gøre alt for at skabe sunde samfund og individer hvor der er frihed i kærlighedslivet - fri til at forelske sig i hvem man nu bliver forelsket og tiltrukket af. Frihed i partnervalget.

Og jeg vil opdrage til at sex ikke er en vare men at kærligheden og forelskelsen mellem to mennesker også har et naturligt seksuelt udtryk. Den ramme hvori det seksuelle foregår er imellem mennesker der føler sig tiltrukket af hinanden som mennesker individer og personer.

At sex ikke er en vare men noget smukt mellem to personligheder der er blevet tiltrukket og forelsket i hinanden.

Man kan selvfølgelig også gøre sex upersonligt og ligesom en vare (kynisk eller kold køb eller bare gratis bytning udveksling) som jeg nu nok ikke ville forbyde hvis jeg havde regeringsmagten. Om folk ønsker sex som en vare der byttes frit og gratis gratis mellem hinanden dem om det - hver sine lyster - men jeg spørger bare, hvor er personliggørelsen altså forelskelsen og kærligheden mellem disse mennesker? Ja den er der ikke - er ikke på tale sex er blot blevet en vare der har løsrevet sig fra livets smukkeste sider nemlig forelskelse og kærlighed mellem to mennesker.

På mig virker du Gerth gammeldags og dyrisk med dit syn på sex mens det hos mig ikke gøres til noget dyrisk men til noget smukt der kan opstå frit mellem to mennesker der bliver tiltrukket af hinanden og forelsket i hinanden. Også fordi sex uden empati og indlevelse og ømme kærlige følelser let bliver perverst og billigt som noget hvor den ene bare kan få sit sex behov tilfredsstillet hos den anden uden hensyn til den anden.


Sex er noget intimt og personligt mellem to mennesker der kender hinanden godt og hvor der har været tale om forelskelse og tiltrækning - opståede kærlige følelser de to imellem. Sex hører hjemme i "TO -erens" virkelighed - det er noget smukt intimt og privat mellem TO mennesker.

For mig skal der være tale om følelser og følelser er noget ganske andet end seksuel drift og da især forskelligt fra liderlighed. Følelser er noget stort og smukt som nogle mennesker har men ikke alle. Alle burde have følelser men noget i deres opvækst har forhindret at følelseslivet har udviklet sig. Det er en alvorlig sag og burde have sin egen tråd.

Sex uden følelser er jo noget mekanisk - meget dyrisk primitivt.

Det burde være ud af vores følelses liv at der opstår forelskelse og kærlighed som så har mange udtryk men et af de naturlige udtryk er et seksuelt udtryk.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af ABC
23/03/2023 23:23
Den skinnende sol på verden
af ABC
23/03/2023 23:00
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
23/03/2023 18:02
Tro, håb og kærlighed
af ABC
23/03/2023 16:48
Guddommelige bøger...
af ABC
20/03/2023 17:55
Nyheder fra DR
Zanka tilbage på landsholdet
24/03/2023 09:18
Militærforsker: Næppe nogen sammenhæn..
24/03/2023 09:15
Vindfølsomme køretøjer forbydes på S..
24/03/2023 09:02
Skraldestrejke fortsætter, og det kan v..
24/03/2023 08:50
Endnu en it-virksomhed fyrer: Accenture ..
24/03/2023 08:27
Nyheder fra Religion.dk